Ο Andrew Lincoln τονίζει πως ο Rick δεν θα υποκύψει ποτέ ξανά στον Negan!


Παρόλου που δεν είχε περιθώρια για να κάνει κάτι, ο Rick Grimes δεν 'λύγισε' στον Negan στο finale της 7ης σεζόν του The Walking Dead. Όταν ο Negan απείλησε να σκοτώσει τον Carl, ο Rick δεν θα ενέδιδε στην θέληση του Negan. Έκανε μια δήλωση.

Αλλά γιατί επιτρέπει να σκοτωθεί ο γιος του ενώ πριν δάγκωνε τον λαιμό ενός τύπου ώστε να τον σώσει; Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Rick πήρε θέση σχετικά μ'αυτό.
Υπάρχει ένα σημείο μετά το οποίο- και πιστεύω πως αυτός είναι ένα είδος σχηματισμού, σίγουρα είναι ο σχηματισμός της σεζόν- ο άνδρας είναι εξασθενημένος. Σίγουρα έχει καταστραφεί από την βασιλεία του Negan και την απώλεια 2 από εκ των καλύτερων, αγαπημένων φίλων του. Υπάρχει πάρα πολύ αίμα στα χέρια του από τον ηγετικότητα του. Έτσι, εγκαταλείπει την υπευθυνότητα και τότε βέβαια στα τελευταία 8 επεισόδια, ξαναορθώνει ανάστημα και επιστρέφει εκεί που νιώθει καλά...Ο κόσμος θέλει απο τον Rick να κάνει το βήμα παραπάνω και να είναι ο ηγέτης. Έτσι, είναι πιο μαχητικός, πιο σκεπτικός απ'ότι ήταν, νομίζω. Παρόλο που είναι ακόμα ασυμβίβαστος και πρέπει να είναι επειδή έχουν πολλά και ο αντίπαλος είναι τόσο μεγάλος και έχουν πάρα πολλά να χάσουν.
                                                                          

Όσον αφορά την σκηνή που σχεδόν έδειξε τον Carl Grimes να χάνει το κεφάλι του από την Lucille, ο Lincoln λέει πως ασχέτως το τι θα συνέβαινε μετά, ο Negan δεν θα μπορούσε να νικήσει.
Όταν γυρνούσα αυτή τη σκηνή, υπήρχε μια βεβαιότητα για το τι θα συμβεί. Αλλά τότε κοιτάει τον Negan στα μάτια και λέει, 'Είσαι ήδη νεκρός,' εννοώντας πως αντιλαμβάνεται πως η νίκη είναι δική του καθώς έχει οικογένεια, φίλους, έχει έναν πολιτισμό, έχει κόσμο, έχει αγαπημένους για τους οποίους πολεμάει και έχει και το μέλλον. Και ο Negan είναι μόνος. Είναι ένας άνδρας που κυβερνάει με τον φόβο και την καταπίεση και τον έλεγχο. Και τον κοιτάει κατευθείαν στα μάτια και λέει,' Ό'τι και να συμβεί στην συνέχεια, εγώ κερδίζω.' Αυτό μπορώ να κάνω. Και έτσι δεν υπήρχε καμία προσδοκία του ιππικού που ερχόταν. Είναι περισσότερο του στυλ, ' Ποτέ δεν θα υποκύψω σε σένα ξανά, δεν μπορείς να με κερδίσεις.'
Για να λέμε την αλήθεια, ο Rick ένιωθε διαλυμένος το τελευταίο διάστημα. Αυτός, όπως και η Michonne λίγα επεισόδια νωρίτερα, ένιωσε πως το άλλο του μισό έγινε θύμα της αποκάλυψης. Στιγμές αργότερα, μετά από μια επική μάχη και αφότου σώθηκαν από το Hilltop και το Kingdom, βρήκε την Michonne να κρατιέται από τα τελευταία κομμάτια ζωής που έχει μέσα της.
Όταν γονάτισε, και νόμισε πως ήταν εκείνη, πως είχε πεθάνει, εκείνος καταστράφηκε. Ξανακαταστράφηκε. Αλλά, ξέρεις, η δύναμη των όσων εκείνη του έδωσε του επιτρέπει να απαντήσει στον Negan και να πει, 'Είσαι ήδη νεκρός. Ποτέ δεν θα...' Αυτή είναι η δύναμη που έχουν έναντι του Negan, το γεγονός πως έχουν το εξαιρετικό δεσμό μεταξύ αυτής της οικογένειας και τώρα, μια εκτεταμένη οικογένεια, ένας πολιτισμός. Αυτό που είδατε είναι αυτό που νιώθει ο Rick πάνω κάτω. Και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως παρά ταύτα, ενδυναμώνεται απ'αυτήν. Πριν κάποια επεισόδια είπε, 'Αν είμαι αυτός που δεν θα τα καταφέρει, θα το ξεπεράσετε.' Τόσο σημαντικό είναι τώρα. Δεν είναι όπως ήταν με τον Governor. Δεν είναι όπως το Sanctuary. Αυτό εδώ σχετίζεται με την ιδεολογία. Σχετίζεται με την επιλογή. Είναι για την ελευθερία.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.