The Same Boat Review 6x13

Το 13ο επεισόδιο της 6ης season ήταν ένα ανατρεπτικό άλλα και λίγο περίπλοκο επεισόδιο , εστιάζει κυρίως στην Carol και την Maggie άλλα και σε ένα group από τέσσερις Saviors (Donnie, Molly, Michelle και Paula) . Αρχίζει λοιπόν με την Carol και την Maggie στο δάσος στο σημείο που τις είχαμε αφήσει στο προηγούμενο επεισόδιο δηλαδή με την Carol να προσπαθεί να πείσει την Maggie να μείνει εκεί και να μην πάει να βοηθήσει την υπόλοιπη ομάδα ώστε να μην κινδυνέψει. Ξαφνικά  πίσω από την Maggie πετάγεται ένας από τους Saviors η Carol τραβάει όπλο τον πυροβολεί άλλα άπλα των τραυματίζει στο χέρι. Η Maggie πάει να τον αποτελειώσει και η Carol της λέει να τον αφήσει , χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι εμφανίζονται τρεις γυναίκες και η μια βάζει το όπλο στο κεφάλι της Carol και προειδοποιεί την Maggie να μην σκοτώσει τον τραυματισμένο φίλο της γιατί αλλιώς θα σκοτώσει την Carol. Δεν μπορούν να προβάλουν κάποια αντίσταση και παραδίδουν τα όπλα τους.

 

Στην επομένη σκηνή βλέπουμε την υπόλοιπη ομάδα να βαράνε τον καράφλα savior από το προηγούμενο επεισόδιο και η Paula που από ότι φαίνεται έχει αρχηγική θέση (και ένα μόνιμο duckface) λέει στον Rick πως έχει αιχμάλωτες την Carol και την Maggie, ο Rick προτείνει να γίνει ανταλλαγή ομήρων άλλα η Paula δεν είναι πολύ θετική σε αυτήν την εξέλιξη καθώς δεν θεωρεί την ανταλλαγή 2 προς 1 δίκαιη. Κ τραυματισμένος savior της λέει να κάνει την ανταλλαγή γιατί ο καράφλας που έχει η ομάδα μας μπορεί να τον ράψει, η ίδια δεν δέχεται και λέει στον Rick να περιμένει ''νεοτέρα' της με το τι θα γίνει. (Μπορώ άνετα να πω πως οι Saviors είναι καλά οργανωμένοι άλλα σε αντίθεση με την δίκη μας ομάδα δεν δείχνουν να νοιάζονται και τόσο ο ένας για τον άλλον ). Μέτα τους τίτλους αρχής βλέπουμε το group των saviors να έχουν βάλει την Carol και την Maggie σε ένα αυτοκίνητο και να κατευθύνονται σε ένα κρησφύγετο τους η Paula επικοινωνεί με μια άλλη βάση τους και ζητάει ενισχύσεις. Μέσα στο κρησφύγετο τώρα οι Saviors φιμώνουν και δένουν την Carol και την Maggie και τις αφήνουν σε ένα δωμάτιο ώστε να σκοτώσουν κάποιους walkers που βρίσκονται στο υπόλοιπο μέρος.

 

Η Carol βρίσκει έναν σταυρό, άλλα δείχνει πολύ ταραγμένη, ξαφνικά αρχίζει να βαριανάσαινει και να βογκάει. Οι saviors επιστρέφουν στο δωμάτιο και ο τραυματισμένος από την Carol o Donnie είναι σε άσχημη κατάσταση ζητάει από την Paula να κάνει την συμφωνία με τον Rick ώστε να πάρουν πίσω τον άνθρωπο τους και να τον ράψει, η Paula αρνείται καθώς καταλαβαίνει πως η δικοί μας αποτελουν κίνδυνο . Μέτα από παρακάλια της Maggie βγάζουν το φίμωτρο της Carol η οποία τόση ώρα δεν μπορούσε να πάρει κανονική ανάσα , οι τρεις χάριτες  την χλευάζουν αρκετά ρωτώντας την πως κατάφερε να επιβιωσει καθώς δείχνει πολύ αδύναμη , η Paula την ρωτάει τι φοβάται τόσο και τις φαίνεται παράξενο να φοβάται τόσο πολύ τον θάνατο και η Carol της λέει πως δεν την νοιάζει τι θα πάθει η ίδια αρκεί να μην πειράξουν την Maggie και το μωρό της.


  Η κατάσταση  του Donnie χειροτερεύει και η Paula είναι αμετάβλητη στο να κάνει μια συμφωνία με τον Rick, προτιμάει να περιμένει τις ενισχύσεις ακόμα και αν δεν φτάσουν στην ώρα τους ώστε να σωθεί ο τραυματίας της ομάδας της. O Donnie μέσα στον πόνο του τα χάνει λίγο και ζητάει από την  Paula να σκοτώσει την Carol καθώς εξαιτίας της υποφέρει εκείνη αρνείται άλλα ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση ρίχνει μια φάπα στην ''αρχηγό' του την κάνει στην άκρη και κατευθύνεται προς την Carol η Maggie του βάζει μαι τρικλοποδιά εκείνος την σηκώνει πάνω πάει να την χτυπήσει και μπάζαμε μια κουτουλιά όλη δίκη του (μπράβο Maggie μου πολύ το χάρηκα ) τον αρπάζει και η Carol από την άλλη την ρίχνει κάτω και αρχίζει να την κλωτσάει (ξέροντας τι έχει τραβήξει η Carol από τον άντρα της ένοιωσα πολύ άσχημα για την ίδια που πρέπει να της ήρθαν στο μυαλό καταστάσεις που είχε ζήσει ) Την λύση έρχεται να δώσει η Paula η οποία βαράει στο κεφάλι τον Donnie και τον αφήνει αναίσθητο.

  Στην συνέχεια οι Saviors  χωρίζουν την Carol και την Maggie και αρχίζουν την ανάκριση. Από την μια προσπαθούν να μάθουν από την Maggie που μένουν άλλα δεν τα καταφέρνουν καθώς δεν τους απαντάει , της ανακρίτριας της Maggie της λυπεί ένα δάχτυλο και η Maggie την ρωτάει πως το έπαθε και η ίδια της λέει πως έκλεψε βενζίνη και αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή ήταν η τιμωρία της (απίθανη ομάδα !) . Στο μεταξύ η Carol το παίζει ευγενική και γλυκιά , ευχαριστεί την Paula και την γρια - μάγισσα- καρκινοπαθή - καπνίστρια που προστατεύουν την ίδια και την Maggie , η Paula όμως την αποκόβει γρήγορα και της λέει πως είναι για λύπηση ! Κάπου εκεί πετάγεται και ένας Rick στον ασύρματο να ρωτήσει τι θα γίνει τελικά, και η αρχηγός με το μόνιμο Duckface του λέει πως δεν έχουν συμφωνία. Η Carol την παρακαλάει να δεχτεί την συμφωνία και τους λέει πως επιτέθηκαν επειδή φοβήθηκαν τους μηχανόβιους που είχε συναντήσει ο Daryl και  συνεχίζει λέγοντας πως φοβήθηκαν τον Negan η Molly η καπνίστρια την ρωτάει τι ξέρει για τον Negan και η Carol της λέει πως τον πέρασαν για κάποιον μανιακό, και εδώ έρχεται μια απάντηση από την Molly κατευθείαν μέσα από το comic λέγοντας της πως ''Εμείς όλοι είμαστε ο Negan''.

  Αργότερα η Carol ζητάει ένα τσιγάρο από την Molly και αφού το ανάψει η Paula της λέει πως είναι τόσο αδύναμη που δεν μπορεί να μείνει σταθερή ούτε καν στις αρχές της , και εδώ η Carol δίνει μια τρομερή απάντηση  λέγοντας  ''πίστεψε με δεν θέλεις να μείνω σταθερή στις αρχές μου'' φυσικά για εκείνες αυτή η φράση δεν ακούστηκε απειλή άλλα εμείς καταλάβαμε τι εννοούσε ! Η Paula επικοινωνεί με τον Rick και κανονίζει να βρεθούν, ο Rick δέχεται και δίνουν ραντεβού σε δέκα λεπτά. Καχύποπτη πολύ η Paula σκέφτεται πως ο Rick έχει βρει που είναι και τους περιμένουν έξω από το κρησφύγετο τους για να τους σκοτώσουν , μιλάει με τις ενισχύσεις που περιμένει και ξεκινάνε να ετοιμάζονται για το τι ακολουθεί ! Η Carol μονή της στο δωμάτιο βρίσκει την ευκαιρία και καταφέρνει να λυθεί με την βοήθεια του σταυρού που είχε βρει .Βρίσκει την Maggie και της λέει να φύγουν άλλα η Maggie αρνείται και της λέει πως πρέπει να το τελειώσουν αυτό άλλα θα χρειαστούν όπλα . Ο αναίσθητος Donnie έχει πεθάνει και οπού να είναι θα αλλάξει. H Maggie το χρησιμοποιεί αυτό και τον δένει κοντά στην πόρτα έτσι μόλις μπαίνει μέσα η Molly o πλεον walker Donnie την δαγκώνει, και μολις τον σκοτώνει η Maggie της ορμάει και της σπάει τα μούτρα με μανία.Βγαίνουν στον διάδρομο ο οποίος είναι γεμάτος από walkers οπού οι saviors χρησιμοποιούν ως παγίδα για να μην μπαινοβγαίνουν μεστά με ευκολία οι εχθροί, και τσουπ μπροστά τους η Paula ζητώντας εκδίκηση αρχίζει να τους πυροβολεί η Carol αρνείται να την σκοτώσει και της λέει να τρέξει, εκείνη φυσικά δεν ακούει ένας walker λύνεται και ορμάει στην Carol εκείνη πατάει την σκανδάλη και τραυματίζει την Paula η Maggie σκοτώνει τον walker και πάει προς την savior με το κομμένο δάχτυλο αρχίζουν να πλακώνονται και η Maggie σχεδόν μαχαιρώνεται στην κοιλία και ΜΠΑΜ  η  Carol  της τινάζει τα μάλα ! H Paula σηκώνεται και ρωτάει την Carol αφού μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά γιατί φοβόταν και η Carol της απαντάει πως φοβόταν πως θα φτάσουν σε αυτό το σημείο , ορμάει στην Carol πλακώνονται στο ξύλον και η Badass Carol κάνει σουβλάκι την άλουστη σκύλα με το μόνιμο Duckface (πιο βρώμικη και από τον Daryl).
  Tο μακελειό όμως δεν τέλειωσε οι ενισχύσεις είναι κοντά και η Carol παριστάνοντας την Paula τους λέει πως θα βρεθούν στο Kill Άλμπα. Η επομένη σκηνή είναι η Carol με την Maggie να έχουν στήσει παγίδα στις ενισχύσεις , η Carol λέει στην Maggie πως μπορούσε να σκοτώσει τον Donnie εξ αρχής και αστόχησε σκόπιμα και νοιώθει πως είναι υπεύθυνη για ότι έγινε, φτάνουν οι ενισχύσεις και μπαίνουν σε ένα δωμάτιο λουσμένο με βενζίνη κλείνουν η Maggie με την Carol την πόρτα τους και πετάνε μέσα ένα τσιγάρο και μπαμ όλοι κάρβουνο ! H Maggie με την Carol κατευθύνονται προς τα έξω και μόλις ανοίγουν την πόρτα από έξω είναι η υπόλοιπη ομάδα μας. Αγκαλιάζει ο Daryl την Carol και ο Glenn την Maggie , και ο Rick ρωτάει τον καράφλα που ήταν ο Negan εκείνος τους λέει πως εκείνος είναι ο Negan και ο Rick χωρίς δεύτερη σκέψη τον σκοτώνει. 

  • Σε περίπτωση που πιστέψατε έστω και για λίγο πως ο Negan είναι νεκρός κάνετε μεγάλο λάθος ! 
  • Πως πιστευτέ θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η Carol καθώς φαίνεται αρκετά επηρεασμένη από τον Morgan
  • Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση! 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.