9 Λεπτομέρειες για το 13ο επεισόδιο της 7ης σεζόν.
9 Λεπτομέρειες για το 13ο επεισόδιο της 7ης σεζόν.

1.Το βιβλίο που δώρισε ο Morgan στον Benjamin.

Το βιβλίο το οποίο χάρισε ο Morgan στον Benjamin για την πολεμική τέχνη Aikido,είναι το ίδιο βιβλίο που είχαμε δει να διαβάζει ο Morgan στο 4ο επεισόδιο της 6ης σεζόν όταν ο ίδιος ήταν μαθητής του Eastman.Ο Eastman ήταν αυτός που δίδαξε Aikido στον Morgan και αυτός με τη σειρά του στον Benjamin,παράλληλα με την εκμάθηση χρησιμοποιήθηκε και στις δύο περιπτώσεις και το βιβλίο αυτό.


2."To injure an opponent is to injure yourself".

Η φράση αυτή,την οποία χρησιμοποίησε δύο φορές στο επεισόδιο ο Benjamin είναι γνωμικό του ιδρυτή της πολεμικής τέχνης Aikido,Morihei Ueshiba.Επίσης,αυτή η φράση υπάρχει στο βιβλίο που δώρισε ο Morgan στον Benjamin,το οποίο είναι υπαρκτό και το έχει γράψει ο ίδιος ο M.Ueshiba.


3.Ο πρώτος μουσουλμάνος Αμερικανός χαρακτήρας στη σειρά.

Η Nabila (το όνομα είναι Αραβικό και σημαίνει ευτυχία) είναι ο πρώτος χαρακτήρας που εμφανίστηκε στο The Walking Dead εδώ και 7 σεζόν που είναι μουσουλμάνα.Επίσης,είναι η πρώτη φορά που είδαμε στη σειρά και το χιτζάμπ (Η λέξη χιτζάμπ είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για το σεμνό μουσουλμανικό φόρεμα ο οποίος εφαρμόζεται και στα μαντήλια που καλύπτουν τα μαλλιά. Αυτό τον τύπο μαντήλας φορούν κυρίως στις δυτικές χώρες. Καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας σε πλήρη θέα το πρόσωπο).


4.Τα παράσιτα ήταν συμβολισμός για τους Saviors.

Μετά την προβολή του 13ου επεισοδίου ήταν πολύ εύλογο να συμπεράνει κανείς την παρασιτική σχέση των Saviors στο Kingdom.Για να σωθεί  το υπόλοιπο των κήπων από τα παράσιτα,έπρεπε να ξεριζωθούν τα φυτά και να καούν,μοιάζει πολύ με το πώς χρειάστηκε να θυσιαστεί κάποιος για να σώσει τελικά την κοινότητα του Kingdom από τους Saviors.Μέσω της θυσίας των βασιλικών κήπων (γενναίους μαχητές του Kingdom) το υπόλοιπο μέρος των κήπων (η ευρύτερη κοινότητα) σώζεται.Και μετά από τα παράσιτα και τα μολυσμένα φυτά,ο βασιλικός κήπος μπορεί να φυτευτεί από την αρχή (μια νέα γενιά των επιζώντων),φέρνοντας νέα ζωή στην κοινότητα.


5.Το σχέδιο του Richard πέτυχε.

Μπορεί δυστυχώς δύο χαρακτήρες του Kingdom να έχασαν τη ζωή τους,αλλά τελικά το σχέδιο του Richard παρά την παράπλευρη απώλεια του Benjamin πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς ήθελε χάρη στον Morgan.Ο Richard στη συνομιλία που είχε με τον Morgan του εξήγησε πως ήθελε να πεθάνει,αυτό δε συνέβη,αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον θάνατό του Benjamin και το Kingdom να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των Saviors,να ενωθούν με την Alexandria και το Hilltop και να τους σκοτώσουν.Ο Morgan δολοφόνησε μπροστά στα μάτια των Saviors τον Richard για να τους κάνει να πιστέψουν πως από δω και πέρα οι σχέσεις τους θα είναι τυπικές και θα τηρούν τη συμφωνία για να μην υπάρξει πάλι τέτοιο περιστατικό.

6.Η αλλαγή του Morgan.

Ο Morgan είναι ένας χαρακτήρας που μέχρι το 13ο επεισόδιο ήταν αντίθετος με τον πόλεμο που ήθελε ο Rick κατά των Saviors,αυτό όμως άλλαξε.Ο θάνατος του Benjamin έκανε τον Morgan να αλλάξει αν όχι την κοσμοθεωρία του(all life is precious),τότε σίγουρα τον τρόπο που έβλεπε τους Saviors.Ο Morgan είχε δεθεί συναισθηματικά με τον Benjamin και τον έβλεπε σαν παιδί του,ο θάνατος του,του θύμισε τον χαμό των αγαπημένων του προσώπων(της γυναίκας του και του γιου του) και τον έκανε να θέλει να εκδικηθεί μέχρι να μην μείνει ούτε ένας Savior ζωντανός.Εύγε Morgan,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!


7.Carol is back!

Κατα τη διάρκεια της μέχρι στιγμής 7ης σεζόν η Carol ήταν εκτός δράσης,γεγονός που ήταν δική της επιλογή αφού φοβάται πλέον πως αν συνεχίσει να σκοτώνει θα χάσει τον εαυτό της.Μαθαίνοντας λοιπόν για το χαμό των Glenn,Abraham,Spencer και Olivia αλλά πιστεύω πως έβαλε το λιθαράκι του και ο θάνατος του Benjamin,η Carol που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει!Ανυπομονώ για τη στιγμή που ο Negan θα πρέπει να "κοιτάξει τα λουλούδια" και η επιστροφή του δυναμικού και θανατηφόρου χαρακτήρα της ήταν μονόδρομος όπως συμβολικά μας έδειξαν οι συντελεστές της σειράς με την πινακίδα που σκότωσε τα zombie.


8. Η Carol χρησιμοποιεί την ατάκα του Ezekiel. 

Στο 2ο επεισόδιο της 7ης season όπου και γνωρίσαμε τον King Ezekiel τον είδαμε να ανοίγεται στην Carol και να προσπαθεί να την πείσει μην φύγει  απο το Kingdom. Όταν ο Morgan δήλωσε έτοιμος να φύγει η Carol χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια ατάκα που είχε χρησιμοποιήσει ο Ezekiel σε εκείνη ! Μια φράση που σίγουρα δεν βγάζει πολύ νόημα αλλά στην ουσία δηλώνει την ανάγκη της Carol να κρατήσει τον Morgan κοντα καθώς η ίδια γνωρίζει πως είναι να ζεις χωρίς κανέναν μόνο με τις τύψεις σου και δεν θέλει ο Morgan να περάσει το ίδιο .
  
9. Τα τελευταία λόγια του Benjamin γίνονται πραγματικότητα!

Η Carol , ο Morgan και ο King Ezekiel είναι έτοιμοι να παλέψουν ενάντια στους Saviors έτσι μπορούμε να πούμε πως τα τελευταία λόγια του Benjamin γίνονται πραγματικότητα "Το να τραυματιζεις τον αντίπαλο είναι σαν να τραυματιζεις τον εαυτό σου " οι Saviors σκότωσαν τον Benjamin (τραυμάτισαν τον αντίπαλο) και αυτό έκανε μερικούς από τους δυνατότερους χαρακτήρες της σειράς μας να θέλουν να πολεμήσουν ενάντια τους (είναι σαν να τραυματιζεις τον εαυτό σου). Ποιος μπορεί να πει πως η πράξη αυτή των Saviors​ δεν τους γυρνάει μπούμερανγκ!?

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.