7x04 : oμοιότητες και διαφορές από το comic
7x04 : ομοιότητες και διαφορές από το comic

Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν μέχρι τώρα από τα αγαπημένα μου της σεζόν. καθώς αντέγραψε αρκετά πιστά το comic. H μεταφορά του εικονογραφημένου βιβλίου και συγκεκριμένα του συγκεκριμένου τεύχους στην τηλεοπτική σειρά ήταν κάτι που περίμενα πως και πως και επιτέλους συνέβη! Το τεύχος στο οποίο ο Negan επισκέπτεται και εισβάλλει στην Alexandria είναι το 103 και εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις ομοιότητες αλλά και κάποιες διαφορές μεταξύ επεισοδίου και τεύχους.

1. Ο Negan φτάνει στην Alexandria

Oμοιότητες : Ο Negan και στις δύο περιπτώσεις φτάνει στην Alexandria μαζί με δεκάδες Saviors και χτυπάει την πόρτα με τη Lucille, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον κακό λύκο. Ο Spencer βρίσκεται εκεί για να τον ρωτήσει ποιος είναι και ο Negan απορεί που δεν τον γνωρίζει μετά τα όσα έκανε. Ο Rick φτάνει στην πύλη και ανοίγει την πόρτα στον εχθρό του, ο οποίος εισβάλλει στην Alexandria με τους Saviors και δίνει στον αρχηγό, πλέον, της Alexandria τη Lucille να την κρατά. Εντυπωσιάζεται από το μέρος κι αυτό φαίνεται από τις ατάκες και το πρόσωπό του.
Διαφορές : Μια μικρή διαφορά που εντοπίζουμε είναι ότι ο Negan και οι Saviors σκοτώνουν κάποια ζόμπι πριν περάσουν την πύλη στο comic, ενώ στο επεισόδιο μόνο ο Negan θα σκοτώσει ένα με τη lucille. Και στις δύο περιπτώσεις φυσικά μιλάμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Negan στους κατοίκους της Alexandria, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος.

2. Carl - Negan


Ομοιότητες :  Ένας από τους λόγους που το επεισόδιο κέρδισε μια μεγάλη θέση στην καρδιά μου είναι η σχέση Carl και Negan που χτίζεται για τα επόμενα επεισόδια. Ο Carl απειλεί τον Negan και αυτός δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που ακούει. Οι ατάκες είναι οι ίδιες τόσο στο comic όσο και στο επεισόδιο, με τελικό νικητή της λογομαχίας τον Negan που βάζει στη θέση του τον Carl. 
Διαφορές : Στο επεισόδιο είδαμε τον Carl να απειλεί τους Saviors καθώς αθετούν τη συμφωνία και παίρνουν παραπάνω από τα μισά φάρμακα που είχε τάξει ο Negan. Στο εκατοστό τρίτο τεύχος, η Denise είναι αυτή που νιώθει αδικημένη για τα φάρμακα, ως γιατρός της Alexandria. Στην τηλεοπτική σειρά να θυμίσουμε ότι η Denise έχει πέσει νεκρή από βέλος του Dwight που διαπέρασε τον εγκέφαλό της.

3. Η αποθήκη τροφίμων και το οπλοστάσιο

Ομοιότητες : O Negan αποφασίζει να μην τους πάρει τίποτα από τα τρόφιμα, καθώς θεωρεί αναγκαίο και σημαντικό να τρέφονται ώστε να εργάζονται γι'αυτόν. Παρ'όλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις παρατηρεί ότι υπεύθυνη για την καταμέτρηση και συντήρηση τροφίμων είναι μια χοντρή γυναίκα. Ακόμη, ο Negan απαιτεί από τον Rick να τον ευχαριστήσει και τονίζει ότι παρόλο που η γνωριμία τους δεν έγινε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, είναι πολύ λογικός άνθρωπος και το μόνο που θέλει είναι μια καλή συνεργασία. Ούτε λογικό τον λες ούτε συνεργασία είναι αυτό που γίνεται. Αλλά τέλος πάντων.
Διαφορές : Στο comic δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το οπλοστάσιο και συνεπώς δεν υπήρχε η σύγχυση που έγινε στο τελευταίο επεισόδιο για τα χαμένα όπλα που τελικά βρίσκονταν υπό την κατοχή του Spencer. 

4. Michonne - Andrea

Ομοιότητες : Η Michonne, απ'ότι θέλουν οι παραγωγοί της σειράς να καταλάβουμε, θα αντικαταστήσει τον ρόλο της Andrea στα comics στον επερχόμενο πόλεμο. Οι δυο γυναίκες σε σειρά και στο εικονογραφημένο βιβλίο αντίστοιχα συνάπτουν ερωτική σχέση με τον Rick και δεν φοβούνται να δηλώσουν το μίσος τους προς τον Negan. 
Διαφορές : H Michonne στο comic δε βγαίνει πέρα από τα τείχη με σκοπό να κάνει εξάσκηση στο σημάδι και στη σκοποβολή. Στο 103 τεύχος, η Andrea βρίσκεται στον πύργο της Alexandria και στοχεύει το κεφάλι του Negan, αλλά εμποδίζει το καθαρό πεδίο ο Rick. H Andrea ζυγίζει τις πιθανότητες και χρησιμοποιώντας λογικά το μυαλό της δεν πατά τη σκανδάλη. Τον γυναικείο ρόλο του σκοπευτή ωστόσο τον έχουμε δει στη Sasha περισσότερο παρά στη Michonne.

5. O Negan φεύγει

ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ ! Η αποχώρηση του Negan από την Alexandria στο επεισόδιο είναι ακριβώς παρόμοια με το αντίστοιχο τεύχος. Αφού ανακοινώνει στον Rick ότι θα φύγει, γυρνάει πάλι πίσω για να πάρει τη Lucille που δήθεν ξέχασε. Ο ψυχολογικός πόλεμος του Negan στον Rick είναι εμφανής και επιδρά τον πρωταγωνιστή μας σε μεγάλο βαθμό, πόσο μάλλον όταν του λέει την καλύτερη ατάκα που έχει ξεστομίσει μέχρι στιγμής ο Negan. Η ταπείνωση και ο εξευτελισμός προς το πρόσωπο του Rick έχουν φτάσει στο απροχώρητο. 

6. Η επακόλουθη κατάσταση στην Alexandria

Ομοιότητες : Ο συνωστισμός που επικρατεί στην Alexandria είναι λογικό να συμβεί και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο για διαφορετικούς λόγους.
Διαφορές : H Denise στα comics κατσαδιάζει τον Rick που τόσο εύκολα πρόσφερε τα υπάρχοντά τους σ'έναν άνθρωπο που δεν του χρωστάνε τίποτα. Ο Rick λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι'αυτό και ότι όποιος έχει αντίρρηση να ανοίξει την πύλη και να τον ακολουθήσει. Στη σειρά, η κατάσταση είναι επίσης τεταμένη λόγω του Spencer που έκρυψε τα όπλα αλλά και κάποια τρόφιμα και αλκοόλ. Η Michonne θα βρεθεί πάλι εκτός Alexandria μετά τη συνομιλία της με τον Rick για τη Judith και θα αντικρίσει τα κλεμμένα στρώματα που άρπαξαν οι Saviors σκισμένα, καμένα και παρατημένα στο δρόμο. Η Rosita θα επισκεφτεί τον Eugene και θα ξεκινήσει τη μικρή της κρυφή επανάσταση ζητώντας από αυτόν να τις φτιάξει σφαίρες.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.