10 λόγοι για τους οποίους ο Rick είναι ακατάλληλος για αρχηγός .


Λίγοι είναι οι χαρακτήρες του The Walking Dead που είναι μαζί μας από την αρχή της σειράς . Ένας από αυτούς τους λίγους χαρακτήρες λοιπόν είναι και ο Rick ο οποίος έχει αναλάβει την ηγεσία της ομάδας μας . Ο Rick είναι ένας σπουδαίος αγωνιστής και να τον έχεις κοντά σου σε μία δύσκολη κατάσταση μπορεί να αποδεχτεί σωτήριο , ωστόσο αυτό δεν τον κάνει το κατάλληλο άτομο για την θέση του αρχηγού . Πάμε να δούμε 10 λόγους για τους οποίους ο Rick δεν είναι κατάλληλος για αρχηγός .
10. Είναι παρορμητικός .
Κάθε αρχηγός σε μία τέτοια κατάσταση πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει , ο Rick είναι πάντα σε εγρήγορση. Εδώ δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά αν σκεφτούμε ότι πολλές είναι οι φορές που παίρνει βιαστηκες αποφάσεις σχετικά με ένα πρόβλημα και αλλες τόσες που πρώτα βαραει και μετά ρωτάει καταλαβαίνουμε πως βάζει την ομάδα σε κίνδυνο που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει.

9. Δεν μπορεί να βάλει προτεραιότητες .  
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Rick είναι ότι δεν μπορεί να βάλει προτεραιότητες . Ο Rick πέρα από αρχηγός είναι και γονιός και σχεδόν πάντα βάζει την οικογένεια του πάνω από την ομάδα . Αυτό είναι κάτι φυσικό και δεν μπορούμε να του το φορτώσουμε αλλά για την θέση του αρχηγού το να βάζεις την οικογένεια σου πάνω από την ομάδα είναι τεράστια αδυναμία . 

8. Δεν τα πάει καλά με τους ανθρώπους .  
Οι καλοί τρόποι και το να έρχεται κοντά με νέους ανθρώπους δεν είναι ένα από τα δυνατά του στοιχεία , ωστόσο αν θέλεις να καταφέρεις να δημιουργήσεις έναν νέο πολιτισμό αυτά είναι απαραίτητα προσόντα που πρέπει να κατέχεις . Ο Rick προτιμά να επιβάλλεται από το να συζητάει και να δημιουργεί νέες φιλίες . Ας θυμηθούμε τι έγινε όταν έφτασε στην Alexandria οι άνθρωποι ήταν αδύναμοι και ανίδεοι με την κατάσταση ο ίδιος προσπάθησε να τους εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα αλλά όχι με τον σωστό τρόπο και ενώ είχε δίκαιο με την συμπεριφορά του κόντεψε να εξοριστεί από την Alexandria και να διακινδυνεύσει την διαμονή της υπόλοιπης ομάδας σε ενα ασφαλές μέρος . Χωρίς να χρειάζεται παραπάνω ανάλυση το συγκεκριμένο θέμα ας θυμηθούμε οτι ο ίδιος είχε πει στην Maggie να διαπραγματευτεί με τον Gregory καθώς εκείνος δεν είναι και τόσο καλός σε αυτό !

7. Είναι εγωιστής . 
Όποιος έχει επιβιώσει από τόσα όσα ο Rick δικαιούται να έχει λίγο εγωισμό , ωστόσο αν αυτός ο εγωισμός θολώνει την κρίση του δεν δικαιούται να είναι αρχηγός .  Από ότι φαίνεται ο Rick έχει ξεχάσει πως ανέλαβε την αρχηγία επειδή ήταν λιγότερο "σαλεμενος"  από τον Shane , και με τον καιρό η Ρικτατορια τον θόλωσε . Μερικές φορές κάνει εξαιρέσεις για να ακούσει την Michonne ή τον Daryl αλλά ο εγωισμός του τον ελέγχει τις περισσότερες φορές κάτι που δεν τον κάνει και τόσο αποτελεσματικό αρχηγό .

6.Χρειάζεται το χάος . 
Ο Rick έχει την εικόνα του Άλφα αρσενικού και αυτό τον κάνει να έχει μερικούς ακόλουθους ωστόσο αυτοί οι ακόλουθοι θα απομακρυνθούν όταν σκεφτούν πως για να δημιουργήσεις μία κοινότητα δεν χρειάζεσαι μόνο χάρισμα και κουράγιο .Ο Rick θριαμβεύει σε περιόδους με χάος όταν οι άλλοι θα τον χρειαστούν να πάρει μία δύσκολη απόφαση αλλά δεν θα είναι τόσο αποδοτικός σε περιόδους ηρεμίας . Αρκεί να θυμηθούμε πως οι φυλακές λειτουργούσαν μία χαρά στην τέταρτη season με εκείνον αγρότη και το συμβούλιο να ελέγχει την κατάσταση .

5. Είναι στενόμυαλος .  
Ο Rick είναι ένας έξυπνος άντρας αλλά όχι αρκετά έξυπνος για να διοίκησει μία περιοχή σαν την Alexandria . Ξέρει να χειρίζεται δύσκολες αποστολές με μικρό πύρινα ανθρώπων αλλά δεν είναι φτιαγμένος για να ελέγχει μία ολόκληρη πόλη . Σκέφτεται σε μικρή κλίμακα και ενώ αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε αποστολές για αναζήτηση προμηθειών-και όχι μόνο-στην διοίκηση μίας πόλης το χάνει .

4. Είναι μανιακός με το έλεγχο .  
Θα μου πείτε πού είναι το αρνητικό σε αυτό ... Ο Rick σε όλες τις αποστολές είναι εκεί για να επιβλέπει και να δίνει εντολές . Φυσικά ο ίδιος αποτελεί σπουδαία βοήθεια σε όποια αποστολή και αν συμμετέχει ωστόσο είναι παράτολμο να διακινδυνεύει την ζωή του ακόμα και για τις πιο εύκολες αποστολές . Επίσης αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει την Alexandria πολλές φορές χωρίς επίβλεψη και με λίγους ικανούς μαχητές . Τι θα είχε γίνει αν η Carol δεν είχε μείνει πίσω στην Alexandria κατά την διάρκεια της επίθεσης των wolves !?

3. Μεγαλοποιεί τα προβλήματα . 
Σίγουρα δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για όποιο πρόβλημα συμβαίνει . Αλλά πολλές φορές ο Rick κολλάει σε ένα μικρό πρόβλημα το μεγαλοποιει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγει με αίματα στην μούρη και να φωνάζει στους υπόλοιπους . ..

2. Δεν προσέχει τον Carl .  
Παρόλο που ο Rick παντα θα βάζει την ασφάλεια των παιδιών του πάνω απο την ασφάλεια της ομάδας δεν μπορούμε να πούμε πως προσέχει αρκετά τον Carl . Ο Carl είναι ένα παιδί που έχει περάσει πάρα πολλά ωστόσο δεν έχει και πολύ στενές σχέσεις με τον πατέρα του , ο Rick θα έπρεπε να τον έχει από κοντά δεδομένου του ότι ο Carl λόγο του νεαρού της ηλικίας του δεν διστάζει να ρισκάρει να κάνει κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε όπως για παράδειγμα μία επίθεση αυτοκτονίας στην βάση του Negan ! Αν δεν μπορεί να ελέγξει το ίδιο του το παιδί μπορεί να ελέγξει ολόκληρη ομάδα ?

1. Δεν έχει σταθερές απόψεις . 
Η 7η season αποτελεί μία από τις δυσκολότερες για την ομάδα μας . Ο Rick ταπεινώθηκε και αναγκάστηκε να δουλεύει για τον Negan, δήλωνε έτοιμος να υπηρετεί τον Negan για οσο χρειαστεί και ενώ η υπόλοιπη ομάδα ήταν έτοιμη για μία επανάσταση ο ίδιος τους παρότρυνε να αφήσουν τα όπλα ακόμα και για χρόνια αν χρειαστεί . Δύο επεισόδια αργότερα μετά από ένα γερό σοκ (τον θάνατο του Spencer και της Olivia ) και μία παροτρύνση από την Michonne ψάχνει όπλα και άτομα για να επιτεθεί στον Negan και ενώ αυτή η εναλλαγή δεν μας χαλάει καθόλου για πόσο ακόμα οι άνθρωποι θα ακολουθούν έναν αρχηγό που την μία μέρα θέλει να υπηρετεί και την άλλη να πάει για πόλεμο ?

Για εμένα ο Rick είναι ένας από τους δυνατότερους χαρακτήρες της σειράς μας και γενικά της τηλεόρασης αλλά αυτό δεν τον κάνει καλό αρχηγό ! Πείτε μας στα σχόλια την δική σας άποψη θα θέλατε να δείτε κάποιον άλλον να αναλαμβάνει την αρχηγία της ομάδας μας και αν ναι ποιόν θεωρείται πιο ικανό ? 

Δημοσίευση σχολίου

  1. όλοι οι παραπάνω λόγοι και ακόμα ότι τελικά όλοι στρέφονται και περιμένουν τα πάντα απ αυτόν, τον κάνουν ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.