Τεύχος 158 Review : The Whiseperer War Μέρος 2/6Τεύχος 158 Review : The Whisperer War Μέρος 2/6 

Ξέσπασε επιτέλους ο πόλεμος!

Ξεκινάμε με μία μικρή spoiler free ανασκόπηση για όσους δεν το έχουν διαβάσει. Το νέο τεύχος κυκλοφόρησε χθες στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ήταν απλά επικό. Οι δύο πρώτες σελίδες απλά διαβάζονται με πολύ θλίψη και είναι συγκλονιστικές. Παρ'όλα αυτά, ο πόλεμος με τους Whisperers, επιτέλους, ξέσπασε και η πρώτη γραμμή των επιζώντων μας τα βρήκε σκούρα. Πρόσωπο του τεύχους ο Negan και αυτή τη φορά επέστρεψε για τα καλά. ενώ ο Eugene συνεχίζει να φέρεται ύποπτα, κινώντας υποψίες. Άμα διαβάσατε το comic συνεχίστε την ανάγνωση. Άμα δεν το διαβάσατε, πάλι συνεχίστε την ανάγνωση γιατί θα σας τα πω σαν παραμυθάκι. Εν πάση περιπτώσει, SPOILER ALERT !


Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το τεύχος, από τις πρώτες σελίδες του, είναι συγκλονιστικό. Ο πάτερ Gabriel πεθαίνει! Ενώ, βρίσκεται στον πύργο (που μοιάζει με υδραγωγείο), κυριευμένος από φόβο από το πλήθος των whisperers και των walkers, προσπαθεί να ξεφύγει κατεβαίνοντας τη μεγάλη σκάλα. Θα γλιστρήσει, όμως, και το πόδι του θα πιαστεί στη σκάλα με αποτέλεσμα να σπάσει!  


Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Beta (νέος αρχηγός των Whisperers, μετά το θάνατο της Alpha) θα τον απαλλάξει από το βάσανό του, αφού θα τον ξεκοιλιάσει, ενώ κρέμεται ανάποδα και όλα του τα εντόσθια θα πέσουν στο πάτωμα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα ζόμπι, μέσα στα οποία προχωρούν καμουφλαρισμένοι οι Whisperers κατασπαράζουν το πάνω μέρος του σώματός του! Πολύ έντονη σκηνή και πολύ βίαιος θάνατος! RIP Gabriel..


Στην επόμενη σελίδα, μεταφερόμαστε στο Sanctuary, στη βάση των Saviors. Εκεί φτάνει με το άλογό του ένας αγγελιοφόρος από την Alexandria για να ζητήσει βοήθεια για τον πόλεμο από τους Saviors, οι οποίοι του απαντάνε αρνητικά και του παίρνουν και το άλογο. Μάλλον έμαθαν ότι ο Negan το έσκασε από τη φυλακή και σήκωσαν παντιέρα! 

Μετά τον όμορφο λόγο που έβγαλε ο Rick σχετικά με τον πόλεμο, πιάνει τον Eugene καθώς πιστεύει ότι κάτι ετοιμάζει. Ο Eugene δεν του αποκαλύπτει τίποτα όσον αφορά τα καμώματά του στο προηγούμενο τεύχος, με τον ασύρματο του ραδιοφώνου. 

Ο νέος αρχηγός του Kingdom, ο William θα έρθει σε αντιπαράθεση με το "δεξί του χέρι", ας πούμε, τον Zachary, για τον λόγο ότι ο πρώτος έστειλε τους καλύτερους άντρες να πολεμήσουν στο πλευρό του Rick. Ο δεύτερος άντρας πιστεύει ότι δεν έπρεπε να προβεί σε τέτοια κίνηση γιατί η κοινότητά τους είναι, τώρα, απροστάτευτη, 

Ακολουθεί ένας μικρός διαπληκτισμός του Negan με τον Dwight για την πρώην γυναίκα του, την Sherry, με την οποία κοιμόταν o Negan. Ο πρώην αρχηγός των Saviors, που δραπέτευσε από το κελί του, εξηγεί στον Dwight ότι η Sherry απάτησε τον άντρα της με τη θέλησή της, επειδή ήθελε ασφάλεια και άνεση, χωρίς να την αναγκάσει. Και επειδή η  Sherry είναι με κάποιον άλλον αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνει το προαναφερθέν γεγονός, όπως ισχυρίζεται ο Negan. Ό,τι καλύτερο να βλέπεις αυτούς τους δύο να μιλάνε, πραγματικά!

Στη συνέχεια, ο Dwight εντοπίζει το πλήθος των ζόμπι και των Whisperers που είναι μπερδεμένοι μες το πλήθος και απορεί γιατί ο Gabriel δεν έδωσε κάποιο σήμα. Πού να'ξερε.. Η σκηνή μετατρέπεται γρήγορα σε πεδίο μάχης, καθώς οι επιζώντες ανοίγουν πυρ κατά πάνω τους. Ο Negan, φυσικά, κοιτάει αμέριμνος, διότι δεν του έχει δοθεί κάποιο όπλο. Κρυμμένοι οι Whisperers ανάμεσα στα ζόμπι και χρησιμοποιώντας τα ταυτόχρονα ως ασπίδα, πλησιάζουν τους επιζώντες έτοιμη για μάχη. 


Αρκετοί άνθρωποι μαχαιρώνονται από τους Whisperers και έτσι ο Negan βρίσκει την ευκαιρία να πάρει στα χέρια του ένα όπλο. Η μάχη συνεχίζεται για τα καλά και στο πεδίο της φτάνουν και στρατιώτες από το Kingdom, πάνω στα άλογά τους. Εκστασιασμένοι σκοτώνουν τους Whiserers και τα ζόμπι, φωνάζοντας ότι πολεμάνε για χάρη του kingdom και του Ezekiel, ενώ ο Dwight διαπιστώνει πόσοι πολλοί είναι. 

Πέραν της μάχης, στο Hilltop τα πράγματα κυλάνε ομαλά αλλά προετοιμάζονται για οτιδήποτε ξεσπάσει. Η Lydia ενημερώνει τον Carl ότι με το να κάθεται σκοπιά δε θα καταφέρει τίποτα, καθώς είναι θέμα χρόνου οι Whisperers να καταλάβουν το Hilltop αν επιτεθούν. Ο Eugene επιστρέφει στο εργοστάσιο που παράγουν σφαίρες, ενώ ο Aaron σηκώνεται απ'το κρεβάτι του. 

Επιστρέφοντας στον πόλεμο, ο Jesus με τη Michonne έχουν φτάσει ήδη στο πεδίο μάχης, μια εικόνα που πραγματικά θυμίζει Game of Thrones (Battle of Bastards). Πάνω στα άλογά τους, πλησιάζουν προς το μέρος του Dwight, του Negan και των υπόλοιπων για να τους βοηθήσουν.


Στις τελευταίες σελίδες του comic, ο τρομακτικός και πανύψηλος Beta θα επιτεθεί στον Dwight, τον οποίο θα σώσει ο Negan, χτυπώντας (όχι πυροβολώντας) και ρίχνοντας κάτω τον αρχηγό των Whisperers με το όπλο του και του λέει τα δικά του. Την τελευταία σελίδα, δε γινόταν να μη προσθέσω καθώς ο χαρακτήρας του Negan που όλοι αγαπήσαμε επέστρεψε μετά τον παθητικό του εαυτό στη φυλακή. Απολαύστε παρακάτω το κλείσιμο του τεύχους :


Το επόμενο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου, θα έχει στο εξώφυλλό του, τον Beta και πραγματικά έχω μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα πεθάνει ο Beta, μόλις στο τρίτο μέρος του πολέμου, αλλά κάτι θα συμβεί και θα σταματήσει τον Negan από το να σκοτώσει τον αρχηγό της τωρινής απειλής των επιζώντων. Φυσικά, IF NEGAN DIES, WE RIOT.. 

Εσείς τι πιστεύετε; Μη διστάσετε να αφήσετε σχόλιο για οποιονδήποτε προβληματισμό και σκέψη σας. Τα λέμε στο 159!

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.