Η πολιτική της AMC με τις βρισιές


Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει και γενικά είναι σχεδόν στην επιφάνεια η επιμονή της εταιρίας AMC να μη χρησιμοποιεί την f bomb ιδιαιτερα τώρα που ήρθε ο Negan και σίγουρα θα μείνει για τα καλά.
Να τονίσω σε όσους δεν γνωρίζουν από το κόμικ πως η συνεχόμενα επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης προσδίδει μια δυναμική και έναν τρόμο (προς τους αντιπάλους του) που δύσκολα θα ξεπεραστεί από άλλον εχθρό της σειράς και του κόμικ.

Οπότε λοιπόν ψάξαμε λίγο και βρήκαμε ΓΙΑΤΙ δεν παίζεται η λέξη στη σειρά.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η AMC η εταιρία που έχει το walking dead είναι μία basic cable τηλεόραση.
Δεν έχει σημασία τόσο η μετάφραση της λέξης, αλλά ότι όσες εταιρίες είναι basic cable (μεταξύ άλλων) δεν υπόκεινται στους κανόνες της FCC (πατήστε πάνω για να διαβάσετε ακριβώς τι είναι)
Το πιο σημαντικό όμως αλλά και με λίγα λόγια είναι πως οι σπόνσορες στηρίζουν μέσω των διαφημίσεων την εταιρία και που δίνουν τα ωραία τους λεφτάκια στην AMC δεν θέλουν οι τηλεθεατές εκεί που ο Negan και ο κάθε Negan πετάει τις f bombs σαν τρίποντα του Αλβέρτη κάθε δευτερόλεπτο μετά να βλέπει ωραίες διαφημίσεις με οδοντόκρεμες, αναψυκτικά και παιδικές κρέμες.
Όσο και απίστευτο κ να ακούγεται πάνω κάτω αυτό είναι. Οι σπόνσορες (money makes the world go round) θέλουν το κανάλι που διαφημίζουν τα ωραία τους συντηρικο-προιόντα να είναι "family friendly" ώστε να προβάλλεται σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται και να διαφημίζεται το προϊόν τους. Οπότε έχουν αρκετά δικαιώματα. Επίσης να είναι και σε ώρα που να την βλέπει κόσμος και όχι στις 3 το πρωί.
Τώρα θα μου πείτε "μα καλά το Breaking Bad που ανήκει στην AMC γιατί είπε την F bomb (season 4 episode 9)" Ε, εκεί έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις, το λέγειν και γενικά την εμπειρία των παραγωγών-συντελεστών να ανταπεξέλθουν σε κάτι τόσο ανόητο όπως το να μην πει κάποιος τη λέξη.....
FUUUUCK!!!!!!!!! (Το πα) Στο "The Walking Dead" έδωσαν ένα σάντουιτς στο χοντρό τον Robert Kirkman και τον έπεισαν.

Άλλες εταιρίες έχουν διαφορετικές πολιτικές και κάνουν mute τη λέξη ή την αλλάζουν κάπως (fruck)

Μιας και μιλάμε για άλλες εταιρίες, η ΗΒΟ η οποία δεν έχει πρόβλημα αντι για καλημέρα να πει fuck, έχει μια ειδοποιό διαφορά με τις άλλες. Είναι premium, που σημαίνει πως πρέπει να τα σκάσεις ΕΣΥ τα ωραία σου λεφτάκια για να δεις ότι είναι να δεις. Οπότε δεν στηρίζονται και τόσο στους τενεκέδες τους σπόνσορες όσο σε εσένα.

Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τη λεπτή γραμμή μεταξύ του "Αααα απαγορεύεται το fuck αλλά μπορεί να δείχνεις ξεκοιλιάσματα, κομμένα χέρια, έντερα έξω κτλ κτλ"

  1. Ελεύθερη τηλεόραση = ελέγχεται από την FCC  (ABC, NBC, CBS, FOX, WGN/CW); Δεν υπάρχει μεγάλη βία, σεξ, γυμνό. Επίσης αν οι σπόνσορες δεν εγκρίνουν κάτι μπορούν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους
  2. Cable TV = Δεν ελέγχεται (AMC, FX, TNT, USA, Comedy Central),Μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα αλλά έχουν τους σπόνσορες να τους τραβάνε το αυτάκι....
  3. Premium Cable TV = Όχι μόνο δεν ελέγχεται αλλά δεν έχει και διαφημιστές (HBO, Showtime, Cinemax, Starz); Δεν εχουν σπόνσορες να τους κουνάνε το δάχτυλο. Το μόνο που φοβούνται είναι οι τηλεθεατες να ΜΗΝ διακόψουν την μηνιαία συνδρομή τους.
Να τονίσω πως αυτά ισχύουν στην Αμερική. Σε άλλες χώρες ίσως να διαφέρουν.

Τελος να σημειώσω και άλλον ένα λόγο που δεν λένε το fuck είναι γιατί: Μπορεί φίλε/η μου να ζεις σε μια αποκάλυψη αλλά αυτός δεν είναι λόγος να ξεχάσεις τους καλούς σου τρόπους.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.