Τεύχος 162 : The Whisperer War Μέρος 6/6Τεύχος 162 : The Whisperer War Μέρος 6/6

Το τελευταίο μέρος του πολέμου με τους Whisperers επιτέλους έφτασε! Έφτασε εδώ και δύο βδομάδες αλλά βλέπετε οι διακοπές των Χριστουγέννων και η κακοκαιρία μας συνεπήραν και ξεχαστήκαμε! Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Όπως είπαμε στο Review για το προηγούμενο τεύχος, όλοι νομίζαμε ότι το τέλος του πολέμου αναμενόταν στο συγκεκριμένο τεύχος. Αλλά πέσαμε έξω! Ο Beta μπορεί να ηττήθηκε σε όλες τις μάχες που έγιναν τόσο με την Militia (στρατιά Dwight) όσο και στο Hilltop αλλά φυσικά δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη. 

Η πρώτη σελίδα του τεύχους είναι και η ωραιότερη! Ο Negan είναι απεγνωσμένος που το αγαπημένο του όπλο, το ρόπαλό του, η Lucille έχει σπάσει. Σκάβει έναν τάφο για να τη θάψει (!) προσωποποιώντας την για ακόμη μία φορά. Η ατάκα που λέει όμως για να αποχαιρετήσει τη Lucille είναι αν μη τι άλλο συμβολική και αλλάζει τα πάντα. Μετανοιώνει που έδωσε το όνομα της γυναίκας του σ'ένα ρόπαλο, δίνοντάς μας την ιδέα ότι όπως φερόταν τόσο καιρό στο ρόπαλο απλά το έκανε για χάρη του ονόματός του! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήξαμε και από το γεγονός ότι δεν πρόλαβε ποτέ να θάψει τη γυναίκα του και μ'αυτόν τον τρόπο της αποδίδει τιμές. O Dwight διακόπτει αυτή τη συγκινητική, κατ' εμέ, σκηνή ενημερώνοντας τον μεγαλόσωμο άντρα ότι φεύγουν κι αυτός του λέει ότι θα τους προλάβει αργότερα.


Ο αρχηγός του Kingdom, William μαζί με κάποιους άντρες του φτάνουν στο Hilltop για να βοηθήσουν αλλά θα το δουν να φλέγεται! Φυσικά, δέχεται τα παράπονα των επιζώντων κατοίκων της κατεστραμμένης κοινότητας που έχουν εγκατασταθεί λίγο έξω από αυτήν. Ζητάει συγγνώμη για την καθυστέρησή του. Η Maggie, όμως, αναγνωρίζει την καλοσύνη του William και δεν τον επιπλήττει αλλά του λέει ότι θα μπορούσε να είναι το Kingdom αυτό που θα κατέστρεφαν οι Whisperers. Τον ενημερώνει, επίσης, ότι θα γυρίσουν πίσω στην Alexandria και θα ξαναχτίσουν το Hilltop αργότερα. Με την επιστροφή της Maggie στην Alexandria, ένα πράγμα σκεφτόμαστε μόνο: τη συνάντησή της με τον Negan!


Το ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ Carl και Lydia συνεχίζεται. Η εφηβεία των νεαρών παιδιών βγαίνει κάπως περίεργα όπως είναι λογικό σε έναν τέτοιο κόσμο αποκάλυψης. Η Lydia αισθάνεται ένοχη για την επίθεση που έγινε στο Hilltop, καθώς πριν αποτελούσε άνθρωπος των Whisperers (κόρη της Alpha). O Carl της λέει ότι άμα την ήξερε πιο πριν θα την μισούσε και της αναφέρει ακόμη ότι τόσο αυτός όσο ο Rick και οι υπόλοιποι έχουν κάνει κι αυτοί άσχημα πράγματα.για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. Στη συνέχεια προσπαθεί να την παρηγορήσει, αλλά αυτή δεν δίνει και πολύ σημασία στα λόγια του και τον αγκαλιάζει σφιχτά. Ωραία εικόνα!


Κάποιοι Whisperers κουβαλάνε τον αρχηγό τους Beta, ο οποίος είναι εμφανώς αδύναμος και ταλαιπωρημένος. Του προτείνουν να σταματήσουν σε ένα σημείο του δρόμου για να ξεκουραστεί αλλά αυτός βιάζεται καθώς θέλει να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο του. 

Στην Alexandria, ο Rick και η Andrea συζητάνε την πιθανή επίθεση των Saviors και πως θα αντιδράσουν, αφού έμαθαν σε προηγούμενο τεύχος τις βλέψεις τους. Η Andrea πειράζει τον Rick αποκαλώντας τον "old man" και συμφωνούμε απολύτως μαζί της. Αφότου ο Negan του έσπασε το πόδι, ο mr. Grimes έχει υποχωρήσει σ'έναν παθητικό ρόλο, κλεισμένος μες τα τείχη, δίνοντας απλά οδηγίες και συμβουλές. Φυσικά, το αναγνωρίζει και ο ίδιος λέγοντας ότι η αποχή του από τη μάχη τον κάνει να νιώθει έτσι. Σε κάποια φάση, φτάνει και ο Eugene πάνω στην άμαξά του, φέρνοντας πυρομαχικά και σφαίρες. Με το που τον χαιρετάει o Rick, o Eugene πέφτει αναίσθητος με όλους μας να τρομάζουμε. Τελικά, ήταν απλά κουρασμένος από το ταξίδι του καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αργότερα, οι δύο άντρες συζητάνε με τον Eugene να του αποκαλύπτει ότι είναι το μόνο που μπορεί να κάνει (να φτιάχνει σφαίρες) για να συνεισφέρει. O Rick τον καθησυχάζει λέγοντάς του ότι έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο απ'ότι νομίζει. Η συζήτησή τους διακόπτεται από έναν πυροβολισμό και τρέχουν και οι δύο έξω να δουν τι συνέβη.


Προς έκπληξή του ο Rick θα δει τον Dwight, την Michonne, τη Magna, τον Jesus και όλη τη Militia, οι οποίοι έχουν επιστρέψει μετά την νίκη τους επί των Whisperers. Καθώς Rick και Dwight ανταλλάσσουν τις πρώτες κουβέντες, ο Negan πετάγεται λέγοντας ότι αναγνωρίζει ποια είναι η θέση του. Η απώλεια του Father Gabiel χαρακτηρίζεται ως εξαφάνιση από τον Dwight, καθώς δε γνωρίζει τη μοίρα του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Ύστερα, ο Dwight του αναλύει τις λεπτομέρειες της μάχης και πως τους νίκησαν, με τον Rick να αμφιβάλλει αν τα βάσανά τους τελείωσαν. Συνεχίζει λέγοντας ότι κατάφεραν με δυσκολία να σκοτώσουν εκατοντάδες Whisperers και Walkers και ο Rick τον διακόπτει ξαφνιασμένος απαντώντας του ότι είναι πολύ παραπάνω, χιλιάδες! (αυτό το γνωρίζει επειδή είχε επισκεφτεί την Alpha μία φορά, η οποία του έδειξε τον στρατό της από νεκρούς) Ο Rick συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι είναι ακόμα έξω όλοι αυτοί και ότι η επίθεσή τους δε θα αργήσει.


Και πράγματι! Στην επόμενη σελίδα, η οποία είναι εξαιρετική όσον αφορά τη δουλειά του σκιτσογράφου Charlie Adlard, βλέπουμε χιλιάδες ζόμπι να πλησιάζουν προς την Alexandria. O Beta ενημερώνει τους Whisperers ότι το μεγάλο πλήθος των νεκρών μπορεί να συνεχίσει πλέον μόνο του, χωρίς αυτούς και να τελειώσει ότι αυτοί ξεκίνησαν!


Τον επόμενο μήνα, πέρα από την επιστροφή της αγαπημένης μας σειράς, θα έχουμε ακόμη και διπλή κυκλοφορία! Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν 2 τεύχη, το 163 και το 164, με 14 μέρες διαφορά! Διαβάστε και ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. Γράψτε μας στα σχόλια για το πως εσείς είδατε το τέλος του πολέμου και τι πιστεύετε για τη συνέχεια.

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.