14 ερωτήματα για τη συνέχεια του 7ου κύκλου
14 ερωτήματα για τη συνέχεια του 7ου κύκλου


Ενώ η αγαπημένη μας σειρά έχει σταματήσει για το καθιερωμένο της διάλειμμα στα 8 επεισόδια, εμείς είμαστε σαν τον Rick στην παραπάνω εικόνα περιμένοντας αλλά και σκεπτόμενοι νέα θέματα για το Walking Dead. Φυσικά, δε μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το νέο έτος για να γράψουμε καινούριο άρθρο γι'αυτό και πάλι η ευρηματικότητα μας και τα μέσα αναζήτησής μας θα σας επιβραβεύσουν. Κάνοντας μία συνολική ανασκόπηση των 8 επεισοδίων της 7η σεζόν, εντοπίσαμε πολλά στοιχεία και ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μέχρι την προβολή του δεύτερου μισού κύκλου. Πάμε να τις δούμε, να προσπαθήσουμε να τις απαντήσουμε ή να τις σχολιάσουμε.1. Ποια είναι η μυστήρια φιγούρα με τις μπότες;


Ξεκινάω, ίσως, με την πιο σημαντική ερώτηση που όλους μας απασχολεί και μας άφησε σε αναμμένα κάρβουνα μετά τη λήξη του επεισοδίου. Τη στιγμή που ο Rick και ο Aaron βρίσκονταν στο πλωτό σπίτι στην εξέδρα της λίμνης και φόρτωναν τις προμήθειες στο φορτηγό τους, ένας άνθρωπος αγνώστου φύλου και ταυτότητας, παρακολουθούσε τους δύο αγαπημένους χαρακτήρες. Επίσης, παρουσιάστηκε έξω από την Alexandria με κιάλια να παρακολουθεί τον father Gabriel, σε μία σκηνή που προβλήθηκε μετά τους τίτλους τέλους και κυκλοφορεί ως sneak peek για το επόμενο επεισόδιο. Οι προβλέψεις και οι σκέψεις μας υπάρχουν και ΕΔΩ, με τους top υποψήφιους για την ταυτότητα της συγκεκριμένης φιγούρας να είναι ο Dwight ή κάποια από την κοινότητα Oceanside που ανακάλυψε η Tara. Άλλοι ελπίζουν ότι είναι οι Whisperers, αλλά για ακόμη μια φορά τονίζουμε και γινόμαστε κουραστικοί, λέγοντας ότι είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ για την εισαγωγή των νέων κακών. Τέλος, θα μπορούσε ακόμη να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη λίμνη ή ο Morales που εγκατέλειψε το γκρουπ του Rick στην πρώτη σεζόν ή κάποιος από μία νέα κοινότητα ή η Tabitha. 


2. Τι θα απογίνει ο Eugene;


Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Negan παραλίγο να πεθάνει από τη σφαίρα του Eugene που έφυγε από το όπλο της Rosita, αλλά η δυναμική γυναίκα ήταν τόσο άστοχη που πυροβόλησε τη lucille! O Negan ανακάλυψε ότι η σφαίρα είναι φτιαγμένη από κάποιον στην Alexandria και αφού ο Eugene το ομολόγησε τον πήρε αιχμάλωτό του. Το θέμα είναι όμως : Θα καταλήξει όπως ο Daryl στο sanctuary ή θα φτιάχνει πυρομαχικά για τους Saviors? 3. ΓΙΑΤΙ Ο AARON ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ SAVIORS?


Λοιπόν, όπως καταλάβατε και από την χρήση των κεφαλαίων γραμμάτων, η συγκεκριμένη ερώτηση με απασχόλησε και με πείραξε πιο πολύ απ'όλες. Ο Aaron, ενώ βρήκε το σημείωμα και το έδειξε στον Rick, υπέπεσε σε μία στιγμή ηλιθιότητας αφού το έβαλε μες τις κούτες με τις προμήθειες των Saviors, χωρίς να σκεφτεί να το πετάξει για να αποφύγει μία τέτοια παρεξήγηση με τους "νταήδες" και το ξύλο που έφαγε. Θα υποθέσουμε ότι δεν περίμεναν τους Saviors στην Alexandria και ότι θα τα ξεπακετάριζαν στην κοινότητά τους μήπως και κρατούσανε κάτι κρυφά από αυτούς.4. Πού βρίσκεται ο Dwight;


Μετά την απόδραση του Daryl από το Sanctuary, μία εύλογη ερώτηση που έχουμε να θέσουμε είναι ''τι ακριβώς έκανε ο Dwight;". Ο Daryl ήταν δικός του κρατούμενος και είχε κάθε ευθύνη γι'αυτόν, αλλά δεν τον είδαμε να νοιάζεται ή να κάνει κάτι. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Dwight άφησε τον Daryl να αποδράσει και δεν έγινε εν αγνοία του, καθώς πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με το comic που αυτή είναι -SPOILER- να προδώσει και να στραφεί ενάντια στον Negan. Ή μπορεί απλά να περνούσε λίγο χρόνο με την Sherry, αφού έλειπε ο Negan από το Sanctuary αλλά θα το αποκλείσουμε γρήγορα καθώς εκεί μέχρι και οι τοίχοι έχουν αυτιά...5. Γιατί ο Negan δεν ανέφερε κάτι για τη Judith στον Rick?


Όλοι είχαμε φτιάξει στο μυαλό μας μία σκηνή για το συγκεκριμένο επεισόδιο όπου ο Rick θα γυρνούσε πίσω στην Alexandria και θα έβλεπε την Judith στην αγκαλιά του Negan, κάτι που όμως δεν έγινε. Ο Rick, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το παιδί δεν είναι δικό του αλλά του Shane, αγαπάει το παιδί αυτό σαν να είναι δικό του και σίγουρα θα τον εκνεύριζε πολύ να αντίκριζε τον Negan με την Judith. Παρ'όλα αυτά, αν και δεν ανέφερε τίποτα για το παιδί, ανυπομονούμε για την αντίδραση του Rick όταν μάθει ότι ο Negan γνωρίζει για την ύπαρξη του "μικρού αγγέλου".6. Πού βρίσκεται ο Heath και γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται για το πού είναι; 


Ένας χαρακτήρας που είναι πολύ ουσιώδης στα εικονογραφημένα βιβλία του Robert Kirkman, δεν βρίσκεται τόσο στο "spotlight" στη σειρά. Η Tara, στο 6ο επεισόδιο, ήταν αγχωμένη και πρόθυμη να τον αναζητήσει όταν οι δρόμοι τους χώρισαν, αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν γύρισε στην Alexandria και έμαθε για τον θάνατο της κοπέλας της, φαίνεται ότι ξέχασε τόσο πολύ τον Heath που ξέχασε να αναφέρει την απουσία του συγκεκριμένου χαρακτήρα και ότι χάθηκε. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Heath, ο Corey Hawkins είναι αρκετά πολυάσχολος. καθώς πέρα από τον ρόλο του ως Dr. Dre στο "Straight Outta Compton", θα έχει ακόμη πρωταγωνιστικό ρόλο στο "24 : Legacy", μία καινούρια σειρά αλλά και στο reboot για τον King Kong, το "Skull Island". Γι'αυτό, λογικά, δεν έχει πολλές ώρες συμμετοχής στη σειρά.


7. Θα αναφέρει η Tara την ύπαρξη της παραθαλάσσιας κοινότητας "Oceanside"?


Η Tara, όταν γύρισε στην Alexandria δεν αποκάλυψε τίποτα στη Rosita όσον αφορά το Oceanside, γιατί έδωσε υπόσχεση να το κρατήσει μυστικό και κρυφό. Όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Rick και πόσο μάλλον τώρα που έχουν σηκωθεί οι παντιέρες και η επανάσταση εναντίον του Negan έχει πρόσφορο έδαφος για να συμβεί. Για να νικηθεί το Sanctuary χρειάζεται να γίνουν συμμαχίες και ένωση όλων των κοινοτήτων, των οποίων οι κάτοικοι θέλουν να ζουν απλά ελεύθεροι. Ας μη ξεχάσουμε και το πόσο καλά εξοπλισμένες ήταν οι γυναίκες στην παραθαλάσσια κοινότητα, αφού είχαν ένα δωμάτιο γεμάτο όπλα και πυρομαχικά. Η βοήθειά τους στον επερχόμενο πόλεμο με του Saviors θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην έκβασή του.


8. Θα ξανά βγάλει ο Carl τον επίδεσμο από το μάτι του?


Στο mid-season finale είδαμε τον Carl ξανά με τον επίδεσμο στο μάτι του, αφού επισκέφτηκε το Hilltop. Βέβαια, o Carl θα προτιμήσει όπως φαίνεται να υιοθετήσει το στυλ που ακολούθησε ο Governor, έχοντας καλυμμένο το μάτι του και να μην ακολουθήσει τις συμβουλές του άλλου villain, του Negan που του είπε ότι είναι badass χωρίς τον επίδεσμο. Παρ'όλα αυτά, ο Negan ήταν ο μόνος ενήλικας που του μίλησε σοβαρά για ένα τόσο σημαντικό -για αυτόν τον χαρακτήρα- πράγμα όπως ο τραυματισμός του, ο οποίος του είπε να μη ντρέπεται που δεν του λείπει το ένα μάτι του. Του είπε ακόμα ότι ακόμη κι αν δε θα'χει μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες, κανένας άλλος επιζών της αποκάλυψης δε θα τα βάλει μαζί του αν τον δει έτσι. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αργότερα ο Carl θα βγάλει τον επίδεσμο και ελπίζω να δούμε ένα καλύτερο make-up για την πληγή του ή ένα ηλεκτρονικό οπτικό εφέ στη διαδικασία του μοντάζ.


9. Είναι επίσημα η Maggie η ανεπίσημη αρχηγός του Hilltop?


Η Maggie χάρη στην ευφυΐα και την ανδρεία της βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τον Jesus και τη Sasha να καθαρίσουν τα ζόμπι που εισέβαλαν στο Hilltop εξαιτίας των Saviors. Έτσι, κατάφερε να αποκτήσει ένα πολύ καλό όνομα στους κατοίκους αυτής της κοινότητας. Στο τελευταίο επεισόδιο, είδαμε ακόμα τον Gregory να είναι εμφανώς αγχωμένος, αφού η Maggie έχει αποκτήσει καλή φήμη στην κοινότητα που ο ίδιος διοικεί και την προτιμούν περισσότερα από τον ίδιο, όπως ο Eduardo που του μίλησε απότομα και υποτιμητικά, καθώς τον διέταξε να δώσει το μήλο που κρατούσε στην όμορφη γυναίκα. Τέλος, πήρε κάποιες βασικές πρωτοβουλίες όπως να ανοίξει τις πύλες του Hilltop όταν ήρθε ο Rick και οι υπόλοιποι αλλά και η Enid είπε "Maggie for president!", το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προμήνυμα για την ανάληψη της αρχηγίας της κοινότητας.10. Πότε θα μάθουν οι Carol και Morgan για τον θάνατο του Glenn και του Abraham (και των Spencer και Οlivia) ?


Απ'ότι είδαμε στο trailer για το δεύτερο μισό της έβδομης σεζόν, o Rick και η ομάδα του θα επισκεφτούν το Kingdom και συνάμα και το αμφιθέατρο του Ezekiel, όπως ήταν πολύ λογικό. Θα μπορέσουν να το αποκαλύψουν στην Carol ή θα εξαφανιστεί πάλι, όπως κάνει συνήθως;


11) Και αν τελικά η Carol μάθει για τον θάνατο του Glenn, θα συμμετέχει στον πόλεμο εναντίον του Negan?


Στο "Hearts Still Beating" μάθαμε τη γνώμη της Carol σχετικά με την αντεπίθεση και την επανάσταση που οργανώνει ο Richard και την προσπάθειά του να πείσει τον Ezekiel. Η στάση που κρατάει η δυναμική γυναίκα είναι ουδέτερη και αδιαφορεί για το όλο θέμα, καθώς δε θέλει να ξαναγεμίσει τα χέρια της με αίμα. Ωστόσο, αν τα κακά μαντάτα φτάσουν στα αυτιά της και δεν αλλάξει γνώμη θα είναι κάτι πολύ οδυνηρό για όλους μας, δηλαδή να μην τη δούμε στη μάχη εναντίον των Saviors. Αν και κάτι τέτοιο το αποκλείουμε.12) Πως θα αντιδράσει ο Daryl αν μάθει για το ειδύλλιο μεταξύ Carol και Ezekiel?


Το φαινόμενο "CARYL" κρατά εδώ και πολύ καιρό, αλλά μετά την εισαγωγή του Negan, οι δυο τους απομακρύνθηκαν λόγω των συγκυριών. Πέρα από το ότι είδαμε την Carol να συνάπτει ερωτική σχέση με τον Tobin την προηγούμενη σεζόν, φαίνεται να καλοδέχεται το φλερτ του Ezekiel. Ποτέ δεν έχουμε δει κάποιον ερωτικό δεσμό μεταξύ της Carol και του Daryl, παρά μόνο μία αμοιβαία σχέση αγάπης και φροντίδας, αλλά και ο αγαπημένος μας "crossbow king" δε δείχνει να ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο γενικότερα. Επίσης, όταν η serial killer νοικοκυρά είχε δεσμό με τον Tobin, o Daryl δε φάνηκε να είχε κάποιο πρόβλημα ή να νοιάστηκε γι'αυτό.13) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο DARYL ΤΟ CROSSBOW?


Το Walking Dead δε θα'ναι ποτέ το ίδιο αν ο Daryl δεν πάρει πίσω το crossbow του από τα χέρια του Dwight. Και όχι μόνο αυτό φυσικά, αλλά και το δερμάτινο αμάνικο μπουφάν του. Ωστόσο, με αυτά τα αντικείμενα να βρίσκονται στην κατοχή του Dwight, γίνεται η πιστή αντιγραφή του χαρακτήρα του από το comic στη σειρά. Ο Daryl, όμως, ήδη έστειλε το πρώτο του μήνυμα στον Dwight αφού απέδρασε με τη μηχανή που του πρόσφερε ο Aaron στην πέμπτη σεζόν. Παρ'όλα αυτά, ίσως, ο Dwight να αλλάξει χαρακτήρα και συγχρόνως στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να ρθει με την #TeamRick!


14) Θα δούμε κάποιο backstory για τον Negan?Όσοι έχουν διαβάσει το comic, σίγουρα θα έχουν διαβάσει και την οκτάτευχη κυκλοφορία "Here's Negan". Ωστόσο, η συγκεκριμένη μίνι σειρά αυτών των εικονογραφημένων σελίδων παρουσιάζει την ιστορία από το "very beginning", από τότε δηλαδή που ξεσπάει η αποκάλυψη και ο τρόπος που γίνεται η αφήγηση αυτών των γεγονότων είναι εξαιρετικά αργός. Θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα, που σε όλους θα άρεσε αν υλοποιηθεί, να βλέπαμε στα επόμενα 8 επεισόδια κάποιο flashback που αφορά κάποιο σημαντικό γεγονός ή να μας αφηγείται ο ίδιος μία βασική πληροφορία για το παρελθόν του. Ακόμη, φημολογείται ότι πολλοί fans ζητούν και επιδοκιμάζουν μία mini σειρά τύπου spin-off για την εξιστόρηση των γεγονότων του Negan από την αρχή, κάτι που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ !
                                                                                               
                 
Σε όποια ερώτηση θέλετε να απαντήσετε ή να σχολιάσετε, γράψτε μας στα σχόλια τον αριθμό της και προσθέστε την άποψή σας. Περιμένουμε τα μηνύματά σας τόσο στο Facebook όσο και στο site μας!

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.