Τα 10 καλύτερα ζόμπι
Τα 10 καλύτερα ζόμπι

Το Walking Dead είναι μία σειρά που αφορά πολλά πράγματα όπως την αρχηγία και τρόπο που θα ηγηθείς (Rick-Negan-Governor), αφορά ανάληψη δύσκολων επιλογών και θυσίες, αφορά την διαμάχη μεταξύ ανθρώπων για επιβίωση. Πάνω απ'όλα όμως αφορά τα ζόμπι! Τα αγαπημένα μας gory ζόμπι που έχουν κατακλύσει τον κόσμο του συγκεκριμένου σύμπαντος. Με αφορμή, έτσι, το 10o επεισόδιο και το highlight του συγκεκριμένου επεισοδίου, τον Winslow αποφασίσαμε να ανατρέξουμε και να θυμηθούμε όλα τα ζόμπι που μας προκάλεσαν εντύπωση ή έμειναν στην ιστορία χάρη στη συμβολική και εικονική τους παρουσία. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και την Sophia, τον Shane και τον Merle αλλά αυτά τα ζόμπι σας τα κρατάμε σε μελλοντικό άρθρο που θα συλλέξουμε 10 χαρακτήρες-ζόμπι.


10. Το ζόμπι που σκότωσε τον Dale


Κάθε αρχή και δύσκολη γι'αυτό και δεν ξέραμε πως να ξεκινήσουμε τη συγκεκριμένη λίστα. Το ζόμπι που ουσιαστικά προκάλεσε τον θάνατο του Dale δεν ήταν αξιομνημόνευτο λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά λόγω του πως έφτασε στη φάρμα του Hershel. Το ζόμπι αυτό ήταν εγκλωβισμένο σε έναν βάλτο, όταν ο Carl το προκάλεσε με την παρουσία του να βγει από κει και να οδηγηθεί έτσι στη φάρμα όπου και σκότωσε τον Dale. Έσκισε με τη χέρια του (!) το στομάχι του Dale, δεν τον δάγκωσε, αναγκάζοντας στο τέλος τον Daryl να βάλει τέλος στη ζωή του φίλου του.


9. Το ζόμπι που σκότωσε το ελάφι


Το ζόμπι αυτό μας γυρνάει πίσω στην πρώτη σεζόν, εκεί όπου ο Rick και οι υπόλοιποι είχαν κατασκηνώσει σ'έναν υπαίθριο καταυλισμό. Αφού έφαγε ένα ελάφι κοντά στις σκηνές τους, το οποίο κυνηγούσε ο Daryl, αποκεφαλίστηκε από τον Dale. Θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για πάντα, καθώς 6 άντρες το χτυπούσαν επί 10 δευτερόλεπτα μέχρι να βγει νοκ άουτ! Λίγο αργότερα, ξεπρόβαλε ο Daryl μέσα από το δάσος, ρίχνοντας ένα βέλος στο κρανίο του κεφαλιού του, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους ότι πρέπει να σημαδέψεις τον εγκέφαλο για να τα αποτελειώσεις. Φρικιαστικό όπως όλα τα άλλα ζόμπι, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι του λείπουν τελείως τα χείλη.


8. Η γυναίκα-ζόμπι στην εκκλησία


Στο πάτωμα της εκκλησίας του ,τότε, αντιπαθητικού Father Gabriel υπήρχε μία τρύπα που οδηγούσε στο υπόγειο, το οποίο ήταν πλημμυρισμένο με νερό και κάμποσα ζόμπι. Ανάμεσά τους είναι και το όγδοο ζόμπι στη λίστα μας, μία γυναίκα της εκκλησίας (όπως φαίνεται) με γυαλιά, την οποία όταν βλέπει ο Father Gabriel πανικοβάλλεται. Θα τη σκοτώσει ο Rick, σώζοντας τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Seth Gilliam.


7. Το ζόμπι-δέντρο


Στη μέση της τέταρτης σεζόν ο Carl μαζί με τον Hershel ήρθαν αντιμέτωποι μ'ένα ζόμπι, το οποίο δεν είχε πόδια. Φανταστείτε ότι είχε μείνει τόσο πολύ στο έδαφος ενός δάσους (καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει) που είχε σαπίσει, ακολουθώντας την βλάστηση ενός δέντρου. Πραγματικά, είχε κολλήσει στο χώμα και η βλάστηση το ανάλωσε με αποτέλεσμα να βγάλει άνθηση καθ'όλη την έκταση του πάνω σώματός του. Ένα παρόμοιο ζόμπι είδαμε και πέρσι στην 6η σεζόν, το οποίο έβγαλε νοκ άουτ ο Daryl.6. Gas-mask ζόμπι


Το συγκεκριμένο ζόμπι το συναντήσαμε στη φυλακή. Φορούσε στολή αστυνομικού που ετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπος με κάποια εξέγερση, λόγω και της μάσκας αερίων που φορούσε. Ο Rick θα τον σκοτώσει αφού πρώτα του βγάλει τη μάσκα, η οποία θα ξεκολλήσει ένα μεγάλο μέρος του παραμορφωμένου προσώπου του. (VIDEO)


5. Τα ζόμπι της Michonne


Όταν πρωτοεμφανίστηκε η Michonne, όλοι τη θυμόμαστε ως σκοτεινή και μυστηριώδη χαρακτήρα. Επίσης, είχε μαζί της δύο ζόμπι, τα οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως κατοικίδιά της, μιας και τα είχε δεμένα και τα πηγαινοέφερνε όπου πήγαινε. Είχε αφαιρέσει τα σαγόνια τους και τα χέρια τους, με αποτέλεσμα αυτά να παραμείνουν ζωντανά λόγω του ακέραιου εγκεφάλου τους. Έτσι θα μπορούσε να προχωρεί ανενόχλητη με τα αλυσοδεμένα της "κατοικίδια" χωρίς να προσελκύει κάποιο πιο επιθετικό ζόμπι. Ορίστε και ένα σχετικό VIDEO για την δημιουργία αυτών των ζόμπι. (από το 2:49 και μετά)


4. Το μικρό κορίτσι-ζόμπι


Η γνωστή στους περισσότερους επονομαζόμενη μικρή Summer είναι ένα από τα πρώτα ζόμπι που είδε και σκότωσε ο Rick Grimes. Η εμφάνισή της καθ'όλη τη διάρκεια των 7 αυτών χρόνων που προβάλλεται η σειρά είναι εικονική και συμβολική. Ο Rick την μπερδεύει με ζωντανό άνθρωπο όταν την αντικρίζει από πίσω να σηκώνει το αρκουδάκι της από το πάτωμα. Τη σκοτώνει όταν αυτή τον πλησιάζει σε επικίνδυνο βαθμό.


3. Bicycle-girl Zombie


Άλλο ένα από τα πρώτα ζόμπι που εμφανίστηκαν στη σειρά και σκότωσε ο Rick Grimes. Το όνομά της είναι Hannah και εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο "Days Gone By" και είναι επίσης η πρωταγωνίστρια στο The Walking Dead Webepisodes:Torn Apart, όπου και παρουσιάζεται η ιστορία της πριν την αποκάλυψη. Ο Rick θα την εντοπίσει την πρώτη μέρα, αλλά δε θα τη σκοτώσει. Θα τρομάξει από το ελλιπές σώμα της και όταν τη δει να σέρνεται προς το μέρος του, θα πάρει ένα ποδήλατο που βρίσκεται κοντά του και θα φύγει. Την επόμενη μέρα, ο Rick που είναι πιο έτοιμος και πιο προσαρμοσμένος στον νέο πλέον κόσμο, θα αναλάβει να την απαλλάξει από την κατάσταση αυτή, εκτελώντας την στο κεφάλι με το colt python του. Πριν δώσει τέλος στα βάσανά της, ο Rick θα λυπηθεί και θα εκφράσει την θλίψη και τη στενοχώρια του γι'αυτήν του τη κίνηση.


2. Το ζόμπι του πηγαδιού


Αναμφίβολα ένα από τα πιο εξαιρετικά ζόμπι όσον αφορά τη δημιουργία και το make up του. Το συγκεκριμένο ζόμπι βρισκόταν τοποθετημένο μέσα σε ένα πηγάδι, κοντά στη φάρμα του Hershel (αν θυμάμαι καλά). Είχε παραμορφωθεί τόσο πολύ από το νερό που είχε απορροφήσει που είχε πρηστεί και είχε διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους walkers. Να θυμίσουμε ότι αυτό το ζόμπι ήταν η πρώτη σημαντική απειλή που διέτρεξε ο ζωντανός τότε Glenn, καθώς λόγω του μικρού του σωματότυπου αναγκάστηκε να μπει στο πηγάδι και να το σκοτώσει. Δείτε και ένα VIDEO για την επίμαχη σκηνή. 


1. Winslow


Στο τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς είδαμε αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό ζόμπι που έχει προβληθεί ποτέ στη σειρά. O Winslow έζησε στην κοινότητα των Scavengers και όταν πέθανε, οι άνθρωποι του δεν σκότωσαν το ζόμπι στο οποίο μετατράπηκε. Αντ'αυτού θέλησαν να τον τιμήσουν, τοποθετώντας κράνος και πανοπλία με καρφιά. Φαινομενικά, είναι πολύ δύσκολο να τον σκοτώσεις όχι όμως για τον Rick Grimes που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο "δολοφόνος του Winslow". Φυσικά, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά μέχρι να τον βγάλει νοκ άουτ. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.