TWD REVIEW 7x14
TWD REVIEW 7x14 "The Other Side"

Η μάχη ενάντια στους Saviors είναι προ των πυλών και οι επιζώντες μας προετοιμάζονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Απέχουμε μόλις δύο επεισόδια απ'το τέλος, το οποίο προβλέπεται να είναι δραματικό ή ελπιδοφόρο ανάλογα με την έκβαση της σύγκρουσης. Το συγκεκριμένο επεισόδιο βασίστηκε γύρω από το Hilltop και πως αυτό προετοιμάζεται, στην απόπειρα δολοφονίας του Negan αλλά και σε μία απρόβλεπτη επίσκεψη των Saviors στην κοινότητα που διοικεί ο Gregory.

Η αρχή του "The Other Side" περιελάμβανε την κατάσταση της εγκυμοσύνης της Maggie, την οποία είχαμε αρκετό καιρό να δούμε. Η Sasha από την άλλη προετοιμάζεται, με τη βοήθεια του Jesus για μία επίσκεψη στο Sanctuary με σκοπό να σκοτώσει τον Negan, που μοιάζει με απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ παράλληλα βοηθά τους κατοίκους του Hilltop να εξοικειωθούν στη χρήση των μαχαιριών. Ο μοναχικός (ως συνήθως) Daryl, από την άλλη, που έχει βρει καταφύγιο στο Hilltop δεν έχει ανταλλάξει κουβέντα με κανέναν, πόσο μάλλον με τη Maggie, η οποία του προσφέρει φαγητό. O Gregogy παρακολουθεί από το γραφείο του τη Maggie να δίνει συμβουλές στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να αισθάνεται μία ανασφάλεια και έναν φόβο για την θέση του. Και κάπου εκεί, καταφτάνει στην κοινότητα και η Rosita, την οποία είδαμε στο δωδέκατο επεισόδιο, για να βοηθήσει τη Sasha στο εγχείρημά της.


Μετά τους τίτλους έναρξης, η Maggie έχει μία πολύ όμορφη συζήτηση με τον Jesus, ο οποίος της εκμυστηρεύεται διακριτικά τις ομοφυλοφιλικές του προτιμήσεις. Ο τελευταίος θα δώσει και σφαίρες στη Sasha και θα τη συμβουλεύσει να μείνει, ώστε η επίθεση να γίνει πιο οργανωμένα και υπό την επίγνωση και επίβλεψη της Maggie αλλά αυτή αρνείται. Η Enid που είναι κι αυτή παρούσα στη συζήτηση που έχουν οι δύο αυτοί μαχητές, δίνει προθεσμία 10 λεπτών στη Sasha πριν πει στη Maggie τα σχέδιά της.


Ξαφνικά, το Hilltop δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη των Saviors, με τους Maggie και Daryl να αναζητούν μία κρυψώνα καθώς βρίσκονται εκεί υπό την άγνοια των ανθρώπων του Negan. Sasha και Rosita εγκαταλείπουν τα τείχη της κοινότητας από ένα υπόγειο πέρασμα, ενώ Daryl και Maggie βρίσκουν καταφύγιο σε μία αποθήκη. Steven Ogg (Simon) και Xander Berkeley (Gregory) δίνουν ρεσιτάλ για άλλη μία φορά στις μεταξύ τους σκηνές. Το δεξί χέρι του Negan ζητάει από τον αρχηγό του Hilltop να του δείξει ένα συγκεκριμένο άτομο που ανήκει στον αρχηγό του Sanctuary και όλοι πιστεύουμε πως εννοεί τον Daryl. Όμως, εννοούσε τον Dr. Carson (του Hilltop και αδερφός του μακαρίτη Carson), τον οποίο θέλει ο Negan στη βάση του για τους προφανείς λόγους.


Sasha και Rosita προσπαθούν να βάλουν ένα αυτοκίνητο σε λειτουργία, με τον κλασσικό τρόπο στον κόσμο της αποκάλυψης. Η Rosita θα διακρίνει στο λαιμό της Sasha το κολιέ που είχε ο Abraham και θα της αποκαλύψει ότι αυτή το έφτιαξε, φεύγοντας νευριασμένη. Στη συνέχεια, η Sasha τη ρωτάει που έμαθε να αφοπλίζει βόμβες και η λατινοαμερικάνα γυναίκα απαντά ότι της το'μαθε κάποιος με στρατιωτικές γνώσεις και αυτό το άτομο δεν ήταν ο Abe. Οι δυο γυναίκες θα έχουν κάποιες λογομαχίες, αφού η Rosita φαίνεται ότι περνάει κλιμακτήριο! Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι θέλουν και οι δύο τον Negan νεκρό και αυτό πρέπει να γίνει πάση θυσία.

Ένας Savior θα εισβάλλει στην αποθήκη που είναι κρυμμένοι οι Daryl και Maggie, παρά την προσπάθεια της Enid να τον αποπροσανατολίσει. Φυσικά, δε θα τους εντοπίσει και ο Daryl λίγο έλειψε να τον δολοφονήσει πισώπλατα, πριν τον σταματήσει η Maggie. Ο Simon με τον Gregory θα μεταβούν στον προσωπικό χώρο του Dr. Carson και θα τον πάρει μαζί του στο Santuary, αφήνοντας πίσω για αντάλλαγμα πολλά φάρμακα. Ο Dr. Carson θα ενημερωθεί έμμεσα από τον Simon για την ξαφνική αυτή μεταφορά του και θα αντιληφθεί την δολοφονία του αδερφού του. Τέλος, πριν φύγει ο Simon θα ακούσει τις φοβίες του Gregory και θα του επισημάνει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον επισκεφτεί για να λύσουν τα προβλήματά του.

H Maggie με τον Daryl βγαίνουν από την κρυψώνα τους και ακολουθεί μία συγκινητική σκηνή. Ο δεύτερος, δακρυσμένος και απαρηγόρητος ζητάει συγγνώμη από την πρώτη, καθώς πιστεύει ότι ο θάνατος του Glenn είναι δικό του φταίξιμο αλλά αυτή του λέει να μη πιστεύει κάτι τέτοιο, καθώς ο νεκρός άντρας της πίστευε ότι ο Daryl ανήκε στα καλά αυτού του κόσμου. Και ο Glenn ανήκε εκεί επίσης! Αγκαλιάζονται και δηλώνουν την επιθυμία τους να τους σκοτώσουν όλους!


Sasha και Rosita θα καταφέρουν επιτέλους να κλέψουν ένα αμάξι σε μία επικίνδυνη περιοχή και να το βάλουν μπρος και έτσι θα καταφέρουν να φτάσουν σε κάτι εγκαταλελειμμένα κτήρια, απέναντι από το Sanctuary, από τα οποία θα έχουν καθαρή βολή. Στην αρχή, εντοπίζουν με το κλείστρο τον Eugene να δίνει διαταγές, ως ο νέος επιστήμονας του Negan. Η Rosita θα της εξομολογηθεί την πολυτάραχη ζωή της όσον αφορά τις κατακτήσεις της στους άντρες και τι έμαθε από αυτούς, ενώ θεωρεί τον Abraham τον καλύτερό της καθώς την καταλάβαινε και της έδινε χώρο να ενεργήσει. Η Sasha θα ακούσει αυτοκίνητα να πλησιάζουν και θα σκοπεύσει, με αποτέλεσμα να δει ότι ο Dr. Carson έπεσε θύμα απαγωγής του Negan. Στη συνέχεια, θα εντοπίσει και τον Negan, τον οποίο, όμως, δε θα καταφέρει να σκοτώσει, αφού δεν είχε καθαρή βολή. Αλλαγή σχεδίων, λοιπόν!


Στο Hilltop, ο Jesus θα έχει μία έντονη συζήτηση με τον Gregory, ενώ ο Daryl θα ρωτήσει τον ομοφυλόφιλο χαρακτήρα που βρίσκονται οι Rosita και Sasha. Το επόμενο πλάνο δίνει απάντηση στην ερώτηση του Daryl. Οι δύο γυναίκες βρίσκονται μία ανάσα από τα "σύνορα" του Sanctuary και εντοπίζουν τον Eugene, αφού σκοτώσουν έναν Savior. Θα προσπαθήσουν να απελευθερώσουν τον "Doctor Smartypants", ο οποίος θα κοιτάξει το συμφέρον του και δε θα τις ακολουθήσει, επιστρέφοντας μέσα στο κτήριο. Αποφασίζουν να μπουν και οι δύο μέσα, όταν η Sasha κάνει την..."μπαγαποντιά" της και μπαίνει μόνο αυτήν, αφήνοντας τη Rosita απ'έξω. Εκδηλώνει την αυταπάρνηση της, που πιο πολύ μοιάζει με αυτοθυσία και συμβουλεύει τη Rosita να φύγει, λέγοντάς της ότι την χρειάζονται και ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα της.. Μπαίνει στο κτήριο, αφού σκοτώσει έναν ακόμα Savior, ενώ η Rosita θα φύγει τρέχοντας και κλαίγοντας. Στην τελευταία σκηνή θα αντικρίσει μία σκοτεινή μορφή, με μία βαλλίστρα, που μοιάζει με τον Daryl αλλά ποντάρουμε τα λεφτά μας στον Dwight.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ο τύπος με τη βαλλίστρα έχει πολύ λεπτό σωματότυπο για να είναι ο Daryl, σίγουρα είναι ο Dwight. Αποκλείεται ο Daryl να έφτασε μόνος του τόσο γρήγορα, ή να ρίσκαρε να γυρίσει στο μέρος όπου τον είχαν αιχμάλωτο. Το οποίο επίσης σημαίνει πως ο Dwight έχει καλή πρόθεση καθώς δεν σημαδεύει με τη βαλλίστρα την Rosita και έτσι ήρθε η ώρα να προδώσει και επίσημα τον Negan και να δούμε τον πιο ενδιαφέρον κατ'εμέ χαρακτήρα των κόμικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.