7 λόγοι που θα αποτύχει ένα zombie outbreak


Το κατά πόσο είναι δυνατή μια αποκάλυψη δεν το ξέρει κανείς.
Όμως αν υπήρχε 1/100000 να γίνει τότε θα υπήρχαν αρκετοί ανασταλτικοί παράγοντες που θα το απέτρεπαν ή δεν θα γινόταν ότι βλέπαμε στη σειρά(sorry που το χαλάω)

Παρακάτω παραθέτουμε 7 λόγους (σίγουρα υπάρχουν και περισσότεροι!) που καθιστούν δύσκολη την επικράτηση των ζόμπι.


7) Πολλοί φυσικοί εχθροί για τα ζόμπι. Αν και είμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (όχι όλοι βέβαια...) βρισκόμαστε εκεί οχι γιατί είμαστε οι πιο δυνατοί αλλά οι πιο ικανοί να σκοτώνουμε άλλους (ανθρώπους-ζώα) 
Τα ζόμπι από την άλλη μπορεί να υπερτερεί σ αυτούς το "ισχύς εν τη ενώσει" αλλά από την άλλη έχουν σοβαρά πλεονεκτήματα όπως να περιπλανιώνται άσκοπα στο χώρο, να μην μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα, να μην έχουν την αίσθηση της αυτοσυντήρησης και το κυριότερο να μην τρέχουν να κρυφτούν  όταν υπάρχει κίνδυνος.

6)Η ζέστη δεν αντέχεται. Είναι αποδεκτό πως τα ζόμπι θα συνεχίζουν να σαπίζουν μέχρι να εξαϋλωθούν. Αυτό που δεν υπολόγισαν οι σειρές βέβαια είναι πως ο ήλιος επιτείνει τη διαδικασίας "λιωσίματος" κάτι που δεν το έχουμε δει στις σειρές-ταινίες. Ξέρετε πως θα γινόταν ένα ζόμπι σε 1 χρόνο?

ΠΑΤΗΣΤΕ       ΕΔΩ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ

Αρα αυτά που βλέπουμε στη σειρά απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα.

5)Το κρύο δεν αντέχεται. Κάτι άλλο που δεν έχουμε δει στη σειρά-ταινίες και το ζητάμε είναι να δούμε ζομποπαγοκολώνες! Δινουμε σημασία στη λέξη "dead" και όχι "meat" καθώς όπως ξέρουμε αν τα ζόμπι βρίσκονται σε πολύ κρύες περιοχές θα παγώσουν-όπως το κρέας που βάζουμε στον καταψύκτη για να διατηρηθεί....την επόμενη φορά που θα βγάλετε από τον καταψύκτη κρέας σκεφτείτε πως ίσως πιάνετε έναν δικέφαλο ή έναν τετρακέφαλο από ζόμπι.Οι κινήσεις τους θα είναι δύσκολες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα γρήγορη και εύκολη εξολόθρευση.4)Δάγκωμα?Αλήθεια? Ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος να γίνει κάποιος ζόμπι είναι να δαγκωθεί αλλιώς δεν γίνεται (ας ξεχάσουμε για την ώρα το τι ισχύει στο walking dead-we re all infected) Είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος αλλά και η πιο αργή. Κανείς δεν έχει τον ιό από τον αέρα ή από το αίμα παρά μόνο από το δάγκωμα.Άρα? Ας υποθέσουμε πως 1 ζομπι δαγκώνει 10 άτομα, πόσο θέλει η ανθρωπότητα για να αντιδράσει σε μαι αριθμητική πρόοδο? Εξάλλου υπάρχει και το ΚΕΕΛΠΝΟ ή το CDC που....δεν παίζουν. Έχουν αντιμετωπίσει ιούς σαν τον SARS με τρομερή επιτυχία. Οσον αφορά τον "δικό μας" ιό, απλά βρίσκεις αυτόν που ακονίζει τις δαγκάνες τους και τον στέλνεις στα θυμαράκια.

3) Δεν γίνονται καλά από τα χτυπήματα (της ζωής) Τα ζόμπι δεν νιώθουν πόνο-τέλεια για εξάσκηση αν είσαι έμπειρος. Αυτό όμως σημαίνει πως τα τραύματα παραμένουν. Πέφτουν κάτω χτυπάνε σπάνε χέρια-πόδια και γενικά μετά από κάποιο διάστημα γίνονται δύσκολα ακόμα και στην κίνηση τους. Τέλεια λεία ακόμα και για τον Eugene. 

2)To περιβάλλον είναι γεμάτο από φυσικές-τεχνητές προστασίες. Όταν αναφέραμε πιο πάνω πως υπάρχει έλλειψη συντονισμού δεν αναφέρθηκε τυχαία, εδώ λοιπόν θα έχουν να περάσουν ανυπέρβλητα εμπόδια φυσικά και τεχνητά. Ακόμα και η νύχτα θα είναι βάσανο διότι θα περιφέρονται χωρίς σκοπό και δεν θα βλέπουν κιόλας οπότε αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να μειωθεί ο αριθμός τους. Αλλά και στις πόλεις ο κόσμος έχει την τάση να μαζεύεται ψηλά και σε συνδυασμό με τους επίδοξους ελεύθερους σκοπευτές τότε η νίκη φαντάζει κοντά.

1)Έχουμε όπλα...πολλά όπλα. Τι είπαμε στην αρχή?Πως είμαστε ικανοί για ένα πράγμα: Nα σκοτώνουμε τους άλλους. Αρκεί να σκεφτείτε πως στην Αμερική υπάρχουν 14.000.000 πιστοποιημένες άδειας οπλοΧΡΗΣΙΑΣ από πολίτες μόνο, δηλ ένας στρατός που δεν θέλει και πολύ να πάρει τα όπλα στα χέρια του. Να βάλουμε και άλλα όπλα στη φαρέτρα του πανέξυπνου ανθρώπου? Μολότοφ,μπαστούνι του baseball αυτοκίνητα και πολλά άλλα που θα κάνουν τα ζόμπι....carmaggedon...

Σίγουρα αν ο Robert Kirkman το σκεφτόταν καλύτερα ίσως να απέρριπτε την ιδέα της ζομποαποκάλυψης...

Πηγή: cracked
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.