TWD Review 7x02TWD Review 7x02

Μετά από το ανατριχιαστικό και μακάβριο θέαμα του προηγούμενου επεισοδίου, το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν πραγματικά μια θεραπεία και μία εντελώς διαφορετική άποψη της ζωής στο συγκεκριμένο universe της αποκάλυψης. Στο επεισόδιο δε συνέβη κανένα συνταρακτικό γεγονός, αλλά εν αντιθέσει κινήθηκε με αργούς ρυθμούς (ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΑΡΕΤΟ), με πολύ ωραίες εικόνες και συζητήσεις δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα και χτίζοντας ένα μέλλον για την έβδομη σεζόν. Φυσικά, πρωταγωνιστής του επεισοδίου που ονομαζόταν "The Well" ήταν ο Ezekiel και το κατοικίδιό του, η γατούλα του μωρέ, η Shiva! Α, και να πω επίσης ότι το cast για τον Ezekiel ήταν πολύ σωστό, καθώς ο Khary Payton τα πήγε περίφημα στην πρώτη του εμφάνιση για αυτόν τον συμβολικό χαρακτήρα του comic του Robert Kirkman. Ας τα δούμε αναλυτικά, όμως!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η Carol κάνει το πολυπόθητο reunion με ποιους άλλους? Μα με εμάς φυσικά που περιμέναμε την επιστροφή της τόσους μήνες! Πρώτο πλάνο του επεισοδίου το σκισμένο μανίκι της από το 6x15! Και για όσους δε θυμούνται η Carol αντί να έχει κρυμμένο καναν άσσο στο μανίκι της, είχε κρυμμένο ένα όπλο με το οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ 5 Saviors! Η Carol, λοιπόν, μεταφέρεται τραυματισμένη πάνω σ'ένα μικρό κάρο από τα παλικάρια του Kingdom και με συνοδεία τον σωτήρα της, Morgan, ο οποίος χαράσσει σημάδια σε δέντρα (ή όπου βρει) για να θυμάται τον δρόμο της επιστροφής. Ξαφνικά, κάτι γίνεται (that escalated quickly) και το κάρο-φορείο που βρίσκεται πάνω η badass νοικοκυρά αναποδογυρίζει και ένα άλογο ενός από το kingdom γίνεται τροφή των "περιπατητών". Μία επίθεση από ζόμπι, η οποία γρήγορα αναστέλλεται χάρη στην ενίσχυση των υπόλοιπων στρατιωτών-καβαλάρηδων του kingdom, οι οποίοι τα σφαγιάζουν με εντυπωσιακό τρόπο. Παρ'όλα αυτά διακρίνουμε ότι η Carol έχει παραισθήσεις που πιθανόν να οφείλεται στην απώλεια αίματος από τις σφαίρες που είχε δεχτεί από τον savior στο 6x16. 


H Carol, μετά την φροντίδα των γιατρών της κοινότητας, συνέρχεται μετά από δύο μέρες ύπνου και ξεκούρασης και θα τα πει με τον Morgan, αφού θα την κάνει μία βόλτα με ένα αναπηρικό καροτσάκι. . Να προσθέσω εδώ ότι οι δραστηριότητες των κατοίκων του kingdom είναι οι καλλιέργειες και η ενασχόληση με την γεωργία, η εκτροφή αλόγων, η διδασκαλία σε μικρά παιδιά, η ενασχόληση με την μουσική καθώς υπάρχει και χορωδία και καθημερινές απασχολήσεις όπως μπουγάδα και φαγητό σε λέσχη. Πραγματικά, αισθάνεσαι λες και βλέπεις άλλη σειρά! Αφού αντικρίσει έναν χώρο γεμάτο ζωντάνια, αισιοδοξία και ελπίδα, θα μεταφερθεί σ'ένα αμφιθέατρο όπου εκεί βρίσκεται ο βασιλιάς Ezekiel και η τίγρης του, η Shiva. 

                


Το "πέσιμο" του Ezekiel στην Carol ξεκινάει από τις πρώτες του κιόλας λέξεις, αλλά η τραυματισμένη γυναίκα είναι έτοιμη να σκάσει στα γέλια με τις ορολογίες "king" και "kingdom" αλλά και γενικότερα με οτιδήποτε ξεστομίζει ο "βασιλιάς". Την ατάκα του επεισοδίου θα πει ο Jerry, o..... πιστός σύμβουλος του βασιλιά. Το επεισόδιο όπως είπαμε λέγεται "Well", το οποίο μεταφράζεται σε πηγάδι και αναφέρεται σε μια από τις φιλοσοφημένες ατάκες του Ezekiel. "Να πίνεις από το πηγάδι, αλλά αργότερα να αντικαθιστάς το νερό". Και αφού ολοκληρώσει την ατάκα ο Jerry θα πεταχτεί και θα πει "Well-said!" Το troll στο μεγαλείο του! Πραγματικά! Δευτερόλεπτα αργότερα, θα της προσφέρει φρούτα, τα οποία θα αρνηθεί και θα δηλώσει λάτρης της σοκολάτας. Η Carol θα αποχωρήσει με τον Morgan και θα βρεθούν πάλι οι δυο τους, όπου θα του εκμυστηρευτεί ότι αυτό το μέρος μοιάζει με τσίρκο. Θέλει να φύγει από αυτό το μέρος αλλά ο Morgan δεν μπορεί να την αφήσει να πεθάνει. Αργότερα, ο Morgan, o Ezekiel και κάποιοι άντρες από το kingdom θα βγούνε έξω από τα τείχη της κοινότητας με σκοπό να κυνηγήσουν αγριογούρουνα, όπως φαίνεται εξ'αρχής. Όταν, όμως, τα οδηγούν σε αιχμαλωτισμένα ζόμπι με σκοπό να τραφούν από αυτά, οι υποψίες μας ότι κάτι τρέχει με τους saviors αυξάνονται, οι οποίες θα επιβεβαιωθούν αργότερα. Όταν γυρίσουν στην κοινότητα, o Ezekiel θα θαυμάσει τις πολεμικές ικανότητες του Morgan και θα ζητήσει από αυτόν να εκπαιδεύσει τον νεαρό Ben και ο Morgan θα δεχτεί. Θα του μάθει την πολεμική τέχνη του aikido αλλά και την φιλοσοφία της που διδάχτηκε από τον Eastman. Θα εγκαταλείψουν για άλλη μια φορά τα τείχη της κοινότητας, με σκοπό να παραδώσουν στους Saviors του Negan την προμήθειά τους, για την οποία λογικά απείλησαν και εκβίασαν για να πάρουν. Το kingdom θα τους παραδώσει 8 αγριογούρουνα, τα οποία έχουν φάει "περιπατητές". Οι διαπληκτισμοί, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, δε θα παραλείψουν. Η Carol αφού μαζέψει και κλέψει κάποια βασικά πράγματα από την ξένη κοινότητα, βασικά όπως σοκολάτα που λιμπίστηκε πριν, θα προσπαθήσει να φύγει αλλά θα πέσει πάνω στον βασιλιά. Στη συγκεκριμένη σκηνή, ο Ezekiel παρουσιάζεται στην Carol με τον πραγματικό του χαρακτήρα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σοφός και φυσικά, έχει επίγνωση των πάντων. Η Carol του κατσαδιάζει ότι όλα αυτά που βλέπει μες το kingdom είναι γελοία και ότι έξω καραδοκεί η πραγματική απειλή. Αυτός θα αφήσει πίσω του τον βασιλικό ρόλο που πλασάρει στους "υπηκόους" του και θα της μιλήσει έξω από τα δόντια για το ότι ήταν φύλακας σε ζωολογικό κήπο και έτσι κράτησε την Shiva και ότι οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον για να ακολουθούν ως ηγέτη. Αυτό το βλέπουμε και στις άλλες κοινότητες (Rick, Negan, Gregory) απλά ο Ezekiel είπε να το παίξει και βασιλιάς! Ποιο το πρόβλημα ρε Carol?! 


Και όταν βάλει κάτι στο μυαλό της, το πραγματοποιεί! Θα εγκαταλείψει το kingdom, παρ'όλη την ωραία και ζεστή συζήτηση που είχε με τον Ezekiel και θα βρει καταφύγιο σ'ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είδαμε στην αρχή του επεισοδίου, σε συνεννόηση πάντα με Morgan και τον "βασιλιά". Κι αφού το καθαρίσει και το τακτοποιήσει με τον δικό της τρόπο, θα δεχθεί στην τελευταία σκηνή επίσκεψη από τον Ezekiel και το...κατοικίδιό του, την τίγρη Shiva. 


Η εισαγωγή του Ezekiel στη σειρά έγινε με τελείως διαφορετικό τρόπο απ'ότι στο comic αλλά αν σκεφτούμε ότι Morgan και Carol δεν ζούσαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο εικονογραφημένο βιβλίο του Robert Kirkman, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι μας άρεσε. Θα το συζητήσουμε καλύτερα σε άλλο άρθρο αυτό. Κράτησαν σε μεγάλο βαθμό τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του βασιλιά και στη σειρά και ο ηθοποιός σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις. Η Shiva όσο CGI και animatronics (εφέ και γραφικά ειδικά για την δημιουργία ζώων όπως δράκοι, τίγρεις, κ.ά τα οποία απαιτούν ένα μεγαλύτερο budget) να χρησιμοποίησαν για την δημιουργία της ήταν αρκετά αληθοφανής και ήταν φυσικά κουκλίτσα! Οι υπόλοιπες εντυπώσεις έρχονται σε άλλο άρθρο. Γράψτε στα σχόλια πως σας φάνηκε το επεισόδιο, ποια ήταν η αγαπημένη σας στιγμή και αν σας άρεσε ο Ezekiel. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

 1. Παιδιά η τίγρης ειναι αληθινή ή σε ψηφιακή μορφή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειναι μια μιξη cgi και ρομποτ, λέγεται νομίζω animatronic.

   Διαγραφή
 2. μετα το βαρος - πλακωμα του 7-01 αυτο δινει αλλη διασταση κ προοπτικη για την μαχη με τους saviors

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.