Έξι πράγματα που έγιναν στην έναρξη της mid-season και ειναι όπως το κόμικ









Έξι πράγματα που έγιναν στην έναρξη της mid-season και ειναι όπως το κόμικ 



Το επεισόδιο 6x09 ίσως ήταν με διαφορά ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι τώρα στην σειρά ... Η επιτυχία του αυτή μπορεί να οφείλεται στην μεταφορά των σκηνών απο το κόμικ; Είδαμε να μεταφέρουν στην οθόνη έξι πράγματα , γεγονότα  όπως είχαν γραφτεί στο τεύχος no way out του κόμικ και πάμε να δούμε ποια ήταν αυτά : 






1.Οι Saviors 








Γνωστοί στο comics ως  Saviors, αυτή η ομάδα επαναστατών εξυπηρετεί τον επερχόμενο κακοποιό Negan σαν τσιράκια του .Η  ομάδα τρομοκρατεί εμφανώς τις κοντινές κοινότητες και απαιτούν να  κατάσχουν ότι βλέπουν να έχουν στην κατοχή τους οι κοινότητες αλλά και όσα δεν βλέπουν και  ξέρουν πως υπάρχουν . Όπως πολυ χαρακτηριστικά είπε και ο υπαρχηγός του Negan πάντα υπάρχουν περισσότερα απο αυτά που βλέπουν.Εδώ είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ της άφιξής τους στην τηλεοπτική σειρά  σε σχέση με τα comics:



Ομοιότητες:Και στην σειρά  και στο τεύχος , η ομάδα μοτοσυκλετιστών οι saviors συναντά το γκρουπ του   Rick και τους λέει η περιουσία τους   ανήκει στον Negan.Όπως και στην σειρά ετσι και στο τεύχος, αυτό οδηγεί σε ολέθρια καταστροφή της ομάδας των Saviors απο το γκρουπ του Rick .


Διαφορές:Όσο τρομερή κι εάν ήταν, η λύση RPG -Daryl δεν είναι ΑΚΡΙΒΏΣ οπως έγινε και στο κόμικ μιας και ο χαρακτήρας αυτός δεν υπάρχει.Αντί της Sasha και του Daryl (που δεν είναι στο comic κανένας τους ), στην ενέδρα των  Saviors πέφτει ο  Rick, Michonne,  Andrea, Heath  Abraham και Holly.Στην πραγματικότητα λοιπόν αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με τους Saviors . Επιπλέον ο Rick αφήνει έναν επιζώντα ακριβώς για να μεταφέρει ένα μήνυμα στον Negan . Δείτε παρακάτω την εικόνα της μάχης απο το τεύχος .









  



2.Ο θάνατος των Andersons 







Οπως ειδαμε στο επεισόδιο μέσα σε λίγα λεπτά όλη η οικογένεια ξεκληρίστηκε μη μπορώντας κανένας να κανει κάτι για να σωθούν . Αφορμή το ξέσπασμα του Sam. 

Ομοιότητες : Οπως στην σειρά ετσι και στο κόμικ η αφορμή για το φαγοπότι των walkers ειναι ο γιος της Jessie ο οποίος δεν μπορεί να συγκρατήσει τον φόβο του με αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή τους πάνω του και λίγα δευτερόλεπτα μετα τον χαμό του, να οδηγηθεί και η Jessie στην ιδια μοίρα μην αντέχοντας το θέαμα του νεκρού γιου της . Αφήνοντας έτσι τον Rick σε μια θάλασσα απο αρνητικά συναισθήματα . 


Διάφορες :Στο κόμικ η Jessie έχει εναν μόνο γιο τον Ron ο οποίος ειναι σαν τον τηλεοπτικό Sam δηλαδή όχι και ο πιο γενναίος χαρακτήρας .Οταν βγαίνουν απο το σπίτι η Mischonne τρέχει πρώτη μπροστά να συνοδεύσει την Denise μέχρι το ιατρείο και λίγο αργότερα γίνεται το μπλοκάρισμα του Ron δηλαδή του δικού μας τηλεοπτικού  Sam που τους οδηγεί και τους δυο στον θάνατο . 








                      3.Το μάτι του Carl 






Απο την στιγμή λοιπόν που ο Ron δεν υπάρχει σαν χαρακτήρας στο κόμικ όμως το μάτι του Carl όντως χάνεται στο τεύχος η εύλογη ερώτηση ειναι πως ; Παρακάτω λοιπόν θα δούμε το πως




Ομοιότητες:Μετά από το θάνατο της  Jessie και του γιου της, ο  Rick και στο κόμικ αναγκάζεται να τεμαχίσει  το χέρι της Jessie προκειμένου να ελευθερώσει τον  Carl. Ο Carl πυροβολείται αμέσως μετα  και κατορθώνει κάπως να πει  «μπαμπάς»πρίν καταρρέυσει .Τα επόμενα γεγονότα γίνονται ακριβώς οπως και στο  κόμικ …  ο Rick μεταφέρει τον  Carl στο θεραπευτήριο ενώ  η Michonne χαράζει μια πορεία.



Διαφορές:Δεδομένου ότι ο  Ron δεν υπάρχει στο κόμικ , ο Carl πραγματικά ΤΥΧΑΙΑ τραυματίζεται  από τον Ντάγκλας ( που έχει την θέση της τηλεοπτικής  Deanna) . Όταν βλέπει τον θάνατο  της  Jessie  του γιος της τότε πανικοβάλλεται ; Τα χάνει; Και αρχιζει να πυροβολεί στα τυφλά τους walkers με αποτέλεσμα μια σφαίρα να βρει τον Carl στο μάτι . Ο  Ντάγκλας καταλήγει νεκρός γιατί ετσι τραβάει όλους τους walkers πάνω του . 
    







4.Ο ηρωισμός της Denise .





Όταν βρίσκεσαι ξαφνικά σε μια επίθεση απο 1400 και είσαι πλεον η μόνη που έχει ιατρικές γνώσεις πρέπει να είσαι και έτοιμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα . 



Ομοιότητες : οπως και στην σειρά ετσι και στο κόμικ παρά την φοβία της για την εισβολή των walkers η Denise καταφέρνει να βαλει στην άκρη ότι πανικό και αν έχει και επικεντρώνεται στο να σώσει την ζωή του Carl με επιτυχία . 


Διάφορες : Οι Λύκοι στο κόμικ δεν υπάρχουν όποτε στην ουσία εκείνη δεν έχει πέσει θύμα απαγωγής . Ειναι με την Michonne και τον Rick χωρίς να φοράει κάλυμμα απο εντόσθια walkers πάνω της . Στο κόμικ ειναι ήδη γιατρός - χειρουργός και όχι κάποια που ακόμα προσπαθεί να κανει την εξάσκηση της 




                                  

                           5.Η μάχη για την Αλεξάνδρεια











Αφού ο Rick έχει αφήσει στα χέρια της Denise την ζωή του Carl θολωμένος και γεμάτος οργή βγαίνει στον δρόμο για να πολεμήσει walkers . Αυτή του η πράξη εμπνέει αρκετούς οπως και στο κόμικ 




Ομοιότητες: Ο  Rick μετατρέπει το άγχος του σε οργή και αφήνει το θεραπευτήριο προκειμένου να "σκοτώσει" walkers . Βλέποντας τον οι  Alexandrians αλλά και οι δικοί του ακόμα και ο πατέρας Gabriel ενώνουν στην μάχη .Δεν υπάρχει κανένας walker  που αφήνεται όρθιος μέχρι το πρωί, και οι οδοί της Αλεξάνδρειας γεμίζουν τις σωρούς των walkers . 




Διαφορές:Καταρχήν, ο Glenn και η Maggie δεν είχαν κολλήσει σε παγίδες. Ο  Abraham κλείστηκα και ταμπουρώθηκε  μέσα με τη Rosita έως ότου άκουσαν τον Rick να φωνάζει HAM έξω στους walkers . Όσο και αν μας άρεσε η σκηνή με το RPG και την λίμνη δεν υπήρχε στο κόμικ . Το γκρουπ μέσα απο πολλές δυσκολίες καθάρισε όλους του walkers  μόνο του . 








                                       6.Ο απολογισμός 





Ομοιότητες:Η πλειοψηφία των περιπατητών έχει αποδεκατιστεί και οι επιζώντες παίρνουν ένα αναγκαίο διάλειμμα. Ο Rick κάθεται πλάι στον Carl αναγνωρίζει πως πλεον όλοι μαζί μπορούν να ενώσουν δυνάμεις και να κάνουν κάτι πολυ καλύτερο για την Αλεξάνδρεια . Ορκίζεται πως θα κανει κάτι μεγάλο για την πόλη τους και θέλει να έχει την ευκαιρία να τα μοιραστεί με τον γιο του να του δείξει εναν νέο κόσμο, εναν μεγαλύτερο κόσμο . Ετσι και στο κόμικ ο Carl ξυπνά και του σφίγγει το χέρι .


Διαφορές:Το επόμενο πρωί υπάρχουν ΑΚΟΜΑ περιπατητές που μπαινουν απο τις  πύλες  της Αλεξάνδρειας.Επίσης ο Rick παίρνει την ευθύνη για το θάνατο της Jessie και του Ron… λέγοντας πως δεν πρέπει να τους έχει  αναγκάσει  να φύγουν και πως  στο μέλλον θα έχουν τρόπους να δραπετεύσουν ευκολότερα, σχέδια διαφυγής δηλαδή .





Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.