Ο αποχαιρετισμός μας στον Glenn Rhee και τον Abraham Ford


"Όσο είμαστε μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα,νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει,ο κόσμος δεν είναι αυτό που νομίζουμε,είναι κάτι μεγαλύτερο""
Glenn Rhee

O Glenn Rhee ήταν ένας από τους βασικούς χαρακτήρες καθ΄όλη την διάρκεια της σειράς. Τον είδαμε για πρώτην φορά στο γκρουπ της Άτλαντα όπου και ήταν αυτός που έβρισκε προμήθειες για την ομάδα.Έσωσε τον Rick όταν το άλογο του κατασπαράχθηκε από περιπατές και τον πήρε μαζί του στην ομάδα όπου ο Rick βρήκε την οικογένεια του.Στην συνέχεια και αφού η ομάδα έμεινε στην φάρμα του Hersel γνώρισε και ερωτεύτηκε την κόρη του Maggie.Ο πατέρας της Μaggie ,Hersel τον συμπάθησε τόσο πολύ που του έκανε δώρο το ρολόι του.Στην συνέχεια η ομάδα εγκαταστάθηκε στην φυλακή στον 3ο και 4ο κύκλο όπου έγινε αναντικατάστατο μέλος και "καθάριζε" τους φράχτες από τους περιπατητές αλλά πέρασε και μια πολύ σοβαρή αρρώστια και έμεινε καθηλωμένος στο κρεββάτι.Αφού η φυλακή καταστράφηκε από τον Κυβερνήτη και χάσανε πολύτιμα μέλη από την ομάδα όπως ο Hersel , ο Glenn χάθηκε από την υπόλοιπη ομάδα, και στον δρόμο του  βρέθηκε η ομάδα του Abraham στην πορεία για την Ουάσινγκτον..

"Την ζωή μου την χρωστάω στον Glenn,θα μπορούσα να είχα πεθάνει και αυτός θα μπορούσε να με είχε αφήσει αλλά δεν το έκανε,δεν θα τον αφήσω και εγώ ποτέ"
Rick Grimmes στον Daryl για Glenn

Για την εποχή πριν την αποκάλυψη δεν γνωρίζουμε πολλά.Ξέρουμε ότι η καταγωγή του ήταν από το Μίτσιγκαν από Κορεάτες γονείς , είχε 2 αδελφές και για να βγάλει κάποια χρήματα έκανε ντελίβερι σε μια πιτσαρία στην Ατλάντα όπου και μετακόμισε όταν ήταν 20 χρονών έτσι έμαθε και τους δρόμους της πόλης..

Ήταν πολλές οι φορές που κινδύνεψε και έφτασε κοντά στον θάνατο αλλά πάντα με κάποιο τρόπο έμενε ζωντανός.όλοι θυμόμαστε την σκηνή που αυτοκτόνησε ο Nickolas και παραλίγο να τον πάρει μαζί του και τον έσωσε ένας κάδος ή όταν έπεσε μέσα στο πηγάδι στον 2ο κύκλο και τα ζόμπι ήταν κάτω από τα πόδια του...

Ο Glenn ήταν έξυπνος,καλόκαρδος και αστείος,έδινε τα πάντα για την ομάδα που έγινε η οικογένεια του. Συγχωρούσε συχνά ακόμα και όταν είχε αυτός δίκιο όπως στο τσακωμό που είχε με τον Nickolas..Ήταν σταθερός στις απόψεις του και έβαζε την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα,και μέχρι το τέλος δυσκολευόταν να σκοτώσει έναν άνθρωπο,έπρεπε να φτάσουμε στον 6ο κύκλο για να αφαιρέσει την ζωή ενός ανθρώπου από την ομάδα του Negan..Σε συνάρτηση με το νεαρό της ηλικίας του και τον έρωτα για την Maggie έδωσε πολύτιμες λύσεις όταν τον χρειάστηκε η ομάδα και άντεξε όλες τις κακουχίες και τις καταστροφές..Τρανταχτό παράδειγμα όταν ο Merle τον βασάνισε για να προδώσει την θέση του γκρουπ αυτός αντιστάθηκε ή ακόμα και όταν ο Κυβερνήτης του έδωσε την εντύπωση ότι θα βίαζε την Maggie αυτός δεν έσπασε..
Για την γυναίκα της ζωής του έκανε τα πάντα μέχρι το τέλος παντού δήλωνε ότι ήτανη γυναίκα του και ακόμα όταν ήταν όλοι στην σειρά μπροστά από το Νegan και την Lucille αυτός αντέδρασε στην όψη του ροπάλου μπροστά στην Maggie..

"Δεν με νοιάζει για μένα,εγώ αντέχω τα πάντα αλλά όταν είδα τον Κυβερνήτη να προσπαθεί να εξευτελίσει την Maggie τα έχασα..με νοιάζει μόνο αυτή" 
Gleen Rhee

Η απώλεια του μας αφήνει ένα μεγάλο κενό,ήταν από τους αγαπημένους χαρακτήρες όλης της σειράς και ο θάνατος τους αρκετά βίαιος.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ομάδα θα πάρει την εκδίκηση της αργά η γρήγορα... Από την άλλη τα δύσκολα για την Maggie τώρα αρχίζουν,θα πρέπει να μαζέψει το κομμάτια της και μεγαλώσει μόνη της το παιδί φροντίζοντας να μάθει πόσο γενναίος ήταν ο πατέρας του..Λάτρεψα αυτόν τον χαρακτήρα..

Ίσως είναι από τις λίγες φορές που ένας χαρακτήρας με τόσες λίγες εμφανίσεις κέρδισε τόσες πολλές συμπάθειες,είχε αυτό το "αλήτικο" στυλ σε συνδυασμό με τις κορυφαίες ατάκες ("I dont give a monkey's left nut" ) που έλεγε τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό,Ίσως ήταν και αυτός ένας λόγος που δεν πέθανε με τον τρόπο που πεθαίνει στο κόμικ.Τον είδαμε για πρώτη φορά στον 4ο κύκλο όπου προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ουάσινγκτον γιατί νόμιζαν ότι είχαν την θεραπεία του ιού μαζί με τον Eugene και την Rozita.

Πριν γίνει η αποκάλυψη ο Abraham ζούσε στο Τέξας μαζί με την γυναίκα του Εllen για την οποία στο επεισόδιο "self help" μας έδειξαν ότι για προστατεύσει αυτήν και την οικογένεια του σκότωσε μερικούς ανθρώπους,είχε και δύο παιδιά τον A.J. και την κόρη του Βecca όπου τους έχασε αφού τους επιτέθηκαν οι περιπατητές.. Ήταν στρατιωτικός πράγμα που τον βοήθησε στην επιβίωση του μέχρι τώρα..

Μας έδειξε τι σημαίνει να ζεις με "τιμή" στην ζωή σου και παρ'όλο τις βίαιες αντιδράσεις του πάντα ισορροπούσε ανάμεσα στην οργή και την σοφία για αυτό και οι παραγωγοί της σειράς του έδωσαν ένα θάνατο που αρμόζει σε έναν ήρωα,να φεύγει με το κεφάλι ψηλά...Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον Eugene όταν έμαθε ότι δεν ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας αλλά ένας δειλός που φοβόταν για την ζωή του αλλά δεν το έκανε,του την χάρισε και την πορεία τον παραδέχτηκε πράγμα που ανέβασε την αυτοπεποίθηση του Eugene

Μπορεί να έχασε την οικογένειά του με τραγικό τρόπο αλλά δεν το έβαλε κάτω,μπορούσε άνετα να σκοτώσει μερικούς περιπατητές για την πλάκα του και όπου υπήρχε πιθανότητα καυγά αυτός ήταν πρώτος και φυσικά είχε ένα περίεργο χιούμορ..

"Όταν σε γνώρισα νόμιζα ότι ήσουν η τελευταία γυναίκα στην Γη..τελικά δεν είσαι.."

Abraham στην Rosita

Όταν έγινε μέλος της ομάδας του Rick ένιωσε ασφάλεια και έδωσε μια νέα δυναμική στο γκρουπ μπορούσε και οδηγούσε ώρες καπνίζοντας το πούρο του αυτό εξάλλου ήταν και μία από τς αγαπημένες του συνήθειες..Πολλές φορές ο Rick ρώταγε την γνώμη του και όλοι τον είχαν πολύ ψηλά η σωματική δύναμη που είχε μπορούσε να συγκριθεί μόνο με του Daryl η του Tyresse..Λόγω της στρατιωτικής εκπαίδευσης που είχε ήταν άριστος χρήστης των όπλων και μεγάλη του σκήνη όταν εμφανίστηκε με την στολή του στρατηγού.Είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με την Rosita και προς το τέλος έδειξε ενδιαφέρον για την Sasha με έναν περίεργο τρόπο αλλά μπορούσε να φανταστεί την ζωή του μαζί της,μια ελπίδα για να ξανά φτιάξει μια οικογένεια..Θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό ζευγάρι όπως ο Glenn και η Maggie.

"Μου αρέσει ο τρόπος που λες μαλακίες Sasha.."

Μιλώντας στην Sasha..

Στο τέλος όταν όλοι ήταν γονατιστοί μπροστά στον Νegan ήταν ο μόνος που σήκωσε το κεφάλι και και τον κοίταξε δείχνοντας ότι δεν τον φοβάται κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση και στον Negan αλλά δεν γλύτωσε από την Lucille... Φεύγοντας από την σειρά αφήνει μια μεγάλη κληρονομία από ατάκες που σίγουρα δεν μας άφησαν αδιάφορους αλλά και μια διαπίστωση που είναι 100% σωστή..

"Ο νέος κόσμος χρειάζεται τον Rick Grimmes..."


Ένα βίντεο για να πούμε αντίο στους δύο χαρακτήρες και στην αγαπημένη μας 4αδα που δεν θα είναι ποτε ξανά η ίδια χωρίς αυτούς τους δύο.....


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.