Παραλίγο η επική σκηνή με τα ζόμπι να μην υπάρξει!
To Rock in the Road δεν ήταν θανατηφόρο για τους ανθρώπους αλλά ενδεχομένως μέσα σ'αυτό να σκοτώθηκαν τα περισσότερα ζόμπι από κάθε άλλο επεισόδιο. Σίγουρα σκοτώθηκαν πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλο.

Όταν ο Rick και η Michonne έφτασαν στον αυτοκινητόδρομο με τα αυτοκίνητα συνδεδεμένα με σύρμα, πέρασαν μέσα από μια ορδή από ζόμπι, κόβοντας εκατοντάδες απέθαντους για αρκετή απόσταση. Ήταν η επικότερη σκηνή του επεισοδίου και θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί στο μέλλον. Όπως φαίνεται, η σκηνή δεν ήταν στο σενάριο του επεισοδίου -- δημιουργήθηκε από το μυαλό του παραγωγού της σειράς Greg Nicotero στα γυρίσματα του επεισοδίου. Όπως λέει και ο ίδιος:
Δεν ήταν στο σενάριο. Θέλαμε το επεισόδιο να έχει ένα 'ταρακούνημα', έτσι κάθε φορά που επιστρέφουμε να επιστρέφουμε με μια μεγάλη στιγμή. Γνωρίζαμε πως θα έχουμε μεγάλη πίεση από αυτό που κάναμε στην mid-season πρεμιέρα, και λέγαμε, ''Πως θα κάνουμε κάτι ισάξιο μ'αυτό;'' Το σενάριο, υπέροχο σενάριο, αρχικά ήταν λίγο διαφορετικό. Αφαιρούν, αρχικά, τα εκρηκτικά από το σύρμα και τα ζόμπι περικυκλώνουν το αυτοκίνητο και τότε η Rosita ανοίγει την οροφή και ρίχνει ένα από τα εκρηκτικά προς αυτά, κάτι που δημιουργεί μια τρύπα στην ορδή και τότε φεύγουν με το αυτοκίνητο. 


Η επική σκηνή δεν υπήρχε μέχρι που πήγαν στα γυρίσματα και εμφανίστηκε ο Nicotero με μια σκηνή που θα ήταν μια από τις πιο αξιοσημείωτες του The Walking Dead.
Τότε αρχίσαμε να το δουλεύουμε, είπε ο Nicotero. Όταν διάβασα το πρώτο προσχέδιο είπα, είναι ακριβώς εδώ, εάν εσείς παιδιά είχατε ακόμη μια μέρα να δουλέψετε το σενάριο πιθανότατα να το είχατε βρει. Αυτό το καλώδιο που ενώνει τα δύο αμάξια. Έχετε μια τέλεια ευκαιρία.

Ο παραγωγός της σειράς Scott Gimple έπρεπε να δώσει την συμβουλή του:
Το έριξα στον Scott, είπε. Ας τους βάλουμε να συνδέσουν τα αυτοκίνητα. Όσο μπορούμε να χωρίσουμε τον Carl και την Tara και αυτούς από τον Rick και την Michonne, μας δίνει μια εξαιρετική δυνατότητα να βάλουμε τον Rick και την Michonne να κάνουν κάτι μαζί.

Όσο για τον Andrew Lincoln, του ανθρώπου που έχει το φορτιό του να υποδυθεί τον Rick Grimes, ήταν τόσο ενθουσιασμένος όσο κανείς για να γίνει πραγματικότητα αυτή η σκηνή.
Αυτό που μου άρεσε στο όλο πράγμα είναι το ότι προφανώς πως ο Rick παίρνει πίσω την χαμένη του αυτοπεποιήθηση του, αλλά αγάπησα επίσης τον τρόπο και τα αυτοκίνητα με τα οποία γυρίσαμε την σκηνή. Ένιωσα σαν να ήμασταν σε μια μοναχική, κακής ποιότητας, ανεξάρτητη αμερικανινκή ταινία των 70's. Ήταν μια άγρια μέρα. Ήταν υπέροχο. Και τότε ήρθαν τα drones.

Σχετικά με την τεχνική πλευρά της δημιουργίας αυτής της σπουδαίας σκηνής, ο Nicotero έφερε ένα drone για να βοηθήσει στο πανοραμικό γύρισμα των αυτοκινήτων να προχωράνε στον δρόμο.
Τα είχαμε όλα, είπε ο Nicotero. Είχαμε 5 κάμερες. Είχαμε 2 κάμερες στα αυτοκίνητα, που οδηγούσαν παράλληλα, και φακούς που ζούμαραν στον Rick και την Michonne. Τότε είχαμε το ελικοπτεράκι και είχαμε εκατοντάδες ζόμπι, και όλα τα υπόλοιπα ήταν με CGI. Είχε πολύ πλάκα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος από τότε που δημιουργήθηκε η ιδέα στο μυαλό μου μέχρι την δημιουργία της.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.