Review 6x02 "JSS" (Admin Kostas)

-Κοstas

Είδαμε ένα εκπληκτικό επεισόδιο και επιτέλους μάθαμε τι σημαίνει το (J)ust (S)urvive (S)omehow! Με πρωταγωνίστρια την Carol και ίσως αρνητικούς πρωταγωνιστές όλη την ομάδα της Alexandria. Αλλά πάμε από την αρχή.

Το επεισόδιο ξεκινά αργά με τους αρκετούς βασικούς ήρωες να είναι μόνο στα credits(διότι ήθελαν να διώξουν τα ζόμπι όπως είδαμε στο προηγ επεισόδιο)
Οπότε εδώ επικεντρωθήκαμε στην Alexandria και στους καθημερινούς χαρακτήρες οι οποίοι μαγειρεύουν και γενικώς ζουν μια ανέμελη ζωή. Ολοι?? Οχι βέβαια. Η κοινότητα η οποία φάνηκε η γύμνια της στην 1η σοβαρή επίθεση πρέπει να οργανωθεί ΟΛΟΙ-ΑΠΑΝΤΕΣ-ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ αν θέλει να επιζήσει. 
Δεν χωράνε αυτά πλέον.Το ειδαμε και στο επεισόδιο ενώ όλοι τρέχανε η Carol έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα.
Από την άλλη μάθαμε κάποια πράγματα και για την Enid, σίγουρα όχι όλα καθώς απ ότι φαίνεται συνεργάζεται με τους Wolves όπως φάνηκε από τα λεγόμενα της στο επεισόδιο. 
Μάθαμε πως οι γονείς της πέθαναν από τους walkers και η ίδια αναγκάστηκε να κάνει οτιδήποτε δυνατό για να επιζήσει...με οποιονδηποτε τρόπο.Η σκηνή με τη χελώνα ήταν ότι πιο απρόσμενο θα περίμενα στο επεισόδιο, αλλά αν πεινάς....
Καθώς το επεισόδιο κινείται σε αργούς ρυθμούς με την Carol να μαγειρεύει και να είναι σε "housewife mode" έχουμε την επίθεση των Wolves. Μια επίθεση που έγινε πολύ γρήγορα και σε αρκετά μέτωπα, είτε με το φορτηγό με την κόρνα (Α ρε fanatics πάλι το βρήκατε!) είτε με άμεση επίθεση σε όλους τους κατοίκους και ένα πραγματικό slaughtering σε ότι δεν έχει στο κούτελο του το γράμμα "W" 

Οι σκηνές είναι πραγματικά πολύ ωμές, όπως πρέπει να είναι ένα επεισόδιο "walking dead" Ακόμα κ το συνδρομητικό τις "θόλωσε" κάπως ώστε να μην εκπλαγούμε...Ασε ρε Nova.
Οι Wolves λοιπόν κάνουν την επίθεση τους-άραγε να είναι η μια και μοναδική ή όχι? Πιστεύω πως απλά τεσταραν τις δυνατότητες της Alexandria όπως κάθε ζώο που σέβεται τον εαυτό του πριν κάνει επίθεση. Δεν τελειώσαμε με αυτούς είναι το μόνο σίγουρο. 
Πάμε και πάλι στην Carol. Καταρχας να ξεκαθαρισουμε πως είναι το απόλυτο όπλο στη φαρέτρα κάθε επιζήσαντα. Η γυναικα μπορεί να το παιξει νοικοκυρα-μαμα-παιδαγωγός-συμβουλος-πολεμική μηχανη κτλ.
Ειδαμε να αλλάζει απόλυτα για να προστατέψει την Alexandria και
κατ επεκταση τους κατοίκους της σε χρόνο dt αλλά και να προλαβαίνει να μαγειρέψει. Εχοντας να αντιμετωπίσει λοιπόν αυτή την απειλή χωρίς όπλα, έχει κ τον Morgan που λέει "κάθε ζωή είναι πολύτιμη" ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΜΕ ΤΟ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΕΑ?

Ο Carl αποφάσισε να ξαναμπεί σε "Shane mode" και να προστατέψει και ο ίδιος με νύχια και με δόντια την αδερφή του αλλά και την Enid και τον άλλον με τον
σκούφο. 

Αρνητική εντύπωση έδωσαν όλοι οι κάτοικοι στην Alexandria καθώς σχεδόν κανείς δεν πολέμησε ουτε καν η Deanna (who is Deanna????)αλλά και ο Spencer που καιρός είναι να ψάχνει για νέο σωβρακάκι. Ολοι οι υπόλοιποι πήγαν σαν τα πρόβατα σε σφαγή κάνοντας τους...Λυκους ευτυχισμένους.
Η μόνη που ξεχώρισε ήταν η γιατρός η Denise αλλά και αυτή ξεκίνησε με το αριστερό τις ιατρικές τις υποχρεώσεις.Επίσης θέλω να δοθεί μια καλή εξήγηση γιατί ο Morgan χαρίζει ζωές ενώ ξέρει πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει μεζεδάκι από κάποιον που θα έχει ένα όπλο. Αυτή η επιμονή του για τις "πολύτιμες ζωές" είναι κάτι που ελπίζω βέβαια να μην το πληρώσει ακριβά στο μέλλον.

Ειδαμε για λίγο και την Jessie με τον Ron να προσπαθεί να δικαιολογήσει πως ο πατέρας τους δεν ήταν ότι καλύτερο γι αυτούς με τα συνεχόμενα χτυπήματα του. Ο γιος όμως είναι πολύ εκνευρισμένος και φοβάμαι πως θα πάρει βιαστικές αποφάσεις.

1)Για το τέλος λοιπόν ανακεφαλαιώνοντας οι Aλεξανδρινοί θέλουν επειγόντως μαθήματα αυτοάμυνας

2)Αυτά που ξέρει ο Morgan περι αγαπης και φιλίας να τα ξεχάσει

3)Πρέπει να βάλουν και τίποτα κάγκελα ακόμα πιο ψηλά αν θέλουν να σωθούν.

4)Σκοπιές-περιπολίες σε ημερήσια διάταξη

5)Να περιμένουν για το χειρότερο

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.