Flash Back


Χρόνια ολόκληρα πέρασαν από την αποκάλυψη με τα ζόμπι και ζούμε μαζί τους κάθε περιπέτεια κάθε τραγωδία κάθε αγωνία ... Το γκρουπ μας άλλες φορές μεγαλώνει και άλλες φορές μικραίνει αυτό αλλάζει σε κάθε κύκλο η μάλλον σε κάθε επεισόδιο. Τι ξέρουμε όμως για τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτό το γκρουπ; Για κάποιους λίγα και για άλλους πιο πολλά σίγουρα , κάποιους τους λατρεύουμε και άλλοι μας είναι αδιάφοροι . Όλοι όμως από κάπου ξεκίνησαν .. Κάναμε μια προσπάθεια να δούμε από που ξεκίνησαν ο καθένας ξεχωριστά και που έφτασαν σήμερα .. 
                                    


"That's the trick of it, I think. We do what we need to do and then we get to live. But no matter what we find in D.C., I know we'll be okay, because this is how we survive. We tell ourselves that we are the walking dead."

  


Ο Ρικ είναι ο αρχηγός του γκρουπ... Καθοδηγεί τους υπόλοιπους και ενίοτε χρειαζεται την φροντίδα τους προκειμένου να πατήσει ξανα στα πόδια του.. Αναμφίβολο πως το γκρουπ του τον αγαπάει και εκείνος φυσικά την οικογένεια του όπως τους αποκαλεί.. Έξυπνος ήρεμος καλός πατέρας και φίλος . Ελαττώματα : παίρνει λάθος αποφάσεις συχνά και θέτει στόχους που κάποιες φορές δεν μπορεί να φτάσει. Προστατεύει τους φιλους και την οικογένεια του θυσιάζει ανθρώπους ξένους προκειμένου να επιτύχει την ασφάλεια για τους δικούς του ανθρώπου . Για το παρελθόν του ξέρουμε κάποια πραγματα , όπως ότι είχε μια στενή σχεση με τον παππού του και εναν πατερα για τον οποίο εχει αναφέρει πως είχε μια σοφή λύση σε κάθε πρόβλημα . Ο πατέρας του του έμαθε να κυνηγάει και να καβαλάει άλογο. Αναφέρει κάποια στιγμή στον Κάρλ πως είχε πολυ καλα παιδικά χρόνια και λυπάται που εκείνος δεν θα νιώσει ποτε αυτη την αίσθηση του να εισαι παιδι . Πήγε κολέγιο με τον Shane και αναφέρουν πως εκείνος σε αντίθεση με τον Ρικ είχε κατακτήσεις πολλές . Μαζι έπιασαν δουλεια μετα το κολέγιο σαν αστυνομικοί στο King country sheriff 's Department. Μικροί ακομα σε ηλικία ο Ρικ και η Lori γνωρίστηκαν και μετα απο λίγα ραντεβού παντρεύτηκαν και έκαναν ενα παιδι τον Carl . Ο γάμος του δεν ηταν ευτυχισμένος είχαν προβλήματα κυρίως λόγο της αποξένωσης του Ρικ . Αφιέρωνε τον εαυτό του στην δουλεια και ηταν συχνά απόμακρος . Πραγμα που το μετάνιωσε στην πορεία όταν ξύπνησε απο το νοσοκομείο και άρχισε να ψάχνει την οικογένεια του. Έχουμε δει ομως ανάλογες στιγμές του και ξέρουμε ότι απο τα λάθη του δεν μαθαίνει πάντα . Παραμένει ομως ο αρχηγός και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε εκείνον .

                                                                
                                     

                                 "I dont know what's right anymore ... because I did want to kill those men I'd seen what they did, what they would keep doing... I know I could end it, but I also know that people can change, cause everyone sitting here has. 'All life is precious' and that idea, that idea changed me it brought me back and it keeps me living. "
 


Ο Μοργκαν είναι ένας χαρακτήρας που έχει διχάσει το κοινό . Σε άλλους είναι αδιάφορος εντελώς και για κάποιους είναι ο νέος αρχηγός του γκρουπ. Ιδιαίτερα έξυπνος στοργικός και Ατρόμητος όμως βαθιά κατεστραμμένος μετά τον χαμό της οικογένειας  του .. Συναισθηματικός βαθιά και ακριβώς είναι το πρόβλημα του. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το γεγονός ότι η γυναίκα του έγινε ζόμπι με αποτέλεσμα να του στοιχίσει την ζωή του παιδιού του. Έκτοτε ζούσε στα άκρα εντελώς και ριψοκίνδυνα . Χαμένος και εντελώς σε έναν δικό του κόσμο όπου όλοι πρέπει να πεθάνουν και εκείνος έχει αυτό καθήκον να το κάνει να συμβεί . Εμμονικος άνθρωπος γενικότερα σε όλες τις φάσεις της ζωή του που δύσκολα αλλάζει γνώμη και συνήθειες . Όλα αυτα μέχρι πριν φτάσει στο γκρουπ. Για την ζωή του πριν δεν ξέρουμε τίποτα εκτός ότι αγαπούσε την οικογένεια του και είχε ένα ταττου στον ώμο του σύμβολο της λατρείας του για εκείνη.                                                                                                             


"You don't want to lose anything again, so you give up and you say, "That's just what happens." (...) Yeah I think you do. You honor the dead. Even when you're scared. You live because they don't get to."
Ο Γκλεν ειναι  ο χαρακτήρας που ολοι θα θέλαμε να έχουμε φιλο... Ευρηματικός ,πιστος, γρήγορος  στο να σκέφτεται και φυσικά γενναίος πάντα έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο . Τον αποκαλούσαν our go town expert... Και ηταν όντως ο ειδικός αποστολών .. Γεννήθηκε  Κορέα  και μεγάλωσε στο Michigan . Μετακόμισε  στην Atlanta και δούλευε ως πιτσαδόρος . Το επάγγελμα αυτο τον έκανε και ειδικό στις αποστολές για την Atlanta με το γκρουπ . Ο πρώτος που τον συνάντησε ηταν ο t-dog ο οποίος και τον έβαλε στον γκρουπ . Ο ίδιος αναφέρει πως είχε αδερφές που ομως αγνοούσε την τύχη τους κατα την αποκάλυψη μιας και δεν ζούσε πια κοντά τους. Όποτε οποιαδήποτε πληροφορία για την οικογένεια του μας ειναι εντελώς άγνωστη . Μπορούμε ομως πλέον να θεωρήσουμε ως οικογένεια του το γκρουπ και φυσικά την Maggie και το παιδι που περιμένουν ..!!!

                                
"The only thing that keeps you from becoming a monster is killing."


Η Κάρολ ίσως ειναι ο χαρακτήρας που κανεις δεν πίστευε πως θα εξελιχθεί ετσι και που κανεις δεν πιστεύει ότι κάποτε ξεκίνησε απο τοσο χαμηλά . Απο τελευταίος τροχός της αμάξης εχει πλέον δικαιωματικά γίνει ζωτικό όργανο στο γκρουπ. Ζούσε στο νότιο μέρος της Αμερικής με την κόρη της και τον άντρα της . Περιγράφει τον Ed ως ενα γοητευτικό άντρα στην αρχή που ομως οσο πιο πολυ έμενε μαζι του τοσο ανακάλυπτε την πραγματική του φύση . Ενας κακός ανθρωπος και κακός πατέρας . Ηταν βίαιος τοσο με την ιδια οσο και με την κόρη τους.. Περιγράφει σε ενα επεισόδιο στον Ρικ  ότι είχε μάθει να βάζει τον ώμο της στην θέση του προκειμένου να αποφεύγει να πηγαίνει συνέχεια στο νοσομειο λέγοντας πως έπεσε απο τις σκάλες .. Κάποια στιγμή εκείνη και η κόρη της έφυγαν απο το σπίτι και πήγαν σε ενα άσυλο για να γλυτώσουν απο τον Ed .. Μιάμιση μέρα επέστρεψαν στο σπίτι και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν και οι δυο απο τον άντρα της. Κατα την αποκάλυψη οι 3 τους κατευθύνθηκαν προς την Atlanta σε μια ασφαλή ζώνη έπεσαν ομως σε μπλοκαρισμένο δρόμο στην πορεία τους όπου βρήκαν Shane , Carl , Lori και έμειναν μαζι τους .  Αρκετά μετα τον θάνατο  του άντρα της και της Sophia  η Carol απο θύμα που ηταν εγινε σταδιακά μια αλλη Michonne .
                                                      

"The longer they're out there, the more they become what they really are."


 Ο Daryl τι να πει κανείς γιαυτό το παιδί...!!!! Ειδικός στο κυνήγι , στην πλοήγηση και την ιχνηλασία .. Τόσο σκληρός φαινομενικά αλλά με τόσο βαθιά συναισθήματα. Μαύρο πρόβατο εκείνος και ο αδερφός του για το γκρουπ όμως κατάφερε μέσα στα χρόνια να γίνει όχι απλά ένα αναπόσπαστο κομμάτι τους έγινε το δεξί χέρι του αρχηγού και οικογένεια τους ξεκινώντας από την Carol . Εκείνος και ο αδερφός του ζούσαν βοριά της Georgia με τους γονείς τους. Ο πατέρας μόνιμος ήταν βίαιος και έπινε πολύ.. Σε μικρή ηλικία έχασαν την μητέρα του . Ο πατέρας ανίκανος να αναθρέψει τα παιδιά τα άφησε στην τύχη τους να μεγαλώνουν μόνα τους. Ο Melre μεγάλωνε τον Daryl όλα τα χρόνια . Αναφέρει σε ένα επεισόδιο ο Daryl πως ο πατέρας του ήταν τόσο αδιάφορος που όταν για 9 μέρες σε ηλικία κάτω των 12 χρόνων χάθηκε στο δάσος εκείνος δεν το είχε παρατηρήσει . Ζούσε με άγρια μούρα μέχρι που βρήκε τον δρόμο για το σπίτι . Ο Merle όταν μεγάλωσε αρκετά έφυγε από το σπίτι αφήνοντας τον αδερφό του πίσω γτ ο πατέρας τους τον χτυπούσε . Φεύγοντας είπε πως δεν είχε ιδέα ότι πατέρας τους χτυπούσε και τον Daryl ... Κάτι που μικρός δεν πίστεψε ποτέ . Για εκείνον ο μεγάλος του αδερφός απλά έφυγε και τον άφησε πίσω να υποφέρει μόνος του.. Αργότερα βρεθήκανε πάλι σε πιο μεγάλη ηλικία και ο Daryl ακολουθούσε τον αδερφό του τυφλά . Πολυ αργότερα αποφάσισε πως πρέπει να αλλάξει και πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τον αδερφό του τον οποίο όμως στην ουσία προσπάθησε αρκετές φορές να σώσει .                                       
"No! It's over! I burnt his last picture of me, because I said he wasn't gonna need it anymore, because I wasn't gonna be away from him again... I'm pregnant. He didn't want me to go out there and I said yes. And if I would have gone, if I was with him, maybe I could have helped him. I don't know if he's alive, he would have showed up by now, that's what Michonne said. I just wanna see his face. I can't... I don't get to know what will happen. I don't get to know why it happened. What I did right or wrong... Not now... I have to live with that. You do too."


 Η Maggie από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα πιστεύω προέρχεται από μεγάλη οικογένεια . Στοργική σαν κόρη αφοσιωμένη σαν σύζυγος εξαιρετική αδερφή, προσηλωμένη , έξυπνη ,κοιτάει πάντα το καλό του γκρουπ και συνεχώς βελτιώνει τις ικανότητες της. Αρχικά πίστευε πως οι walkers ηταν απλά άρρωστοι άνθρωποι που χρειάζονταν βοήθεια αυτο άλλαξε δυναμικά όταν ήρθε σε επαφή με το γκρουπ. Σαν έφηβη και μέχρι τα 22 έζησε στην οικογενειακή φάρμα Greene . Έχασε την μητέρα της μικρή σε ηλικία και προέτρεψε τον πατέρα της να παντρευτεί ξανα. Έτσι απέκτησε περισσότερα αδέρφια. Τελείωσε το λύκειο και είχε μπει πανεπιστήμιο όταν χτύπησε ο ιός. Απο τοτε ζούσε κλεισμένη στη φάρμα και έβγαινε μερικές φορές για εφόδια .

                                       
"Have you ever had to kill people because they had already killed your friends and were coming for you next? Have you ever done things that made you feel afraid of yourself afterward? Have you ever been covered in so much blood that you didn't know if it was yours or walkers or your friends? Huh? Then you DON'T know."


Η Michonne τείνει να λειτουργεί μόνη της και διατηρεί ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος της μυστικό , ακόμη και απο την Ανδρέα, αλλά έχει μια έντονη  διαίσθηση. Η Michonne είπε κάποτε ότι "εμπιστεύεται το ενστικτο της», όταν πρόκειται για άλλους επιζώντες. Μετά την απώλεια του φίλου της, έπασχε από παραισθήσεις.Αποκαλύφθηκε ότι της αρέσει  η τέχνη και  τα γλυπτά.Όταν την είδαμε για πρώτη φορά στο γκρούπ ήταν  πολύ ήσυχη. Όσο περνάει  ο καιρός, ωστόσο, ανοίγεται σταδιακά στην ομάδα, ειδικά στον Rick και στον Καρλ, και γίνεται αποδεκτή από το σύνολο της ομάδας.
Η Michonne φάνηκε να έχει μια αποστροφή για τα μωρά, καθώς έντονα αρνήθηκε να κρατήσει την κόρη του Rick Judith μέχρι που η Μπεθ την  ανάγκασε να πάρει την Judith, κοιτάζοντας την δακρύζει. Αργότερα διαπιστώσαμε ότι αυτό είναι μια εκδήλωση της ενοχής που νιώθει για τον  χαμο του γιο της, Αντρέ.
Δεν είναι πολλά γνωστά για το παρελθόν της Michonne. Σύμφωνα με την Danai Guria- «ήταν κάποια  καλλιεργημένη, εναλλακτική, μορφωμένη και πολύ έξυπνη. Δεν ήταν συμβατική καθόλου ». Ξέρουμε ότι είχε ένα φίλο που ονομάζεται Mike με τον οποίο είχε έναν 3χρονο γιο τον Αντρέ, με το παρατσούκλι "Peanut". Οι τρεις ζούσαν μαζί σε μια πολυκατοικία στην Ατλάντα. Αναφέρει και  τον Terry φίλο του Mike . Οι τρεις φάνηκε να είναι λάτρεις της τέχνης, που πηγαίναν  σε μουσεία και συζητούσαν για τέχνη. 

"You don't have to throw yourself out of a moving car... to feel like you're calling the ball. That's easy. You jump out of an airplane, you don't have choices after that. Maybe you play some chicken with the ground, but you pull the rip cord, you live. But if you have a roof over your head, you have food, you have walls... you have choices. And without walkers and bullets and shit hitting the fan, you're accountable for them. I mean, hell, you're always accountable. It's just with all that other noise, you know people won't notice."

Η Sasha είναι ρεαλίστρια και σημαδεμένη γυναίκα . Είναι εξαιρετικά πρακτική και πάντα κλίνει προς την πιο λογική απόφαση, αν και κάτω από το τραχύ εξωτερικό της βρίσκεται συμπόνια για τους φίλους της. Αυτή η συμπεριφορά οφείλεται σε τραύμα μετά την αποκάλυψη, έχει γίνει εξαιρετικά ανθεκτική και αποστασιοποιημένη.
Έχει δείξει ηγετικές ικανότητες, Όντας χρειάστηκε κάποια στιγμή στη φυλακή η Σάσα έγινε ένα από τα μέλη του συμβουλίου, δείχνοντας ότι ήταν έμπιστη στα τα άλλα μέλη της ομάδας του Rick. Ο Tyreese χαριτολογώντας την ρωτά "Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που δεν ήσουν το αφεντικό του εαυτού σου;" Στο δρόμο με την Maggie και τον Bob, επιμένει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να βρουν ένα μέρος για να ζήσουν μονοι τους προτείνοντας μια πιο πρακτική προσέγγιση για την επιβίωση τους. Φαίνεται να είναι ρεαλίστρια και επίμονη.
Η Σάσα και ο μεγαλύτερος αδερφός της, Tyreese, ζούσαν κάπου στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, πριν την έναρξη της επιδημίας. Ανατράφηκαν από τον πατέρα της πειθαρχημένα, έναν βετεράνο του πολέμου. Είχαν ένα γείτονα που ονομάζεται Τζέρι.ενώ καμία πληροφορία δεν έχουμε για την μητέρα της . Όταν μεγάλωσε η Σάσα εργάστηκε ως πυροσβέστης.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.