Διφορουμενες απόψεις στην κοινότηταΣτο τελευταίο επεισόδιο είδαμε μια αντιπαράθεση μεταξύ του Rick και του Morgan. Ο μεν Rick λέει πως θα πρέπει να επιτεθούν στην κοινότητα του Negan και να τους σκοτώσουν ώστε να παίρνουν αυτοί τα τρόφιμα, ο δε Morgan λέει πως πρέπει να τους μιλήσουν γιατί η βία δεν φέρνει λύση.

Δύσκολα μπορείς να πεις ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο τελικά, θα επιχειρησουμε όμως να το αναλύσουμε λιγάκι.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΄Η ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΙΚ.

Γιατί έχει δίκιο ο Rick.

1)Γιατί η ομάδα που έμαθαν (οι Saviors) είναι αδίστακτοι. Το μάθαμε από την αναφορά που έγινε σε έναν νεαρό που σκότωσαν μπροστά στα μάτια της κοινότητας του Hilltop. Ο Rick ξέρει πως δεν μπορεί να αφήσει μια ομάδα 20 ατόμων (όπως νομίζει ότι είναι) να κάνουν ότι θέλουν και θα επιχειρήσει να σταματήσει το κακό από τη ρίζα του. Έχει βάση αυτή η σκέψη.

2) Γιατί η ομάδα του Rick αλλά και ο ίδιος o ήρωας μας έχει αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Ανθρώπους που έγιναν ψυχοπαθείς, ανθρώπους που υπάκουαν σε έναν κανόνα και μόνο (Claimers), ανθρώπους που αναγκάστηκαν να γίνουν ανθρωποφάγοι. Έτσι μετά από όλες αυτές τις καταστάσεις που ξεπέρασαν η ομάδα δυνάμωσε και γενικά είναι αποφασισμένη για όλα. Με τα δεδομένα που έχουμε συμφωνώ με τον Rick.

3) Γιατί αυτή η ομάδα του Negan μπορεί αύριο να έρθει και να χτυπήσει την πόρτα της Alexandria. Η ομάδα μας χωρίς τρόφιμα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.Γιατί έχει δίκιo o Morgan:

1) Ο Morgan έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία και μια δυνατή προσωπικότητα που είναι αποδεκτή από τον ίδιο και μόνο και αυτό του φτάνει. Προσπαθεί να την περάσει και στους άλλους, αλλά όχι με επιτυχία, η προσπάθεια μετράει βέβαια.Πιστεύει πως μπορεί να επηρεάσει κάποιους από τους ανθρώπους της κοινότητας πως η βία δεν είναι λύση. Ίσως κ να τα κατάφερνε βέβαια εάν δεν είχαν κάνει την επιδρομή οι Λύκοι (βλ. Aaron)

2)Το πιο σημαντικό πιστεύω είναι πως εάν ο Rick αφεθεί να κάνει την επίθεση σήμερα (με τη δικαιολογία που προβάρει-τα τρόφιμα) τότε αύριο θα κάνει επίθεση για το τίποτα και μεθαύριο η Alexandria θα ζει ένα απολυταρχικό καθεστώς με τον Rick να μην ακούει κουβέντα για τίποτα και τους κατοίκους να ακολουθούν σαν άβουλα όντα. Ειδικά αν αποδειχτεί ότι έχει δίκιο.


Τελικά τι πιστεύετε πως έπρεπε να γίνει? πως θα έπρεπε να διαχειριστούν την όλη κατάσταση? Μήπως έπρεπε η κοινότητα του Ρικ να κάνει ένα scouting για να βρει την ομάδα του Negan και παράλληλα να ψάχνει για τρόφιμα?

Γράψτε μου και την άποψη σας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.