TWD Review 7x05


Review "Go Getters"

Ο έβδομος κύκλος πέρα από το πρώτο επεισόδιο με τα θύματα του Negan, προσπαθεί να παρουσιάσει όλες τις κοινότητες του νέου μεγάλου κόσμου που εξαπλώθηκε μπροστά στα μάτια των αγαπημένων μας χαρακτήρων. Έτσι, μετά το Kingdom, το Sanctuary αλλά και την Alexandria την οποία επισκέφτηκε ο Negan για να πάρει τα μισά υπάρχοντα του Rick και των υπόλοιπων, σειρά είχε το Hilltop. Για την τελευταία κοινότητα είχαμε μάθει αρκετά στην προηγούμενη σεζόν αλλά η επιστροφή στο Hilltop στο τελευταίο επεισόδιο δεν έγινε μόνο για να μάθουμε την κοινότητα αλλά και για άλλους λόγους. Πιο κάτω θα σχολιάσουμε και θα αναλύσουμε το τελευταίο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε κυρίως στο Hilltop.

Το επεισόδιο ξεκινάει με ένα πλάνο στα υπέροχα καταθλιπτικά πράσινα μάτια της Lauren Cohan που υποδύεται τη Maggie. Η Maggie, λοιπόν, ξυπνάει μετά από αρκετό χρονικό διάστημα στο Hilltop (όχι εννοείται πως δεν είναι νεκρή) και συγκεκριμένα στο ιατρικό trailer του γιατρού Carson και μαθαίνουμε ότι το μωρό που βρίσκεται στην κοιλιά της, παρ'όλες τις κακουχίες που πέρασε, εξακολουθεί να ζει.


Καθώς, θα αποχωρήσει από τον ιατρικό χώρο του Dr. Carson θα την περιμένει η Sasha και μαζί θα βρεθούν στους τάφους των δύο αγαπημένων τους, Glenn και Abraham, οι οποίοι θάφτηκαν στο Hilltop. H Sasha δίνει στη Maggie το ρολόι του Hershel που βρήκε στην τσέπη του Glenn, ενώ στου Abraham βρήκε μόνο ένα πούρο. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Jesus, ο χαρακτήρας που θέλω να βλέπω συχνότερα στην έβδομη σεζόν. Αφήνει πράσινα λουλούδια στους τάφους των δύο θυμάτων του Negan που συμβολίζουν την απελευθέρωση, ενώ είχε αφήσει μπλε λουλούδια και στη Maggie που συμβολίζουν τη δύναμη και την ηρεμία.


O Gregory διακόπτει τη συζήτησή τους και επιβάλλει στις δύο γυναίκες να εγκαταλείψουν την κοινότητά του γιατί όχι μόνο δεν τα έβγαλαν πέρα με τους Saviors όπως υποσχέθηκαν αλλά είναι γενικότερα ένας μπελάς. Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον αρχηγό της συγκεκριμένης κοινότητας, Xander Berkeley είναι πραγματικά υπέροχος, καθώς έχει γίνει απίστευτα αντιπαθητικός και έχει καταφέρει να ζωντανέψει έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα των comics.


Το επεισόδιο θα εστιάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στην Alexandria και ποια είναι η κατάσταση μετά την αποχώρηση του Negan. Αρκετοί χαρακτήρες όπως ο Rick. Aaron και η Michonne ετοιμάζονται να αφήσουν τα τείχη για να βρουν προμήθειες, ενώ ο Carl θα αφήσει αργότερα την ασφάλεια της Alexandria για να ακολουθήσει και να σώσει την Enid από ζόμπι, πατώντας τα με ένα αυτοκίνητο! Στη συνέχεια, θα της πει ότι είδε και τους δύο θανάτους κατάματα για να έχει έναν καλό λόγο να σκοτώσει τον Negan. Και εκεί που προχωράνε, εντελώς άκυρα, θα βρουν κάτι roller skates που εντελώς τυχαία βρίσκονται στο νούμερό τους! Παρ'όλα αυτά η συγκεκριμένη σκηνή απεικονίζει τα παιδικά και εφηβικά χαρακτηριστικά μέσα σε έναν χαοτικό κόσμο της αποκάλυψης.


Επιστρέφοντας πάλι στο Hilltop, η Maggie αναρωτιέται γιατί καίνε τους νεκρούς αντί να τους θάψουν και τι έχουν μετά για να τους θυμούνται. Ο Jesus της απαντάει ότι μ'αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν να έχουν κουράγιο και ότι ο εαυτός τους είναι αρκετός για να τους θυμούνται. Βλέπουμε, επίσης, τη Maggie και τη Sasha να έρχονται πιο κοντά μετά το θάνατο των αγαπημένων τους και ο συνδυασμός αυτών των δύο γυναικών στη συνέχεια και συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση του Negan θα συναρπάσει.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Hilltop θα δεχθεί επίθεση από ζόμπι, ένα σχέδιο που βρωμάει ότι δουλειά των Saviors. Οι πύλες της κοινότητας είναι ανοιχτές, υπάρχουν φωτιές μέσα στον χώρο της ενώ ακούγεται δυνατά μουσική από ένα σφραγισμένο και κλειδωμένο αυτοκίνητο. Η Sasha με τον Jesus θα καθαρίσουν τα περισσότερα ζόμπι. Επιτέλους, βλέπουμε σε δράση τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τις πολεμικές του τέχνες για να αντιμετωπίσει πολλά ζόμπι. Η Maggie δίνει διαταγές σε δύο πολεμιστές του Hilltop να κλείσουν τις πύλες, ενώ παίρνει ακραίες πρωτοβουλίες για μία έγκυο γυναίκα, όπως το να οδηγήσει ένα τρακτέρ πάνω από το σφραγισμένο αυτοκίνητο που παίζει μουσική, με σκοπό να το σταματήσει. Ο δυναμικός χαρακτήρας της Maggie μετά τον θάνατο του συζύγου της προμηνύει την κατάληξή της ως αρχηγό του Hilltop, κάτι που συμβαίνει στα comics.


To Hilltop αργότερα δέχεται την επιδρομή των Saviors, των οποίων ηγείται ο Simon, ενώ ταυτόχρονα ο Jesus θα κρύψει την Sasha και τη Maggie στη ντουλάπα. Θα εισβάλλουν στην οικία Barrington και το δεξί χέρι του Negan θα παραδεχτεί ότι η επίθεση των ζόμπι της προηγούμενης νύχτας ήταν δικό τους εγχείρημα και απορεί πως οι άνθρωποι της συγκεκριμένης κοινότητας κατάφεραν να τα εξολοθρεύσουν. O Gregory πέρα από τη συζήτησή τους θα πει στον Simon ότι είναι κάτι ακόμα που θέλει να του δείξει, οδηγώντας τον στη ντουλάπα. Και ενώ ανοίγει την πόρτα της ντουλάπας, έχοντας την εντύπωση ότι θα τους παραδώσει τις δύο γυναίκες, θα αντικρίσει μπουκάλια αλκοόλ, μαζί και το αγαπημένο του ουίσκι. Ο εξευτελισμός του Gregory θα φτάσει στο ζενίθ όταν ο Simon του ζητήσει να γονατίσει και πόσο μάλλον όχι για τον Negan.


Enid και Carl θα φτάσουν έξω από το Hilltop και θα αντικρίσουν τους Saviors να φορτώνουν τις προμήθειές τους στα φορτηγά τους. Η Enid τότε καταλαβαίνει ότι ο Carl δε βγήκε έξω ούτε για βόλτα ούτε για να την ακολουθήσει αλλά για να σκοτώσει τον Negan. Η σκηνή που ακολουθεί ανάμεσα στους δύο έφηβους είναι ρομαντική και συγκινητική, καθώς θα φιληθούν. Να προσθέσω εδώ ότι η Enid λειτουργεί σαν αντικαταστάτρια της Sophia αν θέλουμε να συγκρίνουμε τα εικονογραφημένα βιβλία με τη σειρά.


Η δυναμική εμφάνιση της Maggie στο επεισόδιο θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς θα ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο του Gregory γιατί έκλεψε από τον τάφο του Glenn το ρολόι του πατέρα της. Και πέρα από αυτό, η Maggie λέει στον Gregory ότι θα σταματήσει να την αποκαλεί με ονόματα που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Και εδώ ανατριχιάζουμε, καθώς η όμορφη γυναίκα ζητάει να την αποκαλεί Maggie Rhee. Ναι, αυτό είναι το επίθετο του Glenn. Η αγαπημένη μου σκηνή σε ολόκληρο το επεισόδιο. Λίγο αργότερα, η Maggie θα επιστρέψει στον τάφο του συζύγου της για να αφήσει το ρολόι και εκεί θα βρει την Enid την οποία θα αγκαλιάσει. Θα δώσει στην μικρή κοπέλα το ρολόι εν τέλει, λέγοντας ότι δε χρειάζεται κάποιο αντικείμενο για να θυμάται τον Glenn, θα τον θυμάται ούτως ή άλλως.


Το επεισόδιο θα κλείσει με τη Sasha να ακονίζει το μαχαίρι της και να καπνίζει το πούρο που βρήκε στην τσέπη του Abe. H Sasha στη συγκεκριμένη σκηνή φαίνεται πολύ badass και ψάχνει εκδίκηση για τον Abraham, καθώς πέρα από αυτό ζητά από τον Jesus να βρει την βάση του Negan. O Jesus θα ακούσει την Sasha και θα τρυπώσει σ'ένα από τα φορτηγά των Saviors και νομίζω το συγκεκριμένο φορτηγό είναι του Negan καθώς βρίσκει τα μπουκάλια. Θα πιει λίγο από το ουίσκι και το υπόλοιπο θα το αδειάσει. Τέλος, ο Carl θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο συγκεκριμένο φορτηγό, κάτι που θα εκπλήξει τον Jesus. Η συγκεκριμένη σκηνή για όσους έχουν διαβάσει το comic είναι γνωστή αν και λίγο παραλλαγμένη, αλλά ωστόσο πιστεύω θα'χει το ίδιο αποτέλεσμα, κάνοντάς με ιδιαίτερα χαρούμενο και ανυπόμονο για τη συνέχεια.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. ισχυει οτι ο γκρεγκορυ καρφωσε στον νεγκαν οτι ο ρικ και η ομαδα του ερχεται για να τους σκοτωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.