TWD Review 7x01


"The Day Will Come When You Won't Be - REVIEW"

Ο έβδομος κύκλος της σειράς είναι γεγονός και η πρεμιέρα του ήταν απλά μοναδική! Από πολλές απόψεις! Με μια συνοπτική -χωρίς spoiler- ανάλυση θα λέγαμε ότι ήταν το πιo ωμό και σκληρό επεισόδιο που έχει δείξει αυτή η σειρά. Ήταν οδυνηρό, αποκρουστικό και απίστευτα τραγικό. Όχι απλά 7 μήνες δεν ήταν αρκετοί αλλά αυτό που είδα πραγματικά με σόκαρε σε επίπεδο να μη θέλω να βγω απ'το σπίτι. Και φυσικά, την ώρα που είδα το επεισόδιο έτρεμα και η καρδιά μου για λίγο δεν έφυγε από τη θέση της! Απίστευτο συναίσθημα που προκαλεί μία σειρά! Φοβερές ερμηνείες από Andrew Lincoln και Lauren Cohan και φυσικά, Jeffrey Dean Morgan. Πολύ καλή η σκηνοθεσία του επεισοδίου και ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει, με τον μεγαλύτερο κακό ή anti-hero για μας τους υπόλοιπους του συγκεκριμένου universe να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. Όσοι δεν έχετε δει το επεισόδιο, σας δίνω μια ακόμα ευκαιρία να πάτε να το δείτε και να ξαναγυρίσετε για να συνεχίσετε την ανάγνωση. Ακολουθούν SPOILERS! 


Επιτέλους, ανακαλύψαμε ποιο ήταν το θύμα του Negan..ή μάλλον τα θύματα! Βέβαια, τα spoiler που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό είχαν καταστήσει γνωστή την όλη κατάσταση και απλά το επεισόδιο τα επιβεβαίωσε! Ο Abraham έφαγε τις πρώτες ψιλές απ'την Lucille, με τον Glenn να ακολουθεί και τη σκηνή του θανάτου να αντικατοπτρίζει επάξια τις 4-5 σελίδες του comic που απεικονίζουν τον θάνατό του. Πάμε να το πάρουμε από την αρχή όμως!

Το επεισόδιο ξεκίνησε με το sneak peek που διέρρευσε πριν λίγο καιρό, με τον Rick να λέει στον Negan πως θα τον σκοτώσει μετά τον διπλό, όπως αποκαλύφθηκε, θάνατο. Ο Negan ζητάει το τσεκούρι του Rick και τον σέρνει μέσα στο τροχόσπιτο, με την αγωνία να κορυφώνεται! Επίσης, με τις διαφημίσεις και την εισαγωγή και το χτίσιμο της σκηνής πέρασαν περίπου 20 λεπτά μέχρι να δούμε το πρώτο θύμα. Στο τροχόσπιτο, ο αρχηγός των saviors θα δώσει την ευκαιρία στον Rick να τον δολοφονήσει αφού θα του αφήσει το τσεκούρι πάνω στο τραπέζι και ο ίδιος θα κάτσει στη θέση του οδηγού, λέγοντάς του ότι είναι η μόνη ευκαιρία που μπορείς να το κάνεις. Και έτσι πάει να γίνει αλλά ο Negan είναι ετοιμοπόλεμος και φυσικά μπλόφαρε, με αποτέλεσμα να τον στοχεύει μ'ένα αυτόματο όπλο λίγο πριν δεχθεί την τσεκουριά από το χέρι του Rick. Παρένθεση εδώ να τονίσουμε ότι όλες αυτές οι θεωρίες περί κοψίματος του χεριού του Rick δεν συνέβησαν ποτέ στο επεισόδιο αν και έπαιζαν πολύ με τα νεύρα μας από τα πλάνα αλλά και από ένα γεγονός που ευτυχώς δε συνέβη. Η επόμενη σκηνή δείχνει τον Negan να οδηγάει το RV, με έναν συγκεκριμένο προορισμό που ο Rick έχει ξανά επισκεφτεί και το οποίο μέρος έχει κατακλυστεί από ζόμπι. Αφού πατήσει κάποια ζόμπι με το RV σε μια ξεκαρδιστική σκηνή, θα σταματήσει το όχημα και θα ανακοινώσει στον Rick ότι όλα του ανήκουν ,και ο ίδιος ο Rick, οι άνθρωποί του και το τσεκούρι. 


Δευτερόλεπτα αργότερα, θα ανοίξει την πόρτα του τροχόσπιτου, σκοτώνοντας δύο ζόμπι και πετώντας το τσεκούρι έξω, θα ζητήσει από τον Rick να πάει να του το πάρει, κάνοντας τον Rick....ξέρετε πολύ καλά τι! Βγαίνοντας έξω, θα καταφέρει να πάρει το τσεκούρι, αφού παλέψει με κάποια ζόμπι και θα βρει προσωρινό καταφύγιο στην οροφή του τροχόσπιτου. Με το που ανεβεί, θα δει ότι βρίσκεται στο roadblock των Saviors με τους κορμούς και θα αντικρίσει τον κρεμασμένο από την κοινότητα "Library" που έχει αλλάξει σε ζόμπι. Καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής, στο μυαλό του Rick βρίσκεται "η οικογένειά" του και όλες οι στιγμές που πέρασε με το κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα σε συγκινητικά flashbacks.  Η ειρωνεία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Negan προς τον πρωταγωνιστή της σειράς είναι αδιανόητα και πρώτη φορά βλέπουμε τον Rick σε τέτοια κατάσταση. Καλά αργότερα, θα τον δούμε σε χειρότερη..  

Μετά από αυτήν την εισαγωγή, με την οποία κατάφεραν να ξαναχτίσουν τη ένταση της στιγμής του προηγούμενου επεισοδίου, η σκηνή ξαναγυρνάει πίσω στο δάσος, όπου μέσω της οπτικής γωνίας του Rick βλέπουμε τον Negan να κάνει το "eeny,meeny,miny,moe" και να σταματάει στον Abraham, τον οποίο και διαλέγει. Λίγο πριν φάει την πρώτη ροπαλιά, κάνει νόημα στη Sasha με τα δάχτυλά του το σήμα της ειρήνης ή κάτι σαν "peace out" που λένε οι Αμερικάνοι. Αφού δεχθεί το πρώτο χτύπημα από τη Lucille, λέει στον Negan "suck my nuts" και φεύγει με το κεφάλι ψηλά, ενώ δέχεται ανελέητες ροπαλιές στο κεφάλι του. Όλοι κοιτούν τρομαγμένοι και σοκαρισμένοι, με την Sasha και τη Rosita να κλαίνε, ενώ ο Negan ξεκαρδίζεται και του διαλύει τελείως το κρανίο. 

                        

Δευτερόλεπτα αργότερα, πηγαίνει προς την Rosita και την αναγκάζει να αντικρίσει κατάματα το "βρώμικο κορίτσι" του, έτσι όπως το αποκαλεί ο ίδιος, αφού έχει πιτσιλίσει και λίγο "Abe" στο πρόσωπο του Rick. O Daryl δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτήν την παθητική συμπεριφορά και παρ'ότι είναι χτυπημένος στον δεξί ώμο, με το ίδιο χέρι χτυπά τον Negan στο πρόσωπο. Δεν μπορούσα φυσικά να παραλείψω την προσθήκη ενός τέτοιου gif.

                       

Γρήγορα, οι Saviors τον κρατάνε πίσω λίγο πριν ορμήσει πάνω στον αρχηγό τους. Ο Negan, όμως, έδωσε ήδη μια ευκαιρία και επειδή είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του, δε δέχεται εξαιρέσεις. Έτσι, ο Glenn θα αποτελέσει το δεύτερο θύμα της Lucille, με την Maggie να ουρλιάζει και τον Daryl να κοιτά με βλέμμα σαν να λέει "τι έκανα!".

                      Μετά από δύο χτυπήματα, το ένα μάτι του Glenn έχει πεταχτεί προς τα έξω, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες μίας φρικιαστικής σκηνής! O Negan τον ρωτάει αν ζει ακόμα, μετά από ένα τέτοιο χτύπημα, καθώς τον βλέπει να προσπαθεί να μιλάει. Ο Glenn, όντως, δεν έχει αφήσει την τελευταία του πνοή και αυτό που λέει μας παγώνει και μένα προσωπικά με στιγμάτισε. Γυρνάει στη Maggie και της λέει "I'll find you!" Είστε σοβαροί? Τι κάνετε? Γιατί? Ο Negan δίνει τις χαριστικές βολές στον Glenn (γιατί είναι αρκετές) και αποκαλεί τη Lucille διψασμένη και ρόπαλο-βαμπίρ, σε μια σκηνή που αντέγραψε πιστά το κόμικ και πολύ πετυχημένα μάλιστα. Έτσι, η Maggie μένει μόνη της χωρίς κανένα συγγενικό της πρόσωπο, εκτός από το παιδί που κυοφορεί και ορίζεται ο πιο τραγικός χαρακτήρας της σειράς (για μένα).

RIP ABRAHAM ΚΑΙ GLENN 
Όπως είπαμε, το όλο σκηνικό γίνεται μέσω των ματιών του Rick ή καλύτερα το επεισόδιο κάνει focus στον Rick. O αρχηγός της ομάδας μας βρίσκεται ακόμα στην οροφή του τροχόσπιτου όπως είπαμε πριν για να δώσει το τσεκούρι στον Negan και το μοντάζ, η επεξεργασία και η σκηνοθετική επιμέλεια δημιουργεί την εντύπωση ότι η σκηνή των θανάτων παρουσιάζεται μέσα από το μυαλό του Rick, κάνοντας την πρεμιέρα δραματική. Ο Negan δε μπορεί άλλο να περιμένει το.."hatchet" και αρχίζει να πυροβολά την οροφή μέσα από το τροχόσπιτο. Ο Rick όμως τρέχει και πιάνεται από τον κρεμασμένο "νεκρό" και με τη βοήθεια του Negan, o οποίος και προφανώς τον θέλει ζωντανό τον σώζει από τα ζόμπι και του ανοίγει την πόρτα στο όχημα. 


 O Negan εξευτελίζει και ταπεινώνει τον Rick και μπροστά στα αγαπημένα του πρόσωπα, καθώς δεν του αρέσει ο τρόπος που τον κοιτάει. Έτσι, για να το αλλάξει αυτό το βλέμμα απειλεί ότι θα σκοτώσει όλους όσους βρίσκονται εκεί και αγαπάει ο Rick αν δεν κόψει το χέρι του Carl! Ποιος?! Ο ίδιος ο πατέρας του?! Και μόνο στο άκουσμα αυτής της εντολής και της ιδέας μιας τέτοιας φρικιαστικής σκηνής, το στομάχι μου γύρισε στροφές και άρχιζα να τρέμω! Αλήθεια! Εν τέλει, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά ο Andrew Lincoln δίνει την ερμηνεία της ζωής του! Δεν περιγράφω άλλο! Ακόμη κι όταν του φυγε λίγη μυξούλα πάνω στην ερμηνεία του, ο Nicotero το βρήκε πέρα για πέρα ρεαλιστικό και αυθόρμητο που το κράτησε στο επεισόδιο.


  Oi Saviors και ο αρχηγός τους φεύγουν, μαζί με τον Daryl για αιχμάλωτό τους, δίνοντας ραντεβού σε μια βδομάδα για την παραλαβή της προμήθειάς τους, ενώ καθώς φεύγουν ένας από τους άντρες βγάζει φωτογραφία με την κάμερα pollaroid το πολτοποιημένο κεφάλι του Glenn. Η τραγική ειρωνεία ε?!


Η εμφάνιση του Negan στο comic δεν ήταν τόσο ηχηρή όσο στη σειρά, καθώς πέρα από τους δύο θανάτους, αυτό που ανάγκασε στον Rick να κάνει (αλλά ευτυχώς εν τέλει δεν έγινε) Πέρα από τον σαρκαστικό χαρακτήρα του Negan που είδαμε στο 6x16, στο 7x01 είδαμε και έναν άγριο, οξύθυμο και κυρίαρχο άντρα. Χαιρέκακος και σατανικός σε πρόθυρα να μου θυμίζει τον χαρακτήρα του Joker. Well done, JDM! 

Η Maggie θα σηκωθεί πρώτη και θα είναι κυριολεκτικά στα χαμένα, αφού θα πει στον Rick να πάνε να τους πολεμήσουν τώρα. 50+άτομα! Θα προσπαθήσουν όλοι να την ηρεμήσουν αλλά αυτή το βιολί της και με το δίκιο της! Πολύ τραγικές σκηνές ακολουθούν με τους χαρακτήρες μας να παίρνουν τα δύο "ακέφαλα" πτώματα, ώστε να τα θάψουν και τη Maggie να μένει πίσω στον τόπο του...εγκλήματος και να κλαίει και να παραπατάει πάνω από τα αίματα του Glenn. Άλλη μία δραματική σκηνή προς το τέλος, με τον Rick να σκέφτεται μια άλλη ζωή, διαφορετική με τον Glenn και τον Abraham να ζουν και να τρώνε όλοι μαζί αγαπημένοι στην Alexandria. Το όλο τραγικό σε αυτή τη σκηνή είναι ο Glenn που κρατά στην αγκαλιά του τον γιο του... Ο Rick στην τελευταία σκηνή θα αντικρίσει μέσω του καθρέφτη του RV, το οποίο θα τους το αφήσει ο Negan για να του βρουν προμήθειες, έναν... "περιπατητή" να πηγαίνει πάνω από τα αίματα του Abraham και να τρώει ότι έχει απομείνει. 

Δεν έχω λόγια και κανείς από όλους μας εδώ στο team Greek Fanatics (και όχι team Lucille) δεν έχει συνέλθει ακόμα απ'αυτό που είδαμε! Σχολιάστε και ρωτήστε ό,τι θέλετε στα σχόλια και ελάτε να γίνουμε όλη μια γροθιά για να νικήσουμε τον πόνο που μας προκάλεσαν.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

 1. πραγματικά στενάχωρο επεισόδιο. Δεν φοβήθηκα. Στεναχωρέθηκα. Γιατί ο Νιγκαν τσαμπα μάγκας το παίζει έχοντας μία τεράστια ομάδα. Ένας προς έναν και χωρίς το ρόπαλο, τον κάνεις γιο-γιο. Αλλά έτσι είναι η ζούγκλα. Αυτούς τους νόμους έχει.Κρίμα για άλλη μια φορά.... Όταν κατέβασε το ρόπαλο στον Αμπραχαμ, σκέφτηκα αμέσως ότι ο καλύτερος θάνατος για τον Νίγκαν είναι να του βάλει ο Ρικ [ή ο Ντάρυλ] το ρόπαλο όλο μέσα στον πάτο του.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελα μου ομως που τα πραγματα δν ειναι έτσι και εχει εναν στρατο. Θα πρεπει να στυψει το μυαλο του να βρει τρόπο να νικησει τους....Saviors

   Διαγραφή
 2. Eρώτηση τον Αμπραχαμ και τον Γκλεν τους 'σκότωσαν' λόγω κομικ ή επειδή οι ηθοποιοί έχουν άλλες υποχρεώσεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τους σκοτωσαν γιατι ετσι ελεγε το σενάριο. Απο κει κ περα οι ιδιοι βρηκαν αλλού δουλειά αφου στο twd δεν θα συνεχιζαν

   Διαγραφή
  2. Στο κόμικ ο Γκλέν πεθαίνει σε αυτό το σημείο όπως το δείχνει η σειρά. Μάλιστα ο δημιουργός της σειράς (Kirkman) είχε πεί ότι τον "σκότωσε" στο κόμικ γιατί δεν του άρεσε το πώς τον ενσάρκωνε στην σειρά ο Steven Yeun. Ο Abraham λίγο αργότερα σε άλλο τεύχος με ένα βέλος στο μάτι (Παρόμοια με αύτην που σκοτώθηκε η γιατρός σε προηγούμενο επεισόδιο).

   Διαγραφή
 3. Τι να πω παιδιά μόλις το είδα ανατρίχιασα δεν ήθελα να πεθάνει ο Γκλεν το έχουμε απο την 2 seasons βασικό κρίμα που έφυγε απο την σειρά τόσο άδικα. :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι να πω παιδιά μόλις το είδα ανατρίχιασα δεν ήθελα να πεθάνει ο Γκλεν το έχουμε απο την 2 seasons βασικό κρίμα που έφυγε απο την σειρά τόσο άδικα. :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λεγαμε ολοι να πεθανει ο Glenn,αλλα τελικα στεναχωρηθηκαμε ολοι ,Κριμα ηταν ο καλυτερος χαρακτηρας μαζι με τον Darryl.Πιστευω οτι σιγα σιγα θα φευγουν καποιοι ακυροι απο την ομαδα.λ.ετε στο τελος της season να πεθανει ο Negan;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kαλησπερά, πολυ πιθανο να πεθανει ο Negan. Πιστευουμε πως θα ειναι για πολύ καιρό ακόμα. Λεγατε ολοι...εμείς λεγαμε πως θα πεθανουν κ οι 2. Ειχαμε βγαλει σποιλερ κιολας.

   Διαγραφή
 6. Τον Νιγκαν θα τον φυλακίσουν αλλά θα αποδράσει κάπως γιατί θα γίνει εξέγερση έτσι έχω διαβάσει κάποια στιγμή θα πεθάνει με πολύ δυσκολία απο τον rick μάλλον και θα τον έχουμε για άλλη μία seasons σίγουρα ακόμη θα μπουν καινούργιοι ηθοποιοί και καινούργιοι στην ομάδα του rick λογικά και θα τους βοηθήσουν αλλά δύο άτομα απο το hilltop μαζί με τον φίλο του Μόργκαν που τον είχαμε δει απο 1 seassons

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.