Τεύχος 160 : The Whisperer War Μέρος 4/6Τεύχος 160 : The Whisperer War Μέρος 4/6

Μετά τον αδικοχαμένο "θάνατο" της Lucille, το αγαπημένο μας ρόπαλο αράζει κάπου στον παράδεισο, πίνοντας τσαγάκι με Glenn και Abraham και τα λένε. Τα δύο πρωταγωνιστικά πρόσωπα του τεύχους είναι οι δύο χαρακτήρες που απεικονίζονται στο εξώφυλλο του 160. Και λίγο έλειψε να χάσουμε έναν απ'αυτούς..Δε σας λέω ποιον! Να διαβάσετε παρακάτω για να μάθετε! Το τεύχος δεν ήταν τόσο έντονο όσο το προηγούμενο αλλά στις τελευταίες του σελίδες γίνεται έντονα δραματικό και γίνεται κάτι που χτίζεται στα προηγούμενα τεύχη, με αποτέλεσμα η απόσταση που έχουμε να διανύσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο που βγαίνει το επόμενο επεισόδιο να μοιάζει σαν ένας αιώνας. Πάμε να το σχολιάσουμε, λοιπόν!

Ο Vincent γυρνάει από το Sanctuary προς την Alexandria χωρίς το άλογό του το οποίο το κράτησαν οι αντάρτες Saviors που την είδαν κάποιοι. Ευτυχώς γι'αυτόν, λίγο πριν ένα ζόμπι επιτεθεί στον κουρασμένο άνθρωπο, ο Heath εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός και τον σώζει.

Όσον αφορά τη μάχη τώρα, το προηγούμενο επεισόδιο τελείωσε με τον Dwight να καταστρώνει ένα πανούργο σχέδιο, το οποίο ήταν να φορέσουν μάσκες των Whisperers που έχουν σκοτώσει και να μπουν καμουφλαρισμένοι ανάμεσα στην μεγάλη ορδή ζόμπι και των νέων εχθρών, κάτι το οποίο εν τέλει γίνεται. Οι Whisperers έχουν κάποιους κανόνες, δύο από τους οποίους είναι ότι δεν έχουν ονόματα και ότι ψιθυρίζουν για να κινούνται ανενόχλητοι ανάμεσα στα ζόμπι. Η θεάρα Michonne όμως καταφέρνει να τους σπάσει και τους δύο ντυμένη ως Whisperer και έτσι γίνεται αντιληπτή. Και γρήγορα ξεκινάει να σφαγιάζει μαζί με την υπόλοιπη παρέα της τους μασκοφορεμένους εχθρούς και τους walkers.

Πόσο της πάει όμως η μάσκα ε?

Ο πλέον αρχηγός των whisperers, Beta έχει μεταφερθεί μακριά από το πεδίο μάχης μετά την επική μονομαχία του με τον Negan (πιο πολύ για κοκορομαχία έμοιαζε) και φυσικά είναι ο μοναδικός υπαίτιος που η Lucille έσπασε! Ο μοναδικός του φόβος είναι μην έχει δει κανείς το πρόσωπό του, κάτι που η ομάδα του δεν έκανε και τις 5 ώρες που ήταν αναίσθητος. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα πάρει πίσω την κόρη της Alpha από το Hilltop, την Lydia και ισχυρίζεται ότι οι άλλοι φτάνουν προ των πυλών της συγκεκριμένης κοινότητας. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτός το βιολί του! Ναι καίγεται στην κυριολεξία! Θα δείτε παρακάτω.

Η επόμενη σελίδα συνδυάζει 4 διαφορετικές σκηνές με πολύ όμορφο τρόπο σε 16 πάνελ. Στην πρώτη σκηνή ένα μεγάλο πλήθος από whisperers και ίσως κάποια ζόμπι φτάνουν κοντά στο Hilltop, στη δεύτερη ο Heath μεταφέρει τον Vincent στην Alexandria και τον ρωτάει τι συνέβη για να πάρει μία ανησυχητική απάντηση: οι Saviors δε φτάνει που αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον Rick στον πόλεμο, πήραν και το άλογο από τον καημένο τον Vincent. "Ίσως να ξεκινάει ένας νέος πόλεμος, πριν τελειώσει ένας άλλος" λέει το παλικάρι στον Heath και ξεστομίζει την καλύτερη ατάκα του τεύχους.

Οι υπόλοιπες δύο σκηνές περιλαμβάνουν τα κλασσικά μυστικά καμώματα του Eugene και τον Rick να είναι εντελώς αμέτοχος για άλλη μια φορά, ενώ η Tara (καμία σχέση με την τηλεοπτική Tara) ή οποία μετάνοιωσε που έδιωξε τον Vincent ή κάτι έχει στο νου της, καθώς αφού τον έδιωξε στο προηγούμενο τεύχος τώρα τρέχει ξωπίσω του. Θα τους προφτάσει, με τις δυο πλευρές να μη βρίσκουν άκρη σε πουθενά και να χωρίζουν η καθεμία προς την κοινότητά της.
Την ίδια τακτική ακολουθεί και στην επόμενη σελίδα ο Robert Kirkman. Στο kingdom που γνωρίσαμε επιτέλους και στη σειρά τα πράγματα είναι αγχωτικά και ο ίδιος ο αρχηγός (William) είναι ανήσυχος αλλά και ετοιμοπόλεμος. Η Andrea με το αγαπημένο της sniper στον κλασσικό πύργο  φυλάει τσίλιες για οτιδήποτε περίεργο και δείχνει να βαριέται με τόση ησυχία, o Aaron ετοιμάζεται κρατώντας όπλο ενώ ο Dante συνεχίζει να διεκδικεί την Maggie.

H Laura δίνει τα συγχαρητήριά της στον Dwight για την ιδέα με τις μάσκες και τον ρωτάει αν θα τις φοράνε όλη την ώρα τώρα, αλλά ο καλός πλέον "scarface" της απαντά ότι αυτή η τακτική θα πεθάνει μαζί με τους Whisperers. Ένας από τους Whisperers που σφάγιαζαν πριν είναι όμως ζωντανός και ζητάει συγγνώμη από τους αγαπημένους μας επιζώντες και ισχυρίζεται ότι δε θέλει να πειράξει κανέναν όμως ο Dwight τον πυροβολεί ακαριαία στο κεφάλι και η ομάδα προχωράει.

Πόσο ανυπομονώ να δω στη σειρά την ανάπτυξη του χαρακτήρα του Dwight στα comics 

Στην επόμενη σελίδα, η Maggie θα ρίξει άκυρο στον Dante μετά από μία συνάντηση που είχαν στο αναγνωστήριο. Ο λόγος που η Maggie του προσέφερε μια φρέσκια και λαχταριστή χυλόπιτα είναι φυσικά...ο Glenn! Δε θα ξεχαστεί ποτέ, όσα τεύχη κι αν περάσουν! Και μετά από την ατάκα του Glenn που μου έκοψε την ανάσα στην πρεμιέρα (Maggie, I'll find you!) έρχεται μία ατάκα της Maggie να μου ξανακόψει την ανάσα και να μου αποδείξει πως ήταν, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ το ομορφότερο ερωτικό ειδύλλιο του σύμπαντος Walking Dead ανεξαρτήτως comic ή σειράς. H Maggie δε θέλει τον Dante γιατί δε χωράει άλλος άντρας στην καρδιά της και ο ... πέφτουλας πιστεύει ότι δε θέλει να'ναι χαρούμενη αφού δεν μπορεί να ξεπεράσει και να ξεχάσει τον χαμό του Glenn. Είστε έτοιμη για την ατάκα της? Ε πάρτε την και σε εικόνα!

Ναι ρε Maggie!

Ο Carl σηκώνεται από το κρεβάτι που κοιμόταν με την Lydia και βγαίνει έξω για μία βόλτα, φορώντας το μπουφάν του Rick. ( Παρατήρηση: Το μπουφάν αυτό αν ανατρέξετε σε προηγούμενη σελίδα, στην οποία απεικονίζεται ο Rick, το φοράει ο ίδιος. Με τον Carl δεν έχουν συναντηθεί για αρκετό καιρό. Τι φάση? Ο σκιτσογράφος, μάλλον, είπε : "E κλάιν, δεν μπορώ να ζωγραφίζω ωραία μπουφάν σε όλους, άρα θα έχουν όλοι το σχέδιο του μπουφάν του Rick που και στην σειρά δείχνει επικό.") Xαιρετά τον φρουρό που είναι στη σκοπιά και παρατηρεί φλόγες στον ουρανό. ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ! Οι Whisperers έφτασαν έξω από τα τείχη του Hilltop και επιτίθενται με φλεγόμενα βέλη στην κοινότητα, με τον Carl να σώζεται για άλλη μία φορά από τα χέρια του...Kirkman!

Πόσο επική εικόνα?!

 Η μάχη με τους Whisperers θα συμβεί επιτέλους αλλά μόνο για 3 σελίδες, με το επόμενο τεύχος να φαντάζει τέλειο. Highlights των σελίδων αυτών είναι ότι το σπίτι παίρνει φωτιά με τον Hershel (γιό της Maggie) και την Sophia να κινδυνεύουν καθώς βρίσκονται μέσα και την Lydia να υποστηρίζει σ'έναν Whisperer που θέλει να την πάρει πίσω ότι το Hilltop είναι πλέον το σπίτι της. Δευτερόλεπτα αργότερα τον πυροβολεί στο κεφάλι!

Boom! In your face! 

Ως επίλογο, θα αναφέρω στο συγκεκριμένο τεύχος δεν είδαμε καθόλου Negan και στενοχωρηθήκαμε πολύ! Ωστόσο, ο πόλεμος με τους Whisperers φτάνει προς το τέλος του καθώς απομένουν μόνο 2 τεύχη ακόμα να κυκλοφορήσουν και τα οποία αναμένονται να είναι συναρπαστικά! Το μόνο που μας μένει να δούμε είναι πως θα λήξει αυτή η πολεμική διαμάχη, τις μεταπολεμικές σχέσεις με το sanctuary και τους saviors και την κατάληξη των μυστικών σχεδίων του Eugene. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να έχουμε κι άλλα θύματα όμως! Θα δείξει! Στα σχόλια γράψτε οτιδήποτε για συζήτηση.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.