Οι θάνατοι των εχθρών της ομάδας μας
Governor

Ο πρώτος ανθρώπινος εχθρός της ομάδας μας και ο αγαπημένος κακός πολλών φαν. Ο Governor έχτισε τον χαρακτήρα του επεισόδιο με το επεισόδιο και παρόλο που είναι για πάρα πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και μένα) ένας από τους πιο μισητούς αν όχι ο πιο μισητός χαρακτήρας του Walking Dead, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι η απώλειά του έχει αφήσει κενό. Η σκηνή του θανάτου του ήταν γενικά μια πολύ δυνατή σκηνή η οποία είχε ξεκινήσει από το διάλογο του Rick με τον Governor και τον αποκεφαλισμό του Hershel. Η κορύφωση έφτασε όταν η Michonne έμπηξε την κατάνα της στο στήθος του Κυβερνήτη και έσωσε τον Rick. Η ανακούφιση από την απαλλαγή ενός εξαιρετικά απειλητικού εχθρού ήταν τεράστια (εμένα προσωπικά η σκηνή του θανάτου του με βρήκε να πανηγυρίζω).

Joe

Ένας χαρακτήρας που δεν προβλήθηκε τόσο πολύ, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να απειλήσει αρκετά την ομάδα μας. Η σκηνή στην οποία κατέληξε νεκρός τον είχε βρει αρχικά να έχει το πάνω χέρι και να απειλεί τον Rick, την Michonne, τον Daryl και τον Carl. Φάνηκε εξ αρχής, όμως ότι ο Joe δεν θα κατέληγε ζωντανός αφού  ένας από την ομάδα του ήταν έτοιμος να παρενοχλήσει σεξουαλικά τον Carl. Ποιος είδε τον Rick θυμωμένο και δεν τον φοβήθηκε! Ακολούθησε μια δυνατή σκηνή με γρήγορες κινήσεις και με τον Rick να δαγκώνει στο λαιμό τον  Joe.

Wolf

Ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας που από την πρώτη του κι όλας εμφάνιση φάνηκε πως δεν θα ήταν η τελευταία. Τον είδαμε σε πολλές σκηνές με την πρώτη να είναι η συνάντηση του με τον Morgan. Οι αρχικές εντυπώσεις μας σίγουρα δεν ήταν θετικές ως προς αυτόν, συν ότι ο Morgan τον έδιωξε κακήν κακώς μόνο με ένα ξύλο. Τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν μετά από την εισβολή των Wolves στην Alexandria οπού ενώ αρχικά φαινόταν να είχε αιχμάλωτη την Denise τελικά φάνηκε να αλλάζει την ιδεόλογια των Wolves και να στρίβει προς τον καλό δρόμο. Δεν προλάβαμε πότε να μάθουμε τι θα ακολοθούσε στο μέλλον αφού η Carol φρόντισε να τερματίσει μια και καλή τη ζωή του πυροβολώντας από μακριά μόλις τον είδε με την Denise. Ο θάνατος του μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα αφού οι τελευταίες του σκηνές έδειξαν ένα κομμάτι του χαρακτήρα του που δε ξέραμε ότι υπήρχε.

Gareth

Για κάποιο περίεργο λόγο αυτός ο εχθρός έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ξεκίνησε ως ένας σωτήρας για την ομάδα μας, γρήγορα όμως αποδείχτηκε ότι αποτελεί μια απειλή και μάλιστα τρομερά επικίνδυνη. Έχοντας στην κατοχή του μια ολόκληρη αποθήκη από ανθρώπινο κρέας, ο κανίβαλος Gareth κατάφερε να αιχμαλωτίσει την ομάδα αλλά τελικά μόνο ένας δε γλύτωσε από τα χέρια του. Ο Bob, ο οποίος ήταν ούτως ή άλλως καμμένο χαρτί, έχασε το ένα του πόδι λόγω της κανιβαλιστικής ομάδας του Gareth. Ακολούθησε μια επική σκηνή αντίφασης μέσα στην εκκλησία οπού έμενε ο Rick με τους δικούς του, οπού παρά το ιερό του χώρου ο αρχηγός μας έφτασε σε μια από τις πιο ανεξέλεγκτες καταστάσεις του και χρησιμοποίησε το μέγιστο επίπεδο βίας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οι αλλεπάλληλες τσεκουριές από αυτόν και κάποια άλλα μέλη της ομάδας του προκάλεσαν ταραχή ακόμα και στους δικούς του. Ο Gareth ναι μεν ήταν ένας εχθρός, αλλά ίσως και λόγω του διαφορετικού του χαρακτήρα θα λείψει σε κάποιους (συμπεριλαμβανομένου και μένα).
Dawn

Μία εχθρός που παρά τη μικρή εμφανισή της κατάφερε να εξαγριώσει μεγάλο πλήθος του κοινού, σκοτώνοντας τη Μπεθ. Από την αρχή είχε κάνει εμφανές ότι η παρουσία της στο νοσοκομείο προκαλούσε φόβο, αλλά η σύγκρουσή της με την Μπεθ ήταν αναπόφευκτη. Το mid-season finale, λοιπόν σημαδεύτηκε από το θάνατο των δύο αυτών γυναικών όταν η αδερφή της Μάγκι επιτέθηκε από το πουθενά στην Dawn με ένα ψαλίδι. Τότε η δεύτερη την πυροβόλησε και φυσικά δεν άργησε καθόλου να έρθει ο πυροβολισμός από τον Daryl, που τελευταία είχε έρθει πιο κοντά με την Μπεθ. Ο θάνατος της ήταν αναμενώμενος, θα έλεγε κανείς, και δύσκολα θα βρεις κάποιον που να θεωρεί πως θα λείψει σαν χαρακτήρας.

Σειρά του Negan, λοιπόν. Πως θα εξελιχθεί η ιστορία κι ο θανατός του? Η σεζόν που ακολουθεί έχει πολλά να μας πει!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.