Ανάλυση καρέ-καρέ του trailer.


Επιτέλους. 
Μετά από μήνες αναμονής και αφού καθόμασταν και μετρούσαμε τις ημέρες και τις ώρες για το trailer ήρθε η στιγμή (προχθες) που το απολαύσαμε.
Σίγουρα δεν θα μαθαίναμε ποιον ροπάλιασε ο Negan, αλλά ελπίζαμε να δούμε κάποιο hint για να αρχίσουμε πάλι τις θεωρίες. 

Παρολαυτα οι παραγωγοί δεν μας έδωσαν τίποτα οπότε αρκεστήκαμε στο να δούμε νέα πράγματα και καταστάσεις.

Ας τα αναλύσουμε (όχι με σειρά απαραίτητα)

Τo trailer ξεκινάει με τον θρυλικό Negan να τρομοκρατεί αφενός με την παρουσία του τους χαρακτήρες μας, αφετέρου με το ρόπαλο να σκοτώνει έναν από αυτούς. Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω πως ο τύπος το απολαμβάνει.Από την άλλη τι έχουμε? Την ομάδα μας να είναι στο ναδίρ, να έχει πέσει στα πατώματα και να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της (και τα...κομμάτια αυτου που σκότωσε ο Negan-αυτό το υποθέτουμε)
Ο κάθε ένας από αυτούς βλέπει όλες τις όμορφες στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της ζωής του σα να είναι οι τελευταίες του. Λες και είναι έτοιμος να πεθάνει. Εχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους και απλά περιμένουν να δουν που θα κάτσει το ρόπαλο. Ακόμα και ο γενναίος Rick που πάντα κάτι έχει να πει, προκειμένου να μην πειράξουν το γιο του δεν μιλά...Απλά περιμένει. Ο πολύς Abraham σηκώνει το ανάστημα του μπροστά στον Negan αλλά δεν μιλά. O Daryl είναι χτυπημένος άσχημα και σίγουρα θα περάσει ακόμα χειρότερα. 
H Michonne για δεύτερη φορά βλέπουμε να κυλάει ένα δάκρυ από τα μάτια της καθώς εκεί που αρχίζει και φτιάχνει η ζωή της είναι μέσα στις πιθανότητες για να πεθάνει. Ο Eugene...καλά αυτός είναι μια κατηγορία μονος του. Οι υπόλοιποι κινούνται περίπου στα ίδια πλαίσια. 


Τι συμπέρασμα βγάζουμε απ όλα αυτά? Πως εκεί που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν κάτι θα γίνει και θα τους φέρουν πίσω και πάλι από την αρχή να προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Αυτή τη φορά όμως με έναν δερβέναγα πάνω από το κεφάλι τους. 

Βέβαια καθώς η ομάδα γυρίζει στην Alexandria με την ουρά στα σκέλια και λιγότερη κατά ένα (??) άτομο, έχουμε τον Spencer (τον ποιον???) να λέει πως "θα έπρεπε να κάνεις τη συμφωνία όταν είχες την ευκαιρία" 

Οχι αγαπούλη - αρκουδάκο που ίσα που έχεις περισσότερο χρόνο από την οικογένεια Morales του 1ου κύκλου δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πεις αυτό που είπες ακόμα και στον τελευταίο της ομάδας. 
Καθώς ζεις χάρη στον Ρικ και τους υπόλοιπους καλό θα είναι να μη μιλάς.
Όμως ξέρουμε που το πας. (Οι φαν του κόμικ γνωρίζουν το μέλλον αυτού του τίποτα)

Πίσω στο "βασίλειο" του Negan μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.
Η ομάδα του γονατίζει καθώς ο αρχηγός τους περνάει κάτι που δείχνει πως οι άνθρωποι γύρω του τον φοβούνται και δεν τον σέβονται.
Πολύ σημαντικό σε οποιαδήποτε τύπου κοινωνία καθώς ο φόβος είναι σαθρό θεμέλιο στην προσπάθεια να χτίσει κάτι, ότι κ να είναι αυτό.
Ο Negan χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του, την αποφασιστικότητα σε καίρια σημεία για να επιβληθεί σε άλλους και να αναρριχηθεί στην εξουσία. Αυτό έκανε στην αποκάλυψη και ιδού τα αποτελέσματα.
Η γυναίκα που βλέπουμε αποκαλύπτει και ένα άλλο σημείο του χαρακτήρα του Negan-υποθέτουμε. Δεν έχει όρια. Καθώς συνεχίζει να κάνει ότι κάνει και ποτέ δεν "βάζει μια τελεία" αυτό ίσως αποδειχτεί επιζήμιο για τον Negan. Αλλά ακόμα είμαστε μακριά από αυτό. Ο τύπος έχει κάνει μια μοναρχία και οι ακόλουθοι του παραμένουν πιστοί αλλά και τρομαγμένοι.

Τι άλλο έχουμε? Α βέβαια, την εμφάνιση του πραγματικού Kingdom, ένα μέρος που ζει μια κοινότητα επιζώντων οι οποίοι γύρισαν λίγο πίσω στο...Μεσαίωνα με τα άλογα τους και τις περίεργες φορεσιές τους. Ενώ στο κόμικ όλα φαίνονται ωραία, το πως θα φανεί στη σειρά για να μην γελοιοποιηθουν είναι ένα στοίχημα για τους παραγωγούς.Η κοινότητα έχει οργανωθεί στις βασικές τους ανάγκες (ντομάτες, πατάτες, γουρουνάκια) και συνεχίζει την όποια ζωή της. Άραγε γνωρίζουν για τον Negan? Και αν όχι μήπως θα θελήσουν να μπουν σε μια αντιπαράθεση ή θέλουν την ησυχία τους? Θα μάθουμε κάποια στιγμή.

Μα δεν σας δείξαμε τον αρχηγό του Kingdom, τον έναν και μοναδικό και επιβλητικό E Z E K I E L ! ! ! !
Με τη μοναδική και ανεπανάληπτη ...Shiva! (Επίσημα δεν ξέρουμε το όνομα της ακόμα)
Άγριο ζώο σε μια άγρια σειρά. Καθώς αναμένουμε να δούμε αν θα είναι cgi η πραγματική ή μια μίξη αυτών των 2, η εικόνα του βρυχηθμού μας προκαλεί τρόμο και δέος. (Εγώ πάντως φοβήθηκα)
Δεν γράφουμε άλλα διότι δεν ξέρουμε άλλα.

Άξιο αναφοράς λοιπόν είναι και η μικρή εμφάνιση της Carol όπου λέει μια ατάκα και μας αφήνει άφωνους.
"I dont know what is going on in the most wonderful way"
Πραγματικά αυτή η γυναίκα ή έπαθε αμνησία ή τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί.(Αχ γυναίκες...)


Πίσω λοιπόν στον Negan. Ο τύπος με το θράσος του έχει καταφέρει να έρθει στα ίσα με τους πρωταγωνιστές και κάποιες φορές να τους ξεπεράσει. Απόδειξη πως κάθεται στην Alexandria και μάλλον περιμένει κάτι απολαμβάνοντας την λεμονάδα του παρέα με μία κορασίδα. (Αυτή με τα όπλα - ο δεινή φύλακας)

Η οπτική που βλέπει τον κόσμο είναι αυτή του οπορτουνιστή. 
Μέσω των καταστάσεων αξιολογεί τα δεδομένα και αρπάζει την ευκαιρία όταν μπορέσει. Δεν δημιουργεί τις συνθήκες αλλά περιμένει για να αναδυθεί και να βγάλει τον πραγματικό του χαρακτήρα.
Ο Negan είναι κακός αλλά μόνο για τους άλλους. Οχι για τον εαυτό του. 
θεωρεί πως με λίγα πράγματα που προσφέρει όπως είναι η ασφάλεια και η στέγη έχει δικαίωμα για περισσότερα απ όσα φτάνει το χέρι του και μέχρι τώρα τα αρπάζει. Γι αυτό και το τόσο θράσος να μπαίνει στην Alexandria σαν ιδιοκτήτης.


Να μιλήσουμε λίγο για τον Dwight?
Προσωπικά ο τύπος δεν με έπεισε πως είναι πιστός στον Negan από τον τρόπο που είπε τη φράση στον τύπο που σημαδεύει με το όπλο.
Περισσότερο φοβάται παρά πιστεύει στις ίδιες ιδέες και έχει τις αντιλήψεις με αυτόν.

Αν ο Dwight είναι το δεξί χέρι του Negan θα το θεωρήσω λίγο άκυρο γιατί τέτοια άτομα δεν μπαίνουν κοντά στον αρχηγό. Ίσως να είναι τόσο καλός ηθοποιός ο Dwight που να κρύβει τον φόβο του και ίσως την απέχθεια που νιώθει για τον αρχηγό, δεν ξέρω. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε.

Λεπτομέρια αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ: Τι φοράει ο Dwight??
Το γιλέκο του Daryl...


Στα υπόλοιπα έχουμε τον Morgan να λέει "δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις" μάλλον αυτό πηγαίνει στην Carol και την οδηγεί στο Kingdom μαζί με κάποιους τύπους που ξέφυγαν από paintball.

Αν δεν θυμάστε ποια είναι αυτή θα σας πως πως στο επεισόδιο που ο Daryl ήταν στο δάσος και την πάτησε από τον Dwight και 2 τύπισσες...ε η μία είναι αυτή. Η άλλη με το κοντό ξανθό μαλλί έγινε walker.

Ίσως να είναι γυναίκα του Dwight ίσως κ όχι ακόμα δεν ξέρουμε επίσημα. (Μάλλον είναι) Η κοπέλα είναι φοβισμένη από το bullying που υπέστη από τον Negan (και όχι μόνο) και με τη φράση αυτή που λέει προϊδεάζει εμάς αλλά και τον έτερο συνομιλητή πως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά.

Το trailer μας δείχνει πως οι walkers μπήκαν στο Hilltop. Ο Jesus πολεμάει μαζί τους.
Το Hilltop πέφτει? Αυτό ήταν? Ποιος έβαλε τη φωτιά? Ποιος δημιούργησε βραδιάτικα τέτοια προβλήματα? Θα έχουν οι Hilltopians βοήθεια ή όχι? Οι Alexandrians θα είναι εκεί να βοηθήσουν? Ο Daryl πότε θα κάνει μπάνιο επιτέλους?


Ελπίζουμε να δείξει μερικά καράτε-φάση-κόλπα να γουστάρουμε και να δούμε τον πραγματικό Ιησού σε δράση να...ευλογεί τους walkers. 

Επίσης για πολύ λίγο βλέπουμε την αρχηγάρα του Hilltop τον Gregory!
Ε ρε μάπες που θέλει ο τύπος, ξέρετε γιατί...


Στο τέλος λοιπόν βλέπουμε την Αγελαδ(T)ara και τον Heath σε ένα από τα πολλά supply run που πάνε. Μην ξεχνάμε πως η Tara δεν ξέρει πως η Denise έχει πεθάνει... Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διαχειριστεί και δεν ξέρουμε αν μπορεί (γκουχ γκουχ Maggie comic γκουχ)Η Tara φαίνεται τρομαγμένη από κάποιους που την κυνηγάνε και κρύβεται. Άγνωστο ποιοι είναι αυτοί. Σίγουρα όμως δεν είναι για καλό. Το dynamic duo θα εχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Υπομονη λοιπόν.Αυτοί οι walkers τι κάνουν εκεί?

Αυτή ήταν πάνω κάτω η ανάλυση του τρειλερ. Οτι θελετε να προσθέσετε στα σχόλια να το κάνετε και να μας πείτε τη γνώμη σας. 


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.