Ανακεφαλαίωση 6ου κύκλου

Ανακεφαλαίωση 6ου Κύκλου

Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός και σαν σωστός τηλεθεατής που είμαι έκανα έναν μαραθώνιο Walking Dead, αλλά μόνο την 6η σεζόν. Κάποιος που είδε και τους 6 κύκλους είναι καλύτερος fan από μένα και μπράβο του! Βλέποντας την 6η σεζόν ξανά, παρατηρείς και καταλαβαίνεις καλύτερα κάποια πράγματα πως χτίζονται κατά τη διάρκειά της ή που προμηνύουν τις μετ'έπειτα εξελίξεις. Από τις πιο δυνατές σεζόν και φυσικά, η αγαπημένη μου για πολλούς λόγους, όπως η εμφάνιση του Jesus και του Negan αλλά και η μετατροπή του τεύχους "No Way Out" σ'ένα καταπληκτικό επεισόδιο. Παρακάτω θα σχολιάσω τα βασικά γεγονότα κάθε επεισοδίου και πως τα είδα εγώ μιας που βρισκόμαστε προ των πυλών για την 7η σεζόν και για το πιο συγκλονιστικό επεισόδιο.1ο επεισόδιο (First Time Again)

Θυμάμαι ότι όταν το είχα πρωτοδεί δεν μ'άρεσε καθόλου, εν αντιθέσει με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που πρόσεξα πολλά αξιοσημείωτα πράγματα, όπως σε πολλά επεισόδια. Το επεισόδιο εξελίχθηκε πολύ όμορφα με έναν συνδυασμό αναδρομών του παρελθόντος αλλά και των εξελίξεων του παρόντος. Οι αναδρομές λειτούργησαν τέλεια για την κατανόηση των συμβάντων και την επεξήγηση κάποιων καταστάσεων. Ατάκες που ξεχώρισαν ήταν αυτές των α) Eugene στον Heath για τα μαλλιά του, τα οποία εγκρίνει b) Morgan στη Michonne, αν του έκλεψε μία μπάρα πρωτεΐνης, μια απορία που λύθηκε στο προτελευταίο επεισόδιο και c) φυσικά του Rick motherf*ckin' Grimes στον Carter κρατώντας ένα όπλο λέγοντάς του "Do you have any idea who you're talking to?" και μένα να ανοίγω την φωνή στο τέρμα! Όλο το επεισόδιο αφορά την προσπάθεια της ομάδας του Rick, οι οποίοι προσπαθούν να συνεργαστούν με τους ανθρώπους από την Alexandria σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν χιλιάδες ζόμπι μακριά από το safe-zone της κοινότητάς τους. Το σχέδιο του Rick είναι έξυπνο και φαίνεται να αποφέρει επιτυχές αποτέλεσμα, μέχρι που μια κόρνα (που ακούγεται από την Alexandria) διαλύει κάθε τους ελπίδα να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

2ο επεισόδιο (JSS) 
                              

Εντυπωσιακό και καταιγιστικό επεισόδιο λόγω της αγαπημένης μας Carol! Just Survive Somehow, η φιλοσοφία της Enid μετά τον θάνατο των γονιών της και αφού έφαγε μια ωμή χελώνα. Δυνατός χαρακτήρας η έφηβη, η οποία κατάφερε να φτάσει στην Alexandria και να βρει καταφύγιο. Η κόρνα του προηγούμενου επεισοδίου προέρχεται από ένα φορτηγό που ρίχνουν οι Wolves πάνω στα τείχη της Alexandria αφού ξεκινήσουν την επιδρομή τους στην κοινότητα. Η Carol φυσικά αντιμετώπισε με επιτυχία και μεγάλη ευφυΐα την επίθεσή τους χωρίς τους Rick, Daryl, Gleen και Abraham που βρίσκονταν πέρα από τα τείχη. Το σχολιάσαμε πρόσφατα και ΕΔΩ γι'αυτό η περιγραφή σε αυτό το άρθρο είναι κάπως σύντομη.
3ο επεισόδιο (Thank You)


Το επεισόδιο διαδραματίζεται σε παράλληλο χρόνο με το JSS. Ενώ η Carol, λοιπόν, θερίζει τους Wolvers μες την Alexandria, η υπόλοιπη "παρέα" βρίσκεται πέρα από τα τείχη (όπως είπαμε). Το πρώτο μέρος (μισό) του επεισοδίου δεν είχε πολλά να προσφέρει πέρα από κάποιες ασήμαντες συζητήσεις. Το δεύτερο μέρος (μισό) ήταν πολύ ενδιαφέρον και δραστικό. Ο Rick βρίσκεται μόνος του και τρέχει για να φτάσει το τροχόσπιτο, με σκοπό να γυρίσει στην Alexandria. Στον δρόμο του συναντά κάποια ζόμπι και γρήγορα μετατρέπεται σε badass assasin, ενώ ο Glenn του εύχεται καλή τύχη μέσω των walkie talkie που επικοινωνούν και τον αποκαλεί "dumbass". (Ένα μικρό quiz εδώ: Πότε αποκάλεσε ξανά ο Glenn τον Rick "dumbass"? Μη διστάσετε να απαντήσετε στα σχόλια.) Η Michonne βάζει στη θέση του τον Heath, ο οποίος διαφωνεί μαζί της με πολύ αδύναμα επιχειρήματα. O Glenn μαζί με τον Nicholas έχουν ξεμείνει δυο τους χωρίς κανέναν άλλον από το group και προσπαθούν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής προς την Alexandria χωρίς να πιαστούν από τους "περιπατητές". Το μόνο που καταφέρνουν είναι να βρεθούν πάνω σε έναν κάδο, περικυκλωμένοι από πολλούς "νεκρούς".

Ο Nicholas απέδειξε για άλλη μια φορά το πόσο δειλός ήταν και έδωσε τέλος στη ζωή του, πυροβολώντας το κεφάλι του, λέγοντας "thank you" στον Glenn. Το πτώμα του παρέσυρε τον Glenn, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο στο πάτωμα. O τρόπος που σκηνοθετήθηκε αυτή η σκηνή μας έδειχνε ξεκάθαρα τον Glenn να ξεκοιλιάζεται από τα ζόμπι, αλλά οι θεωρίες που ανέπτυξαν όλοι στο Internet ότι βρήκε καταφύγιο κάτω από τον κάδο κι ότι απλά ξεκοίλιαζαν το νεκρό πτώμα του Nicholas που έπεσε πάνω στον Κορεάτη αποδείχθηκαν αληθείς. Προς τις τελευταίες σκηνές και ενώ ο Rick έχει φτάσει μες το RV, δέχεται επίθεση από τους εναπομείναντες Wolves που έφυγαν σώοι (από τα χέρια της Carol) από την Alexandria, τους οποίους "καθαρίζει" πανεύκολα ο Rick. Παρ'όλα αυτά η μηχανή του τροχόσπιτου δεν παίρνει μπρος, με αποτέλεσμα να περικυκλώνουν το όχημα αρκετά ζόμπια και να κλείνει έτσι το επεισόδιο.

4o επεισόδιο (Here's Not Here)


Το επεισόδιο ήταν διάρκειας 1 ώρας και κάτι λεπτών και αφορούσε την ιστορία του Morgan, από τότε που τον βρήκε ο Rick στα τρελά του μέχρι την στιγμή που επέστρεψε στην Alexandria. Την ιστορία του την αφηγήθηκε ο ίδιος στον Wolf που αιχμαλώτισε μες την κοινότητα μετά την επίθεση τους. Ο χαρακτήρας του ήταν από τους πιο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης σεζόν και σίγουρα ήταν το πρόσωπο του 6ου κύκλου μαζί με την Carol. Έχοντας χάσει γυναίκα και γιο και με την λογική από την τρέλα να μην απέχουν πολύ, ο Lennie James δίνει απίστευτη ερμηνεία στον ρόλο του. Στόχος του να "καθαρίζει" κάθε περιοχή από ζόμπι, ώστε το πεδίο να παραμένει "Clear". Δεν σκοτώνει όμως μόνο ζόμπι αλλά και ανθρώπους με ψυχρό τρόπο, κάτι το οποίο προξένησε όλους εντύπωση για το πως ένας τέτοιος στυγνός δολοφόνος απέκτησε το μότο "All Life is Precious." Σε κάποια φάση, ενώ βρίσκεται στα δάση, ο ήχος ενός βελάσματος κατσίκας προσελκύει τον Morgan και στη συνέχεια καταλήγει αιχμάλωτος του Eastman, στον οποίο ανήκει το ζώο.
                      Ο μεγαλόσωμος αυτός άντρας προσπαθεί να ηρεμήσει τον τρελό και ψυχοπαθή Morgan που τα έχει χάσει, με την ιδιότητα του πρώην κλινικού ψυχίατρου. Με τα χίλια ζόρια πείθεται και ο χαρακτήρας του αλλάζει από ένα τέρας της φύσης σ'έναν εξαγνισμένο άνθρωπο. Ρόλο σ'αυτήν την αλλαγή έπαιξε και η πολεμική τέχνη, Aikido με κύριο χαρακτηριστικό της την αυτοάμυνα και όχι το "ξύλο" και συνεπώς όχι και τις δολοφονίες. Ο Eastman και η αγαπημένη σε όλους Tabitha (κατσίκα) δεν κατάφεραν να φύγουν σώοι και αβλαβείς από το επεισόδιο. Να τονίσουμε ότι ο Eastman κρατούσε φυλακισμένο τον Morgan σ'ένα κελί, ένα κελί που έχτισε κι ο Morgan λίγο αργότερα στην Alexandria και λογικά θα χρησιμοποιηθεί για την φυλάκιση του Negan. Μεγάλη επιρροή ο Eastman στον χαρακτήρα του Morgan κάτι το οποίο φαίνεται από τον τρόπο που κατάφερε να του εμφυσήσει αξίες για την ζωή.

5o επεισόδιο (Now)


O Rick επιστρέφει στην Alexandria με τα πόδια χωρίς το RV, το οποίο δεν λειτουργούσε. Στην κοινότητα επικρατεί άγχος, ανασφάλεια και φόβος μετά την επίθεση των Wolves. Που να τους έκαναν επίθεση και οι Saviors..θα είχαμε καρδιακές προσβολές! Ένα πολύ ωραίο δίδυμο ξεχώρισε σ'αυτό το επεισόδιο, η Maggie και ο Aaron που σα μια δυνατή γροθιά, αψηφώντας τον όποιο κίνδυνο, εγκατέλειψαν τα τείχη της safe-zone για να βγουν έξω και να ψάξουν τον Glenn. Η ίδια αποκαλύπτει στον ομοφυλόφιλο άνδρα ότι είναι έγκυος. Η Jessie στην Alexandria βγάζει έναν πολύ ωραίο λόγο που δίνει κουράγιο και δύναμη στου κάτοικους της κοινότητας, ενώ στο τέλος του επεισοδίου φιλιέται επιτέλους με τον Rick! Ένα επεισόδιο που εύκολα έχει ξεχαστεί.

6ο επεισόδιο (Always Accountable)


Μετά από 5 επεισόδια χωρίς καθόλου σχεδόν Daryl, το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν πραγματικά στραμμένο γύρω από το πρόσωπό του. Παρέα με τους Abraham και Sasha, συνεχίζουν την πορεία τους με στόχο την απομάκρυνση των "νεκρών" όταν ξαφνικά επιτίθενται από κάποιους άντρες που αργότερα μαθαίνουμε ότι είναι οι Saviors. Οι δρόμοι των 3 χαρακτήρων χωρίζουν, με τον Daryl να βρίσκεται μόνος σ'ένα καμένο δάσος και να πιάνεται αιχμάλωτος του Dwight, κάτι που επίσης μαθαίνουμε αργότερα. Ο Dwight μαζί με την...παρέα του δραπέτευσαν από το Sanctuary γιατί σιχάθηκαν να γονατίζουν και να ζουν υπό την αυταρχία του Negan. Oι Saviors βγήκαν κι αυτοί με τη σειρά τους για να τους κυνηγήσουν και να τους πάνε πίσω στη βάση τους, γι' αυτό κι ο Dwight  νόμιζε ότι ο Daryl είναι μαζί τους.


Ο Daryl θα ξεφύγει και λίγο αργότερα θα επιστρέψει για να τους βοηθήσει με τους ανθρώπους του Negan για να ξανά προδοθεί από τον Dwight που του παίρνει τις δύο αγάπες, μηχανή και crossbow. O Abraham και η Sasha θα βρεθούν σ'ένα κτίριο, περιμένοντας τον Daryl. Το ρομαντικό τους ειδύλλιο θα χτιστεί για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο επεισόδιο, και επίσης πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους οι Saviors. O Abraham θα βρει, επιπλέον και ρουκέτες, τις οποίες αποκαλεί "gentlemen" και πούρα. Στο τέλος, ο Daryl θα τους βρει οδηγώντας ένα όχημα καυσίμων και θα ακουστεί ένα "Help" από το walkie talkie του, που όλοι τότε νομίζαμε ότι ήταν ο Glenn, αφού "πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και δε ξαναγύρισε". Εντάξει σταματάω.

7o επεισόδιο (Heads Up)

                           Το επεισόδιο ξεκίνησε δείχνοντας τι απέγινε ο Glenn μετά τον περιστατικό με την αυτοκτονία του Nicholas. Ο άντρας της Maggie κρύφτηκε κάτω από τον κάδο, ενώ οι "νεκροί" κατασπάραξαν το πτώμα του Nicholas, επιβεβαιώνοντας πολλές τέτοιες θεωρίες. Όταν ξεπρόβαλε από τον κάδο, βρήκε την Enid και αποφάσισε να την πάρει πίσω στην Alexandria, παρά την αντίδρασή της. Στην Alexandria τα πράγματα είναι λίγο τεταμένα λόγω της όλης κατάστασης: ο Ron εξασκείται στο σημάδι από τον Rick αλλά κλέβει σφαίρες και παραλίγο να πυροβολούσε τον Carl, o Morgan και ο Rick μιλάνε για το περιστατικό με τους Wolves και πως ο Rick λίγο έλειψε να σκοτωθεί από αυτούς στο RV εξαιτίας του πρώτου ανθρώπου που συνάντησε μετά το ξέσπασμα της "αποκάλυψης", ενώ ο Spencer σε μια προσπάθεια ηλίθιου ηρωισμού καταλήγει να σώζεται από την Tara και το απίστευτο σημάδι της και η Carol ανακαλύπτει τις μαλαγανιές του Morgan. Ο Glenn και η Enid φτάνουν στην Alexandria και ειδοποιούν τους υπόλοιπους που βρίσκονται μέσα στα τείχη με τα μπαλόνια. Η χαρά της Maggie δεν κρατά πολύ, καθώς ο πύργος σκοπιάς πέφτει προς τα μέσα, αφήνοντας ένα ανοιχτό πέρασμα και ένα μεγάλο κενό στα τείχη της Alexandria, έτοιμο για τα ζόμπια να ορμήσουν μέσα.

8o επεισόδιο (Start To Finish)


Το season finale του 6ου κύκλου δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών, καθώς περιμέναμε κάτι καλύτερο, το οποίο τελικά μας το πρόσφερε το αμέσως επόμενο επεισόδιο. Τα "ζόμπια" έχουν κατακλύσει τους δρόμους της κοινότητας και όλοι οι κάτοικοί της κλείνονται μέσα στα σπίτια τους για να προστατευθούν. Πάθαμε και μια μικρή καρδιακή προσβολή, καθώς παραλίγο να κλαίγαμε τη Maggie αλλά στο τσακ γλίτωσε. Αποκαλύπτεται επίσης ότι το "Help" στο 6ο επεισόδιο στον πομπό του Daryl προήλθε από το στόμα του Eugene. Η αναστάτωση που επικρατεί είναι τεράστια κι αυτό φαίνεται και από τις κοκορομαχίες των Carl και Ron. O γιος του Rick λίγο αργότερα βάζει στη θέση του τον γιο της Jessie και του βουλώνει το στόμα! Η απώλεια του επεισοδίου ήταν η Deanna, η οποία στο τέλος παραδόθηκε σ'ένα μεγάλο πλήθος από "νεκρούς". Για να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι, τα οποία είναι πολυάριθμα ο Rick έχει την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα εντόσθια και το αίμα των νεκρών ως καμουφλάζ και να εγκαταλείψουν με αυτόν τον τρόπο την Alexandria. Και ενώ ο κόσμος καίγεται, η Carol και ο Morgan μαλώνουν σα παιδάκια για τον Wolf-αιχμάλωτο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να βγαίνουν και οι δύο "knock out" και ο wolf να δραπετεύει με όμηρό του τη Denise.

9o επεισόδιο (No Way Out) 

                               


Η περσινή ημέρα του αγίου Βαλεντίνου ήταν η καλύτερη απ'όλες τις προηγούμενες. Φυσικά και δεν την πέρασα με την κοπέλα μου, αλλά με την σειράρα και το καλύτερό της επεισόδιο. No Way Out, λοιπόν, και το highlight του συγκεκριμένου τεύχους του ομώνυμου comic μετατρέπεται σε ζωντανή εικόνα. Μοναδικό intro με τον Daryl να ανατινάζει τους Saviors του Negan. Το μάτι του Carl πυροβολείται από τον Ron όταν το σπαστικό παιδί πυροβολεί στον αέρα λίγο πριν πεθάνει από το κατάνα της Michonne. ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μια πιο αναλυτική περιγραφή του επεισοδίου που σχολιάσαμε πρόσφατα.

10ο επεισόδιο (The Next World)


Ένα κεφάλαιο έκλεισε και ένα άλλο ανοίγει. Μετά τον καθαρισμό της Alexandria από τα ζόμπι, περνάει ένα χρονικό διάστημα 2-3 μηνών (απ'ότι θυμάμαι) και τα εφόδια και τα τρόφιμα λιγοστεύουν, με αποτέλεσμα Rick και Daryl να βγαίνουν έξω από τα τείχη με αυτοκίνητο για την αναζήτηση προϊόντων αλλά και ανθρώπων. Απίστευτες σκηνές μες το αυτοκίνητο όπως αυτή που ο Rick βάζει ένα cd μουσικής στο cd player με τον Daryl να του λέει "Don't" και αυτή που ο ταΐζει ο δεύτερος τον πρώτο. Μιας που είπα μουσική, να τονίσω ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με soundtrack το "More Than A Feeling" από Boston. Άντε γεια! Αφού οι δύο πρωταγωνιστές εντοπίσουν ένα φορτηγό γεμάτο τρόφιμα, θα φύγουν με αυτό. Στον γυρισμό για την Alexandria όμως θα σταματήσουν σ'ένα βενζινάδικο και εκεί θα κάνει την εμφάνιση του ο Jesus, o οποίος σε ανυποψίαστο χρόνο έκλεψε τα κλειδιά του φορτηγού από τον Rick. Αργότερα θα τον βρούνε οι δύο άντρες και θα ξανά πάρουν πίσω στην κατοχή τους το φορτηγό, αφήνοντάς τον Paul Rovia δεμένο. Αυτός θα καταφέρει να λυθεί και να βρεθεί στην οροφή του φορτηγού (!) και εκεί ξεκινά ένα τρελό ανθρωποκυνηγητό, σαν αυτό που παίζαμε μικροί, με αποτέλεσμα τον Jesus να καταλήγει λιπόθυμος και το φορτηγάκι μέσα σε μία λίμνη. Κλάμα! Στα υπόλοιπα νέα του επεισοδίου, ο Spencer θα σκοτώσει το ζόμπι της μητέρας του Deanna, ενώ Rick και Michonne θα τυλιχτούν στα δίχτυα του έρωτα. Ο Jesus που έχει γίνει φυλακισμένος του group του Rick, θα ελευθερωθεί για άλλη μια φορά και θα βρεθεί στο δωμάτιο του νέου ζευγαριού, λέγοντας ότι πρέπει να μιλήσουν.

11o επεισόδιο (Knots Untie)


Το συγκεκριμένο επεισόδιο περιελάμβανε πολλά στοιχεία από το comic. O Jesus θα μυήσει τους χαρακτήρες μας σ'έναν μεγαλύτερο κόσμο αφού θα τους μιλήσει για την κοινότητα, από την οποία προέρχεται, το Hilltop. Πέρα από το να τους ενημερώσει θα τους δείξει και τον δρόμο προς το Hilltop, το οποίο θα επισκεφτούν με το RV. Εκεί θα αντικρίσουν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δικό τους, αλλά και μια διαφορετική κοινότητα που θυμίζει την παλιά εποχή και την ενασχόληση των ανθρώπων με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, κτλ.) Θα γνωρίσουν και το "αφεντικό" της κοινότητας, τον Gregory, ο οποίος γρήγορα γίνεται αντιπαθητικός. Η Maggie θα προσπαθήσει να κλείσει συμφωνία μαζί του, καθώς στην Alexandria η έλλειψη τροφίμων και προμηθειών έχει χτυπήσει την πόρτα για τα καλά.
                           
Το αντάλλαγμα των "δικών" μας είναι να τα βγάλουν πέρα με τους Saviors του Negan, οι οποίοι απειλούν τους ανθρώπους του Hilltop και απαιτούν τα μισά από τα υπάρχοντά τους. Ο Negan θέλει ακόμη τον Gregory νεκρό, καθώς οι άνθρωποι που ανέλαβαν να παραδώσουν τη συγκεκριμένη μεταφορά προμηθειών στους Saviors, γύρισαν και ο ένας απ'αυτούς μαχαίρωσε τον αρχηγό του Hilltop, ο οποίος λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Rick Grimes. Τέλος, να επισημάνω ότι το όλο επεισόδιο κινήθηκε γύρω από το πρόσωπο του Abraham, καθώς επικεντρώθηκε σε πολλά σημεία πάνω του και στα υπαρξιακά του, ενώ το επεισόδιο έκλεισε με ένα χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα: το υπερηχογράφημα της εγκυμοσύνης της Maggie.

12o επεισόδιο (Not Tomorrow Yet)


Το γοργόν και χάριν έχει, γι'αυτό και ο Rick με το που έκλεισε συμφωνία αμέσως την τήρησε, οργανώνοντας επίθεση ενάντια στους Saviors και στη βάση, στην οποία κρατούσαν αιχμάλωτους τους ανθρώπους από το Hilltop. Η ομάδα μας βγαίνει από την Alexandria με σκοπό να βρει ένα κεφάλι από ένα ζόμπι, που θα μοιάζει με τον Gregory (αρχηγό του Hilltop) για να το χρησιμοποιήσουν σαν "δούρειο ίππο" για να μπούνε μέσα στη βάση των Saviors. Αφού, σκοτώνουν τους δύο φρουρούς που έλεγξαν το κεφάλι, μπαίνουν μέσα στη βάση και σκοτώνουν αρκετούς Saviors...στον ύπνο τους! Αξιοσημείωτο είναι το first blood ή αλλιώς ο πρώτος φόνος ανθρώπου, για τον Glenn, ενώ στον τοίχο αντικρίζει θύματα της "Lucille" του Negan, σε φωτογραφίες από κάμερα polaroid. Για ποιον χτυπά η καμπάνα? Ένας συναγερμός, όμως, πυροδοτείται από έναν ετοιμοθάνατο savior και η βάση γρήγορα μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με τα πυρά να φεύγουν μανιωδώς. Hightlight του επεισοδίου όταν Glenn και Heath καταδιώκονται από Saviors και βρίσκουν το οπλοστάσιο, ενώ τα πυρομαχικά τους έχουν εξαντληθεί. Η σκηνή που ακολουθεί έχει τόσο πιστολίδι που θυμίζει τη σκηνή "say hello to my little friend" στο "Scarface"! To επεισόδιο τελείωσε με την τραγουδάρα "Hozier - Arsoninst's Lullaby", τον Daryl να βρίσκει τη μηχανή του που του έκλεψε ο Dwight και την Carol και την Maggie να πιάνονται αιχμάλωτοι μιας μικρής ομάδας των Saviors. Σασπένς και αγωνία υπήρχε καθ'όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.

13ο επεισόδιο (The Same Boat) 


H Carol και η Maggie έχουν πιαστεί αιχμάλωτες μιας μικρής ομάδας των Saviors που είναι υπεύθυνη μία γυναίκα, η Pola, η οποία ενημερώνει τον Rick για το γεγονός αυτό μέσω walkie talkie. Aφού δεν τα βρίσκουν στη συμφωνία, μεταφέρουν τις δύο γυναίκες σε μια βάση τους και τις δένουν με ταινία στα πόδια και στα χέρια. Η Carol έχει πυροβολήσει έναν απ'αυτούς στο χέρι κι αυτός θέλει και τις δυο γυναίκες νεκρές, με αποτέλεσμα να αποφέρει διαπληκτισμούς και έντονο κλίμα. Η Pola, την οποία ενσάρκωσε η Alicia Witt (έκλεψε την παράσταση με την ερμηνεία της), μιλάει στην Carol για τους φόνους της λέγοντάς της ότι είναι καλύτερη και ότι την θεωρεί φοβισμένη και αδύναμη. Πού να ξερε?! Η Carol έχει βρει έναν σταυρό και όλοι την περνάνε για θεούσα και ταραγμένη, αλλά η ίδια χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο φυλαχτό για να κόψει την ταινία και να αποδράσει από το δωμάτιο, αφού ελευθερώσει και τη Maggie. Η ίδια έχει σιχαθεί να σκοτώνει (κάτι που προφανώς της το εμφύσησε ο Morgan) αλλά θα κάνει τα πάντα για την εγκυμονούσα Maggie, όπως να σκοτώσει μία από την ομάδα των Saviors όταν λίγο έλειψε να μαχαιρώσει την κοιλιά της γυναίκας του Glenn. Γρήγορα θα εξουδετερώσουν την μικρή αυτή ομάδα (και δυστυχώς και την Pola) και λίγο αργότερα θα σκοτώσουν κι άλλους Saviors που ήρθαν για ενίσχυση, καίγοντάς τους ζωντανούς. Η αγαπημένη μας assasin-νοικοκυρά έστρεψε για άλλη μια φορά τα φώτα πάνω της αλλά κάτι πέθανε μέσα μας όταν ακούσαμε να λέει "No" στον Daryl όταν την ρώτησε αν είναι καλά, μετά απ'όλη αυτήν την περιπέτεια.

14ο επεισόδιο (Twice As Far)


O Morgan έχει χτίσει την φυλακή που όπως ο ίδιος λέει στον Rick θα χρησιμοποιηθεί σαν επιλογή την επόμενη φορά χωρίς να χρειαστεί να σκοτωθεί κάποιος. Ο Abe μετά τον χωρισμό του με την Rosita, είναι μαζί με την Sasha ενώ η πρώην του με τον Spencer (!) Ο Daryl με την Rosita και την Denise θα βγουν έξω από τα τείχη με προορισμό ένα φαρμακείο, ενώ Eugene και Abraham θα βγουν κι αυτοί εκτός κοινότητας για να εντοπίσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών. Η συζήτηση των δύο αντρών είναι επική (κάτι τέτοιο είχαμε πολύ καιρό να δούμε) και στο τέλος θα καταλήξουν να μαλώσουν για ένα ζόμπι το οποίο δεν κατάφερε να σκοτώσει ο Eugene. Καθώς, οι πρώτοι τρεις χαρακτήρες που αναφέραμε επιστρέφουν προς την Alexandria από τις ράγες, κάτι που ο Daryl είχε αποφύγει στο "πήγαινε", ένα βέλος από το πουθενά διαπερνά το μάτι της Denise, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή.
                         Ο Dwight,φυσικά, έχοντας κλέψει το crossbow του Daryl θα εκτελέσει την Denise, η οποία αντικαθιστά τον Abe στον θάνατό του στο comic. O Dwight έχει επίσης μαζί του άλλους 10-15 Saviors και τον Eugene όμηρό του. Dwight και Daryl λογομαχούν και είναι πραγματικά απολαυστικό να βλέπεις αυτούς τους δύο να μαλώνουν. Ανυπομονώ για το build-up της σχέσης μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων. Ο Eugene θα δαγκώσει τον Dwight στο ευαίσθητο σημείο του και αυτό είναι μείον του (χεχε) γιατί εμφανίζεται κι ο Abraham και οι δικοί μας παίρνουν το πάνω χέρι με αποτέλεσμα οι Saviors να τρέπονται σε φυγή. Και ενώ γυρίζουν στην Alexandria και ο Daryl θάβει τη Denise, η Carol αποφασίζει να τη σκαπουλάρει με άγνωστο προορισμό και προθέσεις.

15o επεισόδιο (East)


Ίσως το επεισόδιο που πρόσφερε τα περισσότερα καρδιακά στους τηλεθεατές του. Το επεισόδιο ξεκινά με το μείζον ζήτημα στη Alexandria, την αποχώρηση της Carol, ενώ την κοπάνησε κι ο Daryl για να πάει να εκδικηθεί τον Dwight. Την Carol θα βγουν να αναζητήσουν οι Morgan και Rick ενώ τον Daryl o Glenn η Michonne και η Rosita. Η Carol γι'άλλη μια φορά έκλεψε τις εντυπώσεις και μας τρέλανε αφού εξουδετέρωσε 4-5 Saviors, οι οποίοι την βρήκαν στον δρόμο και την απειλούσαν. Αφού τους προειδοποίησε, τους πυροβόλησε εν ψυχρώ με όπλο που είχε κρύψει στο φαρδύ μανίκι του μπουφάν της. Ένας απ'αυτούς θα καταφέρει να επιβιώσει. Rick και Morgan εξακολουθούν να ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα. Σε κάποια φάση ο Morgan θα στείλει τον Rick πίσω στην Alexandria λέγοντάς του ότι τον χρειάζονται και ότι θα ψάξει μόνος του την Carol. Πριν φύγει ο Rick, λέει στον Morgan για την μπάρα πρωτεϊνης που όντως του την έκλεψε η Michonne. Οι υπόλοιποι 3 χαρακτήρες που ψάχνουν τον Daryl θα τον βρουν, χωρίς να του αλλάξουν γνώμη και έτσι χωρίζονται σε δυάδες, με την Rosita να τον ακολουθεί. Εν τέλει, Michonne και Glenn θα πιαστούν όμηροι από την ομάδα του Dwight. Ο Daryl θα τους βρει αλλά τελικά ήταν παγίδα, με αποτέλεσμα ο Dwight να τον πυροβολεί στον ώμο και μεις να έχουμε τρελαθεί από αγωνία. Στην Alexandria η Maggie με τη βοήθεια της Enid κουρεύεται, ενώ έχει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της.

16ο επεισόδιο (Last Day On Earth)   

  Τελευταίο επεισόδιο μιας σεζονάρας και έκλεισε με τον πιο επίμαχο τρόπο: την είσοδο του μεγαλύτερου κακού που έχει συναντήσει ποτέ η ομάδα μας , του Negan και του μεγαλύτερου cliffhanger στην ιστορία της τηλεόρασηςΗ ομάδα μας θα πιαστεί αιχμάλωτη από τους Saviors, οι οποίοι μετά απο τα καταπληκτικά road blocks που έκαναν, τους οδηγούν σ'ένα ξέφωτο και τους αφήνουν αβοήθητους και αδύναμους στο έλεος της "Lucille". Στην παράλληλη ιστορία του επεισοδίου, ένας Savior εντοπίζει την Carol και την πυροβολεί. Και ενώ όλα δείχνουν ότι θα της δώσει την χαριστική βολή, ο Morgan εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός και τον σκοτώνει, σώζοντας την Carol! Επικός μονόλογος του Negan στο τέλος δείχνοντας ότι έχει το πάνω χέρι και ότι ο κόσμος είναι δικός του.Το ποιον σάπισε στο ξύλο θα το μάθουμε πολύ πολύ σύντομα. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.