Μήπως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την Carol ?


Αυτό το θέμα περιέχει μερικά spoiler από το Comic της σειράς. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι η Carol Peletier έχει μια από την καλύτερη εξέλιξη χαρακτήρα στην μικρή οθόνη.Όταν την πρώτο είδαμε εμφανίστηκε ως μια κακοποιημενη γυναίκα από το άντρα της είχε μια κόρη την οποία έχασε και εξελίχθηκε σε έναν μαχητή και βασικό προστάτη της ομάδας μας.Αλλά όταν στο season Finale την είδαμε στο έδαφος να γελάει ενώπιον του θανάτου πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την ψυχολογική της κατάσταση.Αυτό ειναι κατανοητό αν σκεφτούμε τι έχει περάσει και πιστεύω πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την Carol στην 7η season. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Carol ειναι ακόμα ο Badass που αγαπήσαμε και πιο πιθανό είναι να παλέψει με τους Saviors στο πλευρό του King Ezekiel. Παρακάτω εχω μερικά επιχειρήματα γιατί η Carol θα γίνει καλά και θα ξεπεράσει όσες δυσκολίες εμφανιστούν σε αυτήν την season.

 Η Carol εχει ξεπεράσει κάθε δοκιμασία μέχρι τώρα ανεξαρτήτου δυσκολίας.

  
Η ιστορία της Carol μέχρι τώρα ήταν μόνο δυσκολίες. Στην πρώτη season μετα βίας μπορούσε να κρατήσει όπλο ενώ τώρα μπορεί να εξολοθρεύσει ολόκληρο group μόνη της. Ξεκίνησε από το μηδέν και έχτισε τον δρόμο προς την άνοδο μόνη της καθώς με τον καιρό γινόταν καλύτερη σε ότι και αν έκανε. Στην αρχή της αποκάλυψης η Carol ήταν ένα πολύ πιεσμένο άτομο και τώρα αυτή είναι που ασκεί την πίεση. Κατάλαβε πως η γνώμη της έχει σημασία και πως η φωνή της πρέπει να ακούγεται και κάπως έτσι έγινε σύμβουλος του Rick. Η σειρά μας ξέρει να εξερευνει την ψυχολογία των χαρακτήρων μας πολλές φορές φέρνοντάς τους στα όρια τους. Θυμάστε τότε που ο Rick έχασε το μυαλό του μετά τον χαμό της Lori? Επανήλθε στα καλά του και έτσι δεν ειναι καθόλου δύσκολο να πιστέψουμε πως η Carol ένας χαρακτήρας που έχει ιστορικό στο να επανέρχεται από τις δυσκολίες θα καταφέρει για ακόμα μια φορά να ανακάμψει.Έχει πάρει το έλεγχο μιας καταστάσης που φαινόταν χαμένη και στο παρελθόν και οι Fan της γνωρίζουμε πως η ειδικότητα της ειναι στο να γίνεται συνεχώς καλύτερη.

 Η Carol εχει αδιάψευστα ένστικτα επιβίωσης.

 Κάνεις δεν μπορεί να αρνηθείς πως η Carol ειναι survivor. Ακόμα και όταν ήταν με τον Ed τον άντρα της που την χτύπαγε, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να επιβιώσει και να προστατέψει την κόρη της. Όταν η Σοφία έγινε walker ο Rick την πυροβόλησε μπροστά στα ίδια της τα μάτια. Αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να την είχε στιγματίσει και αυτόματος να χάσει την θέληση για ζωή, αντιθέτως η Carol πήρε την ζωή στα χέρια της καθώς το ένστικτο επιβίωσης ρέει άφθονο μέσα της.
Όπως μερικοί από εσάς θα ξέρετε ο χαρακτήρας της Carol στο Comic αυτοκτονεί πέφτοντας πάνω σε έναν walker κάνοντας μερικούς μα νομίζουν πως αυτό θα συμβεί και στην σειρά. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα έκανε η δικιά μας Carol, η δικιά μας Carol εχει επιβιώσει 6 season και συνεχίζει να προσαρμόζεται και να μαθαίνει.Όποια διποτε απόφαση της μέχρι τώρα είχε να κάνει με την επιβίωση και την προστασία όσων αγαπά και αυτό είναι ένα ένστικτο που πολύ πιθανόν να λάμψει στην 7η season. 

 Η Carol είναι αρκετά υποτιμημένη και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

 Σίγουρα η Carol περνάει μια δύσκολη φάση, αμφισβητεί την ηθική της προσωπικότητα. Ζούσε στην τσίτα και έτοιμη για μάχη εδώ και πολυ καιρό οπότε το να πέσει για λίγο ήταν κάτι το αναμενόμενο. Ωστόσο η Carol ειναι έξυπνη με έντονο προαίσθημα και ρεαλιστρια. Αρχίζω να χάνω το μέτρημα από το πόσες φορές η Carol εχει διαβάσει και έχει καταφέρει να χειριστεί μια κατάσταση. Έχει το επάνω χέρι παίζοντας το μια απλή καθημερινή γυναίκα χωρις καμία εμπειρία στην μάχη ξεγελοντας μέχρι και τους Αλεξανδριανους. Η απίστευτη της ειδικότητα στο να ψεύδεται είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μηχανισμούς που έχουμε δει στην σειρά. Εξάλλου ποιός θα μπορούσε να υποψιαστεί μια τόσο φαινομενικά αθώα γυναίκα που ξέρει να φτιάχνει τα καλύτερα κουλουράκια? Η διπλή της αυτή προσωπικότητα ειναι κάτι που θα συνεχισει να υπάρχει και στην 7η season.

 Θα προτιμούσε να σκοτώσει πάρα να δει κάποιον από την οικογένεια της να πεθαίνει.

 Η Carol αρκετές φορές έχει βγει εκτός εαυτού αλλά οι πράξεις της έχουν γνώμονα την αγάπη που έχει για την οικογένεια της. Νοιάζεται για τους ανθρώπους της και δεν διστάζει να βγει μπροστά και να δράσει ώστε να τους προστατέψει. Η Carol εχει κάνει εμφανές πως δεν της αρέσει να σκοτώνει αλλά καταλαβαίνει ποτέ πρέπει να χυθεί αίμα. Η ίδια προκειμένου να σταματήσει να σκοτώνει εξόρισε τον ίδιο της τον εαυτό πιστεύοντας πως έτσι θα σταματήσει να σκοτώνει για αυτούς που αγαπά. Μετά από 6 season στην σειρά λογικό ήταν να σπάσει συναισθηματικά και η ίδια. (Ας το εκτιμήσουμε αυτό ) Στην 6η season η δυσαρέσκειά της στο να σκοτώνει ανθρώπους μας θύμισε πως η Carol ειναι άνθρωπος. Πολύ πιθανόν στην 7η season η Carol να εξακολουθεί να μην θελει να σκοτώνει ανθρώπους μέχρι να καταλάβει πως η οικογένεια της κινδυνεύει, και όλοι ξέρουμε πως θα προτιμήσει να σκοτώσει πάρα να δει κάποιον δικό της να πεθαίνει.
 Συμπέρασμα η Carol ειναι μαχητής δεν τα παρατάει και συνεχίζει, δεν θα αφήσει κανέναν να πειράξει την οικογένεια της και μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο και τον τρόμο που προκαλεί ο Negan στην ομάδα θα μπει και πάλι στην μάχη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.