Τι πρέπει να κάνει το walking dead για να γίνει καλύτερο


Κάποιες απόψεις για το τι χρειάζεται το walking dead για να γίνει καλύτερο.

1)Χρειάζεται μια πλοκή ή να βλέπουμε τα πράγματα να προχωράνε.
Υπάρχει η άποψη που λέει πως(εκτός από τον 1ο κύκλο που πηγαίναν προς το CDC) ουσιαστικά η σειρά "ανακυκλώνεται" δείχνοντας τα ίδια συνέχεια,και γι αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω από "απλά να επιζήσουν"Πρέπει να έχουν ένα σκοπό,ένα τέρμα κάτι που θα δώσει και στους φαν την αίσθηση ότι το πράγμα προχωράει...(στο κάτω κάτω ποιος ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την Beth αν χάθηκε)Αναγκάζονται όμως να δείχνουν τέτοια γιατί η σειρά έχει έλλειψη στόχου.Βέβαια πιστεύω πως η γνωριμία μας με το τρίο (Abraham κτλ) θα δώσει νέα ώθηση στη σειρά και ένα στόχο που πρέπει να γίνει πάση θυσία.

2)Ανταγωνιστικότερους ζωντανούς εχθρούς!
Καλός ο Κυβερνήτης (στο κόμικ καλύτερος) αλλά άργησε να κάνει την επίθεση στη φυλακή και γενικώς φάγαμε πολλά επεισόδια τα οποία ήταν ανούσια κάνοντας τη σειρά να φαίνεται υπερβολικά αργή.Ελπίζουμε ο επόμενος κύκλος να μας προσφέρει συγκινήσεις και όχι γλυκανάλατους έρωτες.

3)Νέο περιβάλλον
Να φύγουμε λίγο από την Ατλάντα όπου βλέπουμε χωράφια,λίμνες,και αγροτόσπιτα. Ο 1ος κύκλος ήταν ότι καλύτερο συνδυάζοντας και μεγάλες πόλεις, βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής από την αποκάλυψη. Πιστεύω πως δεν θα μας απογοητεύσει ο 5ος κύκλος.

4)Το show να μην "φοβάται"
Μιλάμε για την αποκάλυψη και την ανάσταση των νεκρών...Το μεγαλύτερο γεγονός στον τηλεοπτικό κόσμο.Και η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος φόβος. Ως ένα σημείο το καταφέρνει αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης...και μεγάλα.
Μόνο να γίνει η σύγκριση με το κόμικ και η κουβέντα σταματάει εδώ. Στην φυλακή πχ ο Κυβερνήτης έκανε πράματα και θάματα,ενώ στη σειρά αρκετοί πιστέψαμε πως για μια μικρή στιγμή ίσως δεν πραγματοποιησει τις απειλές του.Πολύ Light δηλ...Σίγουρα παίζει ρόλο και η μεταφορά του κόμικ στη σειρά,καθώς υπόκεινται σε νόμους και κανόνες που δεν ισχύουν στο κόμικ. Αλλά και πάλι,αν θες να πετύχεις το δραματικό στοιχείο στη σειρά τότε δεν αρκεί στο να σκοτώσεις έναν χαρακτήρα(έστω και αγαπημένο)...

5)Πολλά cliffhanger
Η σειρά πατάει πολλές φορές στο να μην απαντάει αρκετά ερωτήματα στο τέλος κάθε κύκλου αλλά να τα αφήνει να αιωρούνται όπως έγινε και στο τέλος του 3ου κύκλου.Να υποθέσω πως είναι ένα πρόβλημα της σειράς?Το θέμα είναι πως περάσαμε ολόκληρη 4η σεζόν και τι είδαμε? Έναν ιό να σουλατσάρει στη φυλακή,(αλήθεια με τον ιό ξεμπερδέψανε?δεν θυμάμαι...)έναν Κυβερνήτη να το παίζει οικογενειάρχης,και κάτι για κάποιο καταφύγιο...16 επεισόδια...εκ των οποίων τα 8 τελευταία ήταν απλά μια "βόλτα" στο δάσος.Δεν μάθαμε και πολλά λοιπόν...Χρειαζόμαστε δραματικές στιγμές και εντάσεις καθόλη τη διάρκεια της (επόμενης) σεζόν.

6)Επαναλαμβάνεται
Είναι δυστυχώς η μοίρα αυτών των σειρών,το μόνο πράγμα που θέλουν είναι η επιβίωση.Δεν παίζει ρόλο το μέρος η οι συνθήκες εκτός αν παρουσιάσει κάτι καινούργιο σαν στόχο (πχ Ουάσιγκτον,ή κάποιο ασφαλές μέρος)Μέχρι να γίνει λοιπόν θα έχουμε την αίσθηση πως επαναλαμβάνεται και κάτι του λείπει για να πάρει μια ώθηση.Ακόμα και τα zombie δεν φαίνονται επικίνδυνα αλλά αναγκάζονται οι ηθοποιοί να δείχνουν πως φοβούνται ώστε να υπάρχει ένα είδος φόβου προς τα zombie.Βέβαια ας μην είμαστε κακοί,είναι η 1η σειρά με ζόμπι οπότε λογικό ως ένα σημείο να επαναλαμβάνεται.Πρέπει λοιπόν να κρατήσει το κοινό του "ζωντανό" και φρέσκο και θα το καταφέρει αυτό σκεπτόμενοι out of the box,
με καινοτόμες ιδέες και με θάρρος να το τραβήξουν μέχρι εκεί που δεν πάει....
Πιστεύετε ότι χρειάζεται και κάτι άλλο?Γράψτε μου τη γνώμη σας

Πηγή  (αλλά και δικές μου προσθήκες)Έχεις διαβάσει για τον 1ο ρόλο της 5ης σεζόν? Ρίξε μια ματιά


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.