TWD Review 7x06
TWD Review "Swear"

Μακριά από τα φώτα κάθε κοινότητας που γνωρίσαμε μέχρι τώρα (sanctuary, hilltop, kingdom και alexandria) το τελευταίο επεισόδιο παρουσίασε μία νέα μικρή κοινότητα κοντά στις ακτές του ωκεανού, την οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η Tara, στην προσπάθειά της με τον Heath για την αναζήτηση προμηθειών. Το επεισόδιο λογικά θα λάβει τις κατώτερες κριτικές που έχει πάρει κάθε άλλο επεισόδιο, καθώς ήδη ξεκίνησε να βαθμολογείται αρνητικά. Ήταν όντως ένα μέτριο επεισόδιο, χωρίς να θέλουμε να το θίξουμε αλλά ωστόσο βλεπόταν χωρίς να θυμίζει καθόλου τα πρώτα πέντε επεισόδια.  Ωστόσο, το μοτίβο γύρω από το οποίο κινείται η νέα σεζόν είναι το "Larger World" και μία πλευρά αυτού είναι και η παραθαλάσσια περιοχή την οποία προσέγγισε η Tara με περίεργο τρόπο. Ας το δούμε αναλυτικά!

Αρχικά, μετά την επίθεση των δικών μας στο οπλοστάσιο των Saviors στην επεισοδιάρα "Not Tomorrow Yet" (6x12) ο Heath και η Tara χωρίστηκαν από το υπόλοιπο group για να αναζητήσουν νέους ανθρώπους και κυρίως προμήθειες. Φυσικά, όσο καιρό λείπουν (περίπου 2 βδομάδες) έχουν συμβεί πράγματα και θαύματα, καθώς Glenn, Abraham και Denise έχουν βρει τραγικό θάνατο, με τους δύο χαρακτήρες μας να έχουν πλήρη άγνοια. Ο Glenn ήταν αρκετά δεμένος τόσο με την Tara μετά την φυλακή και κατά τη διάρκεια του "ταξιδιού" τους προς τον Terminus αλλά και με τον Heath μετά την πρώτη τους δολοφονία ανθρώπων στο προαναφερθέν επεισόδιο. Η Denise φυσικά ήταν το κορίτσι της Tara.


Το επεισόδιο ξεκίνησε μ'ένα μικρό κορίτσι, τη Rachel (που εγώ προσωπικά λάτρεψα για τα κότσια της) να σκοτώνει ένα ζόμπι στην παραλία! Παραλία και walking dead μαζί; Ναι, λοιπόν, η σειρά πρόβαλλε για πρώτη φορά τι συμβαίνει σε μία κοινότητα στα παράλια της Αμερικής, κάτι που έκανε ήδη το Fear The Walking Dead. Στη συνέχεια, θα σκότωνε και την Tara, την οποία όπως φαίνεται ξέβρασε το κύμα αλλά μία μεγαλύτερή  κοπέλα, η Syndie θα την σταματήσει , πείθοντάς την να μην την σκοτώσει.


Στη συνέχεια, βλέπουμε ένα flashback με την Tara και τον Heath να βρίσκονται στο τροχόσπιτο με το οποίο έχουν βγει να εξερευνήσουν και έρχονται σε διαφωνία για το αν θα συνεχίσουν να ψάχνουν ή αν γυρίσουν στην Alexandria, με τελικό νικητή τον αγαπημένο γυναικείο χαρακτήρα που θα πείσει τον....rastaman να συνεχίσουν για άλλη μία μέρα.Η σκηνή επιστρέφει στο παρόν με την Tara να βρίσκεται αναίσθητη και την Syndia να της αφήνει νερό, ψάρια και ένα δόρυ. Η Tara θα σταματήσει να παριστάνει την αναίσθητη και θα ακολουθήσει τη γυναίκα για να δει από που προέρχεται. Θα ανακαλύψει μία κοινότητα, η οποία αποτελείται ΜΟΝΟ από γυναίκες και φαίνεται τελείως ειρηνική και ξέγνοιαστη. Σε κάποια σημείο όμως, τα μικρά θα μαζευτούν στα σπίτια, ενώ οι ενήλικες γυναίκες θα αρματωθούν καθώς θα εντοπίσουν την Tara, την οποία προσπαθούν να σκοτώσουν χωρίς αποτέλεσμα καθώς ο στόχος τους είναι χειρότερος και από μένα στο Call Of Duty. Ίσα ίσα θα ρίξει και μία εξ'αυτών knock out και λίγο πριν η μικρή Rachel την πυροβολήσει, η Syndie θα βρεθεί και πάλι εκεί για να την σώσει για δεύτερη φορά από του χάρου τα δόντια. Ο χάρος είναι η μικρή Rachel που έγινε ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Σωστός μπελάς!


Άλλο ένα flashback θα διακόψει τη ροή του παρόντος χρόνου και τη ροή του μυαλού μας, καθώς η παρουσίαση του χρόνου τόσο στο επεισόδιο όσο και στα γεγονότα από το τελευταίο επεισόδιο της έκτης σεζόν μας έχει χαζέψει! Στη συγκεκριμένη αναδρομή, οι Heath και Tara θα βρεθούν σε μία γέφυρα που είναι κλεισμένη και δεν υπάρχει πέρασμα. Εκεί θα βρουν ένα παρατημένο φορτηγό γεμάτο άμμο και η Tara θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ένας σάκος χωμένος στη σωρό, τον οποίο θα αποπειραθεί να τραβήξει έξω. Η κίνησή όμως αυτή ήταν ένα μεγάλο σφάλμα και γρήγορα η άμμος θα καταρρεύσει και θα αποκαλύψει αρκετά ζόμπι, τα οποία επιτίθενται στους δύο επιζώντες. Η Tara πέφτει και ο Heath φαίνεται να την εγκαταλείπει, αφήνοντάς την να πεθάνει.

Αφού την αιχμαλωτίσουν και τη δέσουν με χειροπέδες, η αρχηγός τους, η Natania θα την ρωτήσει σε μορφή ανάκρισης για την ιστορία της αλλά αυτή δε θα αποκαλύψει την Alexandria προς το παρόν, αλλά θα πει ψέματα για το πως βρέθηκε στην ακτή. Στη συνέχεια, θα τους αποκαλύψει ένα μέρος της αλήθειας και θα τους μιλήσει για την επίθεσή της ομάδας της ενάντια στο οπλοστάσιο των Saviors, ενώ δειπνούν. Θα προσπαθήσουν να την πείσουν να μείνει στην παραθαλάσσια αυτή κοινότητα, καθώς δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η τοποθεσία της, αλλά η Tara επιμένει ότι θέλει να βρει τον Heath. Η Natania θα στείλει μαζί της δύο γυναίκες να τη βοηθήσουν.

Το πραγματικό τους πλάνο όμως δεν είναι να προσφέρουν βοήθεια στην Tara αλλά να την σκοτώσουν για να μην αποκαλύψει το μυστικό τους, δηλαδή την φιλήσυχη τοποθεσία τους. H Tara θα καταφέρει να ξεφύγει αλλά μία εκ των δύο γυναικών θα την πιάσει και θα την κρατά με την απειλή του όπλου της. Θα της αποκαλύψει τον λόγο που υπάρχουν μόνο γυναίκες στην συγκεκριμένη κοινότητα και ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τον Negan και τους Saviors. Το είπε και μόνος του: "I don't like killing women." Έτσι τι έκανε; Σκότωσε όλους τους άντρες αλλά και τα μικρά αγόρια, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να βρουν καταφύγιο δίπλα στον ωκεανό, όπου κρύβονται από τον Negan και δεν "δουλεύουν" γι'αυτόν. Η Beatrice θα εξηγήσει στην Tara ότι η δορυφορική αυτή βάση που επιτέθηκαν και σκότωσαν τους πάντες ήταν απλά ένα μέρος της όλης δύναμης του συγκεκριμένου group και υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που άφησε πίσω θα είναι πιθανόν νεκροί. Άμα συνέβαινε κάτι τέτοιο δε θα συνεχιζόταν η σειρά. Οκ, σταματάω.


Και λίγο πριν την πυροβολήσει, η Syndie θα κάνει το 3 στα 3 και θα σώσει για τρίτη φορά την Tara από βέβαιο θάνατο. Στη συνέχεια, η πολύ συμπαθητική κοπέλα θα βοηθήσει την Tara να γυρίσει στη γέφυρα και να την περάσει ασφαλής, πυροβολώντας αρκετά ζόμπι. Θα της προσφέρει επίσης φαΐ και νερό και είναι από τους σπάνιους ανθρώπους στο συγκεκριμένο universe που νοιάζονται πλέον για έναν άγνωστο συνάνθρωπό τους. Μπράβο Syndie! Τον Heath δυστυχώς δε θα τον βρει αλλά θα βρει μόνο τα γυαλιά του σπασμένα στο πάτωμα και ίχνη.

Σ'ένα ακόμα flashback, θα αποκαλυφθεί ότι ο Heath δεν την παράτησε αλλά χρησιμοποιώντας μόνο μία σφαίρα θα καταφέρει να την σώσει πριν πέσει από τη γέφυρα. Στον γυρισμό της στην Alexandria θα φάει το φαγητό που της πρόσφερε η Syndie, θα σταματήσει σ'ένα μαγαζί για δώρα και καθώς ήταν black friday θα πάρει γυαλιά ηλίου και μια μινιατούρα γιατρού που λογικά της θυμίζει την Denise. Τι; Was the joke that bad?


Φτάνοντας στην Alexandria, o Eugene θα την υποδεχτεί κατσουφιασμένος και λυπημένος, καθώς γνωρίζει ότι αυτά που θα ακούσει η Tara δε θα της πολυαρέσουν. Στενοχωρημένη, θα συζητήσει με την Rosita, η οποία θα την ρωτήσει αν βρήκε τίποτα στην αναζήτηση της, κοινότητα ή πυρομαχικά που θα τους βοηθούσαν να αντιπαραταχθούν ενάντια των Saviors. Αυτή, κρατώντας την υπόσχεσή της στην Syndie, δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Και όταν λέω μέτριο (όπως είπα στην εισαγωγή του άρθρου) δεν χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη επειδή δεν είχε Rick, Negan ή Daryl ή επειδή δεν είχε Alexandria ή Sanctuary ή δράση αλλά το χαρακτηρίζω έτσι γιατί ήταν πολύ ωμό και ήταν μία πρόχειρη δουλειά, κατ'εμέ, για μία τόσο δημοφιλής σειρά. Ίσα ίσα η Tara και ο Heath (αν και θα προτιμούσα να είχε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο) εξερεύνησαν έναν νέο κόσμο, πέρα από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αλλά θαρρώ ότι παρουσιάστηκε βιαστικά και πολύ πρόχειρα. Αναμένουμε να δούμε αν θα ξαναεμφανιστεί η κοινότητα δίπλα στον ωκεανό και αν θα υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ Alexandria και αμαζόνων, καθώς απ'ότι είδαμε το οπλοστάσιό τους ήταν γεμάτο, κάτι που θα άρεσε πολύ στον Rick τώρα που έμεινε άοπλος στην κυριολεξία. Αναμένουμε φυσικά πως και πως το επόμενο επεισόδιο που θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και θα έχει αρκετό Negan και Sanctuary και θα μάθουμε επιτέλους την μοίρα των Carl και Jesus. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.