TWD Review 7x03
TWD Review 7x03

Μετά από ένα ήρεμο επεισόδιο όπως ήταν το προηγούμενο του kingdom, το Walking Dead επέστρεψε και χτίζει τα θεμέλιά του για τις νέες κοινότητες που έρχονται στο φως αυτόν τον κύκλο. Η διαφορά των δύο κοινοτήτων (του Ezekiel και του Negan) είναι εμφανείς από τον τρόπο που φέρεται ο κάθε ηγέτης στους ανθρώπους του. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο είχε τίτλο "The Cell" είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη βάση του Negan, ένα εργοστάσιο, το sanctuary, να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Daryl, να μάθουμε την μοίρα του Dwight και να ακούσουμε κι άλλες μοναδικές ατάκες του αρχηγού των Saviors. Ένα πολύ ωραίο επεισόδιο, με δύο επικές σκηνές δείχνοντας πως Jeffrey Dean Morgan και Norman Reedus δεν έχουν μόνο καλή χημεία ως φίλοι αλλά και ως συνεργάτες. Παρακάτω θα γίνει ο καθιερωμένος σχολιασμός του επεισοδίου, οπότε σε περίπτωση που δεν το έχετε δει, πηγαίνετε να δείτε το επεισόδιο και ξανά ελάτε.

Η εισαγωγή του επεισοδίου ήταν τόσο περίεργη με funky διάθεση, καθώς ακούστηκε ένα τραγούδι της ροκ μουσικής. Δεν έχω κανένα θέμα με το τραγούδι, ίσα ίσα που μ'άρεσε κιόλας αλλά στη βάση του Negan που περίμενα μία σκοτεινή ατμόσφαιρα δεν ταίριαζε για κανέναν απολύτως λόγο. Σε ποιον άλλον θύμισε εκείνο το επεισόδιο που η Carοl έφτιαχνε κουλουράκια; Στην εισαγωγή επίσης βλέπουμε τον Dwight, με το δερμάτινο γιλέκο του Daryl, την καθημερινότητά του στο Sanctuary και τα πολύ νόστιμα σάντουιτς που φτιάχνει για να φάει. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα σάντουιτς που φτιάχνει στον φυλακισμένο Daryl, στα οποία κύριο συστατικό είναι σκυλοτροφή! Ο Daryl βρίσκεται γυμνός σ'ένα κελί 1x1 διαστάσεων, τρώει σκυλοτροφή και δέχεται συμπεριφορά χειρότερη και από τα ζόμπι.


O Dwight πέρα από το να ταΐζει τον Daryl τροφή σκύλου, του βάζει κάθε μέρα και ένα τραγούδι το οποίο μιλάει για τον "εύκολο δρόμο" θέλοντας να του πει έμμεσα ότι πρέπει να υπακούσει και να σταματήσει να το παίζει επαναστάτης. Πηγαίνοντάς τον στον γιατρό του Sanctuary, θα συναντήσουν τον Negan, τον οποίο θα προσκυνήσουν (χωρίς τη θέληση του Daryl φυσικα), όπως έγινε και με άλλους saviors στην εισαγωγή. Στον γιατρό θα συναντήσει την πρώην γυναίκα του, τη Sherry, η οποία είχε επισκεφτεί τον συγκεκριμένο άνθρωπο για γυναικολογικά θέματα, καθώς ο Dwight εντόπισε ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης. Η Sherry θυμάται τον Daryl και τον συμβουλεύει να υπακούει σε όλα. 


Ο ξανθός άντρας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να μεταπείσει τον Daryl να προσκυνήσει και να υπακούσει, βάζοντάς τον να αντικρίσει κάποιους άντρες, τους οποίους έχουν αναγκάσει οι saviors να βρίσκονται μέσα σ'έναν χώρο περιφραγμένο και να παλεύουν με ζόμπι! Άρρωστο! Του λέει ακόμη ότι θα καταλήξει σαν αυτούς αν δε δεχθεί να παραταχθεί με το μέρος των saviors. O Daryl, όμως, δε λυγίζει και του απαντά ότι δε πρόκειται να γονατίσει και να προσκυνήσει ποτέ, κάτι που είχε πει και ο Dwight πάραυτα. 

Η επόμενη σκηνή δείχνει τον Negan και τον Dwight να μιλάνε για την κατάσταση του Daryl και πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να λυγίσει. Μετά ο Negan τον πειράζει για την Sherry και του λέει ότι άμα θέλει να κάνει κάτι με κάποια γυναίκα είναι ελεύθερος. O Dwight δε φαίνεται και πολύ πρόθυμος και ο Negan τον πειράζει για την κατάσταση των γεννητικών του οργάνων μετά το δάγκωμα από τον Eugene. Κλάμα απλά! Η σκηνή κλείνει με τον Dwight να ενημερώνεται μέσω του walkie talkie για μια "πορτοκαλί κατάσταση", η οποία λογικά είναι όταν κάποιος δραπετεύει από το εργοστάσιο και την οποία θα αναλάβει να φέρει εις πέρας.

           
Μόνο που δεν την φίλησε

Έτσι και γίνεται, λοιπόν. Ο Dwight θα βγει με τη μηχανή του εκτός της κοινότητας για να φέρει πίσω τον άνθρωπο που δραπέτευσε. Σε κάποια στιγμή θα σταματήσει κάτω από μία γέφυρα, καθώς ένα μεγάλο ατύχημα (κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε) του τράβηξε την προσοχή. Τα θύματα του ατυχήματος έχουν μετατραπεί όλα σε ζόμπι. Θα σκοτώσει δύο από αυτά και ένα ακόμη θα πέσει από τη γέφυρα πάνω του και ίσα ίσα το απέφυγε. Το συγκεκριμένο τελευταίο ζόμπι, το έριξε ο Jesus στα comics πάνω στον Dwight.

           


Πίσω στο Sanctuary, ο αγαπημένος μας Daryl θα καταφέρει να δραπετεύσει από το δωμάτιο φυλάκισής του και τον πρώτο άνθρωπο που θα βρει είναι η Sherry, η οποία θα τον συμβουλεύσει για άλλη μια φορά να γυρίσει στο κελί του. Ο Daryl δεν την ακούει και βγαίνει έξω από το κτίριο, προσπαθώντας να δραπετεύσει. Ο λόγος που εγώ πιστεύω ότι βγήκε από το κτίριο ήταν για να θαυμάσει τις μηχανές που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο. Πλάκα κάνω! Η προσπάθειά του πάει όμως στράφι καθώς οι Saviors τον περικυκλώνουν, με τον Negan να εμφανίζεται κι αυτός και να λέει μία ατάκα που την έχει ξαναπεί αλλά με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο. 

Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας μονόλογος του αρχηγού του Sanctuary για το τι πρέπει να κάνει ο Daryl, δίνοντάς του την ευκαιρία να διαλέξει αν θα τον υπηρετεί ως ζόμπι, ως δούλος ή ως savior. Επίσης, κάθε savior που έχει περικυκλώσει τον Daryl απαντά "Negan" στην ερώτηση που τους έθεσε ο αρχηγός τους για το ποιοι είναι, λέγοντας του ότι είναι παντού. Απάντηση όμως δεν παίρνει και έτσι αποφασίζει να τον χτυπήσει με τη lucille! Και λίγο πριν τον χτυπήσει σταματάει, θέλοντας απλά να τον τρομάξει. Μόνο αυτό δεν κατάφερε όμως! Στην αγαπημένη μου σκηνή του επεισοδίου, ο Daryl μένει ακούνητος και ανέκφραστος, κοιτώντας τον κατάματα, δείχνοντας ότι δεν φοβάται τίποτα ή ότι δεν τον νοιάζει ακόμη κι αν θα πεθάνει πλέον. O Negan του λέει ότι η Lucille δεν είναι διψασμένη σήμερα αλλά είναι αυτός, γι'αυτό θα πάει να πιει κάτι, αφήνοντάς τον στο έλεος των ανδρών του. Μοναδικό χιούμορ σε έναν τέτοιο κόσμο!      

                    


Ο Dwight θα βρει τον δραπέτη και θα προσπαθήσει με άσχημο τρόπο και απειλές να τον αναγκάσει να γυρίσει πίσω. Όμως, αυτός είναι ανένδοτος και παραδίδεται στο έλεος του Dwight, ο οποίος τον σκοτώνει, με μία θλίψη να καταβάλλει τα μάτια του. Αργότερα, θα γυρίσει στο sanctuary και θα κάνει με την Sherry ένα τσιγάρο κρυφά και μακριά απ'όλους, μόνο οι δυο τους. Μετά θα περάσει και μία βόλτα από τον Daryl να του αφήσει την τροφή του και την φωτογραφία του διαλυμένου κεφαλιού του Glenn, λέγοντάς του 'bon apetit', με αποτέλεσμα αυτός να ξεράσει.

Από τις πιο όμορφες εικόνες του επεισοδίου

Ο Negan θα ξαναβρεθεί αργότερα με τον Daryl και τον Dwight και θα του αναφέρει το συμβάν με τον Dwight: O Dwight είχε δραπετεύσει με την Sherry και την αδερφή της, την οποία ήθελε να κάνει γυναίκα του ο Negan γιατί όπως θυμάστε υπέφερε από διαβητική νόσο. Έστειλε άντρες να τον κυνηγήσουν με αποτέλεσμα 2 από αυτούς να χάσουν χέρι και πόδι και στο τέλος να μη βρουν εν τέλει τον D. Ο ίδιος. όμως, επέστρεψε πίσω μετανοιωμένος και ζήτησε από τον Negan συγχώρεση και τον παρακάλεσε να μη σκοτώσει την Sherry. Ο Negan βρήκε πολύ ευαίσθητη την συγκεκριμένη κίνηση και θα σκότωνε μόνο τον Dwight. Η Sherry τον παρακάλεσε να μην τον σκοτώσει και σε αντάλλαγμα θα γινόταν γυναίκα του, με αποτέλεσμα ο Dwight να γλυτώνει από τον θάνατο αλλά όχι και το πρόσωπό του από το σίδερο. Η ιστορία αυτή, που είναι πάνω κάτω γνωστή ήδη στον Daryl ειπώθηκε από τον Negan θέλοντας να φέρει σε παράδειγμα ότι αν και με τον Dwight δεν έχουν και το καλύτερο παρελθόν είναι ένας από τους καλύτερους άντρες του και ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και με αυτόν. Ο Daryl όμως απαντά το όνομά του αντί Negan στην ερώτηση :"Ποιος είσαι;" με αποτέλεσμα να τον ξανακλειδώσει στο "Cell". Στην τελευταία σκηνή βλέπουμε τον Dwight να αντικρίζει τον περιφραγμένο χώρο του Sanctuary με τα ζόμπι και ανάμεσά τους να κυκλοφορεί και ο Gordon, o Savior που δραπέτευσε πριν και πυροβολήθηκε από τον "scarface". Το θέμα είναι πως τον έφερε πίσω στη βάση, καθώς το μπροστινό λάστιχο της μηχανής ήταν τρύπιο και ο ίδιος είχε χτυπηθεί, κάτι που φαντάζει την κατάστασή του αδύνατη να κουβαλήσει έναν νεκρό άντρα που θα άλλαζε σε ζόμπι πίσω στο εργοστάσιο. 

Ρίξαμε και την πρώτη μας ματιά λοιπόν στο Sanctuary, το οποίο δεν παρουσιάστηκε εξ'ολοκλήρου απ'όλες του τις πλευρές. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα αυτό. Το επόμενο επεισόδιο θα αφορά την επίσκεψη του Negan στην Alexandria και μένει να δούμε αν θα πάρει μαζί του τον Daryl να τον περιφέρει στους ανθρώπους του στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται. Να περιμένετε τις εντυπώσεις μας για το επεισόδιο και ίσως κάποια ακόμα άρθρα που θα αφορούν λεπτομέρειες, συγκρίσεις με comic, σχολιασμούς και άλλα. Πώς σας φάνηκε το επεισόδιο; Γράψτε στα σχόλια. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

 1. Είμαι πιο πολύ hyped για το επόμενο επεισόδιο γιατί θα είναι 1ώρα και 25 λεπτά :')

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μαζί με τις διαφημίσεις στην πρώτη προβολή θα διαρκέσει τόσο! μια ώρα και κάτι λεπτά θα είναι η συνολική διάρκεια του επεισοδίου ! KAPPA KEEPO XD

   Διαγραφή
 2. Το τραγούδι κάθε άλλο παρά ροκ είναι. Ήταν ένα άγνωστο μπιτάκι από μια μπάντα που λέγεται "The Collapsable Ηearts". Οι παραγωγοί έψαχναν για ένα εξαιρετικά ενοχλητικό up-beat τραγούδι, χαρούμενο στίχο, ικανό να παιχτεί σε loop (μικρής διάρκειας) και κατέληξαν σε αυτό το τραγουδάκι, το οποίο όντως είναι αρκετά ενοχλητικό ώστε να αποδειχτεί μαρτύριο. Δεν το έπαιζαν κάθε μέρα απλώς, το έπαιζαν κάθε μέρα, μέρα-νύχτα. Κατά κανόνα το βασανιστήριο αυτό είχε περιοδικά (χωρίς αυτή η περίοδος να είναι προκαθορισμένη) διακοπή, ώστε το θύμα να νομίζει ότι επιτέλους θα μπορέσει να κοιμηθεί, και σε λιγότερο από 3 λεπτά ( ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ένας εξαντλημένος άνθρωπος να αποκοιμηθεί) να ξαναρχίσει (φαίνεται καθαρά στο επεισόδιο, και ο σκηνοθέτης το ξεκίνησε επίτηδες χωρίς το σύνθημα του γυρίσματος, ώστε η αντίδραση του ηθοποιού να είναι γνήσια). Τα γυρίσματα για τις συγκεκριμένες σκηνές κράτησαν 2,5 ώρες (υποθέτω ότι αυτό το τραγούδι θα το μισεί τρελά ο Norman Reedus). Επιλέχθηκε παρά το ότι δεν ανήκει στο χρονικό πλαίσιο της αποκάλυψης μια και είμαστε στο 2012-13 και αυτό γράφτηκε το 2016.
  Το επεισόδιο ήταν πολύ ενοχλητικό, όχι μόνο λόγω της κατάστασης του Daryl αλλά για το απαράδεκτο γεγονός ότι ο Dwight εξευτελίζει το γιλέκο του φορώντας το... ένας δειλός, που αφήνει άοπλο τον άνθρωπο που έσωσε τον ίδιο και τη γυναίκα του, του πήρε μηχανή και τόξο, και αντί να φύγει, ξαναγύρισε στον ψυχάκια δυνάστη του με αποτέλεσμα η γυναίκα του, αντί η ανεκδιήγητη να τον αφήσει να πληρώσει τη δειλία του γίνεται κτήμα του Negan... απίστευτος. Ο Negan τον ανανεώνει εμφανισιακά (και λίγα του έκανε) και αφού πάλι ο Dwight πυροβολεί το Daryl έχει το θράσος να του λέει να πει το ποίημα για να είναι το ίδιο 'ελεύθερος' όπως αυτός!!! Δηλαδή πιο ασπόνδυλο σκουλήκι πεθαίνεις, και ο,τι κι αν κάνει από δω και πέρα, όσο και να 'βοηθήσει' τον Rick ελπίζω να βρεθεί σε ένα καπιτονέ δωμάτιο με καμιά 10αριά walkers σύντομα. Άτομα με τέτοια αντίληψη αξιοπρέπειας και τιμής, δεν μπορούν να είναι χρήσιμα σε κανένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.