In Carol we trust


Carol: Η γυναίκα με την μεγαλύτερη και καλύτερη εξέλιξη χαρακτήρα και ακόμα δυνατότερη ερμηνεία της ηθοποιού, ώστε να βγάλει έναν ρόλο που θα μείνει στην ιστορία του walking dead ως η νούμερο 1 γυναίκα που τα έβαλε με όλους και με όλα και βγήκε νικήτρια.


Όμως πως θα αντιμετωπίσει τον δυσκολότερο αντίπαλο? Τον εαυτό της?

Τι πέρασε αυτή η γυναίκα δεν μπορεί κανείς να το διανοηθεί αν δεν την παρακολουθήσει από την αρχή. Πριν την αποκάλυψη αλλά και μετά.

Η Carol έζησε σε ένα παρελθόν γεμάτο βιαιότητα, έναν ψυχοφθόρο και άρρωστο κόσμο που καμία γυναίκα δεν πρέπει να περνάει ούτε για ένα λεπτό. Ο άντρας της ο Ed την κακοποιούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και η ίδια όταν δεν έβρισκε καταφύγιο σε κέντρα κατά κακοποιημένων γυναικών λέγοντας την ίδια ιστορία ξανά και ξανά πως έπεσε από τις σκάλες, βρισκόταν στην αγκαλιά της κόρης της Sophia, του σπλάχνου της που γι αυτό το κορίτσι θα έκανε τα πάντα.

Δυστυχώς η μοίρα ή οι σεναριογράφοι είχαν άλλα σχέδια γι αυτή τη γυναίκα. Η κόρη της πέθανε καθώς βρέθηκε σε έναν αχυρώνα και δαγκώθηκε από τα ζόμπι ή τελοσπαντων είναι κομμάτι αδιευκρίνιστο πως βρέθηκε. Όχι ότι έχει σημασία.
Η Carol διαλύθηκε συναισθηματικά και θα έλεγε κανείς και ίσως να το έκαναν οι περισσότεροι πως μια αυτοκτονία θα ήταν ότι πιο "λογικό" Όχι όμως για την Carol. Αλλά για τους αδύναμους. Όχι γι αυτή τη γυναίκα που αφού θρήνησε, αφιέρωσε την κατεστραμμένη της ζωή να προσέχει την μεγαλύτερη οικογένεια της. Οχι δεν αυτοκτόνησε ακόμα και όταν ο Rick πάνω στον εκνευρισμό του την έδιωξε από την ομάδα καθώς πήρε πρωτοβουλία να περιορίσει-με σχετική αποτυχία βέβαια- μια αρρώστια που τους κατέτρωγε στη φυλακή. Εκείνη εκεί. Γύρισε. Σαν το πιστό σκυλί στο αφεντικό του. Μονο που η Carol δεν έχει αφεντικό. Είναι η ίδια μια ομάδα μόνη της. Ο αρχηγός του εαυτού της. Ένα ελεύθερο ένστικτο.

Αυτή η ανεξερεύνητη δύναμη που είχε και δυστυχώς βγήκε με τον πιο άσχημο τρόπο έσωσε την ομάδα από αρκετά προβλήματα. Ποιος είπε ότι οι δυνατοί στα μπράτσα νικάν τους πάντες? Όταν εκπαιδεύεις το μυαλό σου τότε είσαι πραγματικά ανίκητος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Terminus? Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πως φαινόταν στην Alexandria και το τι πραγματικά ήταν? Ακόμα κ αν αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να καταπνίξει τα συναισθήματα της για τον μικρό γιο της Jessie. Γιατί ήξερε, αν τα άφηνε για λίγο ελεύθερα θα πληγωνόταν. Ξανά.

Η γνωριμία της με τον Morgan ήταν το άκρως αντίθετο από την ίδια.
Αυτό φάνηκε στον 6 κύκλο όταν η Carol πεπεισμένη μετά από όσα πέρασε πως ένα πρόβλημα πρέπει να ξεριζώνεται από τη ρίζα για να λυθεί, βρέθηκε ο Morgan να της πει πως "all life is precious" 2 άτομα με εντελώς αντίθετη φιλοσοφία. Το ένα άκρο με το άλλο. Βέβαια ως γνωστόν σε έναν κύκλο τα 2 άκρα μπορεί και να ενωθούν. Μένει να το δούμε αυτό.


 Όχι δεν είναι καλά η Carol. Aυτό μπορεί να φανεί σε κάθε της κίνηση και βλέμμα. Ανευρη χωρίς ουσία και δύναμη κάποιες φορές. Φοράει την προσωπίδα της γυναίκας που όλοι μπορούν να στηριχθούν αλλά λίγοι μπορούν να δουν το πραγματικό της πρόσωπο (έτσι Daryl?)
Μιας που ανέφερα το όνομα Daryl, ας τελειώνουμε με αυτό το αστείο Daryl-Carol. 2 κατεστραμμένοι ψυχολογικά γεμάτοι προβλήματα και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τους δουν να είναι μαζί? Που θέλουν αυτοί οι 2 να κάνουν σχέση? Θα παραβλέψω το θέμα ηλικίας κ θα πω πως πλατωνικός έρωτας και δυνατή φιλία μπορεί να υπάρξει. Δεν γίνεται να ενωθούν ερωτικά αυτοί οι 2 κάτω από αυτές τις καταστάσεις.

 Η Carol είναι η γυναίκα που κανείς δεν θα ήθελε να περάσει όσα πέρασε η ίδια.
Σε κάθε επεισόδιο που συμμετέχει είναι και ένα δράμα για την ίδια καθώς οι δαίμονες τις την ακολουθούν. Της χτυπάνε την πόρτα περιμένοντας να ανοίξει, όμως η ίδια έχει αποφασίσει να μην το κάνει και δεν θα το κάνει. Ξέρει πως έρχονται δύσκολες μέρες με την έλευση του Negan και ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα σχέδια της για να αντιμετωπίσει και αυτόν τον εχθρό. Γιατί μόνο αυτή μπορεί.

Δεν θα ξανατρέξει μακριά από την ομάδα όπως έκανε στο τέλος του 6ου κύκλου.
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για την ίδια. Άνθρωποι που θέλουν να την βλέπουν καλά (Morgan-Rick) Γιατί κάποιες φορές όταν η μάνα αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της, τότε τα παιδιά της πρέπει να είναι εκεί να την βοηθήσουν.

Σ αγαπάμε Carol Peletier.
Γιατί σαν άλλη μας μάνα εσύ θα τα υποστείς όλα και θα πεις 
"Εμπιστεψου με, όλα είναι καλά"Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.