7x07 : oμοιότητες και διαφορές από το comic
7x07 : oμοιότητες και διαφορές από το comic


Το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς λεγόταν "sing me a song" και χωρίς καν να διαβάσω τα spoilers που κάθε εβδομάδα δημοσιεύει η αρθρογραφική μας ομάδα, ήξερα ήδη ότι πρόκειται για μία κορυφαία ιστορία βγαλμένη από τα comics. (SPOILERS για το mid-season finale ΕΔΩ!) Η μεταφορά του συγκεκριμένου συμβάντος από το εικονογραφημένο βιβλίο στην τηλεοπτική σειρά έγινε με άριστο τρόπο, με αποκορύφωμα φυσικά το Sanctuary και την συνολική προβολή του, το οποίο ήταν απαράλλαχτο από το πάνελ που το απεικονίζει στα comics! Η ιστορία φυσικά όπως είδατε αφορά την "μουλωχτή" επίσκεψη του Carl στην βάση του Negan αλλά και την σχέση αυτών των δύο ανδρών. Για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιήσουμε τις εικόνες του Skybound, το οποίο κάνει απίστευτη δουλειά όσον αφορά την συγχώνευση εικόνων σειράς-comic. Αναλυτικότερα:1. Η επίθεση του Carl 


Ομοιότητες : O Carl και στις δύο περιπτώσεις αποκαλύπτεται μέσα από το φορτηγό και με το ίδιο ακριβώς όπλο (M4A1) στέλνοντας αδιάβαστους κάποιους από τους άντρες του Negan. Ζητάει, επίσης, τον Negan και ότι θέλει μόνο αυτόν χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσει κάποιον άλλον. O Negan εντυπωσιάζεται αλλά φοβάται ταυτόχρονα. Ο Dwight θα είναι αυτός που θα αφοπλίσει τον Carl και ο Negan θα προθυμοποιηθεί να ξεναγήσει τον μικρό του φιλοξενούμενο στο "σπίτι" του.

Διαφορές : Ο Carl στα comics θα σκοτώσει 6 άντρες του Negan, ενώ στη σειρά μόλις 2. Ακόμα, Jesus και Carl δε βρέθηκαν ποτέ στο ίδιο φορτηγό στο τεύχος των εικονογραφημένων βιβλίων που εξιστορούσε το συγκεκριμένο συμβάν.


2. Το χαρέμι του Negan


Ομοιότητες : Ο Negan ζει σα βασιλιάς και η ζωή του δε θυμίζει τίποτα τις άλλες ζωές των υπόλοιπων επιζώντων σε έναν τέτοιο κόσμο με ζόμπι! Έχει κάμποσες γυναίκες μόνο για πάρτη του, τις οποίες τις θέλει να είναι πιστές σε αυτόν. Η Amber, όμως, παραστράτησε με τον πρώην της, τον Mark και ο Negan γρήγορα θα την συνετίσει με ευκολία, με αποτέλεσμα να μετανοιώσει και να μείνει μαζί του.

Διαφορές : Η συζήτηση που είχε στο επεισόδιο με την Sherry αποδεικνύει ότι ο Negan τη θεωρεί την πιο σοβαρή και ώριμη από τις υπόλοιπες, καθώς έχει επίγνωση των συνεπειών αν δεν υπακούει τους κανόνες. Επίσης, η συγκεκριμένη συζήτηση δεν υπήρχε πουθενά στις σελίδες του έργου του Robert Kirkman. Ούτε το φιλί τους υπήρχε αλλά ούτε και η είσοδος του Dwight με τον Daryl και τον δίσκο με τα τρόφιμα. Τέλος, στο comic διατάζει την Sherry να ετοιμάσει τις διαδικασίες για το σίδερο και όχι τον Dwight, όπως συνέβη στη σειρά.3. Carl - NeganΟμοιότητες : Η σκηνή μεταξύ των δύο ανδρών και ο διάλογος που έχουν είναι ακριβώς ίδιος και στις δύο περιπτώσεις. Ο Negan ζητάει από τον Carl να βγάλει τον επίδεσμο από το μάτι του για να δει την πληγή του και στη συνέχεια τον πειράζει σε υπερβολικό βαθμό με αποτέλεσμα ο Carl να βάλει τα κλάματα. Ο αρχηγός του sanctuary θα του ζητήσει συγγνώμη, ξεχνώντας πως να φερθεί σ'ένα παιδί στον κόσμο της "αποκάλυψης". Αργότερα, θα τους διακόψει ένας savior για να του δώσει τη lucille, την οποία ξέχασε και θα πειράξει φυσικά και αυτόν. Στη συνέχεια, θα ζητήσει από τον Carl να του τραγουδήσει ένα τραγούδι και αυτός θα του απαγγείλει το "you're my sunshine" στην χειρότερη εκτέλεση ever όσον αφορά τη σειρά πάντα, με τον Negan να πορώνεται με το τραγούδι και να προθερμαίνεται για αγώνα baseball ή για να λιώσει πάλι κάποιο κρανίο!

Διαφορές : Οι διαφορές που μπορούν να ανιχνευθούν στη συγκεκριμένη σκηνή μεταξύ comic-σειράς βρίσκονται σε κάποιες λέξεις και φυσικά στο υβριστικό λεξιλόγιο του Negan που δεν επιτρέπεται στην τηλεοπτική έκδοση.4. "Τhe Iron"


 Ομοιότητες : O Negan θα τιμωρήσει τον Mark, επειδή ήταν η αιτία που μία εκ των γυναικών του τον απάτησε. Το πρόσωπο του Mark θα τσουρουφλιστεί στην κυριολεξία από το σίδερο του Negan, ως τιμωρία του αλλά και ως παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους Saviors, σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τους κανόνες. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια και στις δύο περιπτώσεις και ο Negan παρευρίσκεται στον χώρο που γίνεται η "τελετή" με την συνοδεία του Carl.

Διαφορές : Ο λόγος του, πριν τιμωρήσει τον ανυπότακτο Savior βασίζεται στην υπακοή στους κανόνες για όλους τους Saviors στο επεισόδιο, ενώ στο τεύχος βασίζεται περισσότερο στην υπακοή και στην απόλυτη πίστη των γυναικών του προς το πρόσωπό του. Ο Dwight είναι φυσικά ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα της συγκεκριμένης σκηνής, αλλά ο χαρακτήρας του διαφέρει καθώς στο comic αποκαλεί τη Sherry "bitch" ενώ στο επεισόδιο θα βρεθούν οι δυο τους κρυφά (ξανά) και θα μιλήσουν για τη σωστή επιλογή που έχουν κάνει, η οποία τους κρατά ζωντανούς.

5. Ο Carl απειλεί τον Negan και η αποχώρηση από το Sanctuary


Ομοιότητες : Και στις δύο περιπτώσεις ο Carl απειλεί τον Negan και του λέει ότι θα ταν καλύτερα να πηδήξει από το παράθυρο για να μη χρειαστεί να τον σκοτώσει ο ίδιος, με αποτέλεσμα ο Negan να ξεκαρδιστεί από τα γέλια. "Look at this badass!"

 Διαφορές : O Carl ρωτά τον Negan στο επεισόδιο γιατί κρατάει ακόμα ζωντανούς τον Daryl, τον Rick αλλά και τον ίδιο τον έφηβο, κάτι που δε γίνεται στο τεύχος. Στο comic ο Negan, όταν αποχωρεί από τη βάση του βρίσκει στο δρόμο τον Rick και αφού πολεμάνε δίνει τελικά τον Carl πίσω στον πατέρα του, ενώ στη σειρά τον επιστρέφει στην Alexandria. Η σκηνή με τον Jesus πάνω στο φορτηγό και τον Daryl να δέχεται το σημείωμα και το κλειδί της μηχανής του δεν υπάρχει στα comics.


6. Ο Negan επιστρέφει στην Alexandria


Ομοιότητες : O Negan θα επισκεφτεί την Alexandria για δεύτερη φορά και εκεί θα έχει μία απίστευτα ξεκαρδιστική συνομιλία με την Olivia, η οποία προσβάλλεται από τα λόγια του και τον χαστουκίζει, με τον ίδιο να εντυπωσιάζεται και να γουστάρει πιο πολύ! Βίτσια! Ο Rick απουσιάζει και ο αρχηγός των saviors θα περιμένει τον αντίστοιχο της Alexandria, μαθαίνοντας καλύτερα την κοινότητά του group μας.

Διαφορές : O Rick στα comics βρίσκεται στο kingdom ενώ στη σειρά βρίσκεται σε αναζήτηση προμηθειών με τον Aaron. Επιπλέον, στο τεύχος 111 ο Negan επισκέπτεται αργότερα την Alexandria και όχι τόσο γρήγορα όσο στη σειρά. Τέλος, η σκηνή με την Judith προβάλλεται μόνο στη σειρά, καθώς στα comics έχει πεθάνει λίγο μετά την γέννησή της.ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

O Rick και ο Aaron θα βρεθούνε στη μέση μίας αποστολής που φαίνεται διαμάντι για την ομάδα μας, όσον αφορά τις προμήθειες που θα ανακαλύψουν αν και οι μισές από αυτές θα καταλήξουν στα χέρια του Negan. Ο Spencer με τον Father G. θα βγούνε κι αυτοί εκτός Alexandria για προμήθειες αλλά δε θα ολοκληρωθεί ποτέ η αποστολή τους, καθώς ο Gabriel θα τα ψάλλει ένα χεράκι στον Spencer και θα γυρίσει με τα πόδια πίσω. Ωστόσο, ο Spencer θα αποδείξει για μία και μοναδική φορά ότι είναι ικανός σε κάτι, αφού θα βρει αρκετές προμήθειες. Rosita και Eugene θα βρεθούν στο εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών, στο οποίο βρέθηκε με τον Abe την προηγούμενη σεζόν και θα της φτιάξει μία σφαίρα. Μόνο αυτή η σκηνή υπάρχει και στα comics με τη διαφορά ότι η Rosita δεν είναι τόσο...τσιτωμένη με τον Negan καθώς ο Abraham δεν πέθανε από τα χέρια του, αλλά από του Dwight.  Ούτε φυσικά το σχέδιο της Michonne να βρει τον Negan υπήρχε στο comic.
Πιστεύετε ότι η σειρά απέδωσε άξιο φόρο τιμής στα τεύχη 105,107 και 111 που εξιστόρησαν τα γεγονότα του συγκεκριμένου επεισοδίου; Εγώ το λάτρεψα πάντως! Ειδικά τη συνολική λήψη του sanctuary και όλες τις σκηνές Carl - Negan. Γράψτε στα σχόλια την άποψή σας.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.