TWD REVIEW 7x07

TWD REVIEW 7x07 "SING ME A SONG"

Τι να πρωτοπεί κανείς γι'αυτό το επεισόδιο?! Ειλικρινά, δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Μακράν το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν μετά την πρεμιέρα απεικόνισε ένα απ'τα αγαπημένα μου τεύχη των κόμικς και κατάφερε να το αντιγράψει σε μεγάλο βαθμό. Αποκορυφώματα ήταν ο δραστήριος -και στην πράξη- Carl, η βάση του Negan αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η συνέχεια στο mid-season finale την άλλη Δευτέρα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Το επεισόδιο ξεκινά με τη Michonne, η οποία προσπαθεί να αντιγράψει χωρίς μεγάλη επιτυχία το σφύριγμα του Negan, σκοτώνει δύο ζόμπι επιδεικνύοντας πάντα το πόσο εντυπωσιακή χαρακτήρας είναι. Ο Rick, από την άλλη, μαζί με τον Aaron βρίσκονται κι αυτοί έξω προσπαθώντας να αναζητήσουν προμήθειες για τον Negan. Τα ζόμπι που σκοτώνει ο δυνατός αυτός γυναικείος χαρακτήρας θα τα χρειαστεί για να μπλοκάρει τον δρόμο μίας γυναίκας-savior την οποία θα αιχμαλωτίσει και θα της ζητήσει να την οδηγήσει στον Negan. Spencer και πάτερ Gabriel θα βρίσκονται κι αυτοί έξω για προμήθειες, ενώ ο Eugene θα φτιάξει την πρώτη του σφαίρα για χάρη της Rosita. Ο Spencer παρ'όλη την αρνητικότητα που εκπέμπει, έκανε για πρώτη φορά κάτι χρήσιμο αφού βοήθησε στην παραγωγή που έχουν να ολοκληρώσουν για τον Negan, ενώ παραλίγο να βρει δεύτερη βαλλίστρα αλλά τελικά ήταν ένα σύνθετο τόξο.


CARL POPPA! Και το επεισόδιο συνεχίζει την τελευταία σκηνή του πέμπτου επεισοδίου όπου ο Jesus και ο Carl βρίσκονται στο φορτηγό του Negan μετά την αναχώρησή του από το Hilltop. Και λίγο πριν φτάσει το φορτηγάκι στην βάση του Negan, το sanctuary, o Jesus προτείνει στον Carl να πηδήξουν από το φορτηγάκι και να τους ακολουθήσουν με τα πόδια. Ο έφηβος, όμως, γιος του Rick ξεγελά τον Jesus, ο οποίος χαιρετά τον άντρα από το Hilltop που έχει προσγειωθεί εντυπωσιακά στο έδαφος. Είναι αποφασισμένος να φτάσει στο Sanctuary και να αντιμετωπίσει τον Negan, με τον πιο ίσως παράλογο τρόπο. O Jesus, επίσης, θα καταφέρει να μην φτάσει κανένα μπουκάλι αλκοόλ στα χέρια του Negan  και όσο δεν βρίσκεται ούτε στα χέρια του Gregory είναι δυο φορές χαρούμενος! Έτσι, θα καταφέρει να σκοτώσει 2 άντρες του Negan με ένα αυτόματο όπλο και να απειλεί τον ίδιο τον Negan. Ο αρχηγός των Saviors εντυπωσιάζεται από τα κότσια του νεαρού και τον συγχαίρει μάλιστα, αλλά παράλληλα τον ειρωνεύεται καθώς χρησιμοποιεί έναν Savior για να καλυφθεί. Ή όντως φοβόταν! Ο Dwight θα τον αφοπλίσει και θα τον ρίξει στο πάτωμα με τον Negan να τον διατάζει να τον αφήσει και τον Daryl να κοιτά ανήμπορος.Η επόμενη σκηνή είναι απίστευτη και φυσικά αποτέλεσε από τις αγαπημένες μου. Προβάλλεται όλο το sanctuary σε μία απίστευτη λήψη που είναι απαράλλαχτο από το comic. Η βάση του είναι ένα παλιό και "σκοτεινό" εργοστάσιο που άνετα θυμίζει ταινία θρίλερ με στοιχειωμένα κτίρια. Ο Negan όχι μόνο δεν θα τον τιμωρήσει αλλά θα τον ξεναγήσει κιόλας στο "σπίτι" του, αφού πρώτα τον ειρωνευτεί για άλλη μια φορά με τις απίστευτες του ατάκες. Πρώτα, θα του κάνει μία επίδειξη δύναμης σχετικά με το πως σέβονται οι Saviors τον αρχηγό τους και στη συνέχεια θα τον οδηγήσει στο κυριολεκτικά "χαρέμι" του όπου εκεί βρίσκονται όλες οι γυναίκες που εννοείται πως είναι δικές του. Αργότερα θα έχει μία συζήτηση με την Sherry για την Amber, η οποία απάτησε τον Negan με τον Mark. Γρήγορα, θα την κάνει να το μετανοιώσει εκβιάζοντάς και απειλώντας την για τις συνέπειες. Θα φιλήσει, έπειτα την Sherry μπροστά στα μάτια του Dwight αλλά και του Daryl που αποτέλεσε τον "σερβιτόρο" του Negan σ'αυτό το επεισόδιο και θα διατάξει να προετοιμάσουν τα πάντα για την τιμωρία του Mark.


Αλλά, πρώτα, θα βρεθεί μόνος του με τον Carl στο δωμάτιό του και θα του ζητήσει να βγάλει την κορδέλα από το μάτι του, κάτι το οποίο στο τέλος αναγκάζεται να κάνει. Ο Negan θα μείνει συγκλονισμένος από το θέαμα που θα αντικρίσει αλλά και μεις καθώς το make-up για να αναπαραστήσει την πληγή του Carl δεν ήταν ικανοποιητικό. Θα αρχίζει να τον πειράζει, σε βαθμό ταπείνωσης, κάτι που θα κάνει τον νεαρό να κλαίει και τον Negan να μετανοιώνει -ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ- για τα λόγια του. Τους διακόπτει ο χοντρός Joe για να του δώσει την Lucille, την οποία ξέχασε σ'ένα φορτηγό. Σε μια ξεκαρδιστική σκηνή, ο Negan θα κάνει πλάκα στον savior, προσωποποιώντας για άλλη μία φορά το ρόπαλό του. Και φυσικά, θα υπάρξει άρθρο με τις ατάκες του Negan γιατί απλά έδωσε πάλι ρεσιτάλ. Θα ζητήσει έπειτα από τον Carl να του τραγουδήσει κάτι και θα του απαγγείλει το "you're my sunshine" στην χειρότερη εκτέλεση που υπάρχει, με τον Negan να βαράει τον...αέρα με τη lucille. Θα του εξομολογηθεί αργότερα ότι η μητέρα του το τραγουδούσε αυτό και ότι ο ίδιος πυροβόλησε την Lori για να μην αλλάξει. Ο Negan έχει σχηματίσει την καλύτερη ίσως γνώμη για τον γιο του Rick. καθώς δεν είναι και λίγα αυτά που έχει περάσει, ειδικά σ'έναν τέτοιο κόσμο για μία τόσο ευαίσθητη ηλικία.


Η τιμωρία του Mark δεν είναι άλλη από το σίδερο, με το οποίο τιμωρήθηκε και ο Dwight. Μάλιστα, θα βοηθήσει και στη διαδικασία αυτής της τιμωρίας. Έτσι, μ'ένα σίδερο βγαλμένο από τη φωτιά θα κάψει το μισό πρόσωπο του Mark, σε μία φοβερή και ακραία σκηνή! Το θύμα του θα λιποθυμήσει και θα κατουρηθεί πάνω του, με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο Daryl που θα αναλάβει να τα καθαρίσει. Πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος, ο Negan θα θελήσει να σωφρονίσει και να παραδειγματίσει όλους όσους δεν υπακούνε στους κανόνες.


O Negan θα έχει άλλη μία ωραία συζήτηση με τον Carl, ενώ στη συνέχεια θα αναλάβει να τον επιστρέψει στην Alexandria. Θα ζητήσει από τον Dwight να ξανά βάλει τον Daryl στο κελί του, ενώ ο Jesus που βρισκόταν πάνω στο φορτηγό θα μείνει πίσω στην κοινότητα των Saviors. Ο Daryl θα λάβει ένα μήνυμα στο κελί του που θα του παροτρύνει να δραπετεύσει και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Ποντάρουμε τα λεφτά μας στην Sherry και μετά στον Dwight, αλλά φημολογείται ότι και ο Jesus θα μπορούσε να'κανε κάτι τέτοιο αν και το θεωρώ λίγο απίθανο. Θα φτάσουν στην κοινότητα του Carl και ο Negan θα ζητήσει από την Olivia τον Rick, η οποία θα τον πληροφορήσει ότι βρίσκεται εκτός κοινότητας για να αναζητήσει προμήθειες γι'αυτόν. Στη συνέχεια, θα κάνει ακόμα ένα άτομο να κλάψει, την Olivia η οποία θα ξεσπάσει ρίχνοντάς του ένα χαστούκι και τον Negan να εντυπωσιάζεται και να τη γουστάρει περισσότερο! Στο τέλος, θα ανακαλύψει και την ύπαρξη της Judith, την οποία θα κρατήσει αγκαλιά και θα παίξει μεγαλύτερα ψυχολογικά παιχνίδια στον αδερφό της, τον Carl, σε μια σκηνή που όλοι λατρέψαμε.


Ο Changler Riggs έδωσε πραγματικά τα ρέστα του στην προσπάθεια του να υποδυθεί τον Carl στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο αλλά και ο Jeffrey Dean Morgan για άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι ο καταλληλότερος γι'αυτόν τον ρόλο. Και η χημεία των δύο ηθοποιών ξεχώρισε. Ξεχώρισε ακόμη και η Rosita, με την Christian Serratos να ενσαρκώνει μία τολμηρή και δυναμική γυναίκα και να μας επιτρέπει να ξεχάσουμε το ότι έχει παίξει στο Twilight! Κορυφαία στιγμή, επίσης, ήταν η συζήτηση του Father G. με τον Spencer, ο οποίος άφησε πίσω για λίγο την ιδιότητά του και τα πιστεύω του, κατσαδιάζοντας τον ανεγκέφαλο άντρα.


Αναμένετε τις εντυπώσεις μας, τις λεπτομέρειες που εντοπίσαμε στο τελευταίο επεισόδιο και τις ομοιότητες/διαφορές του επεισοδίου με το αντίστοιχο τεύχος. Ποια είναι η γνώμη σας για το επεισόδιο? Σας άρεσε? Εμείς το λατρέψαμε! Σχολιάστε ό,τι θέλετε σχετικά με αυτό και στη σελίδα μας. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. 1oν γουστάρουμε Twilight και WALKING DEAD και επειδή περί ορέξεως κολοκυθόπιττα μην μας ξενερώνεις!
    2ον ο Father G. ακριβώς ακολουθώντας την ιδιότητά του και τα πιστεύω του κατσάδιασε το βουτυρόπαιδο γιατί κανείς αληθινός χριστιανός δε θα υποτασσόταν στην κακοήθεια ενός μωροφιλόδοξου ευεργετηθέντος αχάριστου όπως δείχνεται ο Spencer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.