TWD Review 7x04

TWD Review 7x04


Πιστεύατε κάποτε ότι η κωμική παράσταση του Negan θα έχει τίτλους τέλους, σωστά; Ε είστε μεγάλοι γελασμένοι! Ο Negan έφτασε στην Alexandria για να παραλάβει "ό,τι του ανήκει" και ο Jeffrey Dean Morgan έδωσε πάλι ρεσιτάλ, ενσαρκώνοντας τον μεγαλύτερο εχθρό του Rick. Το επεισόδιο που προβλήθηκε χθες στην Αμερική έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με το comic, διήρκεσε μία ώρα και έχει τίτλο "Service". ο οποίος αναφέρεται στις υπηρεσίες του Negan και των Saviors που παρέχουν σε άλλες κοινότητες κρατώντας τους ασφαλείς από ζόμπι. Δεν έχει όρια η πλάκα του. Το επεισόδιο διαδραματίστηκε στην safe-zone Alexandria και συμπεριλήφθηκαν και κάποιες σκηνές εκτός των συνόρων της. Όσοι δεν έχετε δει το επεισόδιο, μη συνεχίζετε την ανάγνωση γιατί ακολουθούν SPOILERS!

Το επεισόδιο ξεκινά πολύ γρήγορα με την επίσκεψη του Negan στην Alexandria, ενώ Spencer και Rosita ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν την κοινότητά τους για να ψάξουν προμήθειες. Κατεβαίνοντας από το φορτηγάκι του, πλησιάζει κοντά στα κάγκελα και χτυπώντας τα με την Lucille ζητάει να ανοίξουν την πύλη, παρομοιάζοντας τον εαυτό του σαν το κακό λύκο που επισκέπτεται τα τρία γουρουνάκια στο ομώνυμο παραμύθι. ΈΠΟΣ! Φυσικά και θα ακολουθήσει άρθρο με τις καλύτερες ατάκες του Negan και σ'αυτό το επεισόδιο, γιατί ξεχώρισαν αρκετές.

               


Αφού αντικρίζει τον Rick τον πληροφορεί ότι ήρθε νωρίτερα (λιγότερα από μία βδομάδα) γιατί του έλειψε. Δευτερόλεπτα αργότερα, θα εμφανιστεί ένα ζόμπι πίσω του, το οποίο θα σκοτώσει με το ρόπαλό του, ξεκινώντας τα ψυχολογικά παιχνίδια για άλλη μια φορά. Δίνει τη lucille στον Rick και εισέρχεται στην Alexandria με τους Saviors να εισβάλλουν στα σπίτια, από την οποία έχει τις καλύτερες πρώτες εντυπώσεις. Απαγορεύει, επίσης, στον Rick να ανταλλάξει κουβέντα με τον αιχμάλωτο και υπηρέτη του, Daryl. Από αυτήν την επίθεση δε θα μπορούσε να λείπει ο Dwight, ο οποίος θα κάνει κατάσχεση τα όπλα των Rosita και Spencer και θα τους επιβάλλει να φέρουν πίσω τη μηχανή του Daryl.

H Michonne παράλληλα εξασκείται μακριά από την Alexandria στη σκοποβολή μ'ένα αυτόματο sniper, χωρίς μεγάλη επιτυχία καθώς θα αναγκαστεί να το σκοτώσει με το κατάνα της εξ'επαφής. Με αυτόν τον τρόπο οι παραγωγοί θέλησαν είτε να μας δείξουν ότι η Michonne θα αντικαταστήσει στη σειρά τον χαρακτήρα της Andrea στα comic ή το αντίθετο αν λάβουμε υπόψιν τις ικανότητές της με το συγκεκριμένο όπλο.

Αργότερα και ενώ οι Saviors θα φορτώνουν καναπέδες, πολυθρόνες και στρώματα, ένας απ'αυτούς θα βρει την κάμερα της Deanna και θα τη δώσει στον Negan. Ο ίδιος μένει έκπληκτος από την εμφάνιση του μουσάτου Rick, όταν είχε πρωτοέρθει στην Alexandria και τονίζει για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ξυριστεί κι ο ίδιος. Άντε όλο λόγια είσαι! Αναρωτιέται, ακόμη, για τη Maggie, μια απορία που είχαμε και μεις. Το θέατρο που παίζουν Rick και Gabriel για τη σκηνοθεσία του θανάτου της Maggie είναι μοναδικό, ενώ για άλλη μια φορά ο Negan ρίχνει το φταίξιμο στον Daryl για τη δολοφονία του Glenn. Όσον αφορά τη μοίρα της Maggie, αυτή βρίσκεται στο Hilltop, όπως αποκάλυψε και το promo του επόμενου επεισοδίου.


Η σκηνή διακόπτεται από έναν πυροβολισμό, με τον Negan να ρίχνει στον Rick ένα παγερό βλέμμα και να του υπενθυμίζει χωρίς λόγια πόσο γρήγορα μπορεί ο σαρκαστικός του χαρακτήρας να αλλάξει σε ψυχοπαθή δολοφόνο. Πηγή του πυροβολισμού είναι ο Carl, ο οποίος απειλεί κάποιους Saviors ότι θα τους σκοτώσει καθώς δεν τηρούν τη συμφωνία για τις μισές προμήθειες. Φτάνοντας, στον χώρο ο Negan μαζί με τον Rick θα βάλει στη θέση του τον Carl, ανοίγοντας προοπτικές για τη μοναδική σχέση που έχουν αυτοί οι δύο στο comic.


Στην επόμενη σκηνή, θα ζητήσει από τον Rick να του δείξει και το οπλοστάσιο από το οποίο θα πάρουν όλα τα όπλα, εκτός από δύο που λείπουν. Ο Rick θα κάνει μια συνέλευση με τους κατοίκους της Alexandria, για να ομολογήσει ο υπεύθυνος που έχει πάρει τα όπλα, ειδάλλως ο Negan θα σκοτώσει την Olivia. Κανείς. όμως, δεν το παραδέχεται με τον Eugene να διακόπτει και να λέει ότι κάποιοι λείπουν. Ο Rick ενημερώνει επίσης τους "Αλεξανδρινούς" ότι ο Negan είναι υπεύθυνος ως ηγέτης και όχι αυτός. Τα όπλα θα τα βρει λίγο αργότερα στο σπίτι του Spencer, ως δια μαγείας και θα τα δώσει στον Negan.


Η Michonne, αφού δεν έβγαλε άκρη με την σκοποβολή, επέστρεψε στην Alexandria μ'ένα ελάφι το οποίο πυροβόλησε κατά λάθος. Τόσο το όπλο της όσο και το νεκρό ελάφι κατέληξαν στα χέρια του Negan, ενώ η μηχανή του Daryl στον Dwight. Φυσικά και δεν άφησε τον Daryl ελεύθερο αλλά αντίθετα θα εξακολουθήσει να είναι αιχμάλωτος του. Ο Negan αποχαιρετά τον Rick, καθώς του παίρνει τη lucille, με την πιο επική του ατάκα που έχει πει βγαλμένη από το comic και ανανεώνουν το επόμενο ραντεβού τους αργότερα.

Στο τέλος γίνεται μια τρομερή και σοκαριστική αποκάλυψη! Ο Spencer δέχεται από Rick και Rosita κατηγορίες και παρατηρήσεις για τα κρυμμένα όπλα και επικρατεί γενικότερα μια παρατεταμένη κατάσταση. Ο Rick καθώς τοποθετεί στο πάτωμα κουβέρτες για στρώματα, εξηγεί στην Michonne την ιστορία με τον Shane και αποκαλύπτει ότι η Judith είναι παιδί του πρώην συνεργάτη του και όχι δικό του, με τον Andrew Linclon να κλέβει τις καρδιές μας για άλλη μια φορά. Φυσικά, μπορεί και να είναι και δικιά του αλλά ίσως να μη μάθουμε και ποτέ τον πραγματικό πατέρα της Judith.


Και σε μία σκηνή που ίσως να μην είδατε πολλοί, η Michonne θα ξαναβγεί έξω από την Alexandria και θα αντικρίσει τα στρώματα που πήραν οι Saviors πεταμένα και καμένα στον δρόμο. Γρήγορα εξαγριώνεται, με την αντίδρασή της να είναι πολύ λογική καθώς όχι απλά δεν πήραν τα στρώματα για να τα χρησιμοποιήσουν αλλά τα αχρήστευσαν κιόλας, θέλοντας απλά να τους κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη. Η Rosita, επιπλέον, θα πάει στον Eugene και θα του ζητήσει να φτιάξει σφαίρες, κάτι που είναι γνωστό όσον αφορά την πορεία του Eugene στο comic. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ!

Άλλο ένα επεισόδιο, το οποίο έκανε focus και κινήθηκε γύρω από το πρόσωπο του Rick, ο οποίος παρουσιάζεται σαν έξυπνος ηγέτης, λογικός άνθρωπος και στοργικός πατέρας. Βάζει τη λογική του πάνω από το συναίσθημα κι αυτό φάνηκε τόσο όταν κρατούσε τη lucille και ο Negan του γυρνούσε την πλάτη λέγοντας και κάνοντας προκλητικές φράσεις και πράξεις αντίστοιχα, αλλά και για τη συμπεριφορά του απέναντι σ'ένα παιδί που δε θεωρεί δικό του. Το επόμενο επεισόδιο θα κινηθεί γύρω από το Hilltop και καιρός είναι να δούμε λίγο Jesus! Φυσικά, Maggie και Sasha αναμένονται να κλέψουν την παράσταση. Ποια η άποψή σας για το επεισόδιο? Συζητήστε μαζί μας στα σχόλια.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

 1. Πάντως ο Γκλεν δεν τήρησε την συμφωνία του. Τους τα πήρε όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα σε όλους. Μια απορια. Οι saviors υπηρετούν τον Νegan οι περισσοτεροι επειδη τον φοβουνται.Φτανει στην Αλεξανδρεια με καμποσους στρατιωτες του αλλα και κρατουμενους οπως ο Daryl. Δινεται λοιπον η ευκαιρια στον Rick να καθαρισει τον Negan πολυ ευκολα με την Lucille. Πραγματικα δε δικαιολογω το δισταγμο του Rick. - See more at: http://www.the-walking-dead-greek-fanatics.gr/2016/11/twd-review-7x04.html?showComment=1479217813660#c7771893552223441344

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα χρησιμοποιήσω μια σκηνή του comic για απάντηση στην ερώτησή σου. Η Andrea τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο comic είναι έτοιμη να πυροβολήσει τον Negan από τον πύργο που σκοπεύει με το sniper της. Όμως ξέρει ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, οι Saviors δε θα το αφήσουν να περάσει έτσι γιατί απειλείται και η ζωή τους άμεσα. Οι ίδιοι όμως πέρα από το να φοβούνται τον Negan, ταυτόχρονα τον αγαπάνε γιατί τους προσφέρει ασφάλεια και επιβίωση. Έτσι κι ο Rick δεν προέβη σε κάποια κίνηση, αλλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή να τον πολεμήσει με οργανωμένες κινήσεις και στρατηγική. :)

   Διαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.