Είναι ο Rick Grimes ήρωας ή είναι κακός;Το The Walking Dead έχει γίνει μία από τις σειρές με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική ιστορία τους βασικού χαρακτήρα,Rick Grimes.

Ο Robert Kirkman δημιούργησε τον Rick και ολόκληρο τον κόσμο του The Walking Dead όταν ξεκίνησε την σειρά κόμικ The Walking Dead το 2003.Ο Andrew Lincoln δοκιμάστηκε στον χαρακτήρα όταν η σειρά ξεκίνησε το 2010 και τώρα είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές στον πλανήτη.

Ενώ οι φαν έχουν αποκτήσει εμμονή με τον πολύπλοκο του χαρακτήρα,πολλοί τον θεωρούν ως τον ήρωα της σειράς.Καθώς είναι πρωταγωνιστής της σειράς και σίγουρα το κεντρικό σημείο,μπορούμε σίγουρα να αποκαλέσουμε τον Rick ήρωα;

Σίγουρα,ο Rick έχει βοηθήσει-και σώσει ακόμα-τους ανθρώπους στην ομάδα του.Τους διατήρησε ζωντανούς για 7 σεζόν,και αυτό δεν είναι εύκολο επίτευγμα. Παρόλ’αυτά,μερικοί από τους χειρότερους κακούς στην ιστορία-και πραγματικοί και φανταστικοί-είχαν αρνητικές επιδράσεις στον κόσμο τους προσπαθώντας να κάνουν τα ίδια πράγματα.
Για να χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα,ας δούμε τον Governor.
Ο άνθρωπος ήταν τρελός,κανείς δεν θα μπορούσε να το αμφισβητήσει,αλλά όλες οι πράξεις που έκανε είχαν ως στόχο την προστασία των ανθρώπων του.Αρχικά,ήταν η κόρη του.Στην συνέχεια οι άνθρωποι του Woodbury.


Θυμάστε όταν αυτός και ο Merle σκότωσαν όλους τους στρατιώτες,μόνο και μόνο επειδή υπήρχε πιθανότητα να μην είχαν τον ίδιο τρόπο που βλεπουν τα πράγματα;Οι στρατιώτες είχαν προμήθειες που το Woodbury χρειαζόταν και ο Governor θεώρησε την κοινότητα του πιο σημαντική από τις ζωές των στρατιωτών.

Ο χειρισμός του Rick με τους Saviors στον δορυφορικό σταθμό ήταν διαφορετικός;

Ο Rick πίστεψε πως αυτοί οι άνδρες θα μπορούσαν να γίνουν πρόβλημα για τους ανθρώπους του,γι’αυτό αποφάσισε να σφάξει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.Οι προθέσεις του ήταν καλές,αλλά για ποιούς;Σίγουρα δεν ήταν καλές για τους ανθρώπους που σκότωσε στον σταθμό.

Σχετικά με τις δολοφονίες 2 ανθρώπων από τον Rick στην 2η σεζόν;Θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι-πιθανότατα ήταν-αλλά ο Rick δεν είχε ιδέα γι’αυτό.Δεν πίστευε πως οι άνθρωποι του θα επιβίωναν αν αυτοί οι 2 ζούσαν δευτερόλεπτο παραπάνω και έτσι τους σκότωσε.Βασάνισε ακόμα και έναν άνδρα,απλά για να μην πει σε κανέναν που ήταν η φάρμα.

Θες να κρατήσεις τους ανθρώπους σου ασφαλείς,αυτός είναι ένας καλός λόγος,αλλά υπήρχαν και άλλοι τρόποι που δεν θα κόστιζαν σε κανέναν την ζωή του.Για ακόμη μια φορά,ο Rick πήρε τα πράγματα στα χέρια του και δεν εξελίχθηκε καλά.

Η απόφαση στο μπαρ και η σύλληψη του αγοριού ήταν το ΄΄λιθαράκι΄΄που έκανε τον Shane να χάσει τα λογικά του.Μπορεί να διαφωνήσει κανέις πως αυτά τα γεγονότα οδήγησαν στον θάνατο του Dale στο τέλος της 2ης σεζόν.

Κάποιος μπορεί να πει πως αυτές οι πράξεις είναι προϊόν του κόσμου που ζει ο Rick και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια. Παρόλ’αυτά,είναι απαραίτητο να υποκύψεις στο κακό σε κάθε κατάσταση;Μήπως η συμπόνια και η ανθρωπιά εξαφανίστηκαν σ’ένα σημείο;


Μετά απ’αυτά,η υποβόσκουσα πλοκή ολόκληρης της σειράς περιστρέφεται γύρω από την ικανότητα του να κρατάς τους ανρθώπους ζωντανούς,ακόμα και στον κόσμο της αποκάλυψης.Ο Rick πάντα λέει πως θέλει ανθρωπιά για να επιβιώσεις,αλλά δεν το κάνει στην πραγματικότητα.
Οι πράξεις του μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ΄΄κάνω αυτό που πρέπει να γίνει΄΄,αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία.Η σειρά αυτή απέδειξε πως οι καλοί άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν,ακόμα και χωρίς τους κακόυς του κόσμου.Κοιτάξτε τον Hershel και τον Glenn.Και οι 2 έχουν πεθάνει στο σημείο που είμαστε,αλλά εξαιτίας των αποφάσεων άλλων,όπως του Rick και του Daryl.

Κανείς δεν αμφισβητεί τον τρόπο ζωής του Hershell ,αλλά πολλοί μπορεί να πουν πως ο Glenn έκανε πράγματα για τα οποία δεν ήταν περήφανος,ώστε να κρατήσει ζωντανή την Maggie.Αυτό είναι αλήθεια,αλλά κοιτάξτε πως αντέδρασε ο Glenn σ’αυτές τις επιλογές.Δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που ο Glenn Rhee δεν μετάνιωσε τις αρνητικές επιδράσεις που είχε σε άλλους.Όταν τελικά σκότωσε έναν άλλον άντρα,υπό τις διαταγές του Rick,ήταν σωματικά άρρωστος γι’αυτό που έπρεπε να κάνει.Όταν ο Rick πρέπει να σκοτώσει,δεν το σκέφτεται.Τουλάχιστον,όχι τώρα.


Άλλο ένα λαμπερό παράδειγμα εδώ είναι ο King Ezekiel.Αυτός ο άνθρωπος έχει μια αναπτυσσόμενη κοινότητα,η οποία υπάρχει στον ίδιο κόσμο με του Negan και εκείνος την δημιούργησε χωρίς αιματοχυσία.Ο Negan ήταν κακός στην κοινότητα του και ο Ezekiel απέδειξε πως είναι πρόθυμος να πολεμήσει.Η μεγάλη διαφορά εδώ είναι πως ο Ezekiel είναι πρόθυμος να βρει μια λύση για την κατάσταση.Έπρεπε να αποδείξει πως ο Negan ήταν κακός και πως θα μπορούσε να απομακρυνθεί από εκείνον χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τον κόσμο του,πρωτού να κάνει οτιδήποτε ο Negan.Είναι ένα μάθημα που ο Rick θα μπορούσε να μάθει.Ευτυχώς,το μαθαίνει αυτή την στιγμή.

Στην διάρκεια της σειράς,ο Rick πήρε αποφάσεις που κατέστρεψαν τις ζωές αυτών που ήταν γύρω του,απλά για να κρατήσει την οικογένεια του ζωντανή.Μπορεί να πιστεύετε πως αυτό είναι δύναμη,αλλά είναι εμφανής διπλωματική αδυναμία.Μπορεί να χρειαστεί να γεμίσεις τα χέρια σου με αίμα για να γίνεις ηγέτης,αλλά δεν μπορείς να το αφήσεις να επισκιάσει τον χαρακτήρα σου.

Αυτό είναι ακριβώς που συνέβη στον Governor και είναι το ίδιο πράγμα που είδαμε στον Rick πριν εμφανιστεί ο Negan.

Και για να ολοκληρώσουμε,δείτε τι έκανε στον Carl.Το κοινό έχει παρακολουθήσει το παιδί να μετατρέπεται σε ένα ψυχρό δολοφόνο στην διάρκεια της σειράς,κυρίως επειδή του είπαν ποιος πρέπει να είναι.Τώρα,ο Rick θεωρεί πως ο Carl το παρατραβάει,αλλά δεν μπορεί να τον σταματήσει.Ο Rick έμαθε στον Carl να γίνει κακός και επιτέλους αρχίζει να βλέπει τις αρνητικές επιδράσεις των πράξεων του να εκτυλίσσονται στα μάτια του.
Ο Rick θεωρείται ευρέως σαν ήρωας επειδή σώζει τις ζωές των χαρακτήρων για τους οποίους οι φαν νοιάζονται.Άνθρωποι σαν τον Aaron,την Carol και την Maggie είναι ζωντανοί λόγω μερικών αποφάσεων του Rick,γι’αυτό ο κόσμος αποφάσισε να τον αγαπήσει.
Για να το γυρίσουμε,βάλτε τον εαυτό σας στην θέση ενός διαφορετικού χαρακτήρα.

Πείτε πως η σειρά ακολούθησε μια οικογένεια να πολεμάει μόνη της στην διάρκεια της αποκάλυψης των ζόμπι.Αυτή η οικογένεια συνάντησε μια άλλη οικογένεια και η ομάδα μετα βίας επιβιώνει.Ένας άνδρας με το όνομα Negan τους μάζεψε και τους προσέφερε στέγη.Αυτοί αντιλήφθηκαν πως έκανε άσχημα πράγματα,αλλά παρόλ’αυτά τους προστάτευε.Οι άνδρες αυτών των 2 οικογενειών αποφάσισαν να δουλέψουν σαν στρατιώτες του Negan,ώστε οι γυναίκες και τα παιδιά να έχουν καλύτερες ζωές.Μετά από πολύ εξάσκηση και πολλές θυσίες,αυτοί οι άνδρες τοποθετήθηκαν σε ένα δορυφορικό φυλάκιο.
Μια νύχτα,ενώ κοιμούνται,μια ομάδα βίαια τους δολοφονεί στα κρεβάτια τους.Δίχως άμυνα,αυτοί οι άνδρες ποτέ δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους.
Τώρα αναρωτηθείτε,ποιος είναι κακός;

Προτρεπουμε τους φαν να αφηνουν το σχολιο τους από κάτω.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

 1. Ο Rick υπομονή κάνει επειδή ο Negan έχει army δεν μπορεί να κάνει τίποτα προς το παρόν.Μετά θα τα κάνει όλα πουτάνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτο περιμένουμε! Αλλά πρέπει να γίνει όμορφα γι αυτο αργουν το ολο στορυ

   Διαγραφή
  2. O monos tropos na stamathseis ton Rick einai na ton skotwseis, nai xazos o Negan pou den to ekane otan eixe to panw xeri... sto telos panta o Rick ta kanei poutana. Adunamia tou Negan h enas kapoioy eidous Ithikos kanonas? Pantws o Rick sthn thesh tou den tha dystaze oute stigmh... auta

   Διαγραφή
 2. όχι, φίλε μου, μην παίζουμε με τις λέξεις....ο Rick είναι ήρωας, γιατί ακόμη και σ'αυτές τις ακραίες συνθηκες παλεύει να δημιουργήσει σχέσεις ανθρώπινες και αγωνιά εμπρός στη σκληρότητα των επιλογων του.Ο Negan απολαμβάνει τη σκληρότητά του.Στην ομάδα του Rick o σεβασμός κερδίζεται μεσω της κοινής προσπάθειας και της αλληλοβοήθειας.Μπροστά στο Negan όλοι γονατίζουν από φόβο.και όχι δεν είναι απλοί άνθρωποι αυτοί που κοιμούνται και μια ομάδα βίαια τους δολοφονεί στα κρεβάτια τους.Είναι πανοπλοι,αυτοί οι άνδρες, που ποτέ δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους είναι συνεργοί στα εγκλήματα του αρχηγού τους.Είναι τα γνωστά ανθρωπάκια που σε κάθε εποχή στηρίζουν τους κτηνώδεις αρχηγούς τους να διαπράττουν εγκλήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.