Οι 10 πιο συνταρακτικοί θάνατοι στο comicΟι 10 πιο συνταρακτικοί θάνατοι στο comic

ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί ακολουθούν SPOILERS! 

Ξεκίνησα να διαβάζω το comic του Robert Kirkman πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν άκουσα ότι εμφανίστηκε ο απόλυτος κακός στη σειρά των βιβλίων, ο Negan. Στο comic έχουν γίνει πράγματα και θαύματα που το AMC και οι παραγωγοί της σειράς φοβούνται να δείξουν ή απλά τα καθυστερούν για να μη χαθεί η τηλεθέαση. Ωστόσο το trailer για την 7η σεζόν δεν άφησε, πιστεύω, κανέναν παραπονεμένο, καθώς πρόκειται λογικά για την καλύτερη σεζόν. 

Η σειρά βασίζεται ξεκάθαρα πάνω στα comics που έχουν κυκλοφορήσει και κυκλοφορούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μια πιστή αντιγραφή τους. Η ιστορία παραμένει η ίδια αλλά πολλά στοιχεία είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε ότι ο Daryl και ο Merle δεν υπήρχαν ποτέ στα εικονογραφημένα βιβλία. Επίσης, πολλοί χαρακτήρες που έχουν πεθάνει στη σειρά εξακολουθούν να επιβιώνουν στο comic αλλά και το αντίθετο.  Τέλος, αρκετοί πεθαίνουν στη σειρά με τον τρόπο που πεθαίνουν άλλοι χαρακτήρες στο comic. (Denise - Abraham) Παρακάτω θα σχολιάσουμε τους 10 (και όχι μόνο) θανάτους που σόκαραν τους αναγνώστες των βιβλίων. 

10.  Morgan 
Η τηλεοπτική έκδοση του Morgan με αυτή του comic έχει πολλά κοινά αλλά και διαφορετικά στοιχεία. Όταν ο Rick ξαναβρίσκει τον Morgan στη τρίτη σεζόν, ο δεύτερος έχει τρελαθεί εξαιτίας της απώλειας των δύο αγαπημένων του προσώπων, της γυναίκας του και του γιου του. Είναι εχθρικός και πληγωμένος. Οι δρόμοι τους χωρίζουν και ξανά σμίγουν στο τέλος της 6ης σεζόν, με τον Morgan να έχει αλλάξει με μότο της ζωής του το "All life is precious".


Ωστόσο, στο comic όταν συναντιούνται οι δύο άντρες, ο Rick τον παίρνει μαζί του και θα πάρει πάρα πολύ χρόνο στον Morgan να προσαρμοστεί με τους γύρω του. Παρ'όλα αυτά θα συνάψει ερωτική σχέση με τη Michonne και οι δυο τους θα τα πάνε πολύ καλά. Στο No Way Out, όταν τα ζόμπι εισβάλλουν στην Alexandria, θα επιτεθούν και θα δαγκώσουν τον Morgan στο χέρι του, το οποίο κόβει αμέσως η Michonne με το κατάνα της. Ο Morgan θα αφήσει την τελευταία του πνοή ή λόγω της αιμορραγίας ή επειδή η μόλυνση που υπέστη στο χέρι του πέρασε στο υπόλοιπο σώμα. Αξιοσημείωτη η τελευταία συζήτηση του με τον Carl, τον οποίο μπερδεύει με τον γιο του λόγω του υψηλού του πυρετού. Η Michonne θα αναλάβει να τον σκοτώσει πριν μετατραπεί σε ζόμπι.

9. Alpha
Η Alpha εμφανίστηκε στο τεύχος 132 και αποτέλεσε εχθρός της ομάδας του Rick. Ήταν αρχηγός των Whisperers και το αξιοπερίεργο πάνω της ήταν το φαλακρό κεφάλι της. Πανέξυπνη αλλά και απάνθρωπη καθώς επιδοκίμαζε τους βιασμούς και γενικά ακραίες πράξεις. Επέτρεπε σε άλλους να βιάζουν την κόρη της και η ίδια την κακομεταχειριζόταν, για σκληραγώγηση σε έναν τέτοιο κόσμο. Ήταν υπεύθυνη για το θάνατο της Rosita, του Ezekiel και της Olivia.


Ο θάνατός της ήταν απλά επικός, σίγουρα απ'τους αγαπημένους μου! Όταν ο Negan δραπετεύει από το κελί του (τον είχε φυλακίσει ο Rick μετά τον πόλεμο με τους saviors) πηγαίνει να βρει την Alpha και όλα δείχνουν ότι θα ταχθεί υπέρ των Whisperers για να εκδικηθούν τον Rick. Μετά από μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν οι δυο τους, ο Negan την κατηγορεί για τις πράξεις της και αμφιβάλλει αν είναι ικανή να θεωρηθεί αρχηγός. Δευτερόλεπτα μετά, ο Negan κόβει τον λαιμό της Alpha και ύστερα όλο το κεφάλι της. Πριν, τη δολοφονήσει της λέει αυτό εδώ : "It's all a game Alpha...and you're not f**king winning". ΕΠΟΣ!

8. Governor (Philip Blake)
Ο κυβερνήτης αποτέλεσε τον πρώτο σημαντικό (ανθρώπινη) εχθρό για την ομάδα του Rick τόσο στο comic όσο και στη σειρά. Κακός, πανέξυπνος, τρομακτικός και...psycho, o συγκεκριμένος χαρακτήρας που λάτρευες να μισείς. Στο comic, o αρχηγός της κοινότητας του Woodbury κόβει το χέρι του Rick στην πρώτη τους κιόλας συνάντηση και ταΐζει την νεκρή (ζόμπι) κόρη του με αυτό.  Οι πράξεις του ήταν αποτρόπαιες, αφού λίγο αργότερα βίασε και βασάνισε τη Michonne.

Πολλές οι ομοιότητες των δύο εκδοχών του Governor, όπως η εχθρική σχέση που είχε με τη Michonne. Ενώ στη σειρά η Michonne τον καρφώνει στο μάτι μ'ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού, στο comic τα βασανιστήρια που του κάνει είναι απερίγραπτα. Με μια τανάλια του βγάζει τα νύχια του χεριού του, το οποίο δευτερόλεπτα μετά κόβει με το κατάνα της και για "κερασάκι στην τούρτα" του βγάζει το μάτι μ'ένα κουτάλι. Το τέλος, του κακού αυτού χαρακτήρα έρχεται κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στη φυλακή που διέμενε η ομάδα του Rick, όταν η Lilly (που του έδωσε τη χαριστική βολή στη σειρά) τον πυροβολεί στο κεφάλι και τον αφήνει να τον κατασπαράξουν τα ζόμπι.

7. Dale
Ο συμπαθητικός γεράκος που όλοι συμπαθήσαμε, έχασε τη ζωή του όταν τον ξεκοίλιασε ένα ζόμπι, το οποίο βρέθηκε στη φάρμα του Hershel εξαιτίας του Carl. O Daryl αναλαμβάνει να τον απαλλάξει από τον πόνο του. Ο θάνατος του Dale στο comic είναι διαφορετικός και παρόμοιος με αυτόν του Bob (s5e2) στη σειρά (Gareth από Terminus).


 Έχοντας δαγκωθεί στον ώμο από ένα ζόμπι και χωρίς να το αποκαλύψει σε κανέναν, ο Dale πηγαίνει για βόλτα στο δάσος, όταν τον αιχμαλωτίζει μια ομάδα περίεργων ανθρώπων, τους Hunters. Οι Hunters είναι κανίβαλοι. Όταν ο Dale ξυπνήσει, θα δει ότι λείπει και το άλλο πόδι του (το ένα το έχει χάσει) και ο Chris, αρχηγός αυτής της ομάδας θα τον ενημερώσει ότι απ'τη φύση του ο άνθρωπος πρέπει να φάει. Ο Dale αρχίζει να γελάει, λέγοντάς τους ότι το κρέας που τρώνε είναι μολυσμένο, αφού δαγκώθηκε από τους νεκρούς. Η σκηνή είναι, πραγματικά, η ίδια όπως στη σειρά με μόνη διαφορά να αποτελεί ο χαρακτήρας. Τα τελευταία του λεπτά τα περνά με την Andrea, η οποία δεν μπορεί να τον βλέπει να υποφέρει και τον εκτελεί εν ψυχρώ, για να μη μετατραπεί σε ζόμπι.

6. Abraham 
Ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες για μένα, ο Abraham Ford είναι ένας δυνατός, έξυπνος και γενναίος στρατιώτης με απίστευτο χιούμορ. Η διαφορά των δύο εκδοχών (comic και σειρά) κρίνεται σε ασήμαντες λεπτομέρειες που δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Παρ'όλα αυτά το μέλλον του Abraham στο comic είναι μοιραίο. Στη σειρά, ο σκληροτράχηλος άντρας ζει ακόμα, αλλά ο Robert Kirkman με δηλώσεις του μετάνοιωσε που έδωσε στον χαρακτήρα που υποδύεται ο Michael Cudlitz τέτοιο θάνατο στα εικονογραφημένα βιβλία, υποδηλώνοντας έμμεσα ότι θα μπορούσε να είναι αυτός το θύμα της Lucille. Ποιος ξέρει, θα δούμε..


Ενώ προχωράει έξω από την Alexandria με τον καλό του φίλο, Eugene και μιλάνε, ο Abe δέχεται ένα βέλος "από το πουθενά" που διαπερνά το μάτι του. Δραματική σκηνή αλλά απόδειξη της ανδρείας του, καθώς ενώ έχει χτυπηθεί συνεχίζει να μιλάει και να ολοκληρώνει τα λεγόμενά του για την Rosita.  Ο δολοφόνος του, ο συνήθης ύποπτος Dwight, ο οποίος στη σειρά σκοτώνει τη Denise με τον ίδιο τρόπο.

5. Ezekiel
Ο "βασιλιάς" Ezekiel, όπως αυτοαποκαλείται, είναι ο αρχηγός μιας ειρηνικής κοινότητας που ονομάζεται Kingdom (βασίλειο).  Πριν ξεσπάσει η αποκάλυψη με τα ζόμπι, ο 50χρονος περίπου άντρας δούλευε ως φύλακας ζωολογικού κήπου, από τον οποίο πήρε μία τίγρη για κατοικίδιό του (!), την Shiva. Όπως, μας αποκάλυψε το trailer της έβδομης σεζόν που προβλήθηκε στο comic-con, ο Ezekiel και η Shiva θα εμφανιστούν στο νέο επερχόμενο κύκλο.


Ο θάνατος ενός αρχηγού και παράλληλα βασικού χαρακτήρα σοκάρει και δεν μπορούσαμε να τον παραλείψουμε, ειδικά με τον τρόπο που "έφυγε".  Ο βασιλιάς του "kingdom" βρήκε τραγικό θάνατο όταν η Alpha (αρχηγός των Whisperers) με τη βοήθεια της ομάδας της τον αποκεφάλισε. Το ίδιο έκαναν και με την Rosita, την Olivia και αρκετούς άλλους χαρακτήρες. Αργότερα, τοποθέτησαν τα κεφάλια των νεκρών πάνω σε ξύλινους πάσσαλους σε μια ευθεία γραμμή, η οποία θα αποτελούσε σύνορο μεταξύ των Whisperers και των υπόλοιπων κοινοτήτων. Η Andrea αποτελείωσε το νεκρό κεφάλι του Ezekiel μ'ένα μαχαίρι καθώς είχε αλλάξει σε ζόμπι.

4. Shane
Τόσο στη σειρά, όσο και στα comic ο χαρακτήρας του Shane είναι ο ίδιος. Ίσως να αποτέλεσε και την πρώτη απειλή για τον Rick, μετά τα ζόμπι. Από αγαπητός συνάδελφος και κολλητός του Rick μετατράπηκε κυριολεκτικά σ'ένα κωλόπαιδο, καθώς ζήλευε και αμφισβητούσε τον φίλο του για τις ηγετικές του ικανότητες, για την αξία του ως πατέρας και σύζυγος και γενικότερα ήταν ένας πόνος στο κεφάλι. Φοβερή η ερμηνεία του Jon Bernthal που υποδύθηκε έναν από τους καλύτερους και πιο ενδιαφέρον χαρακτήρες του συγκεκριμένου universe.


Και στις δύο περιπτώσεις ο Shane μας έχει αφήσει χρόνους και ο τρόπος που πεθαίνει είναι περίπου ίδιος με μία βασική διαφορά. Rick και Shane απομακρύνονται από το υπόλοιπο group για να λογομαχήσουν με την ησυχία τους. Ο Shane όμως είχε άλλο σκοπό κι αυτός δεν ήταν άλλος από το να δολοφονήσει τον φίλο του. Στο comic, ο Carl τους ακολουθεί και παρακολουθεί τον διαπληκτισμό τους και στη συνέχεια πυροβολεί τον Shane στον λαιμό για να υπερασπιστεί και να σώσει τον πατέρα του. Αφού αργότερα μάθει ο Rick ότι όλοι είναι μολυσμένοι και μπορούν να μετατραπούν σε ζόμπι, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα πεθάνουν, ο Rick γυρνάει στο σημείο που έθαψε τον κάποτε κολλητό του, τον ξεθάβει και πυροβολεί τον Shane-ζόμπι στο κεφάλι, δίχως να τον θάψει μετά. Στη σειρά, ξέρετε όλοι τι έγινε. (s2e12)

3. Tyrese
Αγαπημένος χαρακτήρας τόσο για τους αναγνώστες, όσο και για τους τηλεθεατές, ο θάνατος του Tyrese συγκινεί και σοκάρει και στις δύο περιπτώσεις. Στη σειρά, ο Tyrese βρίσκει τραγικό θάνατο από αιμορραγία, όταν τον δαγκώνει ο αδερφός του Noah που έχει μετατραπεί σε ζόμπι. Η Michonne θα αναλάβει να τον μαχαιρώσει στο κεφάλι για να μην αλλάξει.

Στο comic, η μοίρα του ήταν διαφορετική και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το θάνατο ενός άλλου τηλεοπτικού χαρακτήρα. Ο Tyrese σε κάποιο σημείο του comic πιάνεται αιχμάλωτος από τον Governor. Όταν αποφασίζει να επιτεθεί στην φυλακή, αποκαλύπτει έναν χτυπημένο και γεμάτο αίματα Tyrese μπροστά στην ομάδα του Rick, λέγοντας πως αν δε παραδοθούν θα τον σκοτώσει. Ο Tyrese λέει στον Rick να μην παραδοθούν και έτσι γίνεται. Ο Governor όμως δεν μπλόφαρε και με το κατάνα της Michonne αποκεφαλίζει τον αγαπημένο χαρακτήρα μπροστά στα μάτια όλων. Τι σας θυμίζει άραγε; Τον πιο σοκαριστικό θάνατο της σειράς; Hershel;

2. Judith
Ίσως, ο πιο σοκαριστικός θάνατος της ιστορίας των comics, αλλά δεν τον βάλαμε στην πρώτη θέση γιατί πραγματικά η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Το γεγονός ότι η Judith ήταν βρέφος αλλά και ο τρόπος με τον οποίο βρήκε θάνατο συνδυάζονται και προσφέρουν μία τραγική και ωμή σκηνή. Η "Little Ass Kicker", όπως την αποκάλεσε ο Daryl, κατάφερε να επιβιώσει στη σειρά και περιμένουμε όλοι να μεγαλώσει για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα : να κλωτσήσει κώλους! Πρώτο της "θύμα" και την ευχαριστούμε γι'αυτό ήταν η μητέρα της, Lori, η οποία πέθανε στη γέννα.


Στο comic, τώρα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Governor στην φυλακή, η Lori τρέχει να ξεφύγει, κρατώντας στην αγκαλιά της το νεογέννητο βρέφος της. Δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει, όμως, τον στόχο της, καθώς την βρίσκει η Lilly και την εκτελεί με ένα shotgun πισώπλατα. Η Lori πέφτει νεκρή, πλακώνοντας έτσι την μικρή κορούλα της. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται αυτή η ωμή σκηνή στο εικονογραφημένο βιβλίο συγκλονίζει και προκαλεί μεγάλη θλίψη, καθώς βλέπουμε το μικρό χεράκι της Judith κάτω από το πτώμα της μητέρας της.

1. Glenn
Gleen και πάλι Glenn! Ο θάνατός του δεν είναι απλά σοκαριστικός αλλά και ο πιο συμβολικός- εικονικός των comics. Σε μία σκηνή δέους και τρόμου, ο Glenn αφήνει την τελευταία του πνοή στο 100ό τεύχος και θεωρείται ο πιο συγκλονιστικός θάνατος για αρκετούς λόγους : γιατί επρόκειτο να γίνει πατέρας, γιατί το κεφάλι του έγινε πολτός, γιατί ήταν από τους βασικούς και πρώτους χαρακτήρες της ομάδας του Rick, γιατί χάρις σ'αυτόν η εισαγωγή του χειρότερου κακού έγινε επική.


Ο Glenn ήταν το θύμα του Negan στα comics και ποιος ξέρει..μπορεί να ακολουθήσουν πιστά το comic και να δούμε τη συγκεκριμένη σκηνή και στις οθόνες μας. Μετά από έναν μονόλογο του Negan και το παιχνιδάκι του "αμπεμπαμπλόμ", ο κλήρος πέφτει στον Κορεάτη. Η σκηνή που ακολουθεί είναι τρομακτική και βίαιη, καθώς ο Negan με τη βοήθεια  του baseball ροπάλου του, της Lucille, διαλύει το κεφάλι του άμοιρου και καημένου ντελιβερά. No more pizza!


Και επειδή, η δεκάδα μάς φάνηκε πολύ λίγη θα αναφέρουμε κάποιους ακόμα αξιόλογους θανάτους. Την Shiva, την αγαπημένη σε όλους τίγρη, κατασπάραξαν ζόμπι στην προσπάθεια να σώσει τον Ezekiel, τον Spencer ξεκοίλιασε ο Negan με το μαχαίρι του, η Carol αυτοκτόνησε αφήνοντας τον εαυτό της έρμαιο ενός ζόμπι, το οποίο της έφαγε τον λαιμό, ενώ ο Hershel πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον Governor. Σε περίπτωση που ξεχάσαμε κάτι, μπορείτε να σχολιάσετε και να το αναφέρετε. Ποιος θάνατος σόκαρε εσάς πιο πολύ και γιατί;
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.