Ο Lennie James μιλάει για την μεγάλη στιγμή του Morgan στο 7.13
Είναι δυνατόν να σταματήσει, τώρα που άρχισε; Αυτό είναι πλέον το ερώτημα για τον Morgan, αφότου έσπασε, με δραματικό τρόπο, τον όρκο του να μην σκοτώνει. Δεν σκότωσε για να σώσει κάποιον άλλον, όπως συνέβη στο finale της 6ης σεζόν όταν έπρεπε να προστατέψει την Carol από έναν Savior που οπλοφορούσε. Αντιθέτως, αυτή ήταν ξεκάθαρα μια δολοφονία. Ο Morgan δεν τήρησε την -όλες οι ζωές είναι πολύτιμες- φιλοσοφία του, για να στραγγαλίσει μέχρι θανάτου τον Richard.

Στη συνέχεια ο Morgan εξόρισε τον εαυτό του, λέγοντας στην Carol,σε μια τελευταία επίσκεψη, πως σκοπεύει να σκοτώσει 'έναν έναν' τους Saviors. Σε συνέντευξη του, ο Lennie James μίλησε γι'αυτήν την καθοριστική εξέλιξη και για το τι θα σημαίνει για τον ίδιο στην συνέχεια.

Για το ότι υπάρχει μια σταθερότητα, που πηγάζει από τους παραγωγούς της σειράς, εκείνος σημείωσε:
Όντως υπάρχει συνέπεια. Είμαστε τυχεροί. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα από συγγραφείς και ανθρώπους που γνωρίζουν την σειρά απ'έξω. Έχουν δοκιμάσει και πειραματιστεί και έχουν μια συλλογική υπευθυνότητα για εμάς, αλλά ο Scott, είμαι απλά τόσο χαρούμενος που πήρε κάποιου είδους υπευθυνότητα για τον Morgan. Υπάρχει μια σταθερότητα, και οι 2 μας έχουμε μια ιδέα για το που θέλουμε να πάμε τον Morgan, και με κάποιον τρόπο, με έναν παράξενο τρόπο, προκαλούμε ο ένας τον άλλον για να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε αυτόν τον χαρακτήρα σε νέα επίπεδα και να εξερευνούμε τις καταστάσεις και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.
Όταν ρωτήθηκε για το πόσο πριν το γύρισμα του επεισοδίου πληροφορήθηκε από τον Gimple για την εξέλιξη του χαρακτήρα του, εκείνος είπε τα εξής:
Λοιπόν, ως παράδοση της σειράς μας, πριν αρχίσουμε τα γυρίσματα όλης της σεζόν, όλοι οι βασικοί χαρρακτήρες πρέπει να κάτσουν με τον Scott. Είχα μια ιδέα πως ερχόταν κάτι τέτοιο, και αυτό σου δίνει την δυνατότητα να τιθασεύσεις τον χαρακτήρα σου, να αποκτήσεις ένα είδος επιρροής στην πορεία του χαρακτήρα σου, όταν έχεις μια αίσθηση για το που σκοπεύει ο Scott να οδηγήσει τον χαρακτήρα σου. Έτσι γνώριζα αρκετά νωρίς πως ερχόταν κάτι τέτοιο. Δεν γνώριζα τις ακριβείς λεπτομέρειες, αλλά ήξερα το γενικό πεδίο που θα εξερευνήσουμε και έτσι μπόρεσα να μελετήσω κάπως συγκεκριμένες στιγμές γνωρίζοντας πως σε κάποιο σημείο θα αντιμετωπίσουμε κάποιες προκλήσεις που συνέβησαν στο τελευταίο επεισόδιο.

Για το τι σκέφτηκε εκείνη την μεγάλη στιγμή, που ο Richard πλησιάζει τους Saviors και ο Morgan αποφασίζει να δράσει, είπε τα παρακάτω:
Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει σ'αυτό το επεισόδιο είναι πως ο Morgan δεν έχει κάποιο πλάνο σε αυτά που κάνει. Και όσο μπορεί, προσπαθεί να αντισταθεί σ'αυτό που φαινόταν αναπόφευκτο μέχρι το τέλος γι'αυτόν. Ρωτάει τον Richard, ''Τους το είπες;'' ''Είπες στον King Ezekiel τι έκανες και πως προκάλεσες τον θάνατο του παιδιού;'' Και όταν ο Richard λέει πως δεν το έκανε, αυτό είναι το τελικό χτύπημα για τον Morgan. Επειδή αν αποδεχτεί αυτά που λέει ο Richard στον ίδιο σε εκείνο το δωμάτιο, πως δηλαδή εκείνος προσπαθεί να τα κάνει όλα καθώς ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος και πως θέλει να έχει αυτόν τον ρόλο, ο Morgan περιμένει να το πει στους Kingdomers. Επίσης, θεωρώ πως ο Morgan έχει ερωτήσεις για το αν, όπως λέει ο Richard, ταιριάζει ο ίδιος στον ρόλο του ηγέτη της εξέγερσης ενάντια στον Negan, και εκείνη την στιγμή, ο Morgan απαλάσσεται από τους δαίμονες που τον έλεγχαν και τον σκοτώνει. Αλλά πιστεύω πως μέχρι το σημείο που προχωράει και παίρνει το ραβδί του Benjamin και χτυπάει τον Richard με το δικό του ραβδι- μέχρι εκείνο το σημείο, νομίζω πως ελπίζει πως δεν πρέπει να το κάνει.
Όταν του έγινε ερώτηση για το ότι ο Morgan μπέρδεψε τον Benjamin με τον γιο του Duane, ο James είχε να πει τα παρακάτω για την στιγμή αυτή αλλά και γενικότερα εκείνη την σκηνή:
Είχα έναν τρόμο για αυτήν την στιγμή που μπερδεύει τον Benjamin με τον Duane. Θα δούλευε για μένα μόνο αν ο Morgan έμενε έκπληκτος. Και όχι μόνο επειδή μπέρδεψε τα ονόματα αλλά επειδή δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο πίσω πήγε, πόσο επέτρεψε στους δαίμονες, που τον βασανίζουν από το πρωτο επεισόδιο που δεν μπορούσε να σκοτώσει την γυναίκα του, να τον βασανίσουν και τώρα. Από αυτές τις στιγμές, ο Morgan είναι μετανιωμένος- σκέφτεται το τι είναι ικανός και το τι όχι να κάνει. Και αυτό είναι που λέω σε όσους μιλάω για την φιλοσοφία του Morgan. Γνωρίζει πως είναι να σκοτώνεις. Γνωρίζει τι μπορεί να κάνει η δολοφονία στην ψυχοσύνθεση σου, και πάντα προσπαθέι να περιορίσει αυτό το ''τέρας'' όσο πορεύεται ως ο Ειρηνικός Πολεμιστής. Και σε αυτό το σημείο που αποκαλέι τον Benjamin ως Duane, ήθελα να είναι η στιγμή που καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να βρίσκεται μαζί με τους Kingdomers. Αυτό που προσπάθησε να κάνει, να επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει ένα μέλος της ομάδας, θα μπορούσε να το κάνει με το Kingdom με τρόπο που δεν θα μπορούσε να το κάνει με την Alexandria γιατί εκεί είναι ο Rick, που γνωρίζει το παρελθόν του. Με τους Kingdomers είναι ένας νέος Morgan, και έχει την ευκαιρία να είναι ο εαυτός του και όχι αυτός που ήταν προηγουμένως, και όλα αυτά εξαφανίστηκαν όταν σκοτώνει τον Richard. Τότε είναι που θεωρεί πως είναι ασφαλέστερο για όλους γύρω του να μείνει μόνος του. Η στιγμή για την οποία εγώ και ο Scott ανησυχήσαμε λίγο, στην πραγματικότητα έγινε για μας, ή σίγουρα για μένα, μια πραγματικά καθοριστική στιγμή, καθώς ήταν η στιγμή που ο Morgan κατάλαβε σε ποια κατεύθυνση έπρεπε να πάει στην συνέχεια.

Για το πως συμβάλλουν όλα τα παραπάνω στο να πει στην Carol αυτά που συνέβησαν, ο Lennie James είχε να πει τα εξής:
Για μένα, αυτή η σκηνή ήταν μια πολύ απλή σκηνή. Ο Morgan πήγε να πει αντίο και τις προσέφερε μια ξεκάθαρη επιλογή. Και λέει πως αν θέλει να μάθει τι συνέβη, αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για να της το πει, διότι όταν αποχωρέι εκείνη τον ρωτάει ''Που πας;'' και εκείνος λέει ''Θα τους σκοτώσω έναν έναν. ''Θα τους σκοτώσω μέχρι να με σταματήσουν.'' Και αυτό θα κάνει, και έτσι λέει αντίο και τα λέει όλα αυτά στην Carol διότι αν θέλει να τα μάθει από τον ίδιο τότε είναι η τελευταία ευκαιρία.
Όσον αφορά για τον συμβολισμό του επεισοδίου και για τις επόμενες κινήσεις του Morgan, ο ηθοποιός τόνισε:
Εσείς θα κρίνετε αν είναι όντως ένα στενάχωρο επεισόδιο, αν σχετίζεται με έναν άντρα που βασανίζεται, ή που είναι μπερδεμένος, ή που βρίσκει ένα είδος διαύγειας. Eγώ δεν μπορώ να αποφασίσω. Αλλά εν τέλει αυτό που αγαπώ σ'αυτό το επεισόδιο και στον ίδιο τον Morgan είναι πως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Yπάρχουν κάποιες στιγμές δυστυχίας σ'αυτό αλλά τελικά θεωρώ πως το ταξίδι του είναι ταξίδι εξιλέωσης, αλλά ποτέ δεν θα είναι ξεκάθαρο αυτό, και αυτό είναι που λατρεύω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο Morgan μαζί με άλλους ανθρώπους ετοιμάζονται να πολεμήσουν. Η γοητεία της σειράς μας είναι πως οι χαρακτήρες αλλάζουν και εξελίσσονται, κάτι που θα γίνει και στο τέλος της σεζόν αλλά και την αρχή της επόμενης. Γι'αυτό δέστε τις ζώνες σας!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.