Aurora's theory


Εκεί που έβλεπα τις προάλλες το δωδέκατο επεισόδιο παρατήρησα κάτι που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και προέκυψε μια θεωρία στο κεφάλι μου, την οποία θέλω να μοιραστώ για να το κουβεντιάσουμε, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.

Στο «Remember», λοιπόν, πάμε στη σκηνή όπου η Deanna έχει πάει στο σπίτι όπου έχει τακτοποιηθεί η ομάδα μας και σχεδόν έκπληκτη επισημαίνει ότι κοιμούνται όλοι μαζί, σαν οικογένεια. Συνεχίζει την ατάκα της λέγοντας «Με εντυπωσιάζει το πώς άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο/παρελθόν και χωρίς να έχουν τίποτα κοινό μπορούν να γίνουν οικογένεια» (Absolutely amazing to me how people with completely different backgrounds and nothing in common can become that). Στο 19:03 όλα αυτά.

Πάμε στο επεισόδιο 13, με τον τίτλο Forget, όπου η Jesse σχεδόν μονολογεί στον Rick και του λέει «Έχουν τελείως διαφορετικό υπόβαθρο/παρελθόν, διαφορετική καταγωγή. Δεν θα είχαν γνωριστεί καν. Και τώρα αποτελούν μέρος ο ένας της ζωής του άλλου. Είναι η ίδια η ζωή τους.» (They're all from totally different backgrounds, different places. They never would have even met. And now they're part of each other's lives. They are each other's lives.)

Επειδή έχουμε πει και ξαναπεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σ'αυτή τη σειρά, και επειδή η ίδια η σειρά φροντίζει με κάθε ευκαιρία να μας το υπενθυμίζει, δεν πιστεύω ότι η σχεδόν πανομοιότυπη ατάκα των δύο κυριών είναι τυχαία, καθώς και ούτε το θέμα που έθιξαν αμφότερες είναι τυχαίο.
Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν μήπως ο Rick, με τη στολή και ξανά στο «επάγγελμα» του αστυνομικού ανασύρει απ'τη μνήμη του το παρελθόν του με ό,τι αυτό θα συνεπάγετο (πχ, το πώς ο Shane πρόδωσε τον ίδιο ως καλύτερός του φίλος, ή πόσο πιο διαλλακτικός και πασιφιστής ήταν τότε και χίλια δυο άλλα) κι ίσως πολλοί να συμφωνήσουν μ'αυτό το ενδεχόμενο. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι κάτι άλλο θα προκύψει από το παρελθόν κάποιου (είτε του Rick ή οποιουδήποτε άλλου), ή μπορεί να δούμε κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν, με τρελό φαβοράκι τον Morgan που όλο βλέπουμε ενδείξεις για τον ερχομό του, τον περιμένουμε διακαώς και ποτέ δεν έρχεται. Ή μπορεί το παρελθόν κάποιου με κάποιον άλλο τρόπο να επηρεάσει το μέλλον κάποιου χαρακτήρα, κι ίσως και ολόκληρης της σειράς.

Άλλο ενδεχόμενο είναι το παρελθόν του Gabriel, ο οποίος ίσως να επηρέασε με κάποιον τρόπο την Deanna με όσα της είπε και, αν αποκαλυφθεί το ένοχο παρελθόν του, ίσως αλλάξει τα πάντα ξανά.
Ίσως ο Rick δεν καταφέρει να κάνει πολλά για το θεματάκι του Pete, και αναλάβει δράση η Carol από τα διδάγματα του δικού της παρελθόντος.
Μήπως το παρελθόν του Daryl έρθει να «κολλήσει» με τους κακούς που περιμένουμε ή μήπως απλώς θυμηθεί πώς ζούσε παλιά και ξαναβγεί ο παλιός εαυτός του (αν και ειδικά το τελευταίο το θεωρώ πολύ απίθανο, διότι ο Daryl έχει ωριμάσει πολύ κι είναι πλέον πολύ υπεύθυνος για τις πράξεις του, δεν φέρεται απερίσκεπτα, ούτε είναι ξεροκέφαλος όπως παλιά).

Μήπως, από την άλλη μεριά, κάποιος άλλος στην Αλεξάνδρεια έχει κάποιο ένοχο μυστικό ή το όλο παρελθόν του θα φέρει τα πάνω κάτω, αν ξυπνήσει ο παλιός του εαυτός; Η ίδια η Deanna με τον σύζυγό της; Ο Aaron κι ο Eric; Ο Pete και η Jesse; Ή μήπως η Enid προέρχεται από κάπου που πρέπει να φοβόμαστε;

Το σίγουρο είναι ότι η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει αρκετές εκρήξεις στο μέλλον και η σειρά -κατά γενική ομολογία, εξίσου από την πλευρά της παραγωγής και των συντελεστών, αλλά και των αναγνωστών των κόμικ- θα απογειωθεί.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Aurora Speeder
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.