Τεύχος 157 ανασκόπηση : The Whisperer War Μέρος 1/6
Τεύχος 157 Ανασκόπηση : The Whisperer War Μέρος 1/6

Το τεύχος 157 εκδόθηκε στις 3 Αυγούστου του 2016, με την τρελή ιστορία των Whisperers να συνεχίζεται και την σύγκρουσή τους με τις άλλες κοινότητες να είναι προ των πυλών. Όσοι δεν έχετε διαβάσει το τεύχος 157 και δε θέλετε να μάθετε τι συνέβη στο πρώτο μέρος του Whisperer War καλό θα ήταν να μη συνεχίσετε την ανάγνωση γιατί ακολουθούν SPOILERS !!

Τα δύο βασικά σημεία γύρω από τα οποία κυμάνθηκε η έναρξη του πολέμου ήταν ότι ο Beta βρήκε το νεκρό ακέφαλο κορμί της Alpha (η οποία δολοφονήθηκε από τον Negan) και τον πάτερ Gabriel να εντοπίζει από ένα πύργο - υδραγωγείο  τον στρατό των Whisperers (ή ένα μεγάλο πλήθος νεκρών) στο τέλος του comic.

Μεγάλη σημασία έχει επίσης το γεγονός της επιστροφής του Negan με το κεφάλι της Alpha σ’ένα τσουβάλι, τον οποίο εντόπισαν από μακριά ο Dwight, η κοπέλα του, o Heath και η Magna μέσω ενός όπλου sniper. Η αντίδραση του Dwight με το που βλέπει τον μεγαλόσωμο άντρα να πλησιάζει προς την Alexandria ήταν να τον πυροβολήσουν, κάτι που τελικά δεν έγινε. Ο Negan εμφανίστηκε φιλικός και συγκαταβατικός με τον Rick, προσφέροντάς του το κεφάλι της Alpha κι ότι θέλει να γίνει σύμμαχός τους. Δε χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο αν ο Negan είναι καλός ή κακός, καθώς ξέρει κι ο ίδιος ότι δεν είναι άγιος αλλα μπορεί να είναι σύμμαχος. Ο σκοπός όλης αυτής της περίεργης ενέργειάς του είναι άγνωστος. Η επανένωσή του με τη Lucille ήταν πολύ κοντά (καθώς ο Dwight έχει αναλάβει να την “προσέχει”) αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Παρ’ όλα αυτά η σκηνή αυτή έχει πολύ χιούμορ κάτι το οποίο ήταν ευδιάκριτο σε όλο το τεύχος, μολονότι την τραγική κατάσταση που επέρχεται.Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που συνέβη στο τελευταίο τεύχος του Walking Dead είναι το ενδεχόμενο ρομαντικό ειδύλλιο του Jesus με τον Aaron, καθώς και οι δύο άντρες είναι ομοφυλόφυλοι.

Στις επόμενες σελίδες, η πλοκή επικεντρώνεται στη Maggie και τη Michonne, όπου η πρώτη εκ των δύο γυναικών δίνει στη δεύτερη κάποιους άντρες από το Hilltop να βοηθήσουν τον Rick στον επερχόμενο πόλεμο. Τη συζήτηση διακόπτει ο Carl (ο οποίος έχει γίνει τέρμα badass) θέλοντας μαζί με τη Lydia να συνεισφέρουν στον πόλεμο κάτι που η Michonne δεν εγκρίνει. Αξιοσημείωτες θα είναι οι αντιδράσεις των Lydia και Maggie όταν μάθουν ότι ο Negan σκότωσε την Alpha (μητέρα της Lydia) και ότι πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα του Rick για τον πόλεμο αντίστοιχα.


Η κατάσταση στο Kingdom και η σχέση των κατοίκων του με τους ανθρώπους στην Alexandria είναι στα χειρότερά της και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον (μετά τον πόλεμο) πως και αν θα υπάρξει κάτι διαφορετικό ανάμεσά τους. Προς τα τελευταία μέρη του τεύχους βλέπουμε τον Eugene να δίνει την τοποθεσία της Alexandria στους ανθρώπους στο ράδιο, κάτι που ίσως αποτελέσει ρίσκο για την ομάδα του Rick.

Η τελευταία σελίδα του comic αποτελείται από 16 πάνελ και κάθε πάνελ παρουσιάζει από έναν χαρακτήρα: τον πάτερ Gabriel να είναι τρομαγμένος, τον Dwight, την Laura (κοπέλα του Dwight) να αλλάζει τον γεμιστήρα ενός όπλου, τον Negan, την Magna να είναι ετοιμοπόλεμη, την Michonne πάνω σ’ ένα άλογο να οδηγεί ένα πλήθος ανθρώπων και τον Jesus, τη Maggie να παίζει με το παιδί της, τον Carl να δουλεύει στο Hilltop, την Lydia να διαβάζει ένα βιβλίο, τον Dante, τον Aaron να ξεκουράζεται, τον William νέο αρχηγό του Kingdom (καθώς ο Ezekiel πέθανε) τον Eugene στο ράδιο και την Andrea να κοιτάζει τον Rick ο οποίος βγάζει λόγο, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πάντες όπως συνήθως πριν την έναρξη ενός πολέμου.


Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 έχει προγραμματιστεί να βγει το τεύχος 158 και μέρος δεύτερο από τον πόλεμο με τους Whisperers και θα είμαστε εδώ να το αναλύσουμε.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Κάποια μαλακία κάνει ο Γιουτζίν με το μικρόφωνο αλλά ακόμα δεν ξέρω που θα το πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.