Το επεισόδιο που πέρασε (6χ07)


Από cinepivates.gr
Από το τρίτο αιματηρό επεισόδιο είχαμε μείνει με την απορία. Ακολούθησε το τέταρτο επεισόδιο, πίσω στο παρελθόν του Μόργκαν, το πέμπτο μακράν το πιο «νερόβραστο» του κύκλου που νευρίασε πολλούς, το έκτο επεισόδιο για τον Ντάριλ και την παρέα του. Η σειρά παρέτεινε όσο μπορούσε το ενδιαφέρον του κόσμου. Ή θα έπρεπε να το αφήσει αβέβαιο μέχρι το τέλος της mid season, του ερχόμενου δηλαδή επεισοδίου, με κίνδυνο να χάσει ο κόσμος το ενδιαφέρον του, ή θα έπρεπε να γυρίσει στον Γκλεν. Τελικά επέλεξε το δεύτερο και πράγματι ο κόσμος το επικρότησε, με την τηλεθέαση να ανεβαίνει αισθητά.
Seth Gilliam as Father Gabriel - The Walking Dead _ Season 6, Episode 7 - Photo Credit: Gene Page/AMC
Ο πάτερ Γκάμπριελ. Έχει κι αυτός δικαίωμα στο όνειρο.
Ο έκτος κύκλος ξεκίνησε πολύ δυναμικά, ίσως περισσότερο δυναμικά από ότι οι περισσότεροι τελευταίοι κύκλοι και διατήρησε τη γρήγορη ροή και το ενδιαφέρον του πάνω στα μεγάλα ονόματα των ηρώων του. Οι κίνδυνοι, η απειλή του θανάτου, η ανάγκη επιβίωσης, έκαναν πολλά μέλη της ομάδας να δείξουν πόσο ετοιμοπόλεμοι είναι αλλά και το σκληρό πρόσωπο που κρύβουν έναντι σε κάθε απειλή.  Παλεύοντας όμως κάποιος με τα τέρατα το πιο σημαντικό είναι να προσέξει μη καταλήξει κι αυτός ένα τέρας. Το έβδομο επεισόδιο, ήρθε να επαναφέρει τις ισορροπίες, οριοθετώντας το ανθρώπινο από το ζωώδες. Και ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνει από το να εστιάσει στους πιο αδύναμους χαρακτήρες, τους λιγότερο φαντεζί, τους αφανείς ήρωες. Λιγότερο μάχιμοι, αλλά εξίσου σημαντικοί. Αυτοί φέρνουν την ελπίδα και ουσιαστικά αυτοί είναι ο πληθυσμός της Αλεξάνδριας.
walking dead s06e07 003 eugene
O Γιουτζίν, με την τσουλούφα του Έλβις. Έχει κι αυτός δικαίωμα στο όνειρο.
Παρακολουθούμε, λοιπόν, την κόντρα του Ρικ με τον Μόργκαν, που δεν θέλει να σκοτώνει ανθρώπους, αλλά να τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν, βλέπουμε τον Γιουτζίν που θέλει να ζήσει και να βοηθήσει, αλλά δε μπορεί να πιάσει όπλα, ή τον πάτερ-Γκάμπριελ που θέλει να προσφέρει ως ιερέας στο «ποίμνιο» του. Βλέπουμε και τις «ταρζανιές» του Σπένσερ που είναι νέος και δυναμικός και θέλει να βοηθήσει, αλλά δε ξέρει πως. Τελικά το άμυαλο σχέδιο του βάζει σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους. Εδώ φαίνεται η ωριμότητα και η ηγετική μορφή του Ρικ σε όλο της το μεγαλείο, στο πως χειρίζεται την κατάσταση. Η μεγάλη κουβέντα όμως, έρχεται από το διάλογο της Κάρολ με τον μικρό Σαμ για τη ζωή που ζούνε: «Τι γίνεται αν δε μπορείς να ζήσεις με αυτό;» ρωτάει ο μικρός, «σε κατατρώει ολόκληρο» του απαντά η Κάρολ. «Αν σκοτώσεις τα τέρατα, τότε γίνεσαι κι εσύ ένα τέρας;» ρωτά ξανά ο μικρός, για να πάρει αυτή τη φορά την πληρωμένη απάντηση «το μόνο πράγμα που θα σε σώσει από το να γίνεις κι εσύ ένα τέρας είναι το να σκοτώσεις». Αυτή είναι η πραγματικότητα, εδώ είναι Walking Dead δεν είναι ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε κι αν δε θέλει κάποιος να γίνει τέρας (ζόμπι ή ένας τρελός μοναχικός άνθρωπος) θα πρέπει να μάχεται καθημερινά για να το κερδίζει.
Η συνεχεια ΕΔΩ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.