Ο αποχαιρετισμός μας στον Spencer Monroe και την Olivia


 Το πρώτο μισό της Season έκλεισε έτσι όπως άρχισε με διπλό θάνατο και φυσικά εμείς είμαστε εδώ να αποδώσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες, έτσι ετοιμάσαμε ένα αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα στον Spencer και την Olivia
Spencer

Spencer, λοιπόν, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο! Αντίο! Και να μη μας γράφεις! Όχι εντάξει, ας τον αποχαιρετήσουμε αποδίδοντας τιμές σ'έναν χαρακτήρα που ήταν παντελώς άχρηστος (εκτός από μία φορά) και ήταν πάντοτε μπελάς. Πιο πολύ θα τον θυμόμαστε για τον θάνατό του, παρά για ένα απόφθεγμα του ή μία πράξη του. Ήταν ο γιος της Deanna και του Reg Monroe, οι οποίοι ήταν οι ηγέτες της Alexandria πριν έρθει ο Rick και τους φέρει την καταστροφή, όπως είπε και ο ίδιος ο Spencer στον Gabriel σε προηγούμενο επεισόδιο. Ο ρόλος του λειτουργούσε κάτι σαν ανταγωνιστής του Rick Grimes αλλά όχι εχθρός. Σίγουρα οι περισσότεροι δε θα ξεχάσουν τα καμώματά του, όταν οι Wolves πραγματοποίησαν επιδρομή στην Alexandia. Δεν είχε καθόλου ακρίβεια όσον αφορά το σημάδι του με το sniper riffle. Ήταν, επίσης, δειλός στο συγκεκριμένο επεισόδιο καθώς φοβόταν ένα ζόμπι που τον απέτρεψε από το να σταματήσει την κόρνα που χτυπούσε από το φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω στον πύργο σκοπιάς, με αποτέλεσμα να μαζευτούν πολλά ζόμπι γύρω από την Alexandria. Ο φόβος του επισημάνθηκε μέχρι και από τον Negan που μόλις τον γνώρισε, καθώς του είπε ότι δεν έχει "GUTS" αλλά τελικά βρήκε που ήταν κρυμμένα.

Αν νομίζετε ότι τελείωσαν όλοι αυτοί οι "καλοί" επιθετικοί προσδιορισμοί, με τους οποίους σχολιάσαμε τον Spencer είστε πολύ γελασμένοι! Ήταν, ακόμη, εγωιστής, κλέφτης (κάτι που είδαμε σε πρόσφατο επεισόδιο όταν ο Rick ανακάλυψε τις κρυμμένες του προμήθειες, το μπουκάλι με το αλκοόλ και τα χαμένα όπλα που αναζητούσε ο Negan) ανεύθυνος και ανώριμος. Ένα επιπλέον γεγονός που τονίζει δικαίως τα συγκεκριμένα επίθετα είναι όταν προσπάθησε να το παίξει ήρωας, κάνοντας τον ακροβάτη για να βγει από τα τείχη της κοινότητας με σκοπό να τραβήξει τα ζόμπι μακριά. Το κόστος ήταν κάποιες άσκοπες σφαίρες και τον Rick να αντικρίζει το μεσαίο δάχτυλο της Tara, όταν την επέπληξε για την παρολίγον αυτοθυσία της! Α, και ας μη ξεχάσουμε το παπούτσι που έχασε στην προσπάθειά του ο Spencer! Κυριολεκτικά μπελάς!

Στην έβδομη σεζόν, ο χαρακτήρας του άλλαξε..προς το χειρότερο! Άρχιζε να αψηφά ακόμα περισσότερο τις ηγετικές ικανότητες του Rick και αυτός ήταν ο λόγος που συνάντησε τον μοιραίο θάνατο από το μαχαίρι του Negan. Αποκορύφωμα ήταν όταν είπε στον Rick ότι ο θάνατος του Glenn και του Abraham ήταν φταίξιμό του και λίγο έλειψε να τις φάει. Καημό το'χουμε να βλέπαμε τον Rick να του έσπαγε το σαγόνι!

Ας μην είμαστε όμως άλλο κακοί και ας ανατρέξουμε σε κάποιες καλές στιγμές που παραλίγο να συμπαθήσουμε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Στο έβδομο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, ο Spencer χάρη στη γνώση του πάνω στα λατινικά κατάφερε να βρει κάποια κρησφύγετα, τα οποία ήταν γεμάτα προμήθειες. Κατάφερε, ακόμη, να κάνει κάτι με τη Rosita και νομίζω εδώ τον παραδεχόμαστε όλοι! Όχι μόνο επειδή η Rosita είναι κούκλα, αλλά γιατί είναι ταυτόχρονα και..."σκληρό αντράκι"! Τέλος, ο γενναίος του χαρακτήρας βγήκε για μία και μοναδική φορά στην επιφάνεια, όταν αντιμετώπισε κατάματα και σκότωσε την "αλλαγμένη" μητέρα του, Deanna, η οποία περιφερόταν ως ζόμπι στο δάσος. Θα σε θυμόμαστε, Spencer! Όχι για πολύ βέβαια! Και φυσικά, να δώσουμε τα συγχαρητήρια και τα εύσημα στον Austin Nichols που κατάφερε να ενσαρκώσει επάξια έναν τέτοιο ιδιαίτερο χαρακτήρα από τα comics και κέρδισε την αντιπάθεια των περισσότερων τηλεθεατών. Με τον θάνατο του έσβησε το όνομα της οικογένειας Monroe.Olivia

Η Olivia είναι το δεύτερο θύμα του Mid Season Finale!  Ένας πραγματικά αδικημένος χαρακτήρας με πιθανότητες ανάπτυξης βρήκε το τέλος του στο 8ο επεισόδιο της 7ης season.  Την Olivia την γνωρίσαμε στην 5η Season όταν η ομάδα μας έφτασε στην Alexandria.  Λίγες πληροφορίες γνωρίζουμε για την ζωή της ωστόσο εύκολα μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο άτομο με αρκετή δύναμη και σθένος.  Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε κάτι αξιομνημόνευτο αλλά ήταν ένα άτομο που ήθελα να εξερευνηθεί παραπάνω και πίστευα πως υπήρχε χρόνος για αυτό καθώς στο Comic πεθαίνει πολύ αργότερα, η σειρα μας όμως διάλεξε να διαφοροποιηθεί ξανά!
Από τις λίγες σκηνές που είχε καταλαβαίνουμε ότι ήταν ένα αδύναμο άτομο αλλά με αξιοπρέπεια καθώς δεν δίστασε να αντιδράσει στις συνεχές προσβολές του Negan για τα κιλά της.  Η Olivia ήταν υπεύθυνη στην αποθήκη των τροφίμων αλλά και στο οπλοστάσιο, ότι έφευγε από εκεί πέρναγε από δικό της έλεγχό καταλαβαίνουμε αυτόματα ότι η Deanna η πρώην αρχηγός της Alexandria την θεωρούσε αξία εμπιστοσύνης για να την έχει σε μια τέτοια θέση. Σχεδόν τίποτα δεν ξέρουμε για την ζωή της πριν την αποκάλυψη ή για το αν είχε οικογένεια μόνο ότι δούλευε 7 χρόνια ως υπάλληλος σε μια καφετέρια.Η ίδια είχε μερικές αστείες συζητήσεις με την Carol που αφορούσαν κυρίως την μαγειρική καθώς και την εξομολόγηση της πως παρόλο που το κινητό της δεν λειτουργεί πλέον το έχει ακόμα επάνω της από συνήθεια.  Άξιο αναφοράς είναι ότι όταν ο Carter προσπαθούσε να ξεκινήσει ένα πραξικόπημα ενάντια του Rick στην αρχή της 6ης season  είχε πιάσει τον Eugene να τους κρυφακούει εκείνη παρακάλεσε τον Carter να μην τον σκοτώσει και κάπως έτσι βλέπουμε την καλοσύνη που είχε.
Αργότερα μέσα στην 6η Season οταν η Alexandria ήρθε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κοπάδι από Walkers η Olivia παρά τις φοβίες της σήκωσε την μασετα και πολέμησε ενάντια στους Walkers για την ζωή της και την κοινότητα της.

Ακόμα μια σκηνή που δηλώνει πόσο καλή και υποστηρικτική ήταν απέναντι στους άλλους ήταν ένας διάλογος της Enid με τον Glenn όπου η Enid του λέει ότι μένει μαζί με την Olivia,  παρόλο που δεν είχαν καμία σχέση εξ αίματος δέχτηκε να την φιλοξενήσει και να την κάνει κομμάτι της ζωής της και μέσα από δυο φράσεις στο 7ο επεισόδιο της 7ης season βλέπουμε ότι πραγματικά νοιαζόταν για την Enid καθώς όταν ο Negan γύρισε τον Carl στην Alexandria το πρώτο πράγμα που ρωτησε η Olivia τον Carl ήταν αν είναι καλά η Enid.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην 7η season και το τέλος του ταξιδίου της Olivia η οποία κατάφερε να αντιμετωπίσει τον Negan δυο φορές μια στο 4ο επεισόδιο και μια στο 7ο,  μάλιστα στο 7ο επεισόδιο σήκωσε ανάστημα και από outsider την είδαμε να παίρνει ρισκο και να χτυπάει τον Negan κάνοντας την τον δεύτερο χαρακτήρα μετά τον Daryl που σήκωσε χέρι στον Negan.

Στο 8 επεισόδιο την είδαμε αποφασισμένη να εκτελέσει τον ρόλο της ως τέλους καθώς δεν δέχτηκε να αφήσει την Tara να πάρει την θέση της ίσως δεν ήθελε να αφήσει κάποιον άλλον να περάσει τον ψυχολογικό πόλεμο που πέρασε η ίδια.Λίγο αργότερα η Arat αποφάσισε να πυροβολήσει την Olivia όταν ο Negan την διέταξε να σκοτώσει κάποιον ως μέσο εκβιασμού προκειμένου να μάθει ποιος έφτιαξε την σφαίρα που χτύπησε την Lucille.Φυσικά θα δώσουμε συγχαρητήρια στην Ann Mahoney που κατάφερε να δώσει ζωή στον χαρακτήρα της Olivia με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς και να μας χαρίσει στιγμές για της οποίες θα την θυμόμαστε.  Η Alexandria έχασε ένα κομμάτι της ψυχής της με τον χαμό της Olivia της οποίας ο θάνατος αφύπνισε τον Rick και επιτέλους κατευθυνόμαστε σε μάχη με τους Saviors!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.