Τεύχος 164 : Rick και Negan συνεργάζονται!Τεύχος 164 : Rick και Negan συνεργάζονται!


Το προηγούμενο τεύχος μάς άφησε με την ηρωική πράξη του Negan να τρέχει και να σώζει τον Rick από βέβαιο θάνατο, καθώς μία μεγάλη ορδή από ζόμπι εισέβαλε στην Alexandria. Σ'αυτό το τεύχος, φυσικό και επόμενο ήταν να τους δούμε να συνεργάζονται. Τα ζόμπι που έχουν απελευθερώσει οι Whisperers στην Alexandria είναι τόσα πολλά που δεν έχουν δει ποτέ ξανά τα μάτια των αγαπημένων μας χαρακτήρων, καθώς έχουν κατακλύσει όλους τους δρόμους της safe-zone κοινότητας, όπως βλέπουμε και στο εξώφυλλο.

Η Maggie, η Lydia και ο Carl φτάνουν λίγο έξω από την Alexandria για να τη βρουν κατακλυσμένη από ζόμπι. Το κορίτσι του Carl (που νομίζω μπορούμε πλέον να την αποκαλούμε έτσι) προσπαθεί να καθησυχάσει το αγόρι της από πιθανές σκέψεις ότι ο Rick πέθανε. Ξαφνικά, εμφανίζονται οι Michonne και Jesus και η Maggie με τον Dante θα τους ακολουθήσουν με τα άλογα για να τους βοηθήσουν να παρασύρουν τα ζόμπι μακριά. Η Maggie λέει στον Carl να προσέχει τον γιο της, τον Hershel παρ'όλο που θέλει κι αυτός να ιππεύσει και να βοηθήσει την ομάδα.


Και τώρα ξεκινάει το καλό! Πίσω στην Alexandria, o Rick και ο Negan ξεφεύγουν από την ορδή των ζόμπι και μετά δυσκολίας καταφέρνουν να μπουν μέσα σε ένα σπίτι. Όλα έδειχναν ότι ο Rick δε θα τα κατάφερνε και ότι ο Negan θα τον άφηνε έξω από την πόρτα, καθώς μπήκε πρώτος. Ωστόσο, ο Negan τον σώζει για δεύτερη φορά! Ο πρώην αρχηγός των Saviors του αναφέρει επίσης το περιστατικό ότι οι δικοί του άνθρωποι δεν τον βοήθησαν και έτρεξαν μέσα αβοήθητοι, περνώντας δίπλα του. Ο Rick μένει σιωπηλός καθώς γνωρίζει την αναιδή συμπεριφορά του Negan ή γνωρίζει ότι ο άνθρωπος λέει αλήθεια! Αργότερα, ο Negan του λέει ότι μοιάζουν και θα έπρεπε να τα πηγαίνουν καλύτερα αλλά ο Rick του λέει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον εφικτό.


Η αγέρωχη Andrea πάνω στο άλογό της θα δώσει ένα δυνατό σήμα ενός κέρατος (κόρνα) σαν να ήταν Viking για να τραβήξει την προσοχή των ζόμπι έξω από την κοινότητα. Οι κάτοικοι της Alexandria είναι φοβισμένοι αλλά και γενναίοι ταυτόχρονα και είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Κάποιοι από αυτούς θα εντοπίσουν και τον ραδιοφωνικό εξοπλισμό του Eugene καθώς θα "μπουκάρουν" σπίτι του.

Επιστροφή στις μοναδικές συζητήσεις του "hero" και του "antihero" του συγκεκριμένου comic. O Negan ρωτά τον Rick ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα που έκανε ποτέ, με αποτέλεσμα να δέχεται την απάντηση "Fuck Off". O Negan όμως δεν το βάζει κάτω και τον πιέζει. Ο Rick του λέει ότι απλά σκοτώνουν την ώρα τους και, αφού πείθεται, θα του πει ότι το χειρότερο πράγμα που έκανε είναι "να ζήσει, όταν πολλοί άλλοι που θα έπρεπε να ζουν, έχουν πεθάνει." Βαθιά σκέψη ενός πραγματικού ηγέτη, ενός πραγματικού ανθρώπου.


Έρχεται, όμως και η απάντηση του Negan και είναι εμφανής η διαφορά των δύο ανδρών. Ο Negan θεωρούσε τους ανθρώπους αδύναμους, γι'αυτό ήταν πιο εύκολο για αυτόν να τους βλέπει να πεθαίνουν ή πόσο μάλλον να τους "σπάει τα κρανία". Παραδέχεται έμμεσα ότι αυτό που έκανε στον Glenn ήταν λάθος ( ή εγώ καταλαβαίνω κάτι τέτοιο ) και πιστεύει ότι η κίνηση του Rick να τον φυλακίσει τον άλλαξε ως άνθρωπο, γι'αυτό και του έφερε και το κεφάλι της Alpha. Το χειρότερο πράγμα που έκανε σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι ότι άφησε τη γυναίκα του να σαπίσει και να περιφέρεται σα ζόμπι, καθώς ήταν πολύ αδύναμος να την σκοτώσει. Βαριές κουβέντες από, ίσως, τους δύο καλύτερους χαρακτήρες του comic.


O Eugene και ο Heath έχουν απομακρύνει αρκετά ζόμπι και σχεδιάζουν να επιστρέψουν πίσω για να απομακρύνουν περισσότερα. O Heath δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του Eugene και αυτός του απαντάει ότι έχει καταλάβει πόσο απλά πλάσματα είναι τα ζόμπι και αναλόγως θα τα αντιμετωπίσει. O Heath από την άλλη διασκεδάζει σε αυτήν την αποστολή, καθώς, μετά την απώλεια του ποδιού του, νιώθει πιο χρήσιμος πάνω σε άλογο. O Dwight λέει στη Laura να πυροβολήσει κάμποσες φορές, αλλά αυτή αμφιβάλλει λέγοντας του ότι θα περικυκλωθούν. Τελικά, μετά από διαταγή του Dwight θα το κάνει και το σχέδιο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το πλάνο.

Rick και Negan δε μπορούν να κάτσουν για πάντα μέσα στο σπίτι και αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν. O Rick παίρνει πρωτοβουλίες αλλά ο Negan τον σταματάει καθώς ξέρει ότι στην κατάσταση που είναι (επειδή κουτσαίνει ακόμα) δεν μπορεί να κάνει και πολλά και πόσο μάλλον όταν φταίει ο ίδιος ο Negan γι'αυτό. Έτσι λέει στον Rick να μείνει μέσα και ότι θα κάνει αυτός ότι μπορεί. Του λέει να καθίσει στην πόρτα και να τον καλύψει με το όπλο του όσο θα είναι έξω και θα σφαγιάζει τα ζόμπι με το μαχαίρι του. Ο Negan δε μπορεί να πιστέψει ότι οι δυο τους συνεργάζονται, μα ούτε και μεις!!!


O Carl, θυμίζοντας αρκετά τον πατέρα του όσον αφορά τις ηγετικές ικανότητες, θα ξεσηκώσει τους κάτοικους του Hilltop να μεταβούν στην Alexandria και να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Η Lydia τον παρακολουθεί και χαμογελάει, όντας περήφανη και ερωτευμένη, όπως πιστεύουμε εμείς. Όμως, δεν έχουν υπολογίσει τους εναπομείναντες Saviors που σήκωσαν παντιέρα και είναι έτοιμοι να επιτεθούν στην Alexandria και να αφανίσουν ότι υπάρχει.

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.