Review 6x14

Review 6x14 


Το επίσοδιο ξεκινάει με τον Morgan που πια εχει τελειώσει με την φυλακή του. Στο δωμάτιο λίγο αργότερα μπαίνει ο Rick και τον ρωτάει για ποιο λόγο βρίσκεται αυτο εκεί. Αμετακίνητος στις ιδέες του ο Morgan του εξηγεί πως ίσως την επόμενη φορά τους δωσει περισσότερες επιλογές ( απο το ένα αυτί του μπήκε απο τα αλλο του βγήκε του Rick )


                                      Λίγο μετα βλέπουμε την Carol. Φαίνεται προσκολλημένη σε ότι έγινε στο παρελθόν και γενικά τις προηγούμενες μέρες . Όλα όσα εχει κανει φαίνεται να έχουν αρχίσει πια να την επηρεάζουν σκεπτική κάθεται και περιμένει τον Tobin . Κρατάει το ροζάριο ακόμα στο χέρι και το τσιγάρο που τώρα δείχνει να ειναι ο καλύτερος της φίλος . Μετα απο ένα  γργ φιλί με τον Tobin φεύγει για μια γργ κουβέντα με τον Daryl . Τον ρωτάει αν τα άτομα που ειχε βρει και έσωσε στο καμένο δάσος παλια ήταν αυτά που του έκλεψαν την μηχανή . Η απάντηση ερχεται αστραπιαία χωρίς δεύτερη σκέψη πως ναι και έπρεπε να τους είχα σκοτώσει . Εκείνη αποχωρεί και ο Daryl καταλαβαίνει πως κάτι συμβαίνει όταν την ρωτάει τι τους έκαναν οι saviors κατα την αιχμαλωσία εκείνη όλο τύψεις απαντάει they didn't do anything to us.... ( πως θα μπορούσαν άλλωστε ; ) 


Spencer - Rozita πλεον φαίνεται να περνάνε χρόνο μαζί ( ποιοτικό χρόνο ;) ) . Ξεκάθαρα ομως δεν ειναι στην ιδια φάση οι δυο τους . Εκείνη μάλλον απλά καλύπτει τις ανάγκες της και συμπληρώνει το κενό του Abraham ενώ εκείνος δείχνει να θέλει περισσότερα . 

                                     

Ο ηρωισμός σε αυτο το επεισόδιο θα έλεγα ξεχείλισε . Denise και Eugene αναλαμβάνουν δράση ο καθένας χωριστά με διαφορετικό γκρουπ. Βγαίνουν απο το αυγό τους σιγά σιγά (έχω πει πολλές φορές πως χαρακτηρες που γενικά δεν ειναι γενναίοι και ξαφνικά αναλαμβάνουν δράση ειναι σίγουρο πως μόλις κάνουν μια ηρωική πράξη φεύγουν καπάκι.... ) . 
Abraham και Eugene ψάχνουν για υλικά , ότι μπορεί να βοηθήσει για να κατασκευάσουν πυρομαχικά . Ενώ Denise ,Daryl,  Rozita ,βγαίνουν να ελέγξουν ένα μέρος που πιστεύουν πως εχει φάρμακα . 
                                 Abraham , Eugene φτάνουν σε ένα παλιό εργαστήρι που κατασκεύαζαν .................. και ξεχνάνε εναν παλιό διάολογο που είχαν αφήσει στη μέση . Ο καημένος ο Eugene αποφάσισε να ακούσει όσα του έχουν πει όλοι κατα καιρούς πως πρέπει επιτέλους να αποκτήσει skills και να μαθει έστω να φροντίζει τον εαυτό του. Ο Abraham που ειναι πιο σκληρός αλλά είμαι σίγουρη πως ενδιαφέρεται για εκείνον προσπαθήσει να του πει (με άσχημο τροπο ) πως μπορεί να έχεις κανει βήματα αλλά ακόμα δεν εισαι έτοιμος και αυτο που εισαι πραγματικά καλος ειναι το μυαλό . Όταν ερχεται θέμα επιβίωσης μείνε πίσω μ. Οι εγωισμοί και τον δυο μπήκαν μπροστά και καταλήγουν σε τσακωμό με τον Abraham να αποχωρεί και να του λεει βρες μόνος σου τον δρόμο να γυρίσεις ( σκληρός και ξεροκέφαλος , άσε τον μπουλη να χαρεί ότι κάτι εκανε και αυτος )

                                   


Το αλλο γκρουπ Rozita , Daryl , Denise , χωρίζεται όταν φτάνουν μπροστά σε ένα εμπόδιο που τους κόβει τον δρόμο με το αμάξι. Πεζοί όλοι πια αποφασίζουν να χωριστούν όταν οι άλλοι ξεροκέφαλοι Daryl , Rozita ξεκινήσουν να διαφωνούν για τον πιο δρόμο θα ακολουθήσουν ( φυσικά ο Daryl ειχε δίκιο πως δεν έπρεπε να ακολουθήσουν τις γραμμές ) . Ετσι μενει η Denise να αποφασίσει με ποιον θα πάει και διαλέγει Daryl . 
Φτάνουν στο σημείο που η Denise πιστεύει πως υπάρχουν φάρμακα και μπαίνουν μεσα . Το φαρμακείο όντως ειναι γεμάτο και ανοίγουν τσάντες να πάρουν ότι βρήκαν . Σταματάνε όλοι όταν ακούν εναν θόρυβο . Daryl και Rozita καταλαβαίνουν πως το ζόμπι που άκουσαν εχει παγιδευτεί κάπου και δεν δίνουν σημασία . Η Denise ομως θα πάει απο περιέργεια να ελέγξει για να φύγει τρέχοντας έξω μετα απο το θέαμα που αντίκρισε . 


Αφου πήραν ότι ήθελαν το γκρουπ φεύγει για να επιστρέψει στην Αλεξάνδρεια . Αρχίζουν μια κουβέντα και η Denise για πρώτη φορά μιλάει για τον αδερφό της και λεει του Daryl πως πολλές φορές της τον θυμίζει .... Χαλαρή πια απο το κατόρθωμα του να βρουν τόσα φάρμακα , αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να κανει άλλη μια ηρωική πράξη. Ανοίγει ένα αμάξι που μεσα εχει walker για να πάρει ένα μικρο φορητό ψυγειακι. Το ζόμπι πετάγεται έξω πέφτουν κάτω Daryl και Rozita τρέχουν να την σώσουν και εκείνη τους λεει don't ( μη ) .Αφου σκοτώσει μόνη της το ζόμπι ξεράσει πάνω στα γυαλιά της παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής απο τις γραμμές του τρένου ( αρε Daryl αφου είπες όχι αρχικά ) . Εκεί Rozita , Daryl της κάνουν επίθεση για την βλακεία που εκανε και εκείνη αρχιζει εναν μονόλογο εξάγοντας τους γτ το εκανε . Με αρκετή αφοσίωση την ακούνε και η δυο για λίγη ώρα.....μέχρι που ένα βέλος χτυπάει την Denise στο κεφάλι και πέφτει νεκρή .

 Σαστισμένοι και οι δυο σηκώνουν τα όπλα και εμφανίζεται μπροστά τους ο Dwight με τον Eugene .
O Daryl στη θέα του Dwight δείχνει εντελως αποφασισμένος αυτη την φορά να τον σκοτώσει . Κοιτάζονται στα μάτια για αρκετή ώρα και ο Dwight αρχιζει να ειρωνεύεται ( θα πεθάνεις αργά και βασανιστικά να εισαι σίγουρος ) τον Daryl .


 Του δείχνει πως ακόμα εχει την βαλλίστρα του και κανει και σχόλια γιαυτην ( είμαι σίγουρη πως εκείνη την στιγμή ο Daryl τον κοιτούσε και σκεφτόταν χίλιους τρόπους που θα ήθελε να τον σκοτώσει ) . Η Rozita διακόπτει αυτο το γλυκό reunion για να ρωτήσει τον Dwight τι θέλει . Φυσικά τι να θέλει ; Τα πάντα θέλει οπως και κάθε αλλο μέλος της παρέας του Negan . O Eugene αντιλαμβάνεται την παρουσία του Abraham και τον δινει στεγνά . Δημιουργώντας αντιπερισπασμό λοιπόν δαγκώνει τον Dwight σε ένα πολυ περίεργο σημείο  ...... στα παπα......ια ( έκλαιγα πραγματικά .... Σαν κότα που τσιμπολογάει εκανε ) . Αφου σαν λυσσασμένο Σκυλι τον κρατάει απο εκεί δινει την ευκαιρία στους αλλους να αντισταθούν .. Μετα απο πυροβολισμούς και γενικά ένα χαμό ο Dwight καταφέρνει να ξεκολλήσει την βδέλλα Eugene απο τα παπα....ια του και φωνάζει στο γκρουπ να υποχωρήσουν .. Ο Daryl παίρνει επιτέλους την λατρεμένη του βαλλίστρα και πάει να τους κυνηγήσει , η Rozita ομως τον σταματάει . Ενωμένοι πια όλοι τρέχουν να βοηθήσουν τον Eugene που εχει χτυπηθεί απο σφαίρα .. Κουβαλώντας τον το βλέμμα του Daryl μενει καρφωμένο στο νεκρό σώμα της Denise . Οι τελευταίες σκηνές του επεισόδιο ήταν ο Eugene να παίρνει την αποδοχή του Abraham . Ο Abraham να παίρνει το ναι επιτέλους απο την Sasha . 

Carol και Daryl να θάβουν την Denise και με την Carol να συνειδητοποιεί πως πρέπει όντως να σκοτώνει προκειμένου να μην θάβουν δικούς τους ανθρώπους. 
                               

                                           Η επόμενη σκηνή και επίλογος του επεισοδίου ήταν το γράμμα της Carol που αποφάσισε να φύγει και να τους αφήσει οπως εξηγούσε στον Tobin γτ τους αγαπάει και για να τους προστατέψει πρέπει να σκοτώνει ανθρωπους και κάτι τέτοιο δεν θέλει. Όποτε αποφασίζει να κανει αυτο που ο Rick της ειχε επιβάλει παλιότερα ... Να φύγει . 
O Morgan έδειξε να το εχει καταλάβει ....... Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. η φυγη της καρολ μου θυμιζει την περσινη φυγη της και το θεωρω λαθος να εστιαζουν παλι στην καρολ για κατι αναλογο οπως στην περασμενη σεζον,την θεωρω απ τους καλυτερους χαρακτηρες της σειρας απο την αρχη της κ θα ειναι πληγμα αν τελικα φυγει με οποιονδηποτε τροπο.η σειρα τελευταια γενικως επαναλαμβανεται χωρις ιδιαιτερο ρυθμο.η αλεξανδρεια εχει βαλτωσει σαν σημειο.θα μπορουσαν να προσθεσουν πολλα νεα στοιχεια και να προχωρησουν το σεναριο σε κατι καινουριο και επισης με εντονοτερες απειλες απο ζομπια.τελος θα ταν πιο ενδιαφερον ενας ακρωτηριασμος ενος σημαντικου προσωπου που αυτο θα επεφερε μεγαλυτερες συνεπειες σε ολη την ομαδα απο οτι ο θανατος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.