Το δράμα με το ρατσιστικό μπλουζάκι
Όταν ο Negan  πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά μας άφησε όλους άφωνους με το πόσο αιμοβόρος και βίαιος είναι. Από ότι φαίνεται όμως ο Negan δεν άνοιγει μονάχα κεφάλια αλλα ταυτόχρονα ξεστομίζει και πολύ ''ρατσιστικές'' φράσεις.
Στο Ηνωμένο Βασήλειο ένας άντρας με το όνομα Ian Luftcraft προσβλήθηκε υπερβολικά από μία μπλούζα με θέμα το The Walking Dead  που έγραφε “Eeny Meeny Miny Moe” μαζί με τι Lucille να βρίσκεται πάνω στις λέξεις. Έτσι ο Luftcraft αποφάσισε πως θα ήταν καλή ιδέα να παραπονεθεί έντονα στο κατάστημα. Το παράπονο του είχε ως αποτέλεσμα όλα τα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατεβάσουν αυτό το “Σατανικό” μπλουζάκι από τα ράφια.
Ο κύριος Luftcraft αναφέρει το λόγο που βρήκε αυτό το μπλουζάκι προσβλητικό.

“Ήταν τρομερά προσβλητικό και μπορώ μόνο να υποθέσω πως κανείς στην διαδικασία της παραγγελίας δεν γνώριζε τι στο καλό έκαναν ή ήταν ενημερωμένοι για το μήνυμα”

Σύμφωνα με τον Luftcraft “Το slogan ήταν  Eeeny Meenie Miny Moe… Σταματά εκεί, αλλά  φυσικά όλοι ξέρουμε πως η κανονική εκδοχή λέει Catch a nigger by his toe” Συνεχίζει “H εικόνα με το μεγάλο αμερικάνικο ρόπαλο του Baseball, μαζί με το συρματόπλεγμα και το αίμα. Η εικόνα αυτή μας πηγαίνει ακριβώς πίσω στη πρακτική των επιθέσεων  κατά αφροαμερικανών στην Αμερική. Είναι άμεσα απολιτικό και πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, άμα ήμουν μαύρος και έβρισκα κάποιον να το φοράει, θα γνώριζα τι θέση μου”
Αυτό που σίγουρα αγνοεί ο Luftcraft (και δικαιολογημένα αν δεν έχει παρακολουθήσει το show) είναι πως στο TWD το ποίημα ανταλλάσει τη λέξει νέγρος (nigger) με τι λέξη τίγρης (tiger).Το δράμα όμως σχετικά με αυτό το κομμάτι ύφασμα συνεχίζει, με τον ίδιο τον Jeffrey να απαντάει στα σχόλια με έναν όχι και τόσο απολογητικό τρόπο.
 
Σε Tweet του ο Jeffrey απάντησε “Ο θεέ μου οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι.”  (μπορείτε να βρείτε το Tweet εδώ)

Εσείς τι πιστεύετε; Ότι ο Luftcraft είναι εντελώς παρανοϊκός ή ότι όντος αυτό το μπλουζάκι θα ήταν αντάξιο να το φορά μόνο ο Χίτλερ; Αφήστε μας στα comment τις απαντήσεις σας!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.