TWD REVIEW 7x09TWD REVIEW 7x09 "Rock in the Road"

Εν'όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου η αγαπημένη, σε όλους μας, σειρά επέστρεψε και πραγματοποίησε την επιστροφή της δυναμικά, αποδεικνύοντας ότι είναι η πιο κατάλληλη συντροφιά για τη γιορτή των ερωτευμένων ! Το επεισόδιο βασίστηκε σε μία εξαιρετική δομή και τα θεμέλια έχουν ξεκινήσει να χτίζονται για την επανάσταση και την αντεπίθεση εναντίον του Negan. Στο επεισόδιο είδαμε ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα πλήθη ζόμπι που έχουμε δει ποτέ και έναν εντυπωσιακό τρόπο εξουδετέρωσης τους. Επίσης, είδαμε συνάντηση Rick με Ezekiel για πρώτη φορά, ενώ μία νέα κοινότητα προστέθηκε στον "Larger World" του συγκεκριμένου universe.

Το "Rock in the Road" ξεκίνησε με τον Father Gabriel να βρίσκεται στο πόστο σκοπιάς του και να διαβάζει τη βίβλο, όντας εμφανώς ανήσυχος. Γρήγορα εγκαταλείπει τη θέση του και πηγαίνει στις αποθήκες, αδειάζοντας τα ράφια από τρόφιμα και όπλα, τα οποία όλα αυτά θα τα μεταφέρει σ'ένα αυτοκίνητο, με το οποίο θα φύγει από την κοινότητα της Alexandria! Η βίβλος θα του πέσει απ'τα χέρια στο πάτωμα (και εκεί θα μείνει) αφού το άγχος τον έχει κυριεύσει. Highlight της σκηνής ήταν η Lucille, η οποία ήταν σχεδιασμένη με στυλό στον κατάλογο με τα τρόφιμα για τους Saviors. Το παρατηρήσατε ε?!

Εν τω μεταξύ, στο Hilltop ο Rick και οι υπόλοιποι αγαπημένοι χαρακτήρες μας προσπαθούν να πείσουν τον Gregory να κατέβει στον πόλεμο μαζί τους και να τους βοηθήσει να κατατροπώσουν τον Negan. Φυσικά, ο αρχηγός του Hilltop, γνωστός για τη δειλία του αρνείται αυτήν την προσφορά με τον πιο σπαστικό και αλαζονικό τρόπο. O Xander Berkeley, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Gregory κάνει εξαιρετική δουλειά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξαγριωμένη αντίδραση της ομάδας μας και την καλύτερη βρισιά του επεισοδίου από την Rosita : " walking ballsack!". Η Enid εμφανίζεται ξαφνικά μες την έπαυλη του Hilltop, έχοντας ενημερώσει και ενθαρρύνει κάμποσους κατοίκους της κοινότητας να βοηθήσουν στη μάχη κατά των Saviors. H Enid θα κερδίσει ακόμη μία στιγμή φλερτ με τον Carl, ενώ οι προοπτικές της Maggie για να γίνει αρχηγός στο Hilltop ολοένα και αυξάνονται.

Και ενώ ετοιμάζονται να φύγουν από το Hilltop, ώστε να επιστρέψουν στην Alexandria (καθώς ξέρουν ότι οι Saviors θα κάνουν την εμφάνισή τους για τον δραπέτη Daryl) ο Jesus τους ενημερώνει ότι έχει στην κατοχή του έναν ασύρματο πομποδέκτη (walkie talkie) των Saviors, μέσω του οποίου μπορούν να μάθουν κάποια επόμενη κίνησή τους. Επίσης, όπως συμβαίνει και στο comic, o Jesus θα αποτελέσει διαμεσολαβητής στη γνωριμία του Rick με τον king Ezekiel, αφού αυτός θα του τον συστήσει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) Η αντίδραση του Rick, όταν ακούει το "king" είναι επική.

Αρχικά, θα συναντηθούν με τον Richards, ο οποίος θα τους οδηγήσει μετά από μερικές λογομαχίες με τον Daryl στο Kingdom. Εκεί θα αντικρίσουν μία ειρηνική κοινότητα, οργανωμένη και γεμάτη ζωή. Θα αντικρίσουν, επίσης και τον Morgan, o οποίος θα τους ενημερώσει για την κατάσταση της Carol, όσο αυτοί βρίσκονταν στο έλεος του Negan στο δάσος. Ο Morgan θα τους πει ότι η Carol ήταν εδώ και έφυγε, με την αντίδραση του Daryl να είναι μοναδική. Αναμένουμε πως και πως την επανένωση αυτών των δύο χαρακτήρων.


Έπειτα, θα βρεθούν στο θέατρο όπου εδρεύει ο θρόνος του Ezekiel. Εκεί βρίσκεται και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, ο Jerry. Οι δικοί μας θα μείνουν έκπληκτοι από αυτά που λέει ο "βασιλιάς" και από την Shiva. Σκοπός του Rick είναι να πείσει τον Ezekiel να κατέβει κι αυτός στον πόλεμο. Ο Morgan έχει, φυσικά, την ίδια άποψη περί "all life is precious" και επιζητεί μία ειρηνική λύση, ακόμη κι όταν μάθει ότι πέθαναν ο Glenn και ο Abraham. O Ezekiel δε φαίνεται και πολύ..."ψημένος" παρ'όλο που θα δεχθεί παροτρύνσεις από τον Richards αλλά και τον νεαρό Benjamin. Εκτός αυτών, είδαμε και την Carol, η οποία βρισκόταν έξω στο δάσος, εκεί όπου πραγματικά ανήκει, να έχει μία σύντομη συζήτηση με τον Benjamin. Ο Ezekiel θα αρνηθεί και επίσημα την επόμενη μέρα να συμμετέχει στον πόλεμο που σχεδιάζει ο Rick γιατί φοβάται την απώλεια κι άλλων κατοίκων του Kingdom. Προσφέρει, ωστόσο, καταφύγιο στον Daryl.


Ο τίτλος του επεισοδίου "Rock in the Road" αφορά μία όμορφη ιστορία που αφηγήθηκε ο Rick Grimes στον Ezekiel στην προσπάθειά του να τον πείσει. Μια μεγάλη πέτρα βρισκόταν σ'έναν δρόμο, η οποία αποτελούσε εμπόδιο για περαστικούς και για τα οχήματά τους. Το ίδιο έγινε και σε μία φτωχή οικογένεια που ζημιώθηκε εξαιτίας αυτής της πέτρας. Το κοριτσάκι της οικογένειας θεώρησε πως κάποιος έπρεπε να διορθώσει αυτήν την κατάσταση, βγάζοντας την πέτρα, ματώνοντας τα χέρια της. Όταν την έβγαλε αντίκρισε χρυσό που είχε βάλει εκεί κάποιος βασιλιάς. Μ'αυτήν την ιστορία θέλησε να παρομοιάσει πως παλεύοντας για κάτι που αξίζει, την ελευθερία, πρέπει να γίνεται με κάθε κόστος και να μην αγνοείται.

Στον γυρισμό για την Alexandria θα βρουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα να μπλοκάρουν τον δρόμο (δουλειά των Saviors), με αποτέλεσμα να κατεβούν για να τα μετακινήσουν. Η Michonne θα εντοπίσει με τα κιάλια της εκρηκτικά, δεμένα σε ένα σχοινί ( με μεταλλικά εξαρτήματα πάνω) που αρχή και τέλος του έχει σε δύο αυτοκίνητα. Γρήγορα, θα τα αφοπλίσουν και θα τα πάρουν μαζί τους, για να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποια φάση στον επερχόμενο πόλεμο. Αυτά τα εκρηκτικά είναι προφανώς για μία μεγάλη μερίδα από walkers, η οποία και κάνει την εμφάνισή της. Ο Rick και η Michonne ενώνουν τις δυνάμεις τους και οδηγώντας παράλληλα τα δύο προαναφερθέντα αυτοκίνητα, ξεκληρίζοντας χιλιάδες ζόμπι με το σχοινί που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα σε μία εντυπωσιακή σκηνή. "We're the ones who live!" λέει η Michonne και όλοι διψάμε για μάχη!

Αφού επιστρέψουν, επιτέλους, στην Alexandria, δευτερόλεπτα αργότερα θα φτάσει και το δεξί χέρι του Negan, o Simon με αρκετούς saviors. Ο Rick αναρωτιέται γιατί επέστρεψαν τόσο γρήγορα για τις προμήθειες, αλλά ο Simon τον ενημερώνει ότι επισκέφτηκαν την Alexandria για τον Daryl. Θα παρατηρήσει ακόμη ότι τα ράφια στην αποθήκη είναι άδεια (λόγου του father G.) , με τον Aaron να προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση στο ότι δυσκολεύονται στην αναζήτηση προμηθειών. Όταν φύγουν, ο Rick θα ρωτήσει τον Aaron γιατί λείπουν οι προμήθειες και το γεγονός αυτό θα συσχετιστεί με την απουσία του πάτερ, ο οποίος κατηγορείται από τη Rosita (που λογικά είχε περίοδο σ'αυτό το επεισόδιο) ότι έκλεψε τα τρόφιμα και έφυγε και τον Rick να τον υποστηρίζει ακράδαντα.
Στον κατάλογο που, όπως είπαμε στην αρχή είχε την Lucille, ο Father Gabriel έχει γράψει "BOAT" με τον Aaron και τον Rick να ανταλλάζουν βλέμματα. Έτσι, λοιπόν, ο Rick και η ομάδα φτάνει στη λίμνη και ακολουθούν κάποια ίχνη που τους οδηγούν σ'ένα χώρο με παλιά αυτοκίνητα, σα χωματερή. Πολλοί άνθρωποι τους περικυκλώνουν, κρατώντας όπλα. Ο Rick θα χαμογελάσει στην πιο περίεργη σκηνή του επεισοδίου. Το χαμόγελο φυσικά το αποδίδουμε στο ότι επιτέλους βρήκε τον "στρατό" που επιτέλους έψαχνε.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.