TWD REVIEW 7x11
 TWD REVIEW 7x11 "Hostiles and Calamities"

Το ενδέκατο επεισόδιο της έβδομης σεζόν επικεντρώθηκε στη βάση του Negan, το Sanctuary και στην νέα και τωρινή ζωή του Eugene και πως αυτός προσαρμόστηκε σ'αυτή. Σ'ένα επεισόδιο, το οποίο γρήγορα θα ξεχαστεί είδαμε τον εθισμό του Negan στο να σκοτώνει, τον τραγικό αλλά ωστόσο πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρα του Dwght και απολαύσαμε ατακάρες Eugene, αν και στο τέλος δε μας τα'πε και πολύ καλά! Και ενώ στα προηγούμενα επεισόδια είδαμε να χτίζεται μία επανάσταση κατά του Negan και τη γέννηση μίας ελπίδας, στο επεισόδιο αυτό είδαμε για άλλη μία φορά την κυριαρχία και την απόλυτη δύναμη του Negan.

Το επεισόδιο ξεκινάει με κάποιους Saviors να ανακαλύπτουν το πτώμα του Fat Joey στο parking των μηχανών τους, μαζί κι ο Dwight. Ο τελευταίος παρατήρησε ότι έλειπε μία μηχανή και υποψιασμένος της κατάστασης έτρεξε αγχωμένος στο δωμάτιο όπου ήταν φυλακισμένος ο Daryl, για να το βρει άδειο! Λογικά, επιστρέφουμε λίγες στιγμές μετά την απόδραση του Daryl στο Sanctuary. Θα επιστρέψει στο δωμάτιό του, όπου και θα βρει τα ρούχα του δραπέτη Daryl, τα αγαλματάκια του να έχουν πέσει στο πάτωμα και το σημείωμα που έλαβε ο κρατούμενος όσο ήταν στο δωμάτιό του (Go Now).


                      


O Negan επιστρέφει στο Sanctuary με τον νέο του κρατούμενο τον Eugene, τον οποίο θα αναλάβει η Laura να καθοδηγήσει στο εργοστάσιο. O Eugene είναι τρομοκρατημένος αλλά θα ηρεμήσει όταν δει ότι θα διαμένει σε προσωπικό δωμάτιο με αρκετές ανέσεις, μία εκ των οποίων είναι και το "Easy Street" στο κασετόφωνό του. Η γυναίκα-Savior θα ρωτήσει τον Eugene αν ξέρει τίποτα για την απόδραση του Daryl κι αυτός απαντά αρνητικά. Πόσο μάλλον θα της έλεγε τα πάντα αν γνώριζε κάτι. Πρώτο σημάδι του αδύναμου χαρακτήρα του Eugene. Επίσης, εντυπωσιασμένος από το ψυγείο στο δωμάτιό του που είναι γεμάτο και από τη φιλοξενία της Laura της παραγγέλνει και το γεύμα επιλογής του! Γεια σου ρε Eugene μερακλή!


Η επόμενη σκηνή ήταν η αγαπημένη μου του επεισοδίου. Ο Dwight βρίσκεται στο δωμάτιό του και εξετάζει τον γραφικό χαρακτήρα του σημειώματος, κινώντας υποψίες ότι το έχει γράψει η Sherry. Σε ανύποπτο χρόνο, μπουκάρουν οι Saviors μέσα και αρχίζουν να τον βαράνε, με τον Negan να στέκεται αγέρωχος στο κατώφλι της πόρτας, λες και ποζάρει σε φωτογράφηση και όλα αυτά ενώ ξεκινάει το τραγούδι του intro. ΕΠΟΣ! Αργότερα, θα τιμωρήσει τον Dwight κλειδώνοντάς τον στο δωμάτιο όπου ήταν φυλακισμένος ο Daryl. Ο Negan θα τον πληροφορήσει ότι το έσκασε και η Sherry και αν γνωρίζει τίποτα για αυτό το γεγονός. Αυτός θα απαντήσει αρνητικά και θα την υπερασπιστεί με αποτέλεσμα ο Negan να αναρωτιέται αν σκέφτεται πάλι να αποδράσει. Τέτοια περίπτωση φυσικά δεν παίζει, με τον Dwight να απαντά στον Negan αυτό που θέλει να ακούσει στην κλασσική του ερώτηση "Who are you?".Στη συνέχεια, ο dr. Carson θα φροντίσει τις πληγές του Dwight από τον ξυλοδαρμό που υπέστη και θα μιλήσουν για τη Sherry. Σε μία αναδρομή, ο Dwight θα φέρει στο μυαλό του μία φωτογραφία μ'αυτόν και τη Sherry, όταν ήταν χαρούμενοι, πριν την αποκάλυψη (λογικά). Αποφασισμένος να την αναζητήσει για χάρη του Negan θα αφήσει πίσω του το Sanctuary και θα φύγει με τη μηχανή του και ένα πακέτο με τσιγάρα, μέσα στο οποίο υπάρχει και ένα αποτσίγαρο της Sherry (από το κραγιόν).


Πίσω στον Eugene όπου και δέχεται συμπεριφορά βασιλιά, καθώς η Laura του εξηγεί για το σύστημα πόντων που έχουν όλοι οι θαμώνες του Sanctuary, εκτός από αυτόν. Θα του δοθεί και ένα βάζο με πίκλες, καθώς σε προηγούμενη σκηνή ανέφερε ότι του αρέσουν. Θα μεταφερθεί και στον Negan, ο οποίος σχεδιάζει μία αποστολή στην Alexandria με επικεφαλή τον Simon που είδαμε σε προηγούμενο επεισόδιο. O Eugene συστήνεται μαζί και οι Saviors που απαντάνε πως το όνομά τους είναι Negan! Αναφέρει το γεγονός ότι μόνος κατάφερε να παράγει σφαίρες και ότι του αρέσει το διάβασμα. Θα επισημάνει και ένα παλιό και γνώριμο σε μας τους τηλεθεατές ψέμα για τα διδακτορικά που έχει και τις γνώσεις του ως γιατρός-επιστήμονας για να φανεί χρήσιμος στον Negan και να μην πεθάνει. Και το αποδεικνύει τις γνώσεις του στο εξής: σε κάποια φάση ένα ζόμπι από τα πολλά που βρίσκονται στον φράχτη του Sanctuary και βρίσκεται καρφωμένο σε πασσάλους κόβεται στη μέση! Ο Negan ζητά από τον γιατρό Εξυπνάκια να δώσει λύση και ο Eugene του λέει ότι θα πρέπει να λιώσει μέταλλο και να το ρίξει πάνω στα ζόμπι έτσι ώστε όταν αυτό στερεοποιηθεί να είναι και το σώμα τους ανθεκτικό και να μείνουν προσκολλημένα σε αλυσίδες, συρματόπλεγμα, πασσάλους και όπου αλλού τα έχουν. O Negan ενθουσιάζεται και λέει ότι είναι το πιο έξυπνο πράγμα που έχει ακούσει! Ως επιβράβευση του προσφέρει μία βραδιά με κάποιες από τις γυναίκες του.


Έτσι και θα γίνει! Παίζοντας video games και έχοντας 3 γυναίκες του Negan στα πόδια του, με την Amber να απέχει ωστόσο λόγω της ιστορίας της με τον Mark. Η συζήτηση οδηγείται στο αν ο Eugene μπορεί να φτιάξει βόμβα και δημιουργεί μία μικρή έκρηξη με απλά συστατικά στον εξωτερικό χώρο. Οι γυναίκες θα μείνουν εντυπωσιασμένες και θα τον χειροκροτήσουν.


Ο Dwight φτάνει στο σπίτι, στο οποίο λογικά διέμενε πριν την αποκάλυψη με την Sherry, στο οποίο θα βρίσκονταν σε περίπτωση που χανόταν κάποιος απ'τους 2. Εκεί θα βρει ένα απίστευτο σημείωμα από τη Sherry που τα λόγια της δεν περνάνε απαρατήρητα και ασυγκίνητα. Ζητάει συγχώρεση από τον Dwight για όλη αυτήν την κατάσταση, του έγραψε πως ο Daryl της θύμιζε τον παλιό του εαυτό γι'αυτό τον ελευθέρωσε και θέλει πίσω τον παλιό Dwight αυτόν που αγάπησε, όχι έναν δολοφόνο και υπηρέτη. Ο Dwight γίνεται συναισθηματικά ράκος και φεύγει βάζοντας στο πακέτο με το τσιγάρο της Sherry τα δαχτυλίδια αρραβώνα τους.

O  Dwight επιβεβαίωσε ότι το γράμμα στον Daryl το έγραψε η Sherry

Οι δύο γυναίκες του Negan επισκέπτονται και πάλι τον Eugene ζητώντας τη βοήθειά του, καθώς η Amber θέλει να αυτοκτονήσει. Ο...εξυπνάκιας θα δεχθεί να δημιουργήσει χάπια για αυτόν τον σκοπό, τα οποία θα φτιάξει από κάψουλες τις οποίες θα προμηθευθεί από την "αγορά" του Sanctuary. Μάλιστα, θα αδιαφορήσει για την ουρά που υπάρχει, παρουσιάζοντας έναν νταή και αγενή χαρακτήρα.

 Ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς (όσον αφορά την ιστορία και την ψυχοσύνθεσή του)

Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε τον Dwight να λέει στον γιατρό ψέματα, ότι σκότωσε την Sherry αφού πιάστηκε από ζόμπι. Αμέσως μετά, οδηγούνται στο κεντρικό δωμάτιο όπου υπάρχει ο γνωστός φούρνος ή εστία θα λέγαμε καλύτερα, όπου ο Negan ζεσταίνει το σίδερό του για το επόμενο θύμα του. Μέσα από τον πολύ κόσμο, ο Negan θα δείξει με τη Lucille τον Eugene λέγοντάς του ότι αυτό δεν πρέπει να το χάσει και στη συνέχεια βαράει με το ρόπαλό του τον Carson στο χέρι. Ο Negan  βγάζει ένα σημείωμα, το οποίο λέει "Goodbye honey" και αναφέρει ότι βρέθηκε στο γραφείο του Carson από την Sherry, αλλά ήταν από το σημείωμα που βρήκε ο Dwight στο σπίτι τους, το οποίο και έκοψε σ'αυτό το σημείο. Κατηγορεί τον Dwight ότι του έστησε παγίδα και ότι όλα είναι μία απάτη, αλλά γρήγορα ομολογεί ότι αυτός είναι υπαίτιος για τη φυγή του Daryl και της Sherry, λέγοντας φυσικά ψέμματα για να γλυτώσει το σίδερο. Φυσικά δεν γλυτώνει τον θάνατο, καθώς ο Negan θα τον πετάξει μέσα στη φωτιά και θα καεί ζωντανός, μπροστά στα μάτια του σκεπτικού και σιωπηλού Dwight. Έπειτα, λέει στον Dwight ότι έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Carson, κοιτώντας τον Eugene.


Knock Knock!

Η δειλία του Eugene φαίνεται ξανά και ξανά προς το τέλος του επεισοδίου και παρατηρούμε τη μεγάλη αντίθεση που έχει με τον προηγούμενο κρατούμενο, τον Daryl. O Eugene καταλαβαίνει ότι τα χάπια θα χρησιμοποιηθούν ενάντια του Negan και όχι για την αυτοκτονία της Amber και για αυτό δεν τους τα παραδίδει. Αυτές του λένε ότι θα τον μαρτυρήσουν στον Negan αλλά αυτός δε φοβάται, καθώς ξέρει ότι μπορεί να τον πείσει υπέρ του. Πόσο μάλλον όταν ο Negan του θέσει την κλασσική του ερώτηση και απαντήσει "I am Negan" πριν καν ολοκληρώσει!! Ο Eugene θα καμαρώσει την ιδέα του προς το τέλος, όπου και ρίχνουν λιωμένο μέταλλο στους walkers στον φράχτη. Θα εμφανιστεί κι ο Dwight στην πιο αμήχανη σκηνή (γιατί οι δυο τους έχουν και ένα ιστορικό), με τον Eugene να του λέει τα εξής : "Είσαι ο Dwight, είμαι ο Eugene, είμαστε ο Negan!"

Προσωπικά, το επεισόδιο δεν ήταν από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η σειρά, εκτός από τις ατάκες του Negan και του Eugene και το ξετύλιγμα ενός απίστευτου χαρακτήρα των comics, του Dwight με τον Austin Amelio να είναι εξαιρετικός. Αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια και την αντίδραση της ομάδας μας κατά των Saviors. MARCH TO WAR ΛΟΙΠΟΝ!Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.