"Θέμα" με AMC και τον θάνατο εγχρωμων χαρακτήρων
Ο 5ος κύκλος του The Walking Dead ίσως ήταν ο πιο "δυνατός" κύκλος της σειράς από ποτέ. Ξεκίνησε με χαμό και δράση στο Τερματικό και κατέληξε στον Rick να ταπεινώνει τον Pete σε ένα σχεδόν εξολοκλήρου αιματηρό φινάλε. Αλλά εν το μεταξύ, η σειρά δεχόταν χτυπήματα από κριτικές που πήραν το δράμα για να επιπλήττουν τον θάνατο τριών κύριων Αφρικοαμερικανών χαρακτήρων: του Bob (Lawrence Gilliard), του Tyreese (Chad L. Coleman), και του Noah (Tyler James Williams). Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά έχει "δεχτεί πυρά" για το θάνατο μαύρων χαρακτήρων. Στον 3ο κύκλο, υπήρχαν γκρίνιες για μερικούς Αφρικοαμερικάνους φυλακισμένους που συνάντησαν έναν γρήγορο θάνατο, μαζί με τον IronE Singleton’s T-Dog. Αλλά σαν διευθυντής παραγωγής της σειράς, ο Scott M. Gimple μας λέει, συχνά οι καταδικασμένοι χαρακτήρες στον 5ο κύκλο, δεν ήταν καν σχεδιασμένοι ότι θα ήταν μαύροι, αλλά κατέληξαν Αφρικοαμερικάνοι αφότου οι παραγωγοί κατέληξαν σε έναν συγκεκριμένο ηθοποιό.
Ο Gimple ανέφερε αυτό όταν τον ρωτήσαμε σχετικά με την κριτική που αντιμέτωπισε στον 5ο κύκλο εκτιμώντας τον αριθμό των μαύρων χαρακτήρων που πέθαναν.
S.G.: "Ξέρεις, είχα επίγνωση για το ποιος θα πέθαινε πέρυσι. Ακόμα και πριν από πέρυσι, για μερικούς από αυτούς τους χαρακτήρες. Και στην αρχή της χρονιάς, μερικοί από αυτούς τους χαρακτήρες δεν είχαν καν δοκιμαστεί για αυτόν τον ρόλο. Πάντα ήταν να διαλέγουμε το καλύτερο άτομο για τον ρόλο. Είναι πολύ δύσκολο." Για να το επεξηγήσει, ο Gimple ανέφερε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα που ήταν λευκός στα κόμικ, αλλά όχι στην τηλεόραση, και άλλου χαρακτήρα που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε εθνικότητα "Ο Bob δεν ήταν μαύρος χαρακτήρας στα κόμικ, αλλά δεν θα ξεχνούσα τον Lawrence Gillard." είπε ο Gimple. "Και ο Noah, όταν ψάχναμε άτομο για τον ρόλο, ο Tyler ήταν ο καλύτερος ηθοποιός. Λάτρεψα αυτό που έκανε και αυτό που έφερε στην σειρά. Όλα τα είδη των ανθρώπων ήρθαν, από όλα τα είδη ιστοριών και εθνικοτήτων. Είναι σκληρό επειδή θέλω και εγώ να είμαι ευαίσθητος, όπως νιώθει και ο κόσμος. Δύο από αυτούς τους χαρακτήρες ήταν προορισμένοι να πεθάνουν, και δεν θα μπορούσα να έψαχνα άτομο για τον ρόλο σε άλλη κατεύθυνση, και απλά διαλέγω τους καλύτερους ανθρώπους (ή τουλάχιστους τους ανθρώπους που ένιωσα ότι ήταν οι καλύτεροι και λάτρεψα αυτό που έκαναν με τον ρόλο). Είναι παράξενο να φανταζόμαι ότι δεν τους χρεισιμοποιώ. Αλλά ήξερα ότι αυτοί οι χαρακτήρες θα πέθαιναν, και απλά διάλεξα αυτούς τους ανθρώπους."


"Σε αυτήν την περίπτωση ήταν πραγματικά για τον καλύτερο ηθοποιό για την εμφάνιση." είπε ο Gimple. Θα λάτρευα οι άνθρωποι να είχαν δει τις οντισιόν του Lawrence (οι οποίες ήταν τελείως ψεύτικες) και ήταν καταπληκτικός. Η οντισιόν του Tyler ήταν καταπληκτική. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο, και είναι τιμή για οποιονδήποτε νοιώθει πληγωμένος. Είναι πολύ περίπλοκο. Θα μισούσα αν δεν έβλεπα αυτούς τους ανθρώπους στην σειρά, επειδή ήταν φανταστικοί και είναι μέρος της οικογένοιας τώρα. Είναι σκληρό."
Οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν πολλούς χαρακτήρες (από όλες τις εθνικότητες) να πεθάνουν στον 6ο κύκλο που έχει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου.

Μετάφραση: Tobelios X.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.