Οι 6 σκηνές που μας σημάδεψαν από το The Walking Dead


Το The Walking Dead είναι διάσιμο για τη βία που περιέχει. Κυριολεκτικά η πρώτη σκηνή του show στο πρώτο επεισόδιο ήταν ο Rick να την ανάβει σε ένα μολυσμένο κοριτσάκι σε κάποιου είδους καταυλισμό. Tο TWD σε γενικές γραμμές παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες όσον αφορά τη βία που μας προσφέρει. Όχι μόνο ως προς τα εντόσθια και το gore με το οποίο είναι λουσμένη η σειρά αλλά και οι θάνατοι παιδιών μπροστά στη camera και σκηνές όπου σε πολλές άλλες σειρές θα αφήνονταν εκτός πλάνου, στο the walking dead τις βλέπουμε σε όλη τους τη δόξα. Όταν ένα show διαλέγει έναν τόσο ριψοκίνδυνο δρόμο αναγκάζετε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και την κριτική των θεατών. Αυτές είναι οι 6 στιγμές που το The Walking Dead πήγε ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τη βία που προβάλει:

6. Nom Nom Noah

Ο δεύτερος ποιο βίαιος θάνατος χαρακτήρα στη σειρά (μπορείτε να φανταστείτε τον πρώτο). Η σκηνή με το θάνατο του Noah έχει χαραχθεί μέσα στο μυαλό μας. Μάλιστα η σκηνή ήταν τόσο φρικαλέα όπου ο ίδιος ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Noah ζήτησε από την οικογένεια του να μην παρακολουθήσει το επεισόδιο με το θάνατο του. Ο θάνατος αυτός πέρα  από ψυχρός πρέπει να αναγνωρίσουμε την σοκαριστική αξία του και να παραδεχθούμε πως ήταν ιδιοφυέστατος. Οι δημιουργοί έχτισαν την αγωνία των θεατών με ότι γινόταν τόσο καλά όπου στο τέλος ο θάνατος του έδειξε δύο φορές πιο δραματικός.  Σε τέτοιες σκηνές φαίνεται η εμπειρία των δημιουργών της σειράς. 


5. Look at the Flowers

Το επεισόδιο πλέον έχει γίνει meme στο  community του The Walking Dead. Το επεισόδιο περιέχει το θάνατο της Lizzie όπου πρωτίστως σκότωσε την αδερφή της. Το επεισόδιο μπορεί να μην είχε αίματα και εντόσθια όπως στο Nom Nom Noah όμως η σοκαριστική αξία κρύβεται στο διάλογο και στα γεγονότα. Η Lizzie μέσα στη σχιζοφρένια και παρανιά της δολοφονεί την αδελφή της γιατί πιστεύει πως θα μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί της όσο είναι Walker. Από την άλλη η Carol ξεδιπλώνει στο μέγιστο το νέο της εαυτό. Πιστεύω πως το πιο σκοτεινό  και καταθλιπτικό συστατικό της σκηνής είναι πως η Carol αναγκάζεται να δολοφονήσει εν ψυχρό ένα κορίτσι που είναι περίπου στην ηλικία της κόρης της πρωτού πεθάνει. Σε αυτή τη  περίπτωση ο Kirkman μάλλον ένιωσε πως η σκηνή έπρεπε να αντιμετωπιστεί με σεβασμό προς τους χαρακτήρες οπότε κράτησε τον θάνατο εκτός πλάνου. 

4. The Barn

Ο δεύτερος θάνατος παιδιού στη σειρά (άμα μετράμε το κοριτσάκι στη 1η Season) είναι αυτός της Sofia. Η Sofia δεν ήταν αγαπητή προς τους fans όμως ταυτόχρονα ο θάνατος της ήταν κάτι που σίγουρα άφησε σημάδι σε πολλούς. Το χτίσιμο για αυτήν τη σκηνή ήταν απίστευτο και το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο.

3. Happy Birthday

Η σκηνή που άφησε σε όλους τους fans μια γλυκόξινη γεύση. Ο θάνατος της Lori αν και αναμενόμενος από τους fans, ήταν πολύ πιο σκληρός και ψυχοφθόρος από ότι περιμέναμε. Σε αυτή τη περίπτωση το TWD δεν σκοτώνει κάποιο παιδί. Αντίθετα βάζει ένα μικρό αγόρι να φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι της μητέρας του για να μην πεθάνει μαρτυρικά κατά τη διάρκεια της γέννησης της αδερφής του. Η ιδέα και η εκτέλεση της είναι όσο αιματηρά και καταθλιπτικά όσο ακούγονται, σίγουρα ο  Kirkman δεν διστάζει σε τίποτα.

2. No Way Out

Η στιγμή που καταλάβαμε πως τελείωσαν τα αστεία. Η σειρά ξεπέρασε κάθε δισταγμό και μας παρουσίασε ίσως έναν από τους πιο δραματικούς θανάτους στη σειρά που δανείζεται χαρακτηριστικά από το θάνατο του Noah και της Lizzie. Σε αυτή τη περίπτωση η κατάσταση όχι μόνο είναι αιματηρή και αποκρουστική αλλά ταυτόχρονα σε κάνει να  νιώθεις μια μεγάλη στενοχώρια και λύπη για το γεγονός. Αρχικά ο Sam αρχίζει να κλαίει κατά τη διάρκεια της απόδρασης του Rick, Carl και της οικογένειας Anderson από το σπίτι τους. Οι Walkers τον αντιλαμβάνονται και του ορμάνε με μανία μασουλώντας το παιδικό του πρόσωπο. Ταυτόχρονα αρπάζουν τη μητέρα του η οποία τον κρατούσε από το χέρι. Ταυτόχρονα με το άλλο της χέρι κρατούσε τον Carl που αδυνατούσε να τον αφήσει την ώρα που γινόταν το βραδινό για δεκάδες walkers, έτσι ο Rick για να σώσει το γιό του της έκοψε το χέρι ενώ ήταν ακόμα ζωντανή για να τον αφήσει και όλα αυτά μπροστά στη camera. Να σημειώσουμε  πως η μητέρα του Sam ήταν ερωτική επιθυμία του Rick, κάτι που προσθέτει επιπλέον δύναμη στη σκηνή.

1.You Are It

O Negan με την είσοδό του στη σειρά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και συνέθλιψε όνειρα και ελπίδες. Δολοφονώντας εν ψυχρό δύο πολυαγαπημένους χαρακτήρες με τον έναν αποτρόπαιο τρόπο που έχει σφραγιστεί με πυρωμένο σίδερο στο μυαλό μας. Η σκηνή με τον Negan να πολτοποιεί το κεφάλι του Abraham και του Glenn με τι camera να παραμένει στο ίδιο σημείο λέγοντάς μας υποσυνείδητα πως πρέπει να το δούμε αυτό είναι σίγουρα κάτι που έκανε και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.