Ποίος θα είναι ο επόμενος θάνατος....

  Φτάσαμε πλέον στην μέση της 6 σεζόν στην αγαπημένης μας σειρά walking dead . Θυμόμαστε όλοι πως ξεκινήσαμε με ποσά άτομα και πόσοι πλέον έμειναν για να πορεύονται  . Κατά διαστήματα έχουμε χάσει η βρει χαρακτήρες .. Η βασική μας ομάδα πλέον είναι Rick , Daryl, Carol , Carl  , Glenn όπου είναι από τον πρώτο κύκλο μαζί μας και  Maggie , Michonne που ήρθαν λίγο αργότερα και πραγματικά κέρδισαν μια θέση στο γκρουπ μας ...!!!
  
 Στην συνέχεια και όσο πέρναγαν οι σεζόν έμπαιναν και αλλά άτομα όμως για μένα το γκρουπ , η οικογένεια αυτή σταμάτησε να μεγαλώνει εκεί στην Michonne . 
Ξέρουμε πως πάντα όταν η σειρά επανέρχεται από το διάλειμμα χάνουμε κάποιον βασικό της ομάδας μέχρι να τελειώσει η σεζόν ..!!! 
  
Φέτος ο κλοιός έχει στενέψει τραγικά και όποιον και αν σκεφτούμε πως θα φύγει είναι μια τραγική απώλεια και η θέση  του θα είναι αναντικατάστατη. Ο καθένας τους είναι μοναδικός , διαφορετικός και έχει την θέση του στην σειρά και στην καρδιά μας . 

  Θα ξεκινήσω λοιπόν να κάνω μια αναφορά στον χαρακτήρα τους για να θυμηθούμε κάποια πράγματα και μετά από αυτό θα ήθελα να ψηφίσετε ποιος πιστεύετε πως θα φύγει φέτος .


                                           Rick Grimes Ο αρχηγός του γκρουπ . Ξεκίνησε σαν ένας χαμένος άνθρωπος ανίδεος εντελώς με το τι  συμβαίνει στον κόσμο ύστερα από το κώμα που είχε πέσει μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό . Θυμόμαστε όλοι την πρώτη σκηνή που ήρθε σε επαφή με ένα ζόμπι και προσπαθούσε να πιάσει κουβέντα μαζί του. Μπήκε γρήγορα στο νόημα όμως του τι συμβαίνει και άρχισε να προσαρμόζεται εξαιρετικά γρήγορα . Ύστερα από μια αναζήτηση για την οικογένεια του και αφού τους βρήκε άρχισε να παίρνει άλλη τροπή σαν άνθρωπος . Έβγαλε μια ηγετική προσωπικότητα με αρκετές ικανότητες . Ηγήθηκε της ομάδας επιζώντων άλλες φορές με επιτυχία και άλλες φορές ανεπιτυχώς . Όπως και να έχει όμως είναι ο μόνος που παίρνει το ρίσκο των ευθυνών πάνω του μέχρι τώρα . 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι από όλους τους χαρακτήρες του walking dead θα ήταν ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή αν θα έφευγε κάποτε . Φυσικά και τίποτα δεν ήταν ποτέ το ίδιο . 

                                            


                                            Glenn Rhee

Ένα παιδί αμούστακο μέχρι και σήμερα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ασχολιόταν κανένας μαζί του. Τρομερό μυαλό που χαραμίζονταν κατά την γνώμη μου πάντα σαν ντελίβερι boy και δεν έκανε κάτι σημαντικό με αυτό το μυαλό . Γρήγορος , ευρηματικός εύστροφος ταπεινός ,πιστός  και πάνω από όλα έμπιστος . Πρώτη σκηνή τον είδαμε να προσπαθεί να σώσει τον Rick στην Ατλάντα . Μετά από αυτό έμεινε δίπλα στο γκρουπ παρόλο που είχε αποφασίσει να φύγει για να βρει την οικογένεια του. Εκτελούσε τις αποστολές που του ανέθεταν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον . Έφτασε να γίνει ένας πολύ δυναμικός χαρακτήρας και να ανεβεί στην ιεραρχία γρήγορα . 

Έχει κινδυνέψει αρκετές φορές να φύγει όμως μέχρι τώρα πάντα λέμε αυτό δεν έχει συμβεί . Θα μπορούσε όμως να συμβεί στην συνέχεια . Αν πραγματικά γίνει , τότε το κενό θα είναι μεγάλο . Ο ίδιος είναι η ισορροπία μεταξύ της οργής του Rick και της τρέλας του Daryl . 


                                            Carl Grimes Ο Κάρλ παιδι ακόμα όταν ξεκίνησε η σειρά χωρίς πρωτοβουλίες χωρίς προσωπικότητα . Περνώντας όμως ο καιρός αρχίσαμε να βλέπουμε μια άλλη πλευρά του ένα παιδί ριψοκίνδυνο , απερίσκεπτο που πολλές φορές μας προβλημάτισε . Λίγο αργότερα έβγαλε και αλλά στοιχεία όχι τόσο καλά που ευτυχώς όλα αυτά ήταν μια έκρηξη της εφηβείας του ..!!! Θυμόμαστε όλοι την σκηνή με την δολοφονία του παιδιού  μπροστά στον Χερσελ . Μετά από στενή παρακολούθηση και καθοδήγηση όμως φτάσαμε να δούμε έναν Κάρλ πιο συνειδητοποιημένο και ώριμο από την 5 σεζόν περίπου . 

Αν ήθελαν να ταράξουν λίγο τα νερά ίσως η επόμενη επιλογή θανάτου να ήταν αυτός μιας και ο θάνατος του θα έχει μεγάλη επίδραση στο γκρουπ ξεκινώντας από τον Ρικ . Τα γεγονότα και οι αντιδράσεις θα είχαν αλληλουχία μεγάλη σε όλες τις εκφάνσεις μετά από έναν τέτοιο θάνατο. 


                                                                                     Daryl Dixon Ένας χαρακτήρας μισητός στην αρχή . Θυμάστε όλοι πως σχεδίαζε με τον αδερφό του να κλέψουν το γκρουπ στην κατασκήνωση και να φύγουν . Τα πράγματα όμως άλλαξαν  εντελώς . Μια ανατροπή τεράστια σε αυτόν τον χαρακτήρα που από κακός έγινε το δεξί χέρι του αρχηγού . Ένας άνθρωπος σχεδόν πρωτόγονος σε συμπεριφορά, νοοτροπία, αλλά και δεξιότητες που του φάνηκαν πολύ χρήσιμες στην συνέχεια . Συναισθηματικό κόσμο πολύ καλά κρυμμένο, που μόνο ένας άνθρωπος κατάφερε να τον φέρει στην επιφάνεια  και μιλάω για την Κάρολ . 
Μια προσωπικότητα που στην ουσία είναι κατασκευασμένη για επιβίωση , δεν νιώθει φόβο δισταγμό και αντιδρά σε όλα τα ερεθίσματα. Ικανός ιχνηλάτης και κυνηγός . Έμπιστος και πιστός στους φίλους του . 

Αν θα πέθανε αυτός ο χαρακτήρας θα ήταν μια πολυ σοβαρή απώλεια για όλους . Έχουμε δει πόσες φορές έχει σώσει  κάποιον από το γκρουπ , ποσό πολύ έχει επιμείνει για να βρουν κάποιον που αγνοείται και πόσες φορές έχει θρηνήσει για τον χαμό κάποιου . 


                                          Carol Peletier Εντάξει ξέρω ότι σε πολλούς δεν είναι αγαπητή για μένα όμως αυτή η αντίληψη είναι λάθος . Είναι ένας χαρακτήρας που πραγματικά μεταμορφώθηκε , από ένα πλάσμα άβουλο και αβοήθητο σε μια άλλη Michonne . 
Κατά τη διάρκεια της σειράς την είδαμε να κάνει λάθη σίγουρα όμως ποιος δεν έχει κάνει ; Μήπως ο Rick ; Ο Daryl ίσως ; Όλοι έκαναν λάθη και όλοι όμως είχαν πάντα σαν στόχο το καλό του γκρουπ. Μπορεί λοιπόν πάνω στην προσπάθεια αυτή να προστατέψει τους ανθρώπους της να πήρε μια λάθος απόφαση, δεν την απομακρύνει όμως αυτό από τον στόχο της. Τιμωρήθηκε για την πράξη της αυτή και δικαιωματικά κέρδισε την θέση της πίσω στο γκρουπ . Ίσως είναι και ο μόνος άνθρωπος μέσα στην ομάδα που έχει βάλει πάνω από τον  Εαυτό της όλες τις φορές τους φίλους της . Δεν την νοιάζει η εικόνα της να τσαλακωθεί, το κάνει μάλιστα  με ευχαρίστηση προκειμένου να σώσει κάποιον δικό της . Πολυμήχανη , έξυπνη , τολμηρή ένας συνδυασμός εξαιρετικός για την περίσταση . Παρατηρητική και χωρίς συναίσθηση του φόβου . Είδαμε ποσό έξυπνα στην ουσία μόνη της καθάρισε τους Woolf. 

Αν είναι η Κάρολ  αυτή που θα πεθάνει τότε είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το γκρουπ . Η ικανότητα της να  γίνεται ένα με το περιβάλλον σαν χαμαιλέων προκειμένου να περνάει απαρατήρητη είναι Αναντικατάστατη .                                      Maggie Greene Η φωνή της λογικής και ο άνθρωπος με την πιο σωστή κρίση . Μεγαλωμένη τόσο σωστά που της δίνει τα εφόδια να είναι ένας πολύ λαμπρός άνθρωπος . Έχει μυαλό , ψυχραιμία , υπομονή . 
Είδαμε ότι και σε δύσκολες στιγμές για εκείνη όπως ο χαμός του πατέρα της ή της αδερφής της δεν την κάνουν να χάνει τον εαυτό της . Ούτε για μια στιγμή δεν εγκαταλείπει τις αρχές της και την γαλούχηση της . Δικαίως το γκρουπ την σέβεται και την ήθελε να είναι δίπλα στην Deanna Monroe. Θα μπορούσε πολύ αξία να πάρει την θέση της και να είναι μια εξαιρετική ηγέτιδα για τους πολίτες της Αλεξάνδρεια . Μοιάζει ο χαρακτήρας της με εκείνον ενός σωστού πολιτικού που μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά μιας κοινότητας , χωρίς αυτό να της αφαιρεί την ικανότητα επιβίωσης που έχει έμφυτη . 

Η Maggie αν θα πεθάνει στην σειρά τότε θα έχουμε χάσει έναν άνθρωπο με διπλωματικές ικανότητες που στην ουσία όμως είναι και η φωνή της απόλυτης λογικής κρίσης . Ένα αντίβαρο μεταξύ των ακραίων φωνών . 

                                              
                                             Michonne 

Η απόλυτη γυναικεία πολεμική μηχανή . Ένας φαινομενικά απρόσιτος άνθρωπος σκληρός στην πρώτη μάτια,  όμως επικίνδυνος αν δεν είσαι στη λίστα των φίλων του. Βλέποντας την ξέρεις ότι έχεις δυο επιλογές να γίνεις φίλος της ή πτώμα . Η πρώτη σκηνή που την είδαμε σίγουρα μας έκοψε την ανάσα . Επιβλητική,  μυστήρια και τρομακτική θα έλεγα . 
Πριν από όλα αυτά όμως ήταν ένας άνθρωπος μορφωμένος με κουλτούρα και είχε οικογένεια . Δύσκολο να το πιστέψει αυτό κάνεις . Το τρομερό της αίσθημα  επιβίωσης και το αλάνθαστο ένστικτο της για την ανθρώπινη φύση είναι τα κυριότερα εργαλεία της , μαζί με την γνώση της πολεμικών τεχνών . Η κατάνα είναι η προέκταση του χεριού της. Ένας χαρακτήρας που έχει ότι χρειάζεται για να επιβιώσει για χρόνια μόνη της . Τα συναισθήματα της δεν επηρεάζουν ούτε την κρίση της ούτε το μυαλό της . Προχωράει πάντα συνειδητά χωρίς λάθη και αποτελεσματικά . Χωρίς τύψεις , χωρίς δισταγμό , αθόρυβα , απροσδόκητη κανείς μας δεν την είδε ποτέ να έρχεται πίσω από τον Rick και να τον χτυπά στο κεφάλι . Σωστή κρίση και γρήγορη στις αποφάσεις . Πιστή και αφοσιωμένη πάντα στο γκρουπ . 

Το γκρουπ τα κατάφερνε μια χαρά πολύ πριν εμφανιστεί η michonne όμως το γεγονός του ερχομού της ήταν καταλυτικό . Η ομάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια αν χαθεί αυτός ο τρομερός χαρακτήρας . 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.