TWD REVIEW 7x12TWD REVIEW 7x12 "Say Yes"

Το τελευταίο επεισόδιο του Walking Dead, του οποίου η επίσημη προβολή του στην χώρα μας τελείωσε πριν λίγο δεν ήταν από τα καλύτερα επεισόδια, ωστόσο το είδαμε ευχάριστα και μας χάρισε κανα δυο σκηνές γέλιου. Κινήθηκε γύρω από τον Rick και τη Michonne, οι οποίοι πέρα από εραστές, αποτέλεσαν και τρομερό δίδυμο όσον αφορά τη συνεργασία τους στην αναζήτηση προμηθειών και την εξουδετέρωση ζόμπι. Η Rosita δεν άντεξε την αναμονή και αποφάσισε να κινηθεί δραστικά για την εξόντωση του Negan, ενώ η Tara αποκάλυψε ένα μεγάλο μυστικό στον Rick. Ας τα δούμε αναλυτικότερα όμως :

Το "Say Yes" ξεκίνησε με τον Rick και τη Michonne να βρίσκονται εκτός Alexandria και να αναζητούν τρόφιμα και πυρομαχικά για να τηρήσουν την συμφωνία τους με την Jadis. Οι τρυφερές σκηνές δε λείπουν μεταξύ τους, αν και όπως είπε ένα από τα μέλη της αρθρογραφικής μας ομάδας έκαναν λες και ήταν γυμνασιόπαιδα ή σαν να ήταν η τελευταία τους μέρα (που δεν είναι μία σοβαρή πιθανότητα όσον αφορά τον κόσμο της αποκάλυψης). Και καθώς προετοιμάζονται την επόμενη μέρα για άλλη μία περιπέτεια αναζήτησης προμηθειών, ο Rick αναφέρει ότι θα χρειαστούν και μπαταρίες για το walkie talkie που έχουν, χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι αυτό που έκλεψε ο Jesus από το Sanctuary ή κάποιο δικό τους που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία όταν βρίσκονται σε μακρινές αποστάσεις. Θα πέσουν όλως τυχαίως πάνω σε μία ομάδα Saviors, οι οποίοι έπαιζαν golf και η προσοχή είχε αποσπαστεί. Κοτζάμ Saviors και αντί να παίζουν κάποιο άλλο άθλημα που να εκφράζει τον "αλήτικο" χαρακτήρα τους, έπαιζαν golf! Η συγκεκριμένη ομάδα των Saviors είχε και μπαταρίες, τις οποίες έκλεψαν χωρίς μεγάλη δυσκολία (αν και δεν είδαμε ποτέ) από το φορτηγάκι τους. Η Michonne, στη συνέχεια, προτείνει στον Rick να επιστρέψουν αλλά αυτός διαφωνεί και φυσικά την πείθει να μείνουν έξω για άλλη μιάμιση μέρα.Ο Rick θα αποκοιμηθεί, ενώ η Michonne συνεχίζει να οδηγάει ακάθεκτη. Θα σταματήσει, όμως, και θα παρκάρει το αυτοκίνητο, για να φτιάξει ένα ζεστό ρόφημα, προφανώς καφέ για να αναπτερώσουν το ηθικό αλλά και τη διάθεσή τους. Και ενώ ο Rick βλέπει το πέμπτο όνειρο, η Michonne θα εντοπίσει ένα ελάφι, το οποίο θα της διαφύγει. Αφού αναφέρει στον Rick αυτό το γεγονός, θα της υποσχεθεί να το βρουν, καθώς της το χρωστάει ήδη (επεισόδιο 7x04 "Service). Δευτερόλεπτα μετά, θα ανακαλύψουν μία εγκαταλελειμμένη περιοχή (που είτε είναι λούνα παρκ είτε στρατιωτική βάση είτε σχολείο) και μέσα σ'αυτή ένα ζόμπι με όπλο, που προφανώς έμεινε ζωσμένο πάνω του και μετά την μετατροπή από άνθρωπο σε walker.

Αφού το σκοτώσει η Michonne θα ισχυριστεί ότι κάτι σοβαρό συνέβη στο συγκεκριμένο μέρος, με τον Rick να εντοπίζει κάλυκες όπλων και να είναι πεπεισμένος ότι θα βρουν κάποια "σοβαρά όπλα". Ανεβαίνοντας στην οροφή ενός κτιρίου που βρίσκεται στην περιοχή θα δουν το μέρος καλύτερα από μία πανοραμική όψη, με την Michonne να δείχνει ότι βελτιώθηκε στο σημάδι, καθώς με το sniper της θα ρίξει έναν στόχο, από κείνους που ρίχναμε σε λούνα παρκ με τα ψεύτικα όπλα! Η Andrea των comics γεννιέται μέσα στη Michonne της σειράς!

Και σε απρόσμενο σημείο, η οροφή που είναι γεμάτη νερό θα σπάσει με τους δύο χαρακτήρες μας να πέφτουν!

Φυσικά, η τύχη σ'αυτό το επεισόδιο δεν ήταν απλά με το μέρος τους αλλά ότι και να έκαναν ήταν υπέρ τους. Έπεσαν πάνω σ'ένα στρώμα και οι δυο τους άρχισαν να γελάνε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν κοίταξαν γύρω τους είδαν ότι ο χώρος ήταν γεμάτος προμήθειες. Το βράδυ δείπνησαν ρομαντικά τρώγοντας συσκευασμένες τροφές και συζήτησαν σχετικά με την μεταπολεμική περίοδο. Φιλόδοξοι και γεμάτοι ελπίδα ότι θα νικήσουν τον Negan, η Michonne προτείνει τον Rick ως τον πιο κατάλληλο αρχηγό που θα ενώσει όλες τις εν ζωή κοινότητες και θα οργανώσει μία ειρηνική συμβίωση ανάμεσά τους, με τον Rick να το παίζει δύσκολος! Αργότερα, η Michonne θα πέσει για ύπνο ενώ ο Rick θα παραμείνει ξύπνιος και σκεπτικός. Εμ, που να κοιμηθείς όταν κοιμάσαι όλη μέρα στο αυτοκίνητο!Την επόμενη μέρα, θα αποφασίσουν να καθαρίσουν το χώρο από τα ζόμπι για να πάρουν και τα όπλα που βρίσκονται πάνω σ'αυτά, αλλά πρώτα θα πρέπει να κλείσουν ένα κενό της περίφραξης που λείπει. Η Michonne θα σκοτώσει κάποια από αυτά με εντυπωσιακό (πάντα!) τρόπο, ενώ ο Rick θα προσπαθήσει να οδηγήσει ένα παρατημένο αυτοκίνητο με σκοπό να το παρκάρει στον χώρο της περίφραξης, ώστε να εμποδίσει άλλα ζόμπι να εισβάλλουν. Δε θα το καταφέρουν ποτέ καθώς τα φρένα είναι χαλασμένα και το αυτοκίνητο θα βρεθεί λίγο πιο κάτω από το σημείο που ήθελαν. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους, ένα ζόμπι, στου οποίου το σώμα υπάρχει ζωσμένο ένα αυτόματο όπλο θα κολλήσει σε κάτι σιδερένιους σωλήνες, μαζί και η σκανδάλη του, με αποτέλεσμα να ρίχνει πυρ κατά της Michonne και του Rick. Η αγαπημένη μας "ninja" θα τρέξει και θα προλάβει να μπει στον πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Και ενώ το αυτοκίνητο θα περικυκλωθεί από ζόμπι, θα καταφέρουν να βγουν από την οροφή του και να ξεφύγουν προσωρινά από αυτά. Αποφασίζουν να χωριστούν, ώστε να χωριστούν και τα ζόμπι και να τα σκοτώσουν πιο εύκολα. Ωστόσο, ο Rick θα εντοπίσει ένα ελάφι (λογικά αυτό που είδε πριν η Michonne). Εμείς το χαρακτηρίσαμε σατιρικά ως όνειρο του Rick, καθώς το ελάφι ήταν τόσο θολό, αποτέλεσμα ενός κακού CGI. Κρίμα! Θα ανεβεί στη κλασσική ρόδα του λούνα παρκ για να έχει καλύτερο σημάδι, αλλά δε θα αντέξει το βάρος του, με αποτέλεσμα να πέσει.

Πυροβολεί τα ζόμπι, ενώ τον πλησιάζουν και ξεμένει από σφαίρες. Και καθώς η Michonne πλησιάζει βλέπει τα ζόμπι να έχουν ξεκοιλιάσει ένα πτώμα και να τρώνε τα εντόσθια του, νομίζοντας πως είναι ο Rick. Σοκάρεται, με αποτέλεσμα να της πέσει το κατάνα από το χέρι. Ο Rick, φυσικά και ζει, και βγαίνει από την κρυψώνα του, πετώντας το κατάνα στον αέρα και τη Michonne να το πιάνει, θερίζοντας τα τελευταία ζόμπι. Στο τέλος αγκαλιάζονται. Αφού φύγουν με το αυτοκίνητο θα ανταλλάξουν ωραίες κουβέντες σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου και ότι μπορεί να μην τα καταφέρουν ζωντανοί. Χαρακτηριστική η αναφορά του Rick για τον Glenn, καθώς θυμάται ότι τον έσωσε στην αρχή της αποκάλυψης αλλά αυτός δεν μπόρεσε να τον σώσει...


Το επεισόδιο επικεντρώθηκε και στη Rosita, την οποία είδαμε στην αρχή να βγάζει τα ράμματα και να λογομαχεί με την Tara σχετικά με τα όπλα που δεν έχουν αλλά πρέπει να βρουν. Θέτει σημαντικό στόχο τον θάνατο του Negan. Στη συνέχεια, θα βγει πέρα από τα τείχη της κοινότητας για να βρει όπλα, αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να βρει ένα ψεύτικο όπλο, αφού σκοτώσει ένα από τα πιο αηδιαστικά και σιχαμένα ζόμπι θηλυκού γένους που έχουμε δει.

Θα ξεσπάσει και θα βγάλει όλα τα απωθημένα στον Father Gabriel, ο οποίος υπερασπίζεται ήρεμα τον εαυτό του και της λέει ότι την χρειάζονται. Η Tara θα είναι υπεύθυνη babysitting της Judith και θα της εκμυστηρευτεί για το Oceanside (αφού δε καταλαβαίνει το μωρό) και θα της δώσει και το βραχιόλι που της χάρισε η Cyndie.

Θα παραδώσουν όλοι μαζί τα όπλα που βρήκαν στην Jadis και τους υπόλοιπους Scavengers, με την αρχηγό τους να είναι άπληστη και να ισχυρίζεται ότι θέλει τα διπλάσια! Ο Rick θα την πείσει τελικά να κρατήσουν παραπάνω από ότι προβλεπόταν, μαζί με τη γάτα, χρησιμοποιώντας την ατάκα που του είπε αυτή σε προηγούμενο επεισόδιο, που αποτέλεσε και τον τίτλο του επεισοδίου. Στο τέλος, η Tara θα εκμυστηρευτεί στον Rick για την παραθαλάσσια κοινότητα (κάτι που επίσης δεν είδαμε αλλά προβλέπουμε) ενώ η Rosita θα βρεθεί στο Hilltop και θα βρει τη Sasha με σκοπό να βγάλουν από τη μέση τον Negan.

Η Sasha δέχεται υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα ρίξει τη χαριστική βολή, με τη Rosita να της παραδίδει ένα sniper, του οποίου το σημάδι ξέρουμε ότι γνωρίζει πολύ καλά η "δεύτερη γυναίκα" του Abraham. Η αποστολή αυτή είναι παράτολμη, με τη Rosita να την χαρακτηρίζει ως "εισιτήριο χωρίς επιστροφή".
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.