Τεύχος 163 : Η μεταπολεμική περίοδος
Τεύχος 163 : Η μεταπολεμική περίοδος

Το τέλος του πολέμου με τους Whisperers είναι γεγονός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι συμφορές για τον Rick και την ομάδα του τελείωσαν. Στο τελευταίο τεύχος που εκδόθηκε την Τετάρτη και κυκλοφόρησε στην αγορά για μόλις 25cents, η ομάδα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ στρατιά από ζόμπι, τα οποία έφτασαν έξω από τις πύλες της Alexandria, αφού καθοδηγήθηκαν από τους Whisperers. Michonne και Negan ήταν τα πρόσωπα του τεύχους, καθώς οι ηρωικές τους πράξεις ενέπνευσαν άλλους χαρακτήρες στην τόλμη και την αποφασιστικότητα που πρέπει να δείχνουν σε κρίσιμες καταστάσεις. Πάμε να το σχολιάσουμε αναλυτικά.

Τα ζόμπι φτάνουν προ των πυλών της κοινότητας, της οποίας ηγείται ο Rick. Μαζί με τον Dwight ακούνε τον θόρυβο των νεκρών και έντρομοι προσπαθούν να βρουν τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης. Η ετοιμοπόλεμη Andrea θα προτείνει να μαζέψει κάποια άλογα και να βγουν έξω να τα αντιμετωπίσουν ή να τα απομακρύνουν. O Rick διαφωνεί μαζί της, καθώς τη χρειάζεται δίπλα του αλλά με τη βοήθεια του Dwight πείθεται. O Eugene, παρόλο που είναι εξουθενωμένος από το κουραστικό ταξίδι που είχε στο προηγούμενο τεύχος και παρόλο που είναι κουρασμένος θα δείξει ανδρεία και πάθος για να βοηθήσει κι αυτός στον κίνδυνο που διατρέχει η ομάδα μας.


 Ο ίδιος, μάλιστα, θα ηγηθεί των καβαλάρηδων επιζώντων που πάνω στα άλογά τους θα προσπαθήσουν να καλπάσουν και να τραβήξουν όσα πιο πολλά ζόμπι μακριά από τα στενά που υπάρχουν έξω από την Alexandria.


Οι υπόλοιποι που έχουν μείνει εντός τειχών, καταστρώνουν σχέδια και στρατηγικές για το πως θα αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες ζόμπι που περικυκλώνουν την safe-zone κοινότητα. Το τείχος που περιβάλλει την κοινότητα αλλά και οι σφαίρες που τους έφερε ο Eugene θα ναι τα όπλα για να αμυνθούν απέναντι στους αναρίθμητους "νεκρούς. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο αγουροξυπνημένος Negan, ο οποίος βρίσκεται στον κόσμο του αφού ρωτάει τι θόρυβος ακούγεται! Ο Rick τον διατάζει να επιστρέψει πίσω και του ανακοινώνει ότι δε θα πάρει όπλο. Αρκετά ζόμπι θα πέσουν και θα καρφωθούν στους ξύλινους πασσάλους που έχουν τοποθετήσει οι επιζώντες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εισβολή τους.Εν τω μεταξύ, Andrea, Eugene, Jesus, Michonne και Dwight συμφωνούν από κοινού πως η ενέργειά τους να απομακρύνουν τα ζόμπι δε θα έχει κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα, καθώς θα καταφέρουν να διώξουν 100 με 200 ενώ αυτά είναι χιλιάδες! Έτσι, θα χωριστούν μπας και αποδώσει καλύτερα αυτή η τακτική. Ο Jesus, σε κάποια στιγμή, θα αμφιβάλλει αν καταφέρουν να βγουν νικητές απ'αυτήν τη μάχη και η Michonne τον διακόπτει, βάζοντάς τον στη θέση του για τα καλά! Και αφού του λέει ότι πάλεψαν σκληρά για να ηττηθούν, πέφτει από το άλογό της και κυριολεκτικά αρχίζει να θερίζει κεφάλια από ζόμπι! Αν ήταν κάποια άλλη γυναίκα στη θέση της, ίσως να συζητούσαμε για περίπτωση αυτοκτονίας. Έτσι, πρόχειρα πρόχειρα, Jesus και Michonne σχεδιάζουν να σκοτώνουν ζόμπι εναλλάξ για να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα με τόσα πολλά.


Πίσω στην Alexandria, οι κάτοικοί της ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι, τα οποία έχουν φτάσει έξω από την πύλη. Σχέδιό τους είναι να τα μαχαιρώνουν στο κεφάλι, ώστε να πέφτουν νεκρά και να καθυστερούν τα από πίσω, να βγάλουν δηλαδή με λίγα λόγια νοκ άουτ την πρώτη γραμμή. O Negan θα "σύρει πρώτος τον χορό", εμψυχώνοντας τους υπόλοιπους με τις κλασσικές κάφρικες ατάκες του. Τα ζόμπι, όμως, είναι τόσα πολλά που ποδοπατιούνται, θυμίζοντας Black Friday και συνθλίβονται πάνω στη σιδερένια πύλη. Όπως ήταν λογικό και επόμενο η πύλη θα πέσει από την πίεση και τα ζόμπι θα εισβάλλουν στην Alexandria, σκοτώνοντας την Paula.


Ο Rick πάνω στον πανικό και την σύγχυση που επικρατεί θα χάσει το μπαστούνι του (το οποίο τον βοηθά να στηρίζει το σπασμένο πόδι που το προκάλεσε ο Negan) και όλα δείχνουν πως ήρθε το τέλος για το σημαντικότερο πρόσωπο της συγκεκριμένης ιστορίας!!! Αλλά, ο Negan, σαν από μηχανής θεός, θα σώσει τον Rick, θέτοντας και τη δικιά του ζωή σε κίνδυνο και δίνοντας νέα τροπή για την σχέση των δύο αυτών αντρών.


Στην τελευταία σελίδα αντικρίζουμε τον John με το ένα μάτι από το Sanctuary, να έχει ανέβει σ'έναν στύλο (ηλεκτρικού ρεύματος) και να παρακολουθεί με κιάλια την Alexandria και την εισβολή των ζόμπι. Ο ίδιος γελάει χαιρέκακα δείχνοντας να το απολαμβάνει και ότι τον βολεύει για την επόμενή του κίνηση, που λογικά είναι η επίθεση του Sanctuary στην Alexandria.

Το συγκεκριμένο τεύχος ήταν ένα από τα καλύτερα και αγαπημένα μου τεύχη. Άλλη μία φορά η τέχνη του σκιτσογράφου των εικονογραφημένων βιβλίων του Robert Kirkman ήταν εξαιρετική, ενώ η πλοκή μας κράτησε σε αγωνία και μεγάλο σασπένς. O Negan φυσικά κέρδισε ακόμα μεγαλύτερη θέση στην καρδιά μας, μετά την πράξη αυτοθυσίας και αυταπάρνησης για να σώσει τον Rick από βέβαιο θάνατο. Πώς σας φάνηκε το τεύχος; Μη διστάσετε να απαντήσετε στα σχόλια. 
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.